Full rulle

I morgon blir det fullt i stallet. Träningarna med Filur kommer igång och jag har även Curry att träna mån-fre. Filur är ju prio ett eftersom det är honom jag ska tävla SM med, men Curry ska självklart försökas motioneras varje dag också! Kommer att får rida Filur två gånger och dagen så jag kommer verkligen få ut massor av den här veckan, hoppas jag ;) 

Även bra att det bara är jag som rider honom. Förhoppningsvis kommer hans fokus ligga helt på mig och respektera vad jag vill utan att ifrågasätta. Händer faktiskt ibland att jag rider honom efter någon annan så tror han att det är okej att vara dryg och seg mot mig. Icke, men det försvinner efter ett par minuter och han inser nog att det inte lönar sig :)


.

Idag fyllde min mormor 81 så vi var hos henne idag. Planen var från början att vi skulle åkt till Hästa Gård och tränat bruks. Men eftersom ridläraren blev sjuk och pappas bil inte står på fyra hjul just nu så blev det omplanerat.
Vi badade även idag. Jag hoppade bara i lite fort dock utan att doppa huvudet ;) Sen var det en kille som lyssnade på musik i en ipod. OCH han satt och sjöng med, ha ha, så fult! Lite creepy var det även att han stirrade på mig och Nathalie hela tiden! Sen när vi gick gick även han? Har han liksom inte sett något annat än brunetter, eller? Som sagt, creepy.


Confession

Vet inte om jag har nämt det men en sak som jag fullkomligen suuuger på innom "ridning" är voltige! Har så sjukt dålig kordination där uppe och det känns som om jag inte vågar göra ett skit. Okej, hänga upp och ner vid Trixies bog och min syster som håller i mig är kanske inte det säkraste, he he... Själv tycker jag ändå att jag kanske borde vara lite smidigare och ha i alla fall lite spänst eftersom jag dansar. Men icke, jag får bara inte till det.

Fast det bekommer mig inte eftersom jag tycker det är tråkigt och inte ger något. Visst, balansen färbättras kanske men, eftersom vi mest "leker" och misslyckas med övningarna så blir det mest flum tycker jag :P Balansen kan man lika gärna träna genom att rida barbacka eller köra passagerar ridning utan sadel och kanske något att hålla i sig i om det skulle bli növändigt!


Smart

Den här nosgrimman tycker jag är väldigt smart :) Nosgrimman som jag har på Luris nu sitter lite för lång ner, men om jag spänner upp den så stör den bettet. Så den här verkar vara den perfekta lösningen. Men å andra sidan blir det bara som en aachennosgrimma. Ja ja. Men faktiskt skulle man kunna använda den som ett hack oxå, nästan, typ :) Det blir ju ungefär samma sak.


Nytt

Tyckte att jag ändå gjorde några fynd på MyOne. Två par ridbyxor som båda var på halva priset och passade perfekt och var supersköna :) Dem rosa är faktiskt helskodda oxå. Har inte provat ett enda par innan som varit helskodda som jag tyckt varit sköna men dem här var verkligen super. Inte stela eller dragiga på något sätt. Lär ju inte gå sönder heller på ett bra tag som många av mina andra ridbyxor gjort :)

Hittade även en tävlingströja och hovfettsburk.


125 ;-
 
313 ;-



What did i do wrong?

Satte ju ihop en TV-hylla här om dan, blev riktigt bra och den ser ut som den ska. Men jag fick tre träpluggar över? Undrar när det gick fel... Aja, orkar inte skruva isär allt igen och det verkar inte vara något fel på den :)


Good morning

Har precis blivit väckt av min syster men skulle inte haft något emot att sovit en timme längre! Fullkomligen älskar att sova bort halva dagen, he he :) Igår släppte min skräck för att någon psykstörd skulle vara i mitt rum när jag sov, tjohoo! Tar nog åt mig lite för mkt av att se skräckfilmer. Tog mig fem nätter att sluta tänka på det varje gång jag skulle sova! Lyckat, ska aldrig se en skräckis igen. Jag mår inte bra av det :/

Idag ska vi kanske åka til MyOne, hoppas det. Har två saker som jag kanske ska köpa och en som jag ska kolla om dem har i alla fall, men tror inte att dem har det. Man kan i alla fall hoppas!

Vi hörs


Knepigt att ta kort på Curry, han ska alltid komma fram till mig! Bebis :)


Garderob

Ifall jag fick välja skulle jag köpa det här till "min" ponny och mig själv, om jag hade någon förståss det vill säga :) För charmigt med den rosa och marina kombinationen!



     





Vintertäcke + reflexgrimma

Regntäcke + grimma

Transportskydd + fleecetäcke (grimma)
Fin fina grejor det här, vill inte ens tänka på vad allt kostar tillsammans!!!


Udda

Bara min katt som blir helt upprörd och jamar om hon inte får tag i krypet som hon jagar?


Väntar

Snart ska vi åka till MyOne, känner mig väldigt rastlös (som vanligt) så det är bra :)


Finally

Trodde aldrig att dagen skulle komma då vi blev klara med tvättningen av D och C's spiltor, väldigt skönt i alla fall. Vi körde Camomille och "Sassa" idag också. Sassa var en pain in the as eftersom jag gick bakom Camomille. Drog på som bara den och lyssnade inte alls på mig. I galoppbacken gick jag först och då lät jag henne bara dra på, det uppskattades mkt tror jag och direkt efter backen saktade hon av till trav. Men hon var helt okej ändå, även om jag blev lite irriterad över att hon ignorerade mig totalt!

"Donkey" smörjdes även idag och jag checkade till Filurs öga. Jag fattar inte hur det kan bli svullet och rött på bara en dag! Smörjde honom två dagar i rad, sen fick det vara en dag och idag var det rött igen när jag kollade! Lilla pojken :/
Lyckades även hålla i två hästar idag i hagen när dem kastar sig mot någon dem inte gillar! Först Filuren som hoppar på Kamé-tur att han hade en grimma som jag höll i. Och sen lyckas jag även hålla i Kamés pannlugg när hon sparkar som bara den mot Romang. Undrar hur jag lyckas? Ingen blev träffad i alla fall så det var bra :)

En rakad Kamé


Grrr...

Irriterande att hästnet inte fungerar just nu! Brukar vara ett riktigt bra tidsfördriv det för mig. Morgondagen blev mycket intresantare för min del i alla fall. Vi ska åka till hööks och köpa lite nödvändiga småsaker sen ska vi till stallet och tvätta klart inne hos Didrik. Förhoppningsvis hinner vi kanske börja måla lite hos Curry också :)


Förra stallet där SM gick, om jag inte har fel så är det Lilleruds lantbruksgym.
Väldigt väldigt fint mådte jag säga :)


Ikea

Idag har vi varit på Ikea och hälsat på mormor. Blev massor av saker känns det som, så i morgon eller i kväll ska jag packa upp och sätta ihop en del. Tråkigt men nödvändigt, måste även passa på å damsuga nu när jag inte har mycket saker på golvet! I morgon vet jag inte vad jag ska göra-känns som om det kommer bli två långa dagar utan att göra ett smack :/ Söndagen är kanske planerad, beror på om pappa kan skjutsa oss men jag hoppas verkligen det!

Nästa vecka kommer även träningarna med Filur igång igen och jag längtar. Längtar till och med tills skolan börjar för det innebär även att ridningen kommer igång igen! Den här terminen ska jag bestämma mig för minst tre saker som jag ska fixa innom min egen ridning och sitts! Blir nog rätt svårt eftersom jag glömmer bort hela tiden och det är riktigt fula vanor jag har skaffat!

Inte rak i ryggen-lutar mig frammåt för att hästen ska få en mjukare hand, handen glider iväg till andra sidan av manken i stället för mera bakåt när jag har lite för långa tyglar. Riktigt taskigt skänkelläge ibland och det som kanske inverkar sämst på min ridning-jag spänner mig i benen jättelätt vilket gör att jag får sämre sits då jag inte kan komma ner i sadeln för balansen vilket gör att jag lutar mig frammåt! Sen finns det ju massor av andra saker oxå som jag komma på om jag bara sitter ner en stund och lägger tid till det :) Små saker som nog är svårare att komma åt!


Dock försvinner lite av min fel när jag rider Luren.
Speciellt min taskiga hållning och jag spänner mig nog inte lika mkt :)


What to choose?

Vilken färg ska jag nu välja? Tänkte be om råd eftersom ja inte kan bestämma mig! Ibland lutar det år neongrönt och ibalnd mot en mörkare och djupare gul. Så vilken färg ska bli min nästa tävlingsfärg?
 Hoppas nu att båda passar Currys ljusa mörkbruna färg!



Den gröna kommer såklart inte vara glansig, men hittade ingen bättre bild!


Bilder






Alla gånger kan vi inte se så charmiga ut :)


Klart

Nu har jag då publicerat alla 22 inläggen som kommer upp under perioden som jag är borta! Uppdateringen blir alltså som vanligt :) Valde att göra det redan nu då jag redan känner mig stressad över att packa alla saker!!!!! Är prick två veckor kvar idag tills vi åker. Som tur är blir jag bara nervös samma dag som jag startar. Innan start blir jag även så sjukt jävla nervös att det käns som om jag ska spy! Tur att det slutar så fort jag har kommit innanför startlinjen.


Dagen

Idag var det min tur att köra Camomille. Hon var jätteduktig och gick först från stallet. Hon var lite osäker och spände sig riktigt mkt men i slutet slappanade hon av lite och sänkte huvudet. Duktig tjej. Jobbigt när Curry är så för då kommer han knappt frammåt men Camomille travade på bra. En gång blev hon dödsrädd och kastade sig till andra sidan av vägen men som tur var var det snabbt över. Hon var riktigt duktig. Hästisarna blev svettiga som bara den så vi spolade dem. Camomille tyckte det var jätteskönt så jag kunde stå så pass lång ifrån att jag inte blev blöt över huvud taget! Men lilla "Sassa" var så jävla rädd. For runt som en galning och gjorde allt för att undvika vattnet. Tur att dem är så små så det bara är att hålla i grimskaftet och låta dem hoppa runt en! Tillslut fick vi muta den lilla tjockisen med korn-då stod hon still men var fortfarande superrädd. Mycket beröm och klappar och det går nog bättre nästa gång!

Saga och Mille satt även på nya stoet Meya idag. Hon brydde sig inte mkt utan det såg mest ut att vara, var gör du där uppe nu i stället för på marken? Ha ha, hennes föl Frasse var mer funderad och försökte bita Mille i tårna för det mesta. Sen visade även Frasse upp sig genom att köra några ryck med galopp och bockningar, han är bara för charmig!

Currys tak i spiltan blev oxå tvättat och Didriks är påbörjad. Går så mkt snabbare att tvätta hans eftersom smutsen bara liger utanpå och det är mest damm. Det var en pina att tvätta Currys :/ Har bestämt mig för att inte köpa några nya lindor just nu, är bara ett maraton kvar i år så det känns lite onödigt. Får bli till nästa säsong i stället. Men färgvalet står fortfarande kvar att lista ut! Säger bara vilken tur att mitt behov av att shoppa har slutat nu när jag bestämt mig för å spara!


Får se om bilderna blev bra, annars kommer dem upp senare!


Prutt

Nu har jag shoppingförbud igen :/ Är så himla tråkigt tycker jag men får ta mig i kragen nu ordentligt och inte köpa ett skit. Har faktiskt bara två saker som jag ska köpa, vita benlindor och ett hårnät med rosett. Inget rosa schabrak blir det inte heller. Lite surt men det var nog ett impulsinköpt. Dock känns det rätt bra att spara pengar när man väl kommer in i det :) Nästa sommar ska jag försöka skaffa mig ett litet sommarjobb eftersom man känner sig så pank annars. Men den här månadens pankhet beror på att jag shoppade loss en hel vecka med både ullared, börjes och andra ställen.

Underbart, insåg precis att jag är skylldig människor 789 kr -.^ Bara 210 spänn kvar då den här månaden i min minimala stövelkassa! Olyckligtvis kommer den krympa ännu mer eftersom jag måste köpa det ovanstående plus färg. Ska nämligen färga lindorna i den färgen jag ska ha på maraton-dock har jag inte riktigt bestämt mig än. Har två alternativ. Det ena kan bli helt pannkaka till Currys färg samtidigt som det andra kanske inte går att färga lindorna till! Får väl fråga mig till i affären hur slutresultatet blir. Fick även en snilleblixt att jag inte alls kanske kan köpa mina vita lindor den här månaden. Hade verkligen sett fram emot en ny färg på banan, suck :/


Saxar

Tittar på Edward Scissorhands nu, tycker han är lite charmig trots sina saxar :) Har även försökt mig på att baka kolakakor, blev rätt bra men för mycket ingefära :/ senare i kväll ska Mamma, jag och Natahlie titta på Black Swan, har velat sett den jättelänge så idag hyrde vi den!


Not like anybody

Puffis med sina korsningar ser verkligen inte ut som en typisk shettis tycker jag! Särskilt inte på det här fotot :)


Suddade ut Nathalie och mig så att ni slipper se hur mongo vi ser ut!


Stallet

Hemma från stallet och en händelserik tur ute i skogen. Jag körde Zsa-Zsa den här gången och jag tyckte hon skötte sig utmärkt. Försökte bara springa ifrån mig tre gånger i traven och i gallopen så hade jag inte kontrollen men det gick ändå inte superfort. Hon galopperade bara på lite för fort och tog bettet. Men så fort hon saktade av till trav så var hon fin och mjuk igen efter halvhalter. Lite jobbigt men roligt att man hela tiden måste pilla med hennes mun för att hon inte ska springa ifrån en. Helt min typ av häst. Supermkt energi men som går att kontrolera och kan plockas fram när man själv vill :)

Sen när vi körde så gick Nathalies vagn sönder! Upps, jag körde bakom så Zsa-Zsa blev nog lite chockad när hela gummigrejen runt ekrarna på hjulet hamnade framför henne. Duktig var hon i alla fall som bara hoppade över den lite snett mot sidan! Skulle varit jobbigt om hon i stället kastat sig totalt och tvärvänt. Vid förspänningen var hon jätteduktig, stod helt stilla förutom någon gång när hon tog ett halv steg lite åt sidan. Sen när vi hämtade Didrik och Filur i hagen så stod hon stilla jättelänge i vagnen, duktig tjej som inte ens ville käka!

Filurs öga är ganska bra nu, men ska fortsätta att smörja honom då det säkert kan tänka sig att blossa upp igen. Usch, helt knallröd var hans slemhinna :( Nu är det bara lite rött på vissa ställen, så det är nästan helt bra! Tränset som vi köpte i Varberg blev även provat idag. Käkremmen var så klart för stor men remontnosgrimman var för liten, det var lite udda :P

I morgon blir det stallet igen, ska det målas, tvättas och köras :)


Nörd

Nu ska jag vara väldigt nördig och spela sims :)


Film

film


Blandat

Dagen spenderades med Amanda. Först följde jag med henne och andra Amanda när dem longerade. Fick även rida lite på Lisa vilket var roligt :) Gjorde skänkelvikningar och när hon kändes stadig i formen ökade jag traven då hon var lite seg och gick snäppet för långsamt. Gick bra överlag men ibland bet hon sig fast i bettet och blev tung och hängig i handen.

Hemma hos Amanda sen så tittade vi på Saw. Fuck vad jag var rädd! Usch, jag är inte ämnad för å titta på skräckisar. Satt med en filt framför ögonen för det mesta, men jag skrek i alla fall bara en gång. Lite stolt, men det räknas väl knappt eftersom jag inte såg så mycket och så fort det blev lite läskigt, ja då tittade jag in i filten :P Jag är en riktigt fegis som inte ens kunde läsa Harry Potter på kvällen för 2 år sen! Chicken :)

Sen bakade vi även paj. Asgott och men vi fick gå ut och plocka bären själva. Fick även reda på att det finns gula hallon. Är fortfarande förundrad! Dagen har varit bra och i morgon ska vi nog till stallet, Didrik ska tvättas och spiltorna målas!


Creepy


Hot in pink!

Jag har verkligen börjat tycka om färgen cerise! Ha ha, helt chockad då jag faktiskt inte gillade färgen rosa överlag förut. Men nu har jag köpt en rosa klänning, en beställning på en cerise piké är på g och jag planerar kanske att köpa ett cerise schabrak från hööks. He he, har blivit hjärntvättad! Men jag tycker att just färgen cerise är så fräck och livlig. Önskar verkligen att Curry var en tjej så att jag kunde klä honom i cerise och rosa. Funderar nästan på att göra det i alla fall :P Det är det underbara med svarta och mörkbruna hästar-passar i vilken färg som helst. Purfekt då man bara kan köpa det man tycker är syggt utan att fundera så mkt!


Pikén är från Charlies

Och lilla schabraket som jag antagligen kommer att köpa oavsett!!!


Tävlar

Är nu med och tävlar om ett HV Polo schabrak, minimal chans att vinna. Men det kan ju inte skada att vara med :)


Grönis

Var som sagt på grönalund idag. Lika roligt som man kan förvänta sig men det var i alla fall kul att få träffa Tindra och Lova. Gillar deras ansiktsuttryck på bilderna från kvasten, ha ha, dörädda :) Kan ju säga att jag var rätt trött efter sex timmar och min kropp längtade efter sägen.

Försökte även träna Maja lite då mamma läste att man ska hålla igång en katt en halvtimme om dagen. Gick ju jättebra. Lyckades i fem minuter sen tröttnade hon på mig, men det är en liten bit. Får väl köra flera fem minuters pass om dagen bara :) Har även varit riktigt duktig och satt upp en hylla i mitt rum och ska städa det helt eftersom kläder, böcker och annan skit ligger överallt. Även tallriken från min frukost idag står kvar i sägen. Så lat är jag! :P


Sött

Nä, dem här hjälmarna var för gulliga! Fatta på en liten fyra-årig tjej, på en liten knubbig shettis i sina rosa ridbyxor med en sån här på huvudet! För gulligt, om jag inte var av den åsikten att jag aldirg skulle ha på mig den nu utan var utan åsikt som man var runt fyra så vill jag lätt ha den rosa (OM jag nu var fyra förstås)! För charmigt :)




Chaaaarmigt! :D


.

Sitter och tittar på någon hopptävling i frankrike just nu som sänds på Euro Sport. Har även spikat upp ett nät för mitt fönster så att jag kan ha det öppet- så att mitt rum inte kokar under dagarna - utan att Maja hoppar iväg på äventyr. Ska som sagt till grönan i morgon så jag får väl lägga mig liite tidigare idag :)


.

Nu har vi åkt runt till Stockholms Ridsport, Horze och Hööks. Hittade inget på dem två förstnämnda förutom saker som kostade över tusen, bland annat ett pannband från Glen Gordon som var riktigt fint :) På hööks blev det äntligen ett svansskydd till transporten, har känt mig lite lite stressad eftersom det tar ju en liten stund att beställa hem grejorna om dem inte finns i butik!
Hatar att inte veta om grejorna ska komma i tid eller inte och så blir jag själv bara stressad :/ Ovetskapen är inte bra för mig!

Har även bakat muffins, dock glömde jag bort dem. Upps :P Blev tio minuter extra i ugnen men det gjorde absolut inget eftersom dem blev bäst :D Resten av dagen ska jag bara slappa men i morgon ska jag till grönan med Nathalie, Mamma, min broder och hans två döttrar, roligt roligt. På måndag ska jag fota Amanda när hoin rider Quigge-sin medryttarhäst. Har inte träffat henne på, tre veckor blir det nu(!), så jag längtar!


Love to bilder som finns på internet :)


Fakta

Hundar är så sjukt mkt äckligare än katter. Visst katter tvättar sig i röven och käkar massa gnagare. MEN, katter har 16 bakterier i munnen medan hundar har 57!!!!!! Det är ju bara för äckligt.... Huö, ännu ett skäl till att jag är en kattmänniska och inte låter hundar slicka mig i ansiktet!!!


Det finns hopp!

Som sagt, det ser bra ut med uppdateringen inför vecka 32 och 33 :) Jag kommer att vara borta från torsdag 32 till söndag 33. Kommer antingen bli tre mindre eller ett stort och kanske något litet oxå per dag. Beror på hur mkt jag kan pressa ut ur min hjärna. Vet inte riktigt vad jag ska skriva om, men men, kanske blir det lite om körning. Vem vet :)


Le film

Filmen var riktigt bra och jag garvade ordentligt vid vissa tillfällen, bäst var ju när alla blev matförgitade och bruden sket mitt ute på gatan i en märkes klänning! Var nog ingen som inte skrattade, i så fall måste man vara riktigt torr och ta allt i livet så himla seriöst!
Vi strosade även runt och kollade i affärer, hittade massor av smaskiga kläder på Bik Bok och Monkie. Efter SM ska jag ta mig till framför allt monkie och köpa en hatt som jag verkligen gillade. Japp, en hatt, men den var gullig och passar perfekt på hösten :)
Blev inte bara fönstershopping för min del! Fick en supersöt rosa klänning av mamma från Bik Bok som jag verkligen avgudar, den har en öppen rygg och är lite gammal av sig :) Säger bara tack mamma!



Suddigt, suddigt, suddigt...


Check it out!

Rktigt stolt över mig själv att jag lyckades med det här klockan tolv på natten! Tog mig nästan två timmar men det var roligt och jag är nästan helt nöjd med resultatet, kunde nog tagit en om jag gjort rätt från början och inte gjort rosetterna en gång för mkt :P Ska även göra två åt Nathalie och mig i våra nya tävlingsfärger som vi kan ha när vi kör maraton, det är ju dem små detaljerna som gör det! ;)


Uppsättningen är lite udda, men men :) Man tar vad man har.


.

Idag ska jag, mamma och Nathalie åka till kista och titta på filmen Bridesmaids. Blir även fönstershopping för min del och sen ska vi äta där. Roligt roligt och det blir vår sommarfilm i år. Vi tre har gått och sett en film de senaste två eller tre åren så det är väl början på en ny tradition :)


Körning

Blev riktigt chockad när jag körde Camomille! Man tror verkligen att hon har noll kondis men hon var uppåt med bogarna och liksom kändes stark. Roligt att hon har utvecklats så och tycker körning är roligt nu. Men, att dem tycker det är roligt kommer oftast samtidigt som styrkan för annars är det ju bara jobbigt för dem! Hur som helst, vi kom inte långt i skogen eftersom hagen var i vägen. Vi ville inte gå igenom där eftersom vi hade asbrunstiga Zsa-Zsa och Camomille och alla hästar var väldigt nyfikna. Vi vände och körde lite på volten istället. Zsa-Zsa har faktiskt en mera flygande ökad trav och det var riktigt nice att se det på en liten shettis eftersom för det mesta så trippar dem bara på ännu snabbare ;)

Camomille var riktigt bongstyrig. Att rakställa var en utmaning och att ställa åt höger gick inte ens. Så, jag tog av vagnen och gav min på henne med tömkörning. Men, det gick inte heller -.- Vet inte riktigt vad men stel som sjutton var hon i alla fall. Tror att hon behöver att man sträcker ut vänster sida och massage eftersom hon är så stel. Det hjälpte faktiskt lite på Curry! Det tror jag kan vara en anledning till att hästar har svårt å ställa åt ena hållet. Musklerna är kanske helt enkelt inte tillräckligt långa där :)

Filurs öga är så mkt bättre och att det var "kallt" idag var nog susen. Han är bara lite rödflammig. Nu har han blivit smörjd tre dagar i rad! Fattar inte riktigt hur pappa gjorde det själv... Jag behöver någon som håller i luren och den övre ögonlocken! Ja ja, ber man pappa göra något i stallet kan man vara säker på att det blir gjort supermega ordentligt!!! Han tar verkligen hand om ponnyerna och ser till att dem har det bäst. Men det är lite jobbigt när han har en häst i handen och en själv en annan när man är påväg från hagen. Det går så sjukt långsamt eftersom han låter den äta hela tiden! Filuren har även tagit av sig sin luva så nu måste jag leta upp den i deras mega bajsa stora hage!!!


Planen

Idag ska Nathalie och jag åka upp till stallet för å smörja in Didrik mot hans soleksem och jag ska även passa på å kolla Filurens öga. Plus att vi ska köra Camomille och Zsa-Zsa. Båda behöver nog träna upp kondisen regält då dem är två små nätta damer! Uppdaterar ikväll om hur det gick men sen kommer det inga mer inlägg idag, måste ju spara mina idéer till SM då vi blir borta i nästan två veckor! Hoppas verkligen nu då att det inte regnar i Åkersberga, tråkigast att köra är när det regnar då man bara sitter stilla i vagnen :/
Vi hörs!


Hööks...

Om jag nu hade 3815 skulle jag köpa det här från hööks :) Och det här är bara till hästen och inte till mig själv, plus att jag hittade lite annat som jag oxå vill ha men som inte får vara med här!


Cats

Just nu är vi uppe på landet och vår lilla rymling Fantomen har faktiskt varit innom synhåll hela tiden. Majsan knatar även in hon också ibland och kastar sig över maten. Hon har inte sovit på ett bra tag nu tror jag och är aldeles stirrig hela tiden, lilla Tjöffsi :)


Bara en stor mage ser man av Maja :)





Shopping

Här är allt som jag köpte under förra veckan och i måndags!

Gekås/Ullared:





Färgen är mer rödbrun och inte orange! Lilla kameran...



Kappahl:


Varbergs Ridsport:

Världens skönaste tyglar från treadstone, 400 spänn (!), men käns värda för mig and I love them! Nu när jag bara skulle köpa tyglar så valde jag ju såklart ett par som jag verkligen ville ha :)




Börjes:


Stall/transporttäcke

Flugtäcke med helhals


Pimp my...nosgrimma :D

Något jag ska göra (efter sm såklart!) är att blinga Filurs nosgrimma! Har funderat på det och ska nog bara ha stenar längs kanterna. Annars blir det nog lite för mycket och rörigt. Kanske skulle det även se ut som om han har en lykta eller något där, ha ha, men nä-lagom är bäst :) Det blir nog precis lagom mycket att ha som en rektangel eller bara två parallella linjer, på den punkten har jag faktiskt inte bestämt mig. Får se vad det blir när stenarna är utlagda. Men vad ska jag ha för stenar, med klister på redan eller utan så att man får ta något eget hemifrån?

Stenisarna ska i alla fall vara vita, då blir det bling bling totalt över hela hans träns med pannbandet. Sen ska jag även blinga sidostyckena, tyglarna och spreja alla spännen med silverspray, eller så kan jag ta glittrigt nagellack! Ha ha, nej verkligen inte! Bara nosgrimman annars blir det nog väldigt fult och för ponnyaktigt!

Har även andra projekt på g, måste bara skrapa ihop pengarna först :)


There is something wrong with everybody

Idag åkte vi upp till stallet för att duscha Didrik, han blir bara bättre och bättre på att stå stilla! Förut så var vi tvugna att klämma in honom mellan ett staket och sen hålla emot med sin egen kropp för att han inte skulle hoppa runt. Nu inser han väl att det faktiskt är skönt att bli tvättad och står bara, grimskaftet kan nu hänga och jag kan fokusera på att inte bli blöt! :D

Puffe luffis och Filur fick även hänga med in från hagen. När vi kommer där och jag är på väg till Filur ser jag redan på flera meters håll att hans ögon har börjat svullna igen. Dem gör det varje sommar, slemhinnan i ögat blir röd, det blir lite svullet och det blir framför allt massa vit gegga. Nu hade han en hel rand längs nedre kanten av ögat Bara att tvätta bort och sen smörja in med ögonsalva. Han kniper ihop ögat som bara den och man måste vara två-en som håller i grimman och överlocken och sen tar jag salvan och underlocken. Riktigt bra att jag köpte flugmasken eftersom den är luftigare än flughuvan och har bättre passform. Förra året fick han skav och jag fasade för att han skulle få det igen! Nu får han i alla fall springa runt med en svart nätgrej över ögonen :)

I stallet sen sa Nathalie att det är något fel på alla "våra" hästar. Vad är det med Curry då, undrade jag, öh-han är bara konstig sa hon då. Och det är nog sant, alla tre har ENORMA personligheter! Har ju kommit två till nya hästar nu, "Meya" och hennes föl Frasse. Saga och Mille höll på med dem och Frasse är verkigen lustig. Han ser asbusig ut, vilket han oxå är, biter på allt och när han kommer fram till en är det lite jobbigt. Mamsen Meya är verkligen lugn. Stenkol och står bara där. Visst, många hästar står bara men hela hon utstrålar verkligen ett lugn utan att hon är "död". Har aldrig märkt det på någon häst förut :)


Här är Filuren öga, he he, suddig!

Didrik, stylad och klar :)


Bilder

Här kommer ett par veckor gamla bilder på stallets två shettisföl! Hur gulliga som helst och Fiona (fuxen och Andros föl) var bara för gullig i hagen. Om jag satte mig ner kom hon fram och var jättenyfiken. Sen om jag började klia henne så kliade hon tillbaka i huvudet på mig! Inte särskilt skönt men väldigt gulligt :) Hade andra bilder på dem oxå, men eftersom överföringarna inte vill sammarbeta så är dem borta! :/



Cummines föl, Fanny

Hon är ju bara för charmig!

Ja, så här spännande tyckte Fiona att jag och kameran var :)


Pank

Nu är jag hemma efter en minst sagt regnig vecka. Vi fick bara en dag med sol och då passade jag och Nathalie på att bada, måste varit en syn när hon trodde att hon fick något på sig under vattnet och började hoppa runt och skrika plus att jag hängde på. Vi är nog rätt mesiga men jag hatar verkligen alla maneter, sjögräs och skit som finns i haven :/ Plus att vi faktiskt inte såg bottnen.

Veckans höjdpunkt måste den här gången vara när jag glömde min mobil på spisen, japp, den var på och självklart lyckades jag lägga den på en varm platta. Som tur var smälte bara locket och kameran. Allt funkar bortsett från att bilderna som man tar nu ser ut som om man behöver glasögon. Inte för att kameran var mycket att hurra för innan heller... Pricken över i:et måste även vara att jag tappade mobilen i golvet från våningsängen och att "locket" försvann. Det är helt borta, precis som min ipod :/ Så nu är min mobil naken, men jag överlever och lider inte :)

Blev även massor av shopping! Ullared, Börjes, Varberg Ridsport och centrum. Jag köpte på Ullared: flugspray, flugmask, boots, nummerlappar, nagellack, 2 st 2-pack med stövelstrumpor, leksaker till Maja, lädertvål och balsam, ryktskrapa och borste, tjocktröja, "vanlig" t-shirt och en mörkblå piké. Kunde hittat tusen saker till men tiden var begränsad. Sen handlade vi lite mer saker oxå där :)

På Varberg Ridsport blev det världens skönaste tyglar från Treadstone, två svarta dressyrpiskar och ett träns även det från treadstone. Tränset ska lämnas tillbaka eftersom jag inte är så förtjust i det längre efter lite funderingar. Dock verkar det som om pappa vill ha kvar det...? Tycker att han borde börja sköta Filur så att han kan köpa massor av saker till honom och mata Filuren med massor av morötter, inte för att han inte redan matar den smått tjocka ponnyn -.-

Sen hittade jag en senapsgul tröja som jag spanat in förrut och nu kunde jag inte låta bli eftersom den var nersatt till 99 spänn :D

På Börjes så shoppade min pappa minst sagt loss! Det blev i alla fall man och svansspray, flugtäcke, stalltäcke, täckesgjord, grej till kryssgjordar så att dem inte glider, halsrem och stängselgrejor. Flugtäcket var ett riktigt fynd eftersom det bara kostade 149! Tydligen så var det en gammal färg och därför var priset nersatt från 399. Inte illa :) Stalltäcket behövs i transporten till tävlingar och när dem står i stallet över natten, fleece är för varm och man vill ju inte ha en polle med kissfläck på magen ;) Stalltäcket kostade 198!

Väldigt nöjd med veckans inköp men är hur som helst skyldig pappa pengar, hehe ;) Lägger upp bilder på grejorna i morgon. Ska nog sova nu tror jag då jag varit uppe sen halv åtta, vi hörs!


Diss

På tal om utrustning som inte passar så är det väldigt, väldigt, väldigt fult men för små schabrak. Ser helt mupp ut när sadelkåpan hänger nedanför kanten på schabraket! Sen måste jag även racka ner på dem hära amerikanska hoppschabraken! Jag har verkligen inte några planer på att köpa ett sånt! Sen blir det ju så att havla sadelkåpan stycker ut nedanför och gud vad fult det är.


Hallå

Hej igen, nu sitter jag och familjen på Donken i varberg, tack och lov för fri uppkoppling! Tänkte bara titta in och säga hej, kan ju tala om att vi faktiskt tog oss till Gekås jag och Nathalie, victory! Hittade en del faktiskt. Men vi hörs nästa vecka igen! :)


...

En sak som jag hatar är när folk har utrustning som inte passar, t.ex. tränset. Nosgrimman är på tok för liten, går knappt att spänna, käkrem som hänger och dinglar-man kan faktiskt göra en knut, remmen som sitter runt munnen på en pullarnosgrimma är får lång, det finns något som heter göra fler hål, istället för att slå en knut på den. Liksom, hur skönt kan det vara?! Sen om ens sidostycken är för långa eller korta, ja då passar dem helt enkelt inte och man får ta några andra eller ett annat träns.

Ett träns som jag gillar av någon anledning kan Curry inte ha, tänkte att han slipper ha skygglappar alla gånger i skogen, sidostyckena är för långa. Ja stället för att använda det och skita i att det inte ligger rätt-som jag ser det-i hästens mun, så får jag helt enkelt pilla massor med byte av bett och annat en bra stund. Men är det inte justare mot hästen att ägna 5-10 minuter åt att anpassa tränset än att göra lösningar som kanske inte är så trevliga för hästen...?

Plus, tycker jag i alla fall, är det verkligen inte snyggt med ett träns som inte passar hästen utan är för stort!


Det här tränset har vi lämnat in hos sadelmakaren för att käkremmen ska passa och så att det inte är en knut på den!


Moi want

Hittade den här västen på Hööks och tycker den är göh fin, skulle passa riktigt bra i min höst/vårgarderob tycker jag :)


Smidigt

Sätter batteriet till kameran på laddning över natten så att jag kan ladda över bilderna på morgonen. Bortsett från att när jag ska hämta batteriet för att stoppa in det i kameran upptäcker jag att sladden inte sitter i väggen -.^
Då var det bara att börja om igen...


Kunde inte låta bli...

Kunde verkligen inte låta bli att fixa lite inlägg även till den här vecka, ha ha, det kändes inte bra :) Men nu finns det i alla fall ett varannan dag och skulle fixat flera men har inte tid, måste packa innan min syrra sliter huvudet av mig! :)


Fråga

hejhej, fin blogg!(:

Varför var ni o kollade in SM i körning? Du ska väll tävla i ridning inte körning?!

Japp, jag ska tävla i bruksridning. Men är man en medlem i min familj så är man oerhört töntig när det gäller hästar och tävlingsplatser. Och när vi ändå hade vägarna förbi så passade vi på att åka och titta. Hur som helst var det verkligen jättefint där! Sen är jag och min syster väldigt intresserade av körning och tävlar båda två :)


Borta

På måndag drar vi till Västkusten i en vecka. Har tagit mig friheten att inte förbereda massa inlägg utan bloggen kommer vara död :) Har även tappat bort min älskade Ipod, vilket suger totalt så jag får se hur jag överlever veckan utan musik, känner redan abstinensen efter min musik! Hoppas på å bättra på min bränna ytterliggare där nera och att det är strolande sol och vindstilla hela veckan. Jag och Nathalie vill även till Ullared! Vårat landställe är liksom EN mil därifrån, men ändå så har vi inte tagit oss dit. Är vår pappa som är den enormt feta bromsen där kan jag tala om!

Men vi hörs om en vecka!


.

Har väl varit hemma en halvtimme nu? Senare delen av eftermiddagen har spenderats i stallet. Vi gjorde klart Puffes spilta, tvätta Didrik och lite annat. Curry och Filur fick följa med in som sällskap och deras hovar blev kratsade och fettade med hovfett. Gillar det verkligen eftersom hovarna faktiskt blir svartare. Lägger sig som en hinna över som man till och med kan tvätta bort :)

Roligast av allt var nog att på vägen till stallet från hagen så körde vi gå i led. En av oss gick först sen fick pollarna traska på ett led och den andra gick sist. Sen självklart hände det som inte fick hända -.- Didrik vände och sprang tillbaka till hagen! Och det är ingen kort bit det heller. Filur och Curry fick jag tag i innan de oxå sprang efter och dem stannar faktiskt om det blir ett tryck i repet runt halsen. Didrik dock, ja, han är inte lika trevlig alla gånger...

Sen kom en ny liten shettis till stallet idag oxå! Väldigt söt, jätttefin man och svans och svart. Hon heter Zsa-Zsa och är supersöt. Dock väldigt tjock och helt utan kondis tydligen :)


Laddar upp bilder sen, men nu tog batteriet i kameran sluut. Så det behöver laddas upp innan bilderna ens kan komma in i datorn :)


It's a beauteful morning and it's gona stay this all week

Idag verkar det bli göh varmt. Man känner verkligen hur molnen ligger och pressar. Undrar vad som häner idag, ha ha, det jag trodde att vi skulle göra den här dagen blir aldrig av, så har det varit hela veckan! Planen är för mig själv i alla fall att tvätta ur Currys krubba och smörja in mina träns. Kom ju bara så långt igår att jag tvättade dem. Kom annat emellan och sen hamnade jag i soffan framför en film. Rätt rolig faktisk även om jag bara såg i mitten :)
Tidigare i veckan när det nu var så gick en Harry Potter film på tv, äre fortfarande bara jag som blir rädd även om jag vet exakt vad som kommer att hända? Så är det i alla, ikväll går Pride and prejudice på TV och för mig är den ett måste att se!!!


How about this?

Sä här då, jag och Nathalie får en ponny i julklapp och födelsedagspresent!
Det var väl inte helt fel, eller?
Jag tycker det låter som en utmärkt kompromiss :D


Hemma

Nu har vi varit i arninge och handlat käk, sen åkte vi till en gör det själv hall och mina två tråkigaste timmar ever har utspelat sig. Föreställ er att stå upp i två timmar och lyssna på när er pappa bankar runt på bilen till lukten av stekt ägg, svartvinbär och ruttet ägg. Rooooligt -.^ Vet inte riktigt vart lukterna kom ifrån men så luktade det i alla fall.

Har även i brist på annat gjort rent de två tränsen som jag tänkte ha med mig till SM. Man vet ju alldrig vad som kan hända och det är bra att ha extra. Kommer även ha med mig två sadlar, he he... Min och syrrans gamla. Just nu tränar jag med hennes för att "spara" på min egen. Dock så gnisslar hennes vilket jag stör mig på väldigt mkt! Men som tur är börjar jag vänja mig vid det nu och lägger inte märke till det lika ofta :)


Hallå

Vi skulle åkt till "veda-butiken" men att ta sig dit på en kvart och samtidigt plocka undan all skit utomhus kändes inte så troligt. Synd för jag ville verkligen åka dit! Nu sitter jag istället här framför datorn. Känner inget sug på att vara ute eftersom det är så jäkla varmt hela tiden. 2 timmar under solen igår får räcka! Troligtvis åker vi till stallet senare ikväll. Hoppas verkligen att vi badar på vägen hem i largen! Helt min typ av sjö då det inte finns sjögräs eller annan skit på bottnen. Hatar verkligen när det är sankigt eller massa växter som man behöver passa sig för. Så obehagligt när sjögräs stryks längs ens ben utan att man ser något...


Duktigt

Har lyckats fixa sex inlägg bara idag tills veckorna som jag är borta :) Det finns hopp! Ha ha, nä. Men eftersom det är 4 veckor dit lär jag ju hinna fixa många fler!


Är inte matchningen helt underbar x)


Explanation

Tror att bloggen kommer vara totalt död nästa vecka... Vi kanske ska åka till västkusten, vet inte hur det blev riktigt? Sen vecka 32 och 33 kommer det vara SM så då kommer jag inte heller att vara hemma. Ja, i alla fall halva 32 kommer jag vara det. Så måste fixa massor av tidsinställda tills dess. Tänkte göra så att jag sparar alla jag kommer på nu och publicerar dem då. Känns inte som om jag kommer hinna med en veckas inlägg på en eller två dagar tills nästa...

Har bara två idéer hittills men hoppas att det ploppar upp fler, kom järna med förslag (inte pruttsaft den här gången!).


En av mina favoriter på Curry eftersom han har steget här :)


.

Nu blir det väldigt dålig uppdatering, dagarna för mig spenderas på studsmattan med en bok i handen och musik i öronen, måste ju jobba lite på bränna. Den börjar arta sig nu och till och med mina albino ben har fått lite färg :)
Igår åkte vi upp till stallet och smörjde Didrik, inte mig emot eftersom jag får pussa på mina älsklingar Curry och Filur. När vi kom stod Filur bokstavligen talat ute i vassen. Ena sidan av den enorma sommarhagen är en sjö med hur mkt vass som helst. Där ute i sankmarken längs vassgränsen stod Filur och James och käkade.

Hästisarna känns väldigt sällskapssjuka just nu. Till och med Amadeuz kommer fram till mig och gosar en stund. Igår kliade jag honom jättelänge i pannan och runt öronen och efter en stund så sänkte han huvud så att jag slapp höja armarna. Gosigt eftersom han brukar vara rätt tjurig.

Och lilla Puffen blev biten av en hästbroms precis vid svansroten. Stackarn, han sprang iväg och tänkte lägga sig ner men när jag kom fram till honom så ändrade han sig direkt. Pojken då.

Laddade över massor av bilder förut men nu kan jag inte hitta dem... Upps :P


Något ni kanske inte visste...

Jag är en perfektionist och kan inte göra något halvdant

Jag fixar, oftast gör jag det när jag har tråkigt, är stressad eller drar mig för att göra något

När jag var liten ville jag inte rida (!), var väl en halv termin eller något, då gick jag istället runt och pysslade med kaninerna, katterna och hundarna

Jag är en enstöring, kan man väl säga och sitter ibland hellre ensam hemma med min katt, föredrar att vara hemma och i stallet utan att någon annan är där. Om jag fick välja skulle jag rida ut ensam varje gång och kanske bara någon gång ibland rida med någon annan. Blir så mkt roligare när man inte behöver ta hänsyn till vad den andra vill göra :)

Jag har helt fastnat för dressyren på sistone och tycker det är tusen gånger roligare än hoppning och annat, förut kunde jag känna, dressyr igen? Nu ser jag fram emot nästa dressyrlektion mer än något annat!

Har upptäckt nu att jag älskar att matcha! Tycker det är superkul och gillar att det ser mer städat ut då :)


Bilder








Även lilla Tippen är tillbaks i stallet, smal som bara den är han.


.



Favoriten på Electra




Familjen, Monessa Monét och Hagrid, Mamma, barn och pappsen :)


That's all for now, tar sån sjukt lång tid att ladda upp och fixa.


Stallet

Ledsen för den obefintliga uppdateringen idag :) Men idag var det faktiskt sol ute och jag kom precis hem från stallet efter att ha varit där sen lunch. Tycker att en hel del faktiskt blev gjort idag. Jag och Nathalie tvättade ur Currys spilta-bara taket kvar, tvättade ett väldigt grönt kar och fyllde, smörjde Didrik noggrant som bara den och hade bobbycar-race. Det sistnämnda var hur kul som helst! Först hade jag en blå skitliten men eftersom jag knappt kom frammåt (i nerförsbacke) då mina ben var för långa fick vi ge upp idén. Tills vi hittade en röd en! Grymt kul var det och det går bara inte att inte garva. Ska ladda upp en film i morgon så ni får se, om jag får över filmen från kameran till datorn. Vet inte om det går... Är nog lite glapp i sladden eller så är det datorn det är fel på.

Sen myste vi även med Electra i hagen. Hur söt som helst är hon när hon blundar när man har armarna runt hennes huvud. Hon stod bara lungt medan vi satt vi hennes huvud och gosade. Skulle järna se henne i vagnen någon gång i framtiden då hon bara är för gullig!!!

När vi smörjde Didrik fick även Curry följa med upp som sällskap. Självklart hade jag ju ingen grimma men med en liten knuff i rumpan så traskade han glatt efter Didrik. Väldigt praktiskt när ens körhästar är BFFs :) Curry stod bara och betade förutom när han blev skraj för något och hoppade iväg ett par meter, lilla korven då. Sen när vi släpper ut dem och har kommit en bit ser vi hur dem galopperar mot dem andra. Väldigt gulligt när gräset är så högt att man bara ser huvudena och två manar som guppar fram. Lilla Puffen fick även fnatt och började bocka skitmkt! Busis då.



Laddar upp bilder senare, antingen i morgon eller senare idag, beror på vad jag orkar.


Hej igen

Idag på eftermiddagen blev det full rulle. Vi åkte till hovslagaren och köpte broddar, arninge för att lämna in lite saker hos skomakaren, stan för vaccination och sadelmakaren och sen var det gillinge för att beställa varsin kördyna till Nathalie och mig hos specialplast. Tjoho då jag inte visste om att jag skulle få en ;)

Sen har även jag med min fader sammanställt vad som behöver köpas, allt kan man ju inte komma på själv. I slutändan tror jag att det blev:

Boots
Ridstövlar
Kavaj
Handskar
Svansskydd i transporten
Hårnät med rosett
Täckesgjord
Tävlingsskjorta

Tur att jag ansträngt mig lite och sparat pengar då det blev en dyr lista. Sen kommer vissa saker väljas bort
efter - nyckelordet i allt jag köper just nu - prioritet. Okej, är typ två saker som jag kan välja bort enilgt mig ¨
själv -.^ Ni kan ju roa er med attt gissa om ni har lust...:)


.

Här är bootsen som jag vill och ska köpa. Väldigt snygga tycker jag och dem silvriga som jag planerar ska bli mina sticker ut lagom mkt :)


Looking

Nu har jag egnat en väldigt lång tid åt att titta runt vart olika saker är billigast, snyggast osv. Blev förvånad över att flera butiker inte har så enkla saker som ett hårnät med rosett! Hittade ett helt lagom hårnät som var diskret på Jump Inn, men eftersom det är en nätbutik tillkommer självklart frakten. Kotsade bara 49 spänn om man jämför med MyOnes 69, men å andra sidan kostar bara frakten 69 så det blir som att köpa två st. Har även spanat in ett par fräcka boots som ja vill ha! Dem jag köpte till Curry & Filur passar inte Filuren utan är för små.

Sen behövs även transportskydd till benen och ett till svansen. Hittade bara ett i bomull på hööks men självklart finns det inte i butik, men eftersom jag och Nathalie även är ute efter Magic Brush så går det att beställa samtidigt :)


.

Händer som precis förrut ingenting just nu...
Har ingen aning om vad jag ska skriva om.
Någon idé?


.

Hemma hos pappa nu i alla fall. Sen mitt på dagen har det verkligen inte hänt någonting. Jag och Nathalie gick ner till centrum och köpte cd-skivor för att bränna låtar på men dem fungerar inte. Vad är det med all skit man köper egentligen?! Okej, nu var det brännaren i datorn som inte fungerar. Jag har även käkat jordgubbar med socker och hallonglass som var mums :)

Varit riktigt duktig också som städat mitt rum hemma hos pappa och packat upp alla hästsaker och lagt dem på sin plats som följde med hemifrån mamma. Lite roligt var det även att halva med väska var fylld med hästkläder! Försöker prioritera lite nu då min väska alltid är smockfull och jag ändå inte ens använder hälften :/ Just nu har jag ingen aning om vad som ska göras men ska titta igenom Filurens lista och se om jag glömt någonting. Annars blir det läsning. Har även hittat lite nya hästbloggar att läsa så att jag kan fördriva tiden lite bättre när jag har dötråkigt.
I morgon ska jag och Nathalie till stallet för att smörja Didrik och tvätta ur Curry och Didriks spiltor. Började på det förut, men den är nog lika skitig nu som innan :)


Listor

Nu har jag och syrran gjort massor av listor käns det som. Vad vi ska göra, vad som behöver lagas, köpas, ta med till hästarna och till oss själva. Listan till Filur och den andra listan till mig själv blev låång. Massor av saker ska tas med och jag fastnade på Filurs lista så jag har säkert glömt massor som ska med till honom. Ska kolla vad som finns hemma också, då kanske jag får lite hjälp att ta reda på vad jag har glömt :)

Kommer ni ihåg stövlarna som jag tänkte betala mellanskillnaden på? Dem blir inte av kan jag tala om då pengarna inte räcker till det. Massor av annat som faktiskt behöver köpas har ploppat upp i mitt huvud.
Svansskydd, boots, kavaj, handskar, transportskydd och en håruppsättning. Behöver i alla fall inte köpa ett transporttäcke tror jag. Har ett ylle som köptes för ett tag sen. Rea vett ni, dock lyckades jag ta fel storlek 115... Men tur att Filur är så stor och kan fylla ut det hyffsat bra. Curry skulle drunkna i det. :)


Bollerup för två år sen


Strawberries and French toast

Värsta dunderfrukosten blev det idag eftersom jag gick upp tidigt (halv tio!) och orkade anstränga mig lite. Får se hur det smakar eftersom vi inte hade rostbröd utan något annat hemma :)

Hänmder verkligen inte särskilt mkt idag eftersom jag inte kommer någonvart.


.

Var som sagt hemma hos Alexandra med Amanda och Pauline idag. Vi spelade kort, tittade på film, lite fotboll och kubb. Japp, kubb. Självklart så förlorade Amanda och jag även om vi försökte fuska -.^ Men roligt hade vi i alla fall. Lånade även tre böcker på engelska av Alex så nu blir det läsa av!
I morgon åker jag till pappa, då blir det troligtvis stan för vaccination och sadelmakaren. Behäver laga lite saker till sm, annars blir det nog planering och sola. Idag var det ju inte direkt bra väder...


Ridläger

Är jättesugen på att gå på ridläger! Gick på ett förra året far away i småland, meningen var att jag skulle gått med mina kompisar men sen kom ju SM ivägen så jag bytte vecka :) Var sjukt roligt även om jag inte lärde mig ett skit eftersom min efterblivna ponny inte ville gå frammåt, stod och bockade på stället hela tiden. Näst sista dagen kunde jag inte ens rida henne eftersom jag hade fått så ont i ryggen av allt bockande och jag orkade bara inte bråka mig igenom en lektion till. Så jag fick byta med en tjej i samma grupp. Kände mig jätteskyldig efter det eftersom hon ramlade av två gånger!

Men lite stolt var jag äver mig och Arraxi eftersom vi faktiskt hade våra stunder då det gick bra och hon var grym på att hoppa. 136 cm mankhöjd och vi hoppade en meter i världens långsamaste galopp. Eftersom hon bockade så mkt hela tidem lyckades hon nocka mig när vi hoppade bana. Dock ramlade jag bara av två gånger på hela veckan (stolt)! Men det var nog guld värt ändå dem åtta dagarna eftersom jag träffade massor av härliga människor och bättrade på min balans mycket! 
Bäst var nog ändå våra barbackaritter. Min grupp red ut barbacka så fort vi fick chansen och hade väldigt roligt hela tiden!









Changed plans

Inget Eriks ö idag inte. Världens sämsta väder så vi ska åka hem till Alexandra istället, får se vad vi hittar på där :)


nere...

Känner mig extremt omotiverad på allt just nu - vill bara åka till stallet och vara. Fattar inte hur jag överlevde somrarna för tre år sen och bakåt. Var antagligen inte lika fast och nöjde mig med ridning en till två gånger i veckan. Nu är stallet som en drog för mig, om jag inte rider blir jag helt nere, deprimerad och tycker allt är skit och orkar inte ens plugga i en kvart utan att bli distraherad av något som har med hästar att göra. För mig suger livet helt enkelt utan hästar. Vet inte hur jag ska ta mig igenom nästa sommar som kommer bli ett helvete om jag inte hittar på något...

Mina två ögonstenar <3


What I'll do

Under dessa kommande veckor kommer jag att vara en normal, social person som faktiskt har ett liv utanför stallet (önskar att det inte var så!). Veckorna ska spenderas med mina kompisar, på västkusten och självklart på stranden för än bättra på brännan. Man blir ju inte brunare av att sitta inne halva dagen och sen gå runt i ridbyxor resten av dagen! Mitt sociala liv börjar i morgon med att jag, Amanda och Alexandra åker till Eriks Ö.
Undrar om jag nu även ska göra min mamma glad genom att städa mitt allt för stökiga rum ;)


Diss

Något jag tycker är extremt fult är dessa schabrak med en snibb. Ser jättekonstigt ut, hästen får liksom en konstig form och schabraket ser sönder ut :) Då är ett rakt schabrak ett mycket bättre alternativ om man inte vill ha ett runt!


Inköp

Blev bara det tredelade bettet. Först hittade jag bara ett droppformat, men som tur var fanns det ett "vanligt" också. Vet inte om han bara blir störd av det eller inte. Men nu har jag i alla fall ett eget bett. Filren har även semester nu. I fyra veckor. Det kommer bli en lång månad... Men eftersom Didrik måste smörjas in varje dag så kommer vi åka upp och göra det ibland, så jag får i alla fall träffa min lilla bebis :)

Sen åt mamma jag och Nathalie lunch på subway. Dem typ garvade åt oss, jag säger det bara, vi bor på landet!


on the move

Snart bär det av till myone för min del. Ska köpa ett bett till Filuren och se om jag hittar något annat roligt :)
Orkar inte blogga mer under dagen så får se om det poppar upp något annat än om det jag köpte.


Saknar dig redan...


My day

Igår blev dagen bättre än jag förväntat mig. Jobbade på ridlägret och fick följa med ut på en uteritt. Red en tanig liten polle som lånats in. Han hette Zamiro och är en Kaspisk häst. En riktig smalis. Han har en bra motor den hästen och låg på som bara den i traven och galoppen. Sen blev han riktigt sur oxå när jag bromsade. I skritten försökte jag jobba honom lite i form eftersom det är lättare att bromsa då. Gick rätt bra och skulle gått bättre tror jag om inte alla insekter irriterat honom så.

Sen när vi kommer tillbaka får jag ju reda på att han bara är tre. Jahapp tänker jag, någon kunde sagt det liiiite tidigare? Han hade ju inte direkt muskler för att jag skulle kunnat sitta ner i galoppen och bromsat. Men eftersom han inte hade världens skönaste gångarter, synnerligen inte i traven, så gjorde jag inte det. Lilla ponnyn, men jag tror att han kan bli duktig på dressyr om man jobbar med den. Plus att han verkar behöva musklerna som det medför på sin taniga lilla kropp :)


A new colour on my star

Tror att jag har kommit på en ny outfit till Filuren, beiget/blått :) Har min euqipage piké, brun med blå kant. Sen har jag beiga ridbyxor at home, ljusblå lindor, eller så köper jag sandfärgade, och det finns ett beiget schabrak i stallet. Hoppas på att jag minns rätt och att kanten är ljusblå och brun. Tror att det kan bli ganska bra :)
 Men jag ska nog söka igenom hela huset efter en tröja i samma färg som benlindorna, om dem är blå.



Är typ i den här färgen, kanske något mörkare


Photo



Nej...

Nej sa jag!

Okej då...

Rätt nice faktiskt...



Can I have some more?


Plans

Idag ska jag nog åka med till stallet från början. Jag orkar inte dryga hemma en hel dag till -.- Hellre drygar jag i staller bland alla mysiga hästar. Kan ju titta på när ungarna har gymkhana och sen lyssna på musik och läsa mina älskade Twilight böcker. Helt kär i dem och jag tröttnar aldrig! Har garanterat läst varje bok minst tio gånger :) Sen eftersom jag haft världens svulloveckor kanske jag släpar min rumpa ut i skogen och springer, kommer dö... Men kan omöjligt vara lika jobbigt som hemma då det inte går ner, och mest upp, hela tiden!

På lördag är det i alla fall min plan att ta mig till Myone och deras sommar rea!!! Ska även checka in ett tredelat bett till Filur så att jag har ett eget och slipper ränna efter Triss varje gång. Dock behöver jag då ta reda på hur bred hans mun är och hur skarpt bettet är... Det passade helt prefekt så jag tänker köpa ett lika dant, kanske någon millimeter längre :)


RSS 2.0