More Photos

Här kommer bilderna från när Filur var sådär fin och go att rida igår :)







Skrämselhindret som jag "byggde"


Finis, biffig oxå, även om rätt mkt kanske är fett och gräsmage :)



Mitt i backningen

Gillar solen på stigbygeln!

Trampar på plattan i traven med långa tyglar!


Dagens

Idag körde jag Curry på ridlägret. Väldigt roligt att köra honom och jag har verkligen saknat min lilla Fluffe. Ha ha, ungarna på min vagn var verkligen lättroade. Sjöng och körde en lek som var extremt tråkig enligt mig, tänker inte ens försöka fröklara hur lame den var -.^

Sen på barbackaritten till hagen fick jag rida en underbar liten ponny! Jag typ är helt kär i den. Hur söt som helst och väldigt charmig att rida. Den heter C/Karamell och ägs av familjen fjärder. Jag är verkligen helt tagen av den lilla B-ponnyn <3


Filur


A little chubby

Filur är så knubbig att schabraket hamnar helt konstig. I alla fall mitt svarta! Skulle inte bli förvånad om han kunde ha samma schabrak men i storlek cob, full blir nog liite för stort ;) Det åker upp i bakkanten och det ser bara jättekonstigt ut :) Annat är det med mitt röda. Gillar det jättemkt eftersom det sitter bra på honom och är jättehögt vid framvalvet, det blir verkligen en tunnel. Annars tenderar mina schabrak att åka ner och ligga på manken. Oavsett hur hårt jag sätter fast det eller drar till det innan. Kanske skulle dressyrtypen passa bättre på honom med hans mage :)




Puffis

Äntligen händer det något mellan Puffis och mig! Ska köra på ridlägrets uteritt idag och innanför skacklarna så har jag såklart Curry ;) Berättar om det när jag kommer hem, men han kommer garanterat att vara trött. Men han har i alla fall biffat på sig så att det syns lite nu :)


Want to be mine?

Tycker att dem här benlindorna och schabraket är sypersnygga. Skulle inte ha något emot att använda dem! Men skulle nog föredra om dem var i svart istället för i brunt. Brunt, känns svårt att matcha med hästens färg :) Men den här kliande vill ha känslan finns i fingrarna!


28/6

Bilder från i tisdags :)












Aktivering

Filur var super idag. Gick till och med bättre än igår. Han var mjukare och finare i munnen. Skillnaden var minimal men den fanns där. Hade ett tredelat bett idag och det kommer bli det som jag tävlar med sen. Jobbade med formen idag rätt mkt och den var bättre än i går. Känns rätt bra att jag nu har hittat tillbaks till hur jag ska rida dressyr på Filur. Tänkte göra en skänkelvikning i traven men det gick inte så bra. Han tvärade lite men bröt i alla fall inte av. Han har jättelätt för det i skritten så snart kommer väl även traven och vi övar :)

Backningen satt och när jag travade över plattan på halvlånga tyglar så träffade han med två eller tre hovar! Lite roligt då vissa hästar inte ens vill trampa med en hov. Sen när jag bara travade förbi så drog han sig emot den, duktig liten polle. Lindade även hans ben idag med röda lindor. Färgen blev riktigt läcker på honom ;) Mina benskydd var även dyblöta och eftersom han ibland blir väldigt stressad i backningen och bara hoppar runt så trampar han på sig själv. Så han var fullt utrustad med lindor och boots på framhovarna. Skit gullig var han även med flätad man :)

Bilder kommer faktiskt även från idag ;)


Pretty bad

Jag är jättejobbig just nu, narcissistisk och dryg. Det fula är att jag inte kan sluta och är rätt elak. När det började var jag mer som Amanda, tyckte att allt var roligt och att mina skämt ägde :)


Photo

Lilla Biffen <3






Trött...









Hack

Något som jag vill ha är ett eget hack. Är så trött på att fippla med Petters varje gång jag vill ha det på Filuren. Så det kommer stå högt upp min önskelista tills jag får ett, synd at jag inte fyller år i slutet av Juni!!! :)




Never, never, never...

Det här måste vara den fulaste hjälmen ever! Jag vet inte vad den ser ut som, cykel/bebis-hjälm? Eller typ som om man har ett tyg som är format efter huvudet, men helt ful är den i vilket fall som helst! Jag skulle verkligen aldrig, inte ens fundera över att köpa den under en mikrosekund. Den är helt enkelt föör konstig och barnslig.


Everything

Ligger verkligen allt möjligt på mitt golv. Hjälmlåda, smink, sladdar, böcker, väska, Ipod, bett, kläder, filmer och en halvrutten banan...


Tvätt

Idag tvättade jag och Nathalie fölis eftersom det har niodagars brunst diarre. Ha ha, det var verkligen speciellt. Askaxig var hon och hoppade runt som en galning när man hållit henne en liten stund. Men helt stilla stod fölis i alla fall när Nathalie kliade henne som en galning på magen. Andrea brydde sig inte ett smack utan bara stod lungt och stilla. Tyckte kanske att det var skönt med barnvakt ;)

Nu har jag i alla fallväldigt ont i min tå eftersom Andrea klev på den, hade vanliga skor då det var sjukt varmt och sen flyttade hon inte på sig heller!



Filur

Idag var Filur toppen. Jättemjuk i munnen och inte alls sådär jobbig som han var förut. Han gick sådär nästan i form som han alltid gör med mig, men det beror nog på att jag verkligen försökerr typ 3-5 gånger om året. Men ibland gick han riktigt fint i traven oxå. Det är såna här tillfällen när jag rider Filur som jag verkligen inser hur lyckligt lottad jag är som har honom som medryttarhäst :)

Idag gick det i alla fall toppen överlag vilket det inte gjort dem andra gångerna. Bakningen gick bra och han var försiktigt, plattan (fast den träffar vi alltid nu mera), rutan och idag hade jag till och med ansträngt mig och byggt ett skrämselhinder. Filur tvekade inte ens utan gick rakt igenom, duktig liten pojkis!

Sen blev det en halv bakdelsvänding, skänkelvikning i trav och sen en konstig cirkel. Blev som skänkelvikning fast i en cirkel menn frambenen gick på ett större spår så det blev en blandning mellan fram och bakdelsvändning. Jag önskar verkligen att jag var 30 cm kortare, då skulle jag verkligen jobba mkt med dressyren för Filur kan verkligen gå fint, han behöver bara träna lite till :) Påvägen sen till hagen fick Filur välja hastighet. Och självklart väljer han superökad trav -.^ Men det var inte så farligt eftersom han sträckte på benen ordentligt. Sen tänkte jag att han lika järna kan galoppera. Men när jag drev lite så bockade han. Lilla knäppis, men det var rätt mesigt, mest släng med huvudet och lite studsigt.

Nathalie fotade lite så jag lägger upp bilderna när hon laddat över dem till datorn.


Bilder

Här kommer bilderna som Nathalie tog på oss igår :)
















Tack!

Nu har min kompis Amanda fixat med min header, tack!
Här är hennes blogg: http://mandalii.blogg.se/ :)


Stövlar

När jag kom hem fanns hööks Junior stövlar på min säng, tack snälla mamma kan jag säga!!! Men dem passade inte utan var på tog för stora i anklarna, så jag ska byta till en annan modell. Hoppas att dem passar nu. Eftersom dem är lite dyrare så ska jag betala mellanskillnaden och sen ska jag samtidigt passa på att köpa ett bett till Filuren :)


Hopp hopp

Träningen med Filur var seg. Han var hur slow som helst eftersom det var så varmt men ändå lika underbar som vanligt. Körde med rakt idag igen och det gillades precis lika mkt som förra veckan! Så nu får han då även ha det på ridlägret eftersom sessa inte går, Filuren får låna det till jag tagit mig till hööks och köpt ett eget. Fick till honom rätt bra i skritten idag och med mer ridning så skulle även traven suttit. Med Filur får man inte fippla med händerna eller benen, utan bara ha ett stöd i handen och klämma på lite med benen. Han blir superstöd och går jätteryckigt annars.

Hoppade även terränghindrerna och vad han tyckte det var roligt! vaknade han verkligen till och drog på lite :) Han var jätteduktig och vi hoppade ett högt hinder som jag inte vågat mig på innan. Men han hoppade utan problem. Första gången var han lite slarvig och slog i med bakhovarna men andra gången gick det bra.

I slutet tränade jag även på bryggan. Failat som bara den. Eftersom jag har problem med tiden så måste jag verkligen skynda mig. Och idag skyndade jag mig lite för mkt...
Stod lite för långt ifrån och han flyttade på sig ytterliggare. Hade ena benet på bryggan så jag hamnade på hans hals och plopp så var jag på marken. Hamnade i alla fall på fötterna så det var bra. Är faktiskt tredje gången som jag ramlat av Filuren nu :)

Påvägen till hage så blev det bara fel. Skulle rida honom på hack och hade rätt bråttom men sidostyckena var för långa och pannkaka av allt ihopa. Sen hittade jag ingen grimma heller. Så jag tog ett grimskaft och red med. Lilla pojken lyssnade jättesnällt på mig och gud vad kul det var. Susa fram på Filur i skogen barbacka med grimskaftet över nosryggen på honom var härligt! :) Ha ha, har aldrig känt mig så fri :D

Sen hade Nathalie gjort en knopp i pannluggen och han blev supersöt!!! Riktigt biffig blev han och vi bestämde oss för att knoppa hela hans man någon gång. Lär ju bli fyra rader eller nått...

Laddar upp bilder i morgon för nu fungerar det icke!


Planering

Idag händer det inte mycket för min del. Nathalie jobbar på ett ridläger och jag är ensam hemma. Men planen är att göa en inpackning i håret och sola, om solen bestämmer sig för att gassa över min studsmatta :) Kvällen spenderas med Filuris eftersom det är träning. Har saknat honnom jättemkt under de fyra dagarna! Fattar inte hur jag kommer överleva nästa sommar, då kommer det inte bli någon träning inför SM som det varit två år bakåt och i år :( Måste hitta på något annat med hästar annars kommer jag få världens abstinens och klättra på väggarn!

Ska även reda ut under kommande dagar vlket bett jag ska tävla med. Man får ju inte tävla med rakt bett på ponny, men jag ska faktiskt kolla med dem eftersom Juf inte hör till ridsportsförbundet. Annars får jag väl se vilket det blir. Ska testa ett tredelat idag eller i morgon då tvådelade och tungfels inte har fungerat alls. Men ett rakt ska i alla fall köpas in då det föll Filur i smaken. Han tuggade lite när jag tränsade för att känna på bättet, men inte alls lika länge som han brukar! Och under ridningen tuggade han inte en enda gång! Vilket han brukar göra. Kanske la han tungan över bettet förut för att han tyckte det var obehagligt om det var lite för lång och hängde ner på hans tunga...?


Hemma

Har varit hemma i en timme nu :) Västkusten var nästan lika bra som vanligt. Vädret sög, blåsigt som bara den men plus för solen ;), var bara där över helgen och inget bad. Västkusten utan bad går bara inte, vi brukade i alla fall förr innan vattnet blev smutsigt av kanalen bada två till tre gånger om dagen.

Helgen var väldigt slö för min del kan jag tala om. Har inte rört på mig en millimeter utan bara läst, lyssnat ihjäl mig på Gaga och varit tvungen att vara i samma rum som min irriterande syster. Har käkat massor av jordgubbar och har inte varit hungrig en enda gång sen i onsdags. Herre gud, att gå upp tio och sen käka tre gånger plus jordgubbar och annat skit går bara inte för mig! Därför gör jag så på sommaren att jag går upp mellan elva och tolv och sen äter lunch runt två. Mycket bättre då det inte käns som om man rullar fram!

Höjdpunkten var när Nathalie gungade och grenen gick av! Jag dog av garv och ålade runt på marken! Grenen är inte direkt smal och har hållit i alla år men nu gick det bara inte längre. Roligt och jag kommer aldrig glömma den synen :D

Sen är ju min familj väldigt nördig som kollade in tre tävlingsplatser! En på vägen dit som ligger vid Vaggeryd. Ska tydligen gå en körtävling där och det är en travbana. Men ihopmosat i skogen fanns i alla fall ett par maraton hinder, frågan är, var ska dressyren vara? Fanns typ inte en plan plätt på gräs.
Sen kollade vi även in där SM i körning ska gå! Var skitfint och asstort där :) Tjoloöholm heter det, stavningen är bergis fel. Men måste säga att alla hinder både i Vaggeryd och Tjoloöholm är extremt tråkiga! Bara plankor och inge roligt alls. Annat är det på Johannesberg, både macken och målarhindret finns! Täntigast av allt vara att min pappa ritade av alla hinder i Tjoloöholm!!! x)

Sen stannade vi även vid Strömma lantbruksgymnasium där bruks SM går. Väldigt fin och mysigt. Kikade in i stallet som var fint men inte mkt att hurra för, max fem boxar! Fast det finns kanske ett till någon annan stanns? Värsta feta ridhuset fanns oxå men det fick vara. Sen kunde självklart inte min pappa släppa vart tävlingen ska vara -.- Snälla liksom, det är deras problem och jag gissar på att den är i någon hage eller i ridhuset!


Islandshäst

För mig är Curry min lilla islänning. Ibland har han värsta steget med höga knälyft och hans man är helt fluffig och puffig. Han har kanske lite island i sig, vem vet? Han är ju trots allt Welsh och shettis, men säkert något annat oxå kanske lite längre bak :) Sen förut verkligen sög han på att galoppera x) Men sen är han kobent oxå <3


Världens fluff :)



Fluffe igen.

Steget?! visserligen är det här galopp, men ändå :) Ponnyn är ju då den utan ryttare...

Här har han samma höga knä, men i traven


Caffe latte


Busunge

På familjedagen var Puffis lite busig. Under kadriljen red dem barbacka och han började bocka så tjejen ramlade av. He he, skulle gärnma sett det, enligt Nathalie var det något speciellt för att vara Puffis :P
Curry är supersnäll att rida men ibland frå han en knäpp och börjar busa...
(Han är längst bak)


Det är påväg...

Och här kommer han, ensam!

Busis :)

Men självklart älskar jag dig i alla fall! <3


Diss

Något som verkligen inte faller mig i smaken och stör ögat för mkt är färgade stigbyglar och ridstävlar. Det är verkligenm inte fint på tävling tycker jag. Kanske en kul grej på träning men själv skulle jag aldrig använda det. Sen tycker jag det blir lite för övermatchat :)




Hoppning

När jag rakade Curry förra veckan så kunde han verkligen inte stå stilla. Så ut i skogen gick vi bara för att röra på oss och tänka på annat. Alltid lika mysigt att gå ut och gå med Curry och han tycker nog det är okej han oxå ;)
Gick rakt över berget så att jag slapp gå hela rundan, blev klättring och en del virrande. Tappade bort mig mitt på så vi fick gå nerför ett ormbunkshav för att komma ut till vägen igen. Jag var livrädd för att en orm skulle komma och bita Curry så jag tittade nogran framför mig hela tiden.

Ut kom vi i alla fall och Curry följde mig utan att tveka hela tiden. Så gulligt att han bara plöjer på bakom mig utan att bry sig om vart jag tar honom <3 Lite fundersam blev han dock när jag valde att gå igenom två träd och det hängde lite grangrejs framför oss. Men det var inte en lång tvekan utan han trampade på glatt igen.

Sen blev det lite trav och galopp för att komma igång ännu mer efter vår superframskritting i alla backar. Sen i hagen bestämde jag mig för att springa över några hinder med honom. Bara pyttesmå, max 30. Visste faktiskt inte vad han kunde utan var lite tveksam till ett sockerbitshinder med ett dressyr staket framför som jag drog ihop så mycket som det gick. Men över kom han och han tyckte det var superkul hela tiden. Galopp lite här och där på eget initiativ :)

Sen fanns plankhindret. Är kanske 60-70 och sen lutar det. Är ett fälttävlanshinder som stallet snickrat ihop. Körde så att han fick välja själv om han ville genom att själv springa förbi. Och självklart hoppade han inte ;) Så jag hoppade själv över och sen fick han stanna om han ville. Men icke, han hoppade riktigt fint över det och jag blev riktigt shockad. Han tycker faktiskt om att hoppa tydligen och blev riktigt taggad och sparng förbi mig sen påväg till hindret. Puffe kan oxå!!! :D Slutade där eftersom man faktiskt ska sluta när det går som bäst. Massa klappar blev det sen och så klart morötter!

Han är så duktig! Gillar ni rakningn eller? Blev som sagt en paus mitt i.
Klippte även bort mig själv så att ni slapp se mina fula tillbaka blickar på Puffe ;)








Visst är han duktig som verkligen hoppar högt över?!!!










Här är bilden när han hoppar det högsta hindret! Min lilla super shettis-korsning :)


He he, en mindre charmig bild på oss båda som jag bjuder på :)


Film

Två vintrar sen kanske? Jag och Nathalie bestämde oss för att rida i snön. Som ni ser gick den gott och väl upp till Filurs mage och över benen :)
Och i slutet så började Trixie gå (tror jag) så Nathalie fick lite problem ;)


Pessoa

Många hatar verkligen pessoabettet. Jag har ingenting emot det om man använder det på rätt sätt! En mjuk hand är ett måste inom ridning men specielt när man har pessoa tycker jag. En grej jag inte gillar med pessoa är när man använder det för att få hästen i form. Särskilt om man anstränger sig lite och kan få ihop den på ett tränsbett eller rakt. Sen om man har en superstark häst som inte fungerar på något annat så finns det kanske inte så mkt att göra just då.

För många är pessoa något av ett fuskbett. Jag tycker också att det är det. Men om jag måste välja mellan att bråka med hästen och ta jättemkt i munnen och ett pessoa så tar jag pessoat så att jag kan ha en mjuk hand. Och om hästen mjuknar under ridningen kan man flytta upp tyglarna till den översta stora ringen, blir då som ett vanligt bett.

Problemet med pessoat är att det är så överrörligt. En tjej satte en läderrem mellan de stora ringarna under hakan på hästen så att det inte blev överrörligt. En riktigt bra idé tycker jag, då blir det mera stopp-effekt istället för att trycket bara ökar på nacken. Läste om en som red med två tyglar oxå. Det var ännu bättre tycker jag eftersom det en tygelparet satt i de översta ringarna och det andra på mittenringarna eller nedersta. På så sätt kan man om det behövs ta i tyglarna som satt på nedre ringarna, annars bara använda de övre tyglarna.

Dock är det kanske för avanserat för många små ryttare. Oftast sitter det ett pessoa på en ponny som är på tok för stark på något annat bett. Eller på en häst som ryttaren inte klarar av utan pessoat. Sen blir det blir ju rätt bökigt med två tyglar i varje hand.


Diss

Jag tycker verkligen att V-formade pannband är fula. Faller mig inte alls i smaken. Blir ett så konstigt avbrott i hästens "runda" panna. Fulast är det på ponnys. Sen är det så mycket western över det att jag inte tycker det passar in någon annan stans!


Goodie

Idag var Filuren jätteduktig :) Han var lugn och flöt inte iväg för minsta lilla. Och han totalt älskade det raka bette! Han hatar verkligen om det bara är lite för långt och hänger ner på hans tunga. Vilket inte kan hända med ett rakt bett. Det ligger bara helt stilla och bara är. Red bara lite idag, backade ett par gånger och trampade på plattan. Så jobbade jag honom lite i skritten och sen i traven var han stundtals riktigt fin. Han var inte alls tjaffsig i munnen som igår utan trivdes riktigt bra med det raka bettet. Ska köpa ett eget till honom så att han kan ha det annars när inte jag rider honom oxå!


Visst är min plutt fin?, särskilt i nya pannbandet :)


.

Får se när jag kommer upp till stallet idag då :/ Pappa hade tydligen jättemkt att göra på jobbet och det går inga bussar... Men men, så kan det vara. Tydligen så ska vi åka till landet i morgon, så då kommer inga inlägg upp om jag inte hittar på någo nu :) Förra veckan förberedde jag i alla fall flera stycken som kommer ploppa upp under fredag, lördag och söndag. Tror att jag lyckades sprida ut dem men är inte riktigt säker.


Stövlar

Hööks har ju värsta rean nu, 50 % på allt möjligt. Så jag kollade efter ett par ridstövlar. Hittade deras Juniorstövlar och det är faktiskt rätt snygga :) Tror att Junior kan passa mig rätt bra då dom förhoppningsvis är rätt smala i vaderna. Och när jag mätt har skaftet varit lagom långt. Förutsatt att jag mätt rätt förstås. Gillar att dem är höga på utsidan av knät :) Så nu kostar dessa bara 949 istället för 1899!


Krav eller inte

Många gillar inte att ställa några krav alls på hästen när dem rider ut. Meningen med uteritter är att ha kul och bara släppa loss osv. Jag tycker att det är jätteviktigt att hästen får ha kul och bara behöver springa på i det tempot den vill.
Jag kanske är lite feg men alltid om jag känner att jag inte helt kan kontrolera en häst så jobbar jag den i form. Den blir mjukare i munnen och inte lika stark om den går i form. Men sen är det jätteviktigt oxå att hästen får släppa loss och bara vara. Så om jag rider en stark häst så brukar jag göra det i uppförsbackar :) Dem måste ta i mera där och på så sätt blir dem inte lika starka. 
Sen kan jag  oxå om hästen är knepig eller har svårt för det jobba den i skritten. Dels för att se om jag själv kan få till formen och för att dem någon gång måste jobba rätt.

Filur till exempel rider jag ofta på långa tyglar och gör någon skänkelvikning hit och dit men i skritten kan jag ibland om jag ska göra något mer seriöst efteråt jobba lite med formen oxå.

Sen när jag förut hjälpte Amanda med hennes häst kände jag att jag måste ha henne i form även i skogen. Annars blev hon väldigt springig och för stark för mig. Även Quigge som jag red ett par meter på red jag i form. Han är knepig så det var lite roligt men samtidigt är han en travare. Och i hans monstertrav är enda chansen att återfå kontrollen att ha han i form...


Red på Quigge lite efter Amanda :)


.

Träningen med Filur gick inte bra men bättre än igår, så det är en klen tröst. Red fram ute i skogen och han var jättehärlig. Han lyssnade toppen på mina ökningar och samlingar. I skritten var han riktigt fin och kändes mer som förr. Men i traven fungerade det inte alls. Red lite på gräset sen och hoppade några hinder. Luren tyckte det super och drog på mot dem. Det som är toppen med honom är att han ökar, men om man vill så kan man plocka tillbaka honom.

På volten gick det inte särskilt bra. I backningen var han jätteostadig och bara flöt runt. Så jag gick på en volt i skritt och bytte varv då och då för att han skulle balansera upp sig själv mer. Fungerade bra och till slut kunde han gå där utan att flyta runt. Han var jättemjuk i sidorna och efter bara en liten stund var omställningarna riktigt bra :)

Efter mina många volter så blev han faktiskt stadigare. Gick mycket bättre att backa och han kunde koncentrera sig bättre. Problemet är att Filur tror att han kan backa själv. Så när jag vill att han ska stå still så tar ett par steg till. Det fungerar inte alls. Ska verkligen träna jättemkt på att han bara tar ett steg i taget.

Körde med tungfelsbettet idag. Gick inte bra alls och i traven tjaffsade han jättemkt och bröt av så fort jag tog lite i honom. I morgon blir det ett rakt bett för att se hur det fungerar :)


Som ni ser går han lika vackert som en travhäst -.^



Jag är chockad över att jag ser så pass kort ut på honom ;)


Pannband

Visade aldrig hur det nya pannbandet såg ut på Curry och Filur. Snyggt som bara den är det på Curry i alla fall kan jag tala om! Ska ta en bild på Filur ikväll men ni får se hur det ser ut på Currys huvudlag nu i alla fall. Hittad som ni kan se Puffe träns :)


Borta?

Tror att mitt huvudlag till Curry är borta...? Skulle byta pannband så att han får det som hör till huvudlaget och Filur får mitt nya bling-bling pannband. Men nu kan jaa inte hitta det. Borde bara finnas på fyra ställen, i påsen med min sele, badrummet, på selhängarn eller i stallet. Finns inte här hemma och jag tror inte det är i stallet. Blir inte glad ifall jag glömt det någonstanns, t.ex. i transporten. Men det är en stor möjlighet. Förhoppningsvis har ingen hyrt transporten efter oss så det kanske hänger i sadelskåpet... Men nu ska jag leta vidare på mera udda ställen här hemma!


Happy Times

Glad att jag gick in nyss efter lite påbättrning på brännan. Det började regna och jag är inte så jättetaggad på att bli helt blöt :)
Ikväll blir det ännu mer träning för Filur. Först lite spring ute i skogen för att få upp kondisen och sen bruks på banan. Men sporrarna åker på så att han lyssnar på min skänkel och det blir tungfelsbettet. Han ignorerade mig totalt igår och lyssnade inte alls som han brukar göra.


NH-kurs

Kursen igår var inte mycket NH som jag uppfattar det i alla fall. Det var mer respekt och ta itu med själva problmet. Jag fattar vad han fick ut av det hela och det gav ju resultat. Men det var lite för hårdhänt ibland och jag tycker att han kunde ha frågat hästen om att gå frammåt genom att föra pisken emot den istället för att piska på den direkt. Hästen fick liksom ingen chans att göra rätt. Så det var direkt ingen NH där tycker jag. Sen när han vande hästen med sina galna prasselpiskar tycker jag att han gick på för mkt. Bättre att det lite lugnare i början och sen trappa upp rörelserna med pisken.

Pokémon som bockar när man rider tyckte jag synd om :( Hängde på massor av konstiga prasselgrejor för att mana fram betendet. Det var helt enkelt bara för mkt enligt mig.

Överlag gav ju det hela resultat och man fick reda på hur man skulle behandla problemet när man ställdes inför det, men det var lite för brutalt och härdhänt.










Nä, jag gillade inte hans metoder och om han skulle snurrat runt med sin pisk bland Filurs bakben skulle jag börjat böla och gått där ifrån. Han är verkligen pissrädd om dem och nästintill dör om man råkar peta på hans hov med en kratta.


Träning

Blev inte mycket bloggande för mig igår. Men Amanda var hemma hos mig så vi fixade bloggen lite och sen åkte vi till stallet. När jag var hemma hade jag ingen lust och det var halvsent :) Men nu är jag tillbaka igen!

Tränigen gick bajs. Hade jättelite tid på mig så jag var rätt stressad och fick inte ut ett skit av den. Till och med min barbacka-hackamore träning gick dubbelt så bra! Filur var ouppmärksam och gick emot min skänkel hela tiden -.- Det enda som gick bra var när jag skulle trampa på plattan, som igår bestod ut av en kudde. Filur var lite tveksam men gick på den i alla fall.

Sen skulle jag gå under en blå vattenmatta som hängde över oss. Den var lite läskig så han stannade. Men efter lite uppmuntran så gick han glatt igenom. Hur många hästar går under en sak som hänger 40 cm över deras huvud? Inte så jättemånga skulle jag tro ;) Filur gör verkligen allt jag ber honom om. Sen flyttade jag även ett paraply. Det var ihopfält när jag tog det, så jag fällde upp det. Filur brydde sig inte särskilt mkt. Han gick frammåt igen men hade en högre hals och öronen bakåt för att lyssna. Vad GÖR du?! Undrade han nog ;)


Hej

hjjkcfdxgyil

Respekt

Något som är enormt viktigt för mig när jag hanterar hästar är att dem har respekt för mig. Det fungerar inte om hästen tror att den kan dra iväg med mig bara för att den vill gå åt andra hållet. Eller om det finns lite gräs i vägkanten så kan den dra med mig dig och stoppa ner huvudet och äta. Och då jag inte har särskilt mkt att sätta emot och inte kan ta många på styrka så föredrar jag att sätta dit ett kedjegrimskaft.

För mig är det verkligen inte okej att hästen drar iväg, har den gjort det en gång så lär den göra det fler gånger. Om Filur eller Curry börjar dra iväg när jag leder dem säger jag alltid åt dem direkt och då försöker dem inte igen. Hästar är helt enkelt inte dumma och fattar när dem gör fel, förutsatt att man säger åt dem. Unghästar är buffliga och kommer fortsätta att vara det om man inte säger åt dem.

Sen gillar jag verkligen inte när folk säger, jag vill inte säga åt h*n, jag känner mig elak då. Vad är det för skit egentligen? Hästen tycker inte du är elak om du knuffar bort den med din kropp. Det gör den själv och andra pollar knuffar den på samma sätt i hagen. Man måste själv vara ledaren, det fungerar inte annars. Jag tycker att en häst som har respekt för en från marken oftatst har det för en när man är uppsutten oxå.


Aktivering

Träningen med Filur idag var inte avanserad. Backade några gånger, vände i vändrutan och flyttade två saker, en av grejorna var en stor röd korn :) Filur skötte sig jättebra och lyssnade fin fint. Blev inte så mycket idag eftersom det var första gången och det regnade :/ Men regnet var bara i slutet och bekom inte Filur över huvud taget. Sen hoppade jag ett sockerbitshinder. DET tyckte Filur var jättekul och slängde med huvudet efter, lilla busis :)

Sen blev det massor av skänkelvikningar, framdelsvändningar, och en sluta fick vi till oxå. Sen gjorde vi vår första skänkelvikning i trav uppsuttet! Han har bara kunnat det i skritten förut men nu gick det oxå! Filur var helt enkelt duktig idag :)

Och eftersom han var helt blöt och hade sand i pälsen så red jag barbacka på hackamore. Han lyssnade superbra och stannade bara jag tog pyttelite i tyglarna :)


Soon

Snart blir det då alltså stallet. Hoppas verkligen att det inte regnar i Åkersberga. Hatar ridning+regn :/
Har i alla fall fixat 4 inlägg som kommer ploppa upp under fre, lör och söndag nästa vecka när jag är på västkusten :)

I morgon ska dagen spenderas med Amanda och sen ska vi åka till stallet. Jag ska träna bruks med Filuren och sen ska vi titta på en snubbe som ska hålla en NH kurs. Har hört jättemånga säga att han har ett dåligt ryckte om att han är väldigt hård mot sina hästar? Jag vet inte riktigt om jag tror på det. Ett ryckte är trots allt ett ryckte och folk har en tendens att bara hänga på rykten eftersom det är roligt att snacka skit. Särskilt roligt är det att snacka skit om andra i hästvärlden och hur dem behandlar sina hästar. Men hallå? Har folk hört talas om att man faktiskt ska fatta sig en egen uppfattning om saken innan man dissar den totalt. Jag har faktiskt aldrig hört talas om honom så jag är clean.

Min systers kompis har följt med honom en gång och enligt henne (eller min syster?) så bygger hans teknik på respekt. Och ärligt talat, kan man över huvud taget göra något med en häst om den inte respekterar en? Mitt svar är nej. Men det är så mkt bättre att man säger åt hästen på skarpen tills det fastnar än att den får göra som den vill. Tillslut kommer nog en olycka att hända. Min mamma berättade om en kvinna som inte alls hade uppfostrat sin häst. Den bet människor, sparkades och gjorde allt möjligt. Så ska det inte vara :/


.

Bakade kladdkaka för någon timme sen. Väldigt gott men den blev lite hård i mitten :/
Någon idé om vad jag kan skriva om? Behöver fixa några inlägg så att bloggen inte är helt död i slutet på nästa vecka :)


.

Har precis käkat en frukost bestående av färska jordgubbar, gul kiwi, äpple, päron och ett glas apelsinjuice. Ummi, kan nog ite bli bättre :) Idag häder ingenting men jag ska förbereda ett inlägg till slutet av nästa vecka. Då åker jag, pappa och Nathalie ner till vårt landställe i Varberg, ligger 150 m från kusten på västsidan :), så då kommer jag inte kunna blogga. No internet och fram tills kanske förra året har vi inte haft TV heller.

Fatta när man är där 2 veckor och bara lyssnar på radio eller läser. Ganska skönt faktiskt och bara glida runt och slappna av. Jag blir väldigt mosig där men jag älskar stället! Synd bara att jag inte kunde ta med mig Filur och Curry, då skulle det vara perfekt ;)

Ikväll runt sex ska jag och Filuren ha vår första träning. Får se hur det går men jag har inte särskilt höga förväntningar eftersom vi inte tränat på säkert ett år. Men men, vi är nog back on track snart ;)


Träning

I morgon börjar min och Filuris träning inför SM! Längtar som bara den efter alla kvällar jag kommer att spendera med honom :) Kommer att träna honom sön-tors. Sen är det minilov för pollen fre-sön och sen tränar jag honom mån-fre. Pappa ska jag tvinga fota i morgon och Amanda kanske kan ta några på måndag? :)


Dagens

Arbetsdag i stallet var det för mig. Var oerhört otaggad måste jag säga. Men plus för att jag inte hade någon skogstur och inte behövde mocka 30 spiltor/boxar.

Sen har Andrea fått sitt föl! Ett helt bedårande fuxsto som inte alls är skraj för människor. Den har en sån liten söt mule att det inte är klokt! Ska knäppa några bilder på fölis i morgon så att ni kan få se. Man smälter bort totalt när man ser lilla fölet.
Och Andrea kunde nog inte vara stoltare. Inte heller kunde hon ha mindre koll. När dem skulle ut i hagen så hängde inte fölis med. Så Andrea blev helt knäpp och tvärvände och drog :) Lilla gumman, så Einar fick bära ut fölis.
Härnäst för mig väntar att rengöra mina skor. Och Filurens flughuva. Han hade rullat den i lera så den var helt hård och smutsig av torkad lera :/ Borta är i alla fall leran så jag ska bara blötlägga den så att allt damm försvinner.


Lite avis kanske?

Hööks vill vara lite som schockemhöle kanske? Deras logga liknar verkligen schockemhöles tycker jag :)


Wanted

Känner att det är dags att ge upp mina ridskor nu. Är rätt trött på dem då de är superklumpiga och blir väldigt varma när man går i dem på sommaren. Är faktiskt skinn(?) så det borde inte vara så. Nu är jag då alltså ute efter ett par ridstövlar. Hittade ett par jättefina i en butik, men dem fanns bara i storlek 35... Gillar egentligen inte när det är snörning på, men dem här var verkligen fina även fast dem hade det!

Sen hittade jag även ett par på hästnet! Men eftersom jag inte kan prova dem innan köp, var en viss person tveksam. Inte så värt att lägga 1000 på ett par stövlar man inte kan ha. Dem var/är smala i skaftet och inte så höga. Perfekt då jag har smala vader och är kort ;) Det som hindrade mig var att dem var stl 36 men mer som 37. Synd bara att dem inte var 37-38 :/ Har fått väldigt stora fötter (ibland). Kan säkert ha dem ifall dem varit i 37, men det är lite risky för att jag ska lägga ut 1000. Men fin fina var dem i alla fall!

Hittade ett par på hööks som jag dissat totalt förut :P Men såg en person som hade dem och den lilla detaljen syndes inte särskilt bra! Plus för att dem inte har någon snörning heller. Och för att dem är dressyr/alround :)
En liten dressyrmänniska som jag är. Sen lockar det ännu mer att det är 15 % på alla skor och stövlar!





Surt

Har kollat igenom alla resultat som google hittade, men icke. Är omöjligt att få tag i den färgen på benlindor som jag vill ha!


Shopping Shopping Shopping

Nu har mamma, jag och Nathalie cirklat runt i bilen och åkt emellan olika affärer. För mig blev det två pikéer, bikiniunderdel, nagellack och två linnen. Massor av tack till mamma för att hon stod för notan <3
Ursäkta för mina dåliga bilder ;)













Linnen: H&M
Nagellack: H&M
Svart Piké: Stadium
Brun Piké: Equipage
Bikini: Kapphal


Stretching

OBS! ALLTID EFTER RIDNING



1. Fatta runt karleden.  Sträck framåt uppåt med rakt ben. Håll kvar i ca 8 sekunder.


2. Fatta bakom knät och känn att hästen är avslappnad



3. Utgå från rörelse 2. Sträck ut och placera ditt armveck bakom knät. Lyft uppåt.


4. Fatta runt skenan, lyft uppåt och utåt. Håll kvar i ca 8 sekunder.



5. Sträck benet bakåt och neråt. Tryck mot framsidan av knät med ena handen. Sträck benet med hjälp av den andra handen.


6. Fatta runt kotan. Placera ditt eget ben mellan hästens framben. Dra benet mot dig och lyft det något. Du kan öka höjden i lyftet efter hand som hästen blir vigare.


7. Fatta runt karleden. Sträck benet bakåt, neråt o ch en aning utåt.
Håll kvar i ca 8 sekunder.


8. Utgå från rörelse 7. Lyft benet med ditt armveck i hasvecket, uppåt och bakåt. Låt resten av benet hänga fritt.


9. Fatta runt skenbenet. För benet utåt
och uppåt. Håll kvar i ca 8 sekunder.

Var försiktig i början och bråka inte med hästen som kan tycka att det känns konstigt i början. Den måste få tid att vänja sig. Innan den är van kommer den att dra åt sig benen många gånger, när den ger efter BERÖM lugnt och mycket. Du kanske inte kan hålla kvar så länge i början, men nöj dig då med att du "får" benet en liten stund. När den accepterar detta tycker den att det är skönt. Successivt kan du töja lite mer efter hand.

Ska nog prova några av dem här, särskilt när man sträcker benen frammåt och bakåt. Men jag tänker inte prova dem man drar utåt på :S Känns som om det är väldigt lätt att göra fel där!


Rehab

Körde lite rehab med Filur igår :) Tyckte han var ovanligt lugn och kom verkligen ihåg saker från förra gången vi tränade. Vår rehab går ut på att han inte ska vara lika rädd för vagnen, målet var idag att stå innanför skacklarna åt rätt håll. Han är ju så himla rädd om sina bakben.

Körde väldigt mycket gå över skacklarna, stanna med frambenen innanför och stanna med bakbenen innanför. Han skötte sig utmärkt och lyssnade jättebra på mina kommandon. Hade honom i grimma och grimskaftet hängde helt slappt. Duktig som bara den och stressar inte upp sig längre när han går på eller slår i skacklarna med hovarna :)

Sen tränade jag honom även att gå in i skacklarna, dock så att han gick in rakt framifrån och stod åt fel håll. Han var lite tveksam i början och vägde bakåt lite. Men tillslut så stod han där inne. Och självklart belöning genom klappar och en liten morotsbit :) Sen när han skulle backa ut fick han inte bara springa bakåt utan ett steg bak, två fram, två bak, gå hela vägen in osv. Fungerade jättebra.

Det svåra för honom är komma in i skacklarna på rätt sätt. Hans rumpa glider åt sidan och så blir han stressad och lite rädd. Med många försök så gick det. Även här väldigt mkt beröm eftersom det inte är hans favorit. Eftersom jag tränade på fyrhjulingen så sitter skacklarna inte ihop. Lyfter man den ena så följer inte den andra med. Gick jättebra även om han spände sig lite. Men det var bara på den ena. När jag lyfte den andra gick det bra i början men sen kom den åt hans mage och han dog. Bara for iväg, lilla pokjen då :)

Men eftersom det är rehab för oss så började jag bara om helt, gjorde alla saker som jag gjort innan. Dock kom jag inte in igen i skacklarna. Så istället för att nöta ut den vagnen gick systern och jag till sulkyn. Han tyckte den var döläskig. Så vi körde att hon höll upp den högt och att vi skulle under den sen. Fungerade inte så bra men med mera träning kommer det att gå! Så försökte vi även vänja honom vid att den rörde honom. Tyckte det var überläskigt och skakade nästan. Men han stod i alla fall still, dock sög han in magen som bara den där den nuddade honom. Men tillslut slutade han suga in magen och bara spände sig.

Framöver är det bara träning, träning, träning som gäller. Är ganska säker på att med väldigt mycket tålamod och att han vänjer sig så kommer det att gå vägen för Filuren och mig :)


Gymkhana

Idag på lektionen hade vi gymkhana, avslutning på terminen och det var riktigt roligt :) Hade Monét och sattsade på barbacka. Under framridningen var han verkligen lugn. Lyssnade jättebra och sprang inte iväg enda gång. Han lyssnade asbra på mina halvhalter och var mjuk i munnen. Supergo att rida när han är lugn och inte lika uppe i varv. Känslan var liksom bra och de gånger jag har ridit honom förrut har han lyssnat men det har mera varit en kamp så att säga :)

Gymkhanan var asrolig men jag kunde inte brassa på så mycket eftersom han vek halsen och sprang iväg då, men roligt var det i alla fall och jag ramlade bara av en gång. Jag suger verkligen på att rida barbacka! Får väl skylla på att jag bromsade från galoppen och det blev studsigt när han saktade in och samtidigt hoppade han iväg åt vänster :D


Monéten, men snarare Kometen :)


Införskaffning

Nu har jag då införskaffat en flaska kamma lätt. Använde lite i hästens svans och det fungerade asbra, behövde inte använda piggborsten utan kunde ta en vanlig dandy. Ska absolut använda denpå Curry då han har väldigt lite svans och jag vill ju inte att den ska bli tunnare.

Sen för väldigt länge sen beställde jag en klubbtröja. Och nu har den då kommit. Måste säga att jag faktiskt glömt bort den :P Passar gör den och är übermysig :) Ännu ett plus är att den matchar med alla mina ridbyxor, svart funkar till allt!




Logga på ryggen, sämst suddiga foton jag vet!


DRESSYR- OCH PRECISIONSCUP TOTAL

CUPDELTAGARE
(har med start i alla 3 delomgångar)
Cup-poäng Joh.Berg Cup-poäng
SORF
Cup-poäng Sthlm KS Totalt Placering
LB Ponny Dressyr 
Elin Stahre (SORF) 7 4 4 15

I

Natascha Wikholm 2 2  
LA Ponny Dressyr 
Pernilla Aronsson 2 8 12  
Maria Berglund 6 5 4 15  
Hillevi Hansson 5 4 3 12  
Efwa Blass (JOH:B:KUSK) 8 8 11 27

I

Elin Stahre 7 9 10 26  
Nathalie Aronsson 4 6 6 16  
LA Häst Dressyr
Jana Thorén (SORF) 4 5 4 13

I

Annika Skoog 2 3 10  
LA Ponny Precision
Nathalie Aronsson 12 7 23   
Pernilla Aronsson (HJÄLM:S KS) 12 8 8 28

Marie Berglund 8 6 17  
Maria Berglund 7 8 21  
Hillevi Hansson 5 5 6 16  
Efwa Blass 4 4 2 10  
LA Häst Precision          
Jana Thorén (SORF)  7 4  4 15 

I



Är emot att lägga upp startlistor och resultat så här men kunde inte låta bli, är ju Puffes och mina meriter utanför stallet :)


Film

Nu har jag med mkt hjälp från med syster lyckats ladda upp en film från tävlingen i söndags! Puffis pinnar på riktigt bra, synd bara att jag inte får galoppera i min klass ;)


Deal

Nu ska jag då inte äta godis eller annan skit på en måndag igen :/ Och som motivation ska jag få en piké. Billig som bara den egentligen, 99 spänn på gina. Men what ever :) Spenderar hellre dem på Filur eller Curry.
Tror även att jag själv ska försöka hitta en som matchar mitt grå/gröna schabrak.




Rosa outfit

Kände för att knopa ihop en rosa outfit och här är den. Rosa är själva grejen och bassakerna är självklart i svart :)

 
       


Girl's Night

Hemma hos Pauline igår var awesome :) Vi  badade i poolen, bubbelgrejen, käkade glass, pratade, spelade datorspel och tog en kvällspromenad i pyjamasbyxor. Var bara allmänt roligt och i slutet tittade vi på värsta tjejfilmen och målade naglarna, snacka om tjejigt :)






Dunder hiss

Hemma hos Pauline så badade vi i hennes pool och efter det blir mitt hår alltid jättetovigt. Så vi körde kamma lätt i håret. Är för hundar men gud va bra det fungerade! Är mina nya kompis kan jag tala om. Så när jag kan ska jag åka till Ö&B och köpa det. Och eftersom det är till hundar, parfymfritt så måste man ju kunna använda det på hästisen oxå! Och själv hade jag ju inga biverkningar heller ;)


Landet

Nu är vi uppe på landet för att titta till katterna och för att hälsa på Fantomen! Jättelänge sen jag träffade honom sist (jullovet) så det var på tiden. Majsan fick självklart följa med upp och i bilen släppte vi ut henne ur buren. Gillades sådär då hon är väldigt feg av sig ;) Men tillslut så la hon sig faktiskt ner på min kudde och lugnade ner sig. Lilla Röffsi då.


Sittsträning

Jag har verkligen fått en dålig hållning när jag rider. Lutar mig frammåt jättemkt även om jag har en rak rygg.  Blir väldigt konstigt. Men det lustiga är att när jag rider Filur sitter jag alltid spikrakt. Vet att jag behöver sitta rakt på honom och vara så stadig som möjlig eftersom jag jättelätt kan påverka honom med min vikt. Sen är jag ju rätt stor på honom så jag måste vara balanserad. Han kan inte på samma sätt som de stora hästarna väga upp min hållning.

Men jag har en idé! Ska ta bagagestroppar som man har till bilen och sätta i lappen i tröjan och hällorna på byxorna :) Hoppas att det fungerar. Pappa tyckte att jag skulle sätta dem i sadeln, men nä. Känns inte riktigt bra om jag skulle ramla av... Så hoppas att det fungerar nu då! Kommer heller inte bli helt stelt eftersom dem är elastiska!




On my way

Snart ska jag åka till Brottby för att möta upp Alexandra och Amanda. Det blir en girls night hos Pauline :) Roligt roligt och ni kommer inte höra mer från mig idag! Så vi hörs i morgon.


.

Gissa om det är svårt att hitta neonfärgade lindor som är elastiska. 
Nej, förresten, överhuvud taget neonfärgade -.-
 Jag vill ha äppelgröna eller neongula eller neonljusblå :) Eller superknallröda kanske...


Hiss!

Det här hovfettet från Kerckhaert tycker jag fungerar jättebra. Vi köpte det av en hovslagare som valde ut det och då borde det ju fungera och det gör det! Hovarna blir mörkare och det är en blandning av hovfett och lack kanske är det rätta ordet :) Superlätt att ta på och verkligen prisvärt då det räcker jättelänge.

Går åt hur lite som helst varje gång och ingen risk att locket går upp. Samma typ som på målarburkar, kankse en nackdel men med en skruv, kniv eller sax så är det inga problem att öppna det! :) Jag använder en svamp men en pensel kunde kanske vara bättre eftersom svampen suger åt sig lite, men eftersom det är en liter burk så behöver man inte snåla ;)


Dagens

Dagen har spenderats med Mamma och Nathalie i Åkersberga. Didrik skulle smörjas in eftersom han har soleksem så då fick lilla Puffe komma in med och hålla honom sällskap. Inte roligt tyckte han utan sicksaxade sig fram in från hagen. Men fram kom vi och jag bortstade av honom och smörjde in honom med hovfett. Funkar bra tycker jag och hovarna blir svartare och det håller i sig. Smörjde honom i lördags oxå och hovarna var svartare till tävlingen och det blev en liten snygg detalj tycker jag. :)

Efter det tog vi oss till Åkersberga centrum och strosade runt där en stund innan vi åt. Har världens köpsug nu då jag faktiskt inte får handla något till mig själv, måste spara pengar till SM. Sen kollade vi in Häst och Foder (tror jag det hette). Hittade världens sötaste skydd från Catago. Fanns i alla storlekar och plasten/gummit var svart och sen var "tyget" i olika neonfärger. Riktigt fräcka och jag skulle gärna köpa dem, plus att dem var riktigt billiga. 69 spänn för ett par strykkappor till bakbenen!


Bruks KM, jag har Filippa som groom här.


13 Augusti

Idag är det exakt två månader till SM i bruks ridning. Längtar som bara den efter att få åka iväg med Luren och tävla! Hoppas på en pallplats i år då det antagligen blir vår sista tävling utanför stallet :)


Träning under sommaren två år sen


Sommarkläder

I fredags fick Curry en helt ny outfit som jag tycker passar honom riktigt bra. Långa ben ser han ut att ha och man ser verkligen hur smal han är i jämförelse med de andra små tjocka ponnyerna (särskilt Filur). Var en  pain in the as att göra det det i början då han inte kunde stå still för fem öre, men efter en paus var han jättesnäll och stod helt stilla, vad tycks?!




Blev en heltkroppsrakning som gillas starkt av mig :)


Körtävling 12 juni

Tävlingen gick över förväntan för min del och jag kan inte vara nöjdare med Curry. Han var super för det mesta och jag ska verkligen inte klaga.

Dressyren gick okej och mitt mål då jag körde för Jill var att klara max som är 80 straff. Klaffade hem 75 straff, kunde blivit mindre eftersom jag gjorde bort mig i halten. Curry doppar alltid med huvudet och jag stör mig verkligen på det och under träning har det fungerat ganska bra att göra massor av små halvhalter för att hålla honom fokuserad på vad som ska hända. Men nu började han backa istället. Blev pannkaka då han även gick åt sidan. Så min halt failade totalt då den blev på tok för kort och han inte stod stilla. Sen fick jag tydligen ovillig ryggning? Han backade som bara den och ville inte sluta. Ska spänna min baksele två hål hårdare för att vagnen ska börja rulla bakåt snabbare. Tror att jag brukar få det av henne men är inte säker...

Sen var han superstel i sidorna och ville inte lyssna alls där. Och då Jill vill ha värsta supermega tempot så försökte jag spurta på som bara den, och det lönade sig eftersom det bara stod att ett något högre tempo var önskvärt. Tjoho, dock gick han inte alls fint i formen och var över töm för det mesta.

Maraton gick så sjukt över förväntan att det inte är sant! Jag kom innanför maxtiden med en hel minut och jag har aldrig klarat den innan!!! Blir så stolt över Puffe och det märks att han fått betydligt mer muskler nu. Hindrerna överlag gick bra men det kunde gått fortare. Dock fick man bara i min klass trava så Curry tyckte det var rätt tråkigt. Roligt hade han i alla fall när jag gjorde jättesnäva svängar och var tvungen att gasa på snabbt efter, dem är hans och min favorit ;)

Men sen körde jag fel i ett hinder... Katastrof! Jag skulle inte ha lyssnat på Nathalie som var min groom, men jag tänkte att hon måste kunna vägen eftersom hon höll kartan över hindret under näsan och kört det tidigare! Men icke, jag körde port D baklänges vilket man inte får när jag skulle till port C. Så jag drog på mig 20 straff där. Inte det roligaste kan jag säga... Det kostade mig andra platsen men jag är inte besviken eftersom det gick så bra ändå. Det är ändå känslan som räknas och hur det gick på den nivå man är, inte placeringen!

Det konstiga är att jag sniiiglade mig genom hindrerna, gick så sjukt långsamt och jag förstår inte vad dem andra höll på med i så fall!!!

Übernöjd med dagen i alla fall och med min lilla Snuffe! <3
Bra val av mig att köra en lättare klass då det är där Curry och jag tillsammans ligger. Man ska inte klassa upp sig för snabbt utan ta det i hästens takt, det blir både roligare för en själv och pollen kan jag tala om!
Så nu ska vi bara sätta dressyren och bygga mer muskler. Har värsta planen för hur jag ska göra med musklerna men dressyren är en annan femma. Han tycker det är ganska kul att träna men att tävla tycker han är rena döden. Men vi får väl se vad det hela utvecklar sig till!


.

Ursäkta för min dåliga uppdatering, men jag har helt enkelt inte haft någon tid över alls till bloggen :) Har bara varit massor i stallet och fixat inför dagens tävling. Sen när vi alltid lyckats komma hem mellan 11 och tolv har jag varit för trött för att skriva något. Men har en eller två idéer just nu som kommer ploppa upp under morgondagen kanske. Funderar även på om jag ska skriva om Filur och Curry som mina medryttarhästar, vet inte riktigt eftersom min tid med dem inte är över än på långa vägar ;)


Körträning

Träningen gick ganska bra. Han var mjuk och fin och kom ner i form väldigt fort. Dock gjorde det han blev väldigt trött i slutet. Ställningarna gick mycket bättre och han var mjuk och fin. Jobbade med öppnor i båda varven och det gick sådär, fick väl till något steg kanske.

Sen blev det mycket halter och igångsättningar. Curry var jätteduktig och höll kvar formen galant från skritt till trav. Problemet jag har i halterna är att han doppar med huvudet efter ett tag. Väldigt jobbigt och han står inte stilla i halten då, så det är något vi får jobba med mkt så att han vänjer sig av vid det :)

Sen kan han få till jäkligt snygga halter om han inte tar ett steg bakåt efter att han stannat. Förut när jag kört galopp till halt fick vi till helt fyrkantiga halter, han kan min lilla snuffe <3

Känslan var inte den samma som förra gången i slutet när jag körde men det gick ändå bra.


Ridlektion

Äntligen har jag haft min efterlängtade dressyrlektion. Det gick ganska bra och det flöt på okej. Formen fans inte där och jag kom verkligen åt inte henne vid den biten. Nästan en gång men sen försvann den lika fort som den kommit. Mixie var jättemjuk i sidorna och flyttade sig för minsta lilla, bra utgångsläge för skänkelviknngar ;) Men det var rätt jobbigt eftersom hon böjde halsen för mkt då. Glömmer bort benen men när jag hade mer stöd på ytter gick det bra :)

I galoppen gick det okej, ville inte riktigt ibland utan bröt av men sen efter några avbrytningar blev mina nya fattningar riktigt bra. Fick till tre stycken som hon lyssnade direkt på :) Sen skulle vi köra skänkelvikng i galoppen från medianlinjen ut till spåret. I ena varvet lyckades jag bara en gång eftersom hon bröt av så fort jag flyttade henne för skänkeln. I andra varvet gick det så mkt bättre!

Fick till flera stycken och hon bröt bara av en gång :)
I slutet blev hon verkligen en bananhäst och bara flöt runt för minsta lilla, jobbigt men det var bara att knappt nudda hennes gräsmage med benen så gick det bättre :)


Late

Känner att jag ligger efter med alla inlägg som jag har snackat om ;) Men jag orkar inte just nu utan skriver om idag, ridlektionen och körträningen i morgon bitti, sen ploppar dem upp under dagen :)
Puffis har i alla fall fått nya vårkläder kan jag tala om!
På söndag är det tävling och jag är ganska taggad faktiskt plus att jag bara lyckats få ett myggbett idag på 8 timmar i stallet, wohoo x)


Brev

I onsdags kom mitt favoritbrev på hela året, en injudan till SM i Bruksridning 2011. Taggad till tusen och inställt på värsta sommaren med Filur :) Kanske blir det även att åka och träna lite vatten med honom, antingen i vattenhinder eller en sjö... Som sagt taggad som bara den och längtar tills jag kan börja träna honom!

Men en liten nackdel är att allt är 50-100 kr dyrare i år! Inte roligt så nu blir det spara av. Kan inte köpa en pryl fram tills den 13 Augusti. Dötråkigt då det suger att spara pengar. Men när jag har ett mål är det i alla fall lättare, lyckades ju spara pengar i veckor när jag ville ha min hjälm :)

Målet är väl att jag ska spara hela min månadspeng så att jag kan betala stallplats & grovfoder, transporten kanske, startavgift (500 spänn!) och kostnaden att hyra honom. Brukar bli jäkligt dyrt då allt kostar asmycket.

Har tävlat SM med honom två år i rad tidigare och det är helt underbart. Själva tävlingen är kul i sig, men det runt om är precis lika viktigt för mig. Veckor innan när jag rider Filur, åka iväg och ha honom som min egen :)
Helt underbart, i år kommer han nog även att bli allt för bortskämd (av min pappa!).

Sen gillar nog Filur oxå att åka iväg! Bryr sig inte ett dugg om omgivningen och beter sig som om han är hemma. Ville till och med hämskt gärna förra året nosa på kossorna och grisarna! Men ärligt talar kändes dem lite smutsiga så han fick nöja sig med tre fyra centimeter emellan ;)


Filur och Bollerup i bakgrunden. Superfint kan jag tala om!

Innan starten i Lillerud förra året.
Han var jätteduktig och skötte sig perfekt!!!


Lov

Äntligen är det sommarlov! Bölade som fan när Ingela slutade, knäppt? Ja!
Äckligt varmt ute och jag steker plättar som jag och Nathalie ska käka innan vi åker till stallet :) Hörs!


.

Hemma :) Spelar ingen roll hur långt in på kvällen som jag är i stallet, blir aldrig trött och skulle lätt kunna vara där en timme längre. Red som sagt idag och hade körtröning. Men mer om det i morgon eller kanske senare i natt eftersom jag inte riktigt har tid just nu, har min deckare som ska skrivas rent ;)

Men det känns väldigt ovärt eftersom min svenska och so lärare, som är den enda som har roliga lektioner, ska sluta :(  Sjukt dåligt då det är mitt sista år i grund och måste lära känna en helt ny lärare...

Och jag kommer dö om jag får Mats Phil! Kommer inte orka att dag in och dag ut höra om hans fru, hans pungsmärtor och se när han kliar sig i röven, blir deprimerad bara av tanken... Han gör faktiskt alla dessa tre saker konstant.
Jag kommer att böla i morgon. Vattenfast mascara here I come! Nä, faktiskt inte, vet inte vart den är efter att den följde med Nathalie till frankrike förra sommaren?


Granby Cup del 2







Jätteliten kille på jättestor häst som hoppade 80. Jätteduktig och han red tusen gånger bättre än många vuxna som slet i sina hästar. Han red verkligen mjuk och dem flöt runt banan :)





Amanda E, den enda bra bilden.


Lärdom

När jag tänker efter så har jag faktiskt lärt mig några nya knep på bara ett par veckor. Helt sjukt att jag kommit fram till det nu efter 11 års ridning... Men så kan det vara och jag tror det handlar om att jag ser saker med kanske lite nya ögon efter att jag var och körde för parkusken Tomas Algotsson som kör för landslaget ;)

I ridningen har jag verkligen tagit med mig halvhalterna och att inte vara stum i handen. När jag kör Curry funkar det faktiskt bara om jag har ett jämt stöd hela tiden utan att göra massa halvhalter. Han blir bara segare av det och han är en jäkel på bromshjälperna x)

Har inte tänkt på det så mkt men när jag går från rakt till böjt spår, t.ex. gör en volt, så tappar alltid mina hästar formen lite eftersom tempot atomatiskt blir lite långsammare eftersom man inte kan gå lika fort. Jag har liksom bara låtit hästen sakta in istället för att plocka tillbaka själv och driva så att formen bibehålls. Tänker alltid när jag rider/kör nä nu tappade jag formen massor och hästen nästan glider iväg åt sidan. Men det är ju mitt fel eftersom jag har slutat att rida med benen?!!!!! Det blev bara så efter all körning och jag kom på hur Curry funkar, och hur använder man benen i körning? x) Men nu är jag i alla fall medveten om det och min nya halvhalts-ridning fungerar mycket bättre på ridhästar!
Jag har liksom bara haft ett jämt stöd hela tiden så att de hästar som har "problem" (dåligt ordval!) och är stumma i munnen av sig själva ska komma ner i en låg form och tycka att det är skönt att gå där. Men det är jättesvårt att hitta mellanläget så att hästen inte blir lång eller helt enkelt tycker jag har för korta tyglar för att gå där. Eller springer iväg med mig.

Sen är det väldigt svårt för mig att få en högre fom enbart genom att hålla ett jämt tryck (inte särskilt stark mot en 500-600 kg häst) så hästen har mest sprungit iväg med mig. Där kommer vi tillbaka till min benaktivitet. Jag har inte kunnat klämmat åt med benen ordentligt eftersom hästen då bara sprungit iväg och jag bara kunnat åkt med ;) Mitt nya sätt att rida fungerar asbra och hästen blir med uppmärksam och inte lika "dryg" mot hjälperna :)

Sen när jag hoppar har jag verklgen lärt mig att vänta ut hindret. Jag gillar att hoppa och det fort. ;) Men alla ponnisar vågar inte hoppa allt så då är det bäst att hålla emot och trava och bara ta ett eller två galoppsprång innan hindret och sän släppa så att den inte får någon chans att springa förbi. Jag har mycket bättre kontroll över en häst i traven eftersom det blir lite svårare att springa iväg då :) Och sen behöver dem ju inte särskilt med fart för att ta sig över heller. Tvärt om kan det bara bli svårare eftersom hindret kommer så fort emot dem och hjärnan hänger inte med fötternas hastighet. Sen är det roligare att hoppa långsamt eftersom det blir mer teknik och inte bara släng.


Regret

Ångrar verkligen att jag inte följde med pappa och Nathalie till stallet för en halvtimme sen. Är så galet less på min deckare just nu så det är inte klokt! Saknar min lilla Puffis och Filuris enormt mkt, men jag får trösta mig med att jag träffar dem i morgon.
Och hur tänkte jag? Jo, att jag måste hinna skriva klart min story innan tolv så att jag inte är dödstrött i morgon. Dåligt val känner jag just nu!


Är fluffe inte bedårande?! <3


Varning

I morgon kommer min uppdatering inte vara så bra men på kvällen/natten kommer det komma färska inlägg från ridlektionen och körträningen. Men ett lång läsinlägg har jag i alla fall fixat tills i morgon och ska se om jag kan knåpa ihop ännu ett :)


Granby Cup

Lite bilder med min sunkiga kamera :)
Meningen var att jag skulle fota när min kompis hoppade, men jag fick inte en enda bra bild på henne! x)


Jättesöt Welsh :)










 
Fler bilder kommer sen eftersom det tar så satans lång tid att ladda upp en bid!!!


.

Slutade ett idag och började tio över nio, kan det bli bättre? Nä, jag tror nästan inte det. Har i alla fall bara stekt plättar hela dagen, väldigt råkigt och det blev för varmt i hemkunskapen. Så nu är cirka 280 plättar stekta av mig och några andra. Och varför steker man 280 plättar egentligen?! Jo för att det är niornas lunch i morgon. Pruttråkigt då jag antagligen inte kommer att hinna med min tidiga buss till stallet!!!

Ni ska jag i alla fall sega mig och titta på Tv, sen blir det lite renskrivning av min sunkiga deckare -.-


Längtar till sommaren med Filuris <3


Längtar!

Gud vad jag längtar tills på torsdag! Då är det körkurs och jag ska få köra min lilla bebis :) Gick så mkt bättre att köra sist än vad det gjort på länge och det verkligen släppte för oss. Blir så glad av att köra Curry när han är sån och verkligen vill att jag inte kan sluta le! Måste sett rett puckad ut sist när jag log som ett fån ;)
Längtar i alla fall skitmycket och kan knappt vänta!


Ser snygg ut i skritten men är väldigt ostadig då han vinglar hit och dit hela tiden.

Sen finns det ju lite dåliga nyheter...
Min dispans för Filippa gick inte igenom så nu ska jag ha Nathalie som groom.
Får se hur det blir med maraton...? Men längtar i alla fall tills tävlingen och hoppas att han är lika härlig i dressyren som han var sist på träningen!


.

Måste verkligen börja på min renskrivning av min deckare nu... Men jag är lik taggad på det som man blir av att äta en bajskorv :) Ha ha, ful liknelse, men det är bara att sätta igång så att jag får det gjort!!!


Tandem

Tänkte lägga upp några bilder på när jag körde tandem med Triss och Curry i söndags :)
Fokuserade på styrningen eftersom alla tömmar blir väldig förvirrande så formen är verkligen inte fin...




Favoritbilden :)




Orkar inte klippa bort paret bakom x)


Fölis

Tydligen ska Andros få sitt föl om cirkus en vecka om jag minns rätt! Längtar då små shettisföl är übersöta och så klart för att det är Andrea min lilla ängel som ska få sitt föl <3 Och då hennes förra föl Cummine blev helt bedårande borde det är fölet bli minst lika sött. Hur kan det bli annat när det har världens finaste, uderbaraste, sötaste och bästa mamma Andrea?!


Charmig ponny eller vad?!!!


.

Eh, jag har ju inte bara fyra exakt lika dana laddare till min mobil hemma hos pappa just nu...


Mike och Svetlana

Nu är jag hemma efter en väldigt chill helg med Amanda. Sov hos henne från söndag tills idag och vi hade det braaa. Spelade lite fotboll, käkade lös chokladpudding (deare?), nördade oss och tittade på en hopptävling. Har även tagit mitt första dopp för i år (i pool, hehe) men det var svinkallt! Sen solade jag och självklart brände jag mig... Så går det när man glömmer solisskyddis och nu är jag en tomat i fejjan.

Har även åkt minicross! Väldigt roligt men jag vågade inte åka särskilt fort eftersom jag inte gjort det. Blev välldigt ryckigt i början eftersom jag inte fattade det här med koppling och gas från början. Men sen gick det bra och det var rooligt! :)

Fotade även massor på Granby Cup men jag tänker int ens försöka ladda upp bilderna eftersom mitt internet är
s å     j ä v l a     l å n g s a m t !!!! Ska även komma upp bilder senare från familjedagen i stallet :)


Söt

När Nathalie skulle hämta in Didrik från hagen följde Curry med, sen försökte han smita ut igenom grinden för att följa med Didrik. Det e min lilla Puffe det, kan inte vara utan sin BFF Didrik :)


On my way

Hemma efter en helt okej familjedag :) Körde lite innan med Trissen och Curry men det gick inge bra. Så jag bytte plats på dem så att Curry gick först och Triss drog vagnen. Det fungerade asbra och dem skötte sig jättebra. Dem gick bra tillsammans och började trava precis samtidigt varje gång. Lilla pojkarna lärde sig även att stå helt stilla. Tar nog ungefär 5 minuter att spänna för allt med selar, tömmar och draglinor. Ett himla pillrande. Det gick i alla fall bra på uppvisningen och jag kan inte klaga på deras prestation!

Bilder kommer upp i morgon kväll då jag nu ska bege mig till Amanda för att sova hos henne, efter det blir det Granby och titta på när Amanda E hopptävlar. Tror att hon ska hoppa 80 och 90 med min sin tinker/haflinger Tummelisa. Himla skilland det har blivit på hennes häst kan jag tala om! Hon har blivit superduktig och riktigt smidig för sin kroppsform ;)


Kavaj

Något jag behöver är en tävlingskavaj. Hittade en på blocket, ovärt att betala runt 1000 för något man använder vid enstaka tillfällen, och den kostar bara 250 kr. Den är i storlket 164 (XS) och figursydd. Problemet med kavajer är att man måste prova dem :/ Men jag vill verkligen ha en, ska prova min gamla och se vad det är för storlek på den innan jag bestämmer mig :) Sen får jag se om jag har råd med den över huvud taget... Börjar nog bli lite pank, he he :P Finns viktigare saker jag behöver prioritera till Filur och Curry!


Diss

Något som verkligen är fult tycker jag är färgade träns. Okej i galopp eftersom det hör till men dem är oxå i plast. Men färgade träns i läder är verkligen inte fint. Ser lite tillgjort ut, jag tycker att man sak hålla sig till brunt eller svart läder. Men att paddingen i nosgrimman/pannbandet/nackstycket är blått eller rosa kan vara ganska fint. Lagom är bäst och jag tycker att det blir för mkt när hela tränset är färgat.


Bild tagen från Ponnyprakts hemsida


Mkt bättre :)


Kan funka

På köruppvisningen ska jag ha en lååång pisk som jag fått låna så att jag når min förlöpare (Triss) och Curry ska ha sitt vanliga körträns med skyggisar så att han inte ser den när jag använder den på Trissen. Blir nog bra eftersom det gick hyffsat när jag kom åt honom med pisken. Puffis sköter sig utmärkt och lyssnar jättebra på rösten :) Ska även försöka haffa en groom som kan lägga på pisken när jag ber om det eftersom jag behöver koncentrera mig på alla tömmar. Är jäkligt jobbigt med två par tömmar i en hand!!!


Enhansfattningen i dressyrprogrammet


Scream

Hemma efter en grymt rolig dag på Grönalund med Amanda, Julia och Pauline. Åkte massor av saker som jag aldrig åkt förut; Jetline, Vilda musen, Extreme, Insane, Twister och till och med Radio bilarna. Vilda musen och Radiobilarna är extremt mesigt att jag inte åkt tidigare men jag bryr mig inte. Kan ju säga att varje gång jag åkte något första gången ställde jag frågan, varför gör jag det här? Och det är en väldigt bra fråga tycker jag ;)

Vi hade väldigt tur eftersom vi gick in typ en kvart innan alla andra, det gjorde att vi sen kunde springa till Twister och komma med första eller andra åket :D Sån jäkla tur vi hade, för vi åkte den, Jetline och Extreme innan grönan blev fullsmockat med folk! Roligast för mig var när vi åkte Flygande mattan. Amanda skrek som om hon skulle dö och jag kunde inte sluta garva åt henne x)

Avlsutade med att vi åkte Insane... Ville verkligen inte göra det i början när vi var där men i slutet ändrade jag mig. Jag var så jävla rädd att jag nästan hyperventilerade när vi började åka och Julia bara garva åt mig :/ Sen blundade jag hela vägen, höll ett krampaktigt grepp om selen och gallskrek hela tiden. Jag tog ny luft en eller två gånger och jag skrek så högt jag kunde non stop. Var så sjukt läskigt då det känns som om man ska ramla ur!!! Folk måste trott att jag var galen... Ångrade mig direkt när jag satt i stolen men det var bara att blunda och skrika, och jag skrek som bara den...


Linslus

Maja är lite konstig, dimper ner rakt framför spegeln och kollar sen in sig själv...




Här ser man även hur smal hon är :)




Min katt kan vara så vacker...


Grönan

Idag ska jag till grönan med Amanda, Julia och Pauline. Ska bli sjukt rolitgt eftersom jag inte varit där på minst tre år! Har avlagt ett löfte om att jag ska åka blåa berg-och dalbanan, twister, grejen med armar som snurrar runt, lila grejen som jag inte minns namnet på och kanske frittfall. Men frittfall kommer ALDRIG att hända, hoppas på bara Julia ;) Kommer nog att ha spytt när dagen är slut om jag ska åka alla dem här grejorna. Känner redan nu hur min mage är kvar högt uppe i luften någon stans...


.

Blev ett besök till Hööks och en annan hästbutik som jag redan glömt namnet på x) Den andra hade massor av märkessaker och om jag hade lite mer pengar skulle jag bo där ;) På hööks blev det inget flugpannband eftersom Filuris fick vara ifred med luvan på i hagen. Provade den idag och dem andra tittade inte ens på honom.

Hittade inget svansskydd i bomull och neoprane var skitvarm! Satte den på min hand och det blev jättevarm direkt. No no, inget i neoprane. Dem hade inget i bomull så jag köpte inget. Blev det röda schabraket istället och ett pannband. Men jag är nöjd :) Schabraket stod på min lista och pannbandet ville jag så fort jag såg det. Filuren och Puffe kommer nog att vara assnygga i det! Och rött är nog riktigt läckert på Filur :D




Färgen  blev lite konstig eftersom jag var tvungne att ta med blixt.



Dagens körning

Ut i skogen for vi idag. Curry var pigg och försökte smygtrava hela tiden :) Blev massor av galopp eftersom han behöver få mer styrka, körde öka och samla halva rundan och han var jätteduktig! Innan galoppbacken försökte jag mig även på lite öppna i höger varv. Han har varit jättestel där och det har tagit jättelång tid innan jag lyckats ställa honom. Men nu gick det idag även om det inte var helt öppna, men nästan :) Han var i alla duktig, sen släppte jag honom och han bara for upp för backen.

Körde inte hela rundan utan tog vägen genom hagen. Där står dressyrbanan och jag tog två varv galopp där oxå. Och eftersom han var så duktig och tycker det är jättekul att svänga snäft i galoppen kunde jag inte låta bli köra några svängar. Han gick jättebra, dock tog jag inte i så mkt eftersom jag inte vill riskera att han trampar eller slår i sig själv när han inte har några lindor :) Påvägen upp till stallet råkade jag även köra över kanten på en bom, upps :P

Sen var Ullis jättesnäll som hämtade in Triss åt mig så att jag kunde prova att köra dem tillsammans. Blev en hel del fipplande med svängeln innan jag kom på hur jag kunde få den att sitta. Till slut var båda förspända och det gick inge bra alls. Curry var för på och Triss lyssnade inte alls. Seg som en korv och brydde sig inte alls om rösten. Sen nåde jag honom inte med pisken heller utan att sträcka på mig asmycket. Sen blev Curry orolig när han såg den (körde inte med huvudlag). När jag väl kom igång i traven gick det heller inte särskilt bra, men dem var rätt snygga tillsammans.

Ingen hit what so ever och jag ska inte köra tandem med Triss och Curry på söndag, får se om jag kan få tag på någon annan polle som passar bättre med Puffe.


.

Lite kort från igår:


Pojkisarnas nya favoritgodis-banangodis








Sen såg Puffis mitt äpple...
Vackert :)


Today

Idag ska jag:

Köra Curry
Åka till Hööks
Till någon annan hästbutik :)

Fin fin dag tycker jag, men får se om pengarna räcker x)


Fin Curry :)


Jobbigt läge...

Har ett patetiskt dilemma. Ska till grönan (wie) på lördag med mina kompisar, men det är så mkt grejor som jag

vill/behöver köpa:
Pälsglans
Svansskydd i transporten
Flugpannband
Kavaj
Schabrak
Senskydd
Piké-svart & vit

Sen har jag beställt hem lite grejor redan:
Shorts
Boots

Så efter den här veckan kommer jag att vara pank! Måste prioritera nu och välja bort en hel del...
Ska prova att sätta på Filurs han huva nu och se om han får vara ifred eller om dem tänker jaga honom igen, men de andra pollarna vänjer sig nog ;)


överkänslig

Idag red jag faktistk Filur, såg verkligen fram emot det eftersom jag inte gjort det på forever :) Hoppade några småhinder i början och det första gick jättebra, det andra kom vi helt fel på och han hoppade för tidigt. Tredja travhoppade vi över och det var bara obekvämt :P

Travade en bit och backade lite och flyttade hans rumpa för min skänkel, minns aldrig vad som är vad när det gäller fram-och bakdelsvändningar. Han var duktig och jag varvade skritt med skänkelving och galopp. Han var jätteduktig även fast han gillar att gå emot min högra skänkel. Men det beror på att han inte kan ställa om till att gå åt vänster, han är lite knäpp :) Sen red jag bara med sätet och rösten i trav, galopp och skritt. Gick bra och han lyssnade helt okej.

Sen blev det även öppnor. Blev lite förvånad eftersom han hade jättelätt för det i skritten både åt höger och vänster. Gick inte lika lätt i höger att ställa om men när ställningen var rätt gick det asbra för honom. Han är rätt duktig och kom in i ett stadie då han verkligen inte vill göra fel. Väldigt jobbigt då han blir överkänslig för skänklarna och upprörd om jag säger åt honom lite mer. Slutade med att jag bara försökte få honom att gå rakt.

Minsta lilla jag flyttade mina skänklar dansade han undan för dem och jag var tvungen att nästan lyfta dem ut från hans mage :/ Sen när jag kände mig färdig med min rakrikning så släppte jag ut honom. Han skrittade på som bara den och började trava och började galoppera. Lilla knäppisen tyckte det var jättekul att få sträcka ut sig så jag höll i stigbyglarna som jag lagt upp framför sadeln i ena handen (så att dom inte dunkade emot honom hela tiden) och tyglarna i andra.

Curry

Idag var det dressyrträning för Maud. I början var han väldigt stel även fast vi spände in honom så att jag fick ett ledande tygeltag. Fungerade inte alls i början och när jag tog lite mer slog han med huvudet och blev arg. Han var även väldigt stolpig i skritten och gick som om han inte kunde böja på knäna, blev väldigt ryckigt.

Fortsatte på mina volter  och när jag bytte sätt att köra, så att jag hade innerhanden helt still och kramade i ytter, gick det betydligt bättre. Till slut släppte han till och blev mjukare. Men det gick bara i skritten, i traven slog han med huvudet igen.

Så bort med inspänningen och jag betsämde mig för att galoppera och se om han blev mjukare av det. Han lyssnade jättebra på "fattningarna" men ibland sprang han på som en jäkla galning precis innan galoppen i traven. Var lite störande då jag inte hade koll på honom då. Även i galoppen fick han för sig att springa iväg ibland, lutade lite här och var eftersom vi körde på gräset. Blev lite störd av att han inte kunde rulla på. Men sen körde jag öka på ena långsidan och det gick helt okej.

När jag sen återgick till volterna var han betydligt mer sammarbetsvillig. Ställde mera på böjt spår och var inte lika spattig. Han gick i en låg form och såg tråkig ut men det var bättre än förut då han var heeelt konstig.
Sen körde vi programmet och han gick lika dant, lät honom vara eftersom han gick i alla fall framåt! Andra gången vi körde var det som om en spärr släppte. Han blev mer frammåt och fick en mycket finare och högre form.

Han gick verkligen bra och var mjuk i halsen och gjorde som jag ville! Min lilla polle är tillbaks! Jag kunde verkligen inte sluta le när jag körde eftersom det gjorde mig så glad över att han hade kul och var glad igen! Det var som om han bestämde sig för att det var kul med dressyr igen och verkligen ansträngde sig. Han var så förut, steg, nacke fart och sammarbetsvillig. det var samma nu fast mycket bättre. Känslan var så mycket bättre eftersom han var mjuk i munnen och i halsen. Känslan över det hela var helt enkelt bättre. Gick jättebra och jag ville verkligen inte sluta!!!! Men man ska sluta när det går som bäst och jag är bara så obeskrivligt glad över att han är mera som sig själv igen!!!


Dressyrcupen 2011 framkörning


Träning

Idag är det körträning för Maud, får se hur Curry tycker om dressyr igen eftersom han var rätt trött på det förut. Men jag har gjort en hel del annat eftersom det varit långkörningar och maratonträning. Filuris ska även tränas genom ridning och jag ska prova att faktiskt rida honom på Currys tvådelade. Han gillar i alla fall det bäst när jag tömkör :)


Älskar den här bilden då han har värsta steget!!!


Show

Nu har då min show varit, gick ganska bra med tanke på hur bra jag kunde dansen... Jag såg ut som en hemlös, smutsig i ansiktet, löv i håret och sminkad som om jag hade ett svart öga ;) Såg rätt fränt ut och det passade verkligen vår dans. Mest failat var i slutet, jag och typ fem andra gick ut på fel ställe! Ja ja, allt kan inte bli rätt och det var någon som kom in och hämtade oss till avslutningen :) Sen var jag JÄTTEKISSNÖDIG hela tiden eftersom jag inte hann gå på toa innan...


Flugskydd

Är meningen att man ska rida eller köra med det här flygskyddet. Som ni ser fäster man det på tränset. Tycker det är extremt fult och ser väldigt malplacerat ut! Bättre då att fästa ett vanligt flugpannband på tränset. Sen kostar det 449 kr och det är det inte värt enligt mig!!! Då kan man lika gärna köpa in saker och göra en själv för 49 kr. Eller så kan man ta en vanlig huva och sätta utanpå tränset.


Röd outfit

Har hittat ett rött schabrak som jag kanske ska köpa till Filur. Då har jag Röda ridbyxor, strumpor och schabrak. Det enda som fattas är en piké, men den ska inte vara röd då det blir för mycket, ha ha, värsta tomaten!!! Helheten är bra men kantbandet ploppar ut lite för mkt och jag tror att det är mera beiget :/


RSS 2.0