Nya regler i TR

Var stanns på bloggar står det om hur man absolut inte gillar den nya regeln om märken på utrustning på tävlingsområden. Nu får märken inte förekomma mer än en gång per utrustning/klädesplagg och själva loggan får inte vara större än 1x3 kvadratcentimeter, undantag är märken på selar vid körning. Nämen vilken tur för annars hade ju hela körsverige fått köpa en eller flera nya selar från 5 000-75 000 till sin häst!!! Och det går ju inte, eller?

Ska all hoppryttare och dressyrryttare nu tvingas till att bara bära hööks eller ullared, där kavajens passform inte är lika bra eller schabraket inte håller samma kvalité? Senskydd som skaver eller ridbyxor som går sönder efter en veckas använding?

Ska dem behöva skrota sin utrustning som är värd runt 10 000 och behöva köpa en helt ny tävlings outfit BARA för att? Vad är anledingen som är såå stor att man behöver den här nya regeln? Stör åsynen av loggan dressyrdomaren eller funtionären vid dörren till ridhuset.

Om man nu ska förbjuda en JW hjälm kan man lika gärna förbjuda Swarovskipannband också! Hur många som helst har ett Swar. på sitt träns vid tävling eller till vardags och alla vet hur ett sådant ser ut trots att det inte finns ett märke. Glittar det extra mkt är det ett äkta swarovski som kostar runt tusenlappen.


Så varför har man egentligen lagt till den här nya regeln? Vill man få slut på märkeshysterin eller vad?
Men är det inte så att alla vill vara lite extra fina vid tävling och ha dyra märken på sig själv och sin häst. Just för att det är lite lyxigt och så dyrt att man gärna inte använder sitt fina Scapa schabrak till vardags, för att man inte vill slita på det!

Helt idiotisk enligt mig och jag ser absolut ingen anledning till den heller! Man får inte heller ha märken på täcken osv. Fritidskläder går dock bra och överdragskläder. Då kan man ju hävda att ens tävlingskavaj är något man har på friditiden. Och hur hade dem  tänkt genomföra den här nya regeln? Tilldela alla funtionärer en linjal så att dem kan gå runt och mäta, beslagta utrustningen om någon bryter mot regeln, hindra någon från att tävla eller ha en vägspärr vid infarten till tävlingsplatsen där en stackars person tvingas gå igenom var enda liten påse i jakt på en kavaj med för stor logga?

Jag undrar vad f*n svenska ridpsortsförbundet tänke när den här nya regeln bestämdes?!

Tydligen är det nu dags att skrota sin JW eller GPA hjälm då. Tur att man själv har en Charles Owen istället utan märke!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0