Kan själv

Igår blev det dressyr på banan. Eftersom jag varje gång vi kört ut ställt honom i sidorna och jobbat honom i form, alltså inte bara brallat på, så var han superfin! Mjuk som tusan och jag behövde bara ha ett mjukt stöd i handen för att han skulle gå i form. Höger sida var han jättemjuk i men vänster var desto svårare. Han var inte superstel men föll in lite och knycken jag letar efter fanns inte. Han har verkligen problem med att sträcka ut musklerna på höger sida. Men nu blir det massage och sträcka ut halsen från marken som gäller fram över.

Segis var han tråkigt nog men jag var verkligen off själv. Hade en pytteliten vagn där man sitter i samma höjd som hästen=ser ingenting!

Sen när jag försökte fixa lite så att jag kom högre upp bestämde sig Curry för att köra själv. Knöt upp tömmarna i vagnen ifall att han skulle börja gå. För det mesta står han snällt kvar på stället och ibland går han efter Didrik. Men inte igår inte! Då skulle han pront skritta iväg helt själv. Och han gick nästan i form då, haha. Om tömmarna gett honom mer stöd så skulle han gått som en liten sockerbit, charmis :) Puffen kan själv!




Packlista

Försöker komma på vad jag ska ta med till Curry nästa vecka. Svårare än jag trodde. Så här långt har jag kommit:

Curry

Sele

Tömmar

Huvudlag

Träns

Pisk

Dyna

Vagn :D

Däckelunderlägg

Gummiboots

 

Fleecetäcke svart

Fleecetäcke blått

Gjord till täcke

 

Borstar

Svamp

Fett och tvål

Salvor

Handuk
 

Havre

Betfor

Morötter

Äpplen

 

Grimskaft

Grimma grå

Grimma läder

 

Grimskaft transport

Transportskydd

Hönät


Suck

Känns som om jag bara sitter i bilen hela tiden just nu! Snart ska i alla fall pappa och jag åka till stockholm ridsport för att prova ut nya vinterskor till mig. Mina åretomskor börjar bli slitna efter två års användning, dem läcker in och är hål på ^^ Så nya behövs!


Senaste tömkörningen, passade på att ta en bild när han stod stilla, hehe...


Schockemöhle

Älskar den fleecetröjan som jag provade inne i stan igår. Superfin och nu med massa julklapps-pengar kliar det verkligen i fingrar att köpa den. Så fin :) Västen är inte heller helt fel och den skulle gärna få hänga bland mina andra kläder! Fleecen hamnar hur som helst överst på min lästa när jag fyller år! :D




Vagnj*vel

Puffen blev även körd ute i skogen i måndags. Började riktigt dåligt... "Min" vagn är trasig så jag fick köra med en liten mongolidvagn som skramlar som fan. Fick nästan ett psykanfall på den och mina vantar. Kunde liksom inte köra ordentligt så dem åkte av. Mitt humör blev lite bättre men vagnen skramlade fortfarande...

Så jag bestämde mig för att bara skritta. Curry gick faktiskt fint och han har blivit såå mjuk och fin. Både i sidorna och i munnen. Men vänster sida var lite stel.
Traven gick sådär då han bara ville springa ifrån mig och kunde inte riktigt koncentrera sig. Så det blev en galopp. Som inte gick att samla heller så jag bet ihop, lät honom springa och lyssnade på den jävla vagnen när den skramlade...

Efter det gick allt bättre. Han gick att få ihop i traven och jag kunde samla hans galopp. Tycker att han gick bra under omständigheterna i alla fall :)


Körkurs

Nästa vecka på tisdag börjar en tre dagar lång körkurs. Sjukt kul och jag längtar galet mycket! Först är det två dressyrpass, sen ett där fokus ligger på precision och sen ett fjärde maratonpass. Det jag behöver hjälp med är Puffens frammåtbjudning och att han alltid ska bråka med mig när han inte vill gå dit jag vill. Hoppas att det är lärorikt och vi lär oss massa!


Så fiin!

Blev tömkörning igår. Det första som hände var såklart att han gapade som en dåre så fort jag bara styrde lite när jag skrittade fram. Så fick börja med att sätta om tömmarna så att dem var så stadiga som möjligt och satte om nosgrimman. Jag har en remontnosgrimma och innan har det inte varit några problem alls men nu passade det inte! Så den hamnade ovanför bettet och då gick han superbra. Sen blev han såklart dörädd för ingenting och hoppade nästan på mig. Undrar verkligen vad han blev rädd för, han är vanligtvis bara nyfiken och bryr sig inte ett dugg.

I början var han kort i steget, tryckte ihop sin hals och sökte inget som helst stöd i bettet. Så det blev en jäkla massa öppnor (som förövrigt gick så j*vla bra!) och sidoförflyttningar. Sen en liten trav som gick sjukt dåligt men sen var han superfin i skritten. Sög tag i bettet och gick perfekt i lod, duktig pojke!

Sen skrittade jag länge och tog en trav. Gick ganska okej men absolut inte lika bra som skritten. Så för att få igång hans bakben så att han satte under sig så körde jag en ökad trav. Och jäklar vilken trav det var!!! Han slängde fram benen, hade världens undertramp och gick bara ännu stadigare i form. Och fort som fan gick det, synd att jag inte är fit för fem öre för då skulle jag bara köra travökningar hela tiden.

I slutet var han så mjuk att jag bara behövde krama lite i ena tygeln för att han skulle göra en skänkelvikning. Ingen styrning, skänkel (pisk) eller säte. Bara en tygeln så att han ställde sig i sidan.

Är hur kul som helst att tömköra Fillen. Han är sjukt lättlärd och vill verkligen göra rätt och gör alltid sitt bästa. Ibland blir han för ivrig och gör tvärtemot vad jag säger, han gör själv fast åt andra hållet. Sötis :)


I feel like santa

Igår och idag var det strömavbrott. Lite knepigt var det att gå runt i huset och försöka göra allt inför stallet. Ha ha, rätt udda att gå runt med en stor lykta i handen och leta reda på sina kläder! Båda pollarna var superduktiga, särskilt Fillen som gick över förväntan. Mer om det ikväll. Nu ska jag pappa och Nathalie åka runt och fixa med lite ljulklappar som ska bytas och provas. Imorgon blir det ett bio besök för min del med Pauline :)


Magiq Brush

I julklapp fick jag av min syster M.B borstar så idag fick dem följa med till stallet. Så jag tänkte skriva vad jag tyckte om dem.

Pälsen: Sjukt bra borste! Får verkligen bort all lera och lämnar inte kvar "småbitar" av lera som en vanlig piggborste gör. Väldigt lätt att använda då man bara behövde dra ett tag över den intorgade lerkakan och allt försvann. Mjukare än piggborsten så den måste vara skönare för hästen att bli bortstad/masserad med tänker jag :)

Benen: Lika bra den och ngt hårdare än borsten till övriga kroppen. Jättebra att ta bort lera som sitter i hovskägget ett på lurviga kallblodsben. Även den mjukare än en liten sketen benborste som är stenhård! Betydligt smidigare än en liten rotborste som jag använde tidigare och bättre!

Hovarna: Rätt onödig tycker jag, då kunde det hellre varit en till manen och svansen istället! Jag använde inte den på hovarna då dem var jätteleriga. Tror inte att man skulle få bort en torkad inpackning av lera runt hoven heller då leran är stenhård och ganska slät. Jag tycker bättre om att spola hovarna om dem är leriga eller ta en hink och en diskborste.

Jag använde den till manen och svansen istället då den är betydligt hårdare än dem andra två. Fungerade jättebra och många plus för att den  bara drog ur ett enda hårstrå som antingen kom från Curry svans eller man. Även om man dränker svansen och manen i pälsglans som jag alltid gör så försvinner många strån om man använder någon form av piggborste.

Överlag så älskar jag borstarna! Extra plus för att dem är superlätta att göra rena. Bara att slå dem i golvet någon gång så försvinner leran ur (tar hundra år med en piggborste) och bara skölja av så blir dem som nya igen!


Allt kommer till ett slut

Nu är julhelgen över, eller? Jag avslutar iaf med knäck, äppelcider och Indiana Jones. Otippat val på film men pappa sitter också i soffan och hellre det är skidor :)

 I julklapp har jag fått kläder, bland annat min efterlängtade bondelid cardigan och superfina vantar och en tröja från peak, KL strumpor och en KL mössa (glad), pengar och presentkort, vinterstövlar till stallet, lite annat och magiq brush borstar. Hoppas på att bortstarna är bra mot shettisarnas långa päls :)

För övrigt har jag gjort en apelsin med nejlikor där det står Filur :D


Lånar en julbild från Amanda här eftersom jag själv inte har några :)
http://mandalii.blogg.se/


Nya regler i TR

Var stanns på bloggar står det om hur man absolut inte gillar den nya regeln om märken på utrustning på tävlingsområden. Nu får märken inte förekomma mer än en gång per utrustning/klädesplagg och själva loggan får inte vara större än 1x3 kvadratcentimeter, undantag är märken på selar vid körning. Nämen vilken tur för annars hade ju hela körsverige fått köpa en eller flera nya selar från 5 000-75 000 till sin häst!!! Och det går ju inte, eller?

Ska all hoppryttare och dressyrryttare nu tvingas till att bara bära hööks eller ullared, där kavajens passform inte är lika bra eller schabraket inte håller samma kvalité? Senskydd som skaver eller ridbyxor som går sönder efter en veckas använding?

Ska dem behöva skrota sin utrustning som är värd runt 10 000 och behöva köpa en helt ny tävlings outfit BARA för att? Vad är anledingen som är såå stor att man behöver den här nya regeln? Stör åsynen av loggan dressyrdomaren eller funtionären vid dörren till ridhuset.

Om man nu ska förbjuda en JW hjälm kan man lika gärna förbjuda Swarovskipannband också! Hur många som helst har ett Swar. på sitt träns vid tävling eller till vardags och alla vet hur ett sådant ser ut trots att det inte finns ett märke. Glittar det extra mkt är det ett äkta swarovski som kostar runt tusenlappen.


Så varför har man egentligen lagt till den här nya regeln? Vill man få slut på märkeshysterin eller vad?
Men är det inte så att alla vill vara lite extra fina vid tävling och ha dyra märken på sig själv och sin häst. Just för att det är lite lyxigt och så dyrt att man gärna inte använder sitt fina Scapa schabrak till vardags, för att man inte vill slita på det!

Helt idiotisk enligt mig och jag ser absolut ingen anledning till den heller! Man får inte heller ha märken på täcken osv. Fritidskläder går dock bra och överdragskläder. Då kan man ju hävda att ens tävlingskavaj är något man har på friditiden. Och hur hade dem  tänkt genomföra den här nya regeln? Tilldela alla funtionärer en linjal så att dem kan gå runt och mäta, beslagta utrustningen om någon bryter mot regeln, hindra någon från att tävla eller ha en vägspärr vid infarten till tävlingsplatsen där en stackars person tvingas gå igenom var enda liten påse i jakt på en kavaj med för stor logga?

Jag undrar vad f*n svenska ridpsortsförbundet tänke när den här nya regeln bestämdes?!

Tydligen är det nu dags att skrota sin JW eller GPA hjälm då. Tur att man själv har en Charles Owen istället utan märke!

God Jul!

  

Blä

Idag regnade det på förmiddagen när jag och Nathalie var i stallet. Inte superkul direkt. Att köra ute i skogen gick inge bra eftersom vi lyckades ta den rundan där det var snö på marken. Snöstyltor fick dem såklart eftersom dem inte har fått snösulor än. Curry var ganska fin i munnen men jäklar vilken fart han hade! Världens sprutt och han bara sprang på som en dåre. Gullis.

Fillen red jag ute i skogen idag igen, inte lika mysigt dock eftersom det duggade lite. Öppna i vänster varv gick riktigt bra idag, lite konstigt eftersom det inte fungerade alls igår, duktig ponke :) Tänkte ge mig på en liten trav i slutet eftersom jag bara skrittat, meen Nathalie och Kim Lii var framför så han drog på galopperade efter dem. Fick inte stopp på honom då jag red på en crossunder-repgrimma grej. Aja, han tyckte det var superkul! ^^


Lycka

Första riktiga lovdagen spenderade jag i stallet såklart! Fillis fick nya skor på alla fyra och efter det begav jag mig faktiskt ut i skogen, ridandes, barbacka. Så sjukt mysigt det var att sitta på honom igen. Helt ensam i skogen och musik i öronen <3 Kan faktiskt inte bli bättre. Ett litet bakslag hade vi dock men det klarades galant. Först hörde vi bara ljudet från timmergrejen. Konstigt tyckte Fillen så han stannade och lyssnade. Tyckte att han var riktigt duktig som bara var lite nyfiken, inte spänd eller något sånt alls. Så vi fortsätter att knata på.

Men då är den såklart precis framför oss när vi kommer ur en kurva, tio meter ifrån. Inga problem trodde jag eftersom han fortsatte att gå på. Självklart fäller den ett träd, gissa om han blev skraj, haha. Vände på fläcken gjorde han i alla fall med eftersom han är så duktig så drog han inte. Krävdes verkligen inte mycket för att han skulle fortsätta att gå frammåt. Sen fällde den ett till träd men den gången ryckte han bara till. När vi kommer upp på den andra vägen var allt som bortglömt och han betedde sig som om allt var som vanligt. Älskar att han återhämtar sig på en sekund om något händer :) Gulleplutt <3

Kunde inte låta bli att ta en trav och en galopp eftersom han var så pigg. Sen skrittade jag och tränade på öppna och skänkelvikning. Han är grymt lyhörd för vikthjälperna den lilla ponnyn! Behövde bara vrida höften så "tvärade" han och om jag förstärkte med skänkeln gick han superfint i öppna. Vänstervarv var däremot betydligt svårare men det får vi träna mer på :) Fortsattte även med att tränna på att backa. Det klickar inte direkt med rösten utan jag måste ta en millimeter i tyglarna eller lägga till skänkeln för att han ska förstå, sen backar han däremot bara på och vrider öronen emot mig. Men det kommer!!!


JAG DÖR!

Det finns en plats i Sverige, i vändalen(tror jag), som heter RÖVHÅLET. Det kan fane mig inte bli bättre!


Christmas!

Wohoo! Äntligen så har jag fått Jullov. Eller nästan eftersom jag måste lämna in min labbrapport innan kl 4 idag. Avslutningen var hur som helst i Kyrkan vilket var lite småsurt då vi alltid haft den i gympasalen innan. Så nu fick vi gå två kilometer dit och två hem. Inte så superkul. Alexandra ma friend sjöng superfint och sjukt ljust trots att hon hade ont i halsen, höjdpunkten som vanligt vid alla uppträdande :)

Fick även mina betyg och jag har faktiskt höjt mig i det ämne som jag var absolut bombsäker på att jag inte skulle kunna få MVG i, FRANSKA!!! Så nu är det 4 MVG på listan och resten VG. Känns bra då jag bara behöver höja mig till MVG i minst tre ämnen nästa termin också.

Imorgon blir det en heldag i stallet med Fillen och Puffen <3


Grattis!

Grattis till min syster Nathalie som fyller hela 18 år idag!


SM 2011


Datateknikern

När Pernillas blogg cpar sig räddar jag henne alltid, haha. Så jag tycker jag förtjänar att få skriva här faktiskt!
Besök min blogg HÄR!
/ Amanda

F***!!!

Igår råkade jag trycka på en knapp, så nu är min blogg officielt efterbliven... Har ingen aning om hur jag lyckades med det!!!


Ligger lågt

Hur går det med bloggandet? Inget vidare! Men känner att om jag inte har något att skriva om sådär så finns det ingen anledning. Längtar galet mkt tills på onsdag för då får jag äntligen lov!


Lite trötta kanske?

Dagens Planer

- Städa rummet inför imorgon

- Åka till Täby

- Baka Cupcakes

- Spendera kvällen med kompisar

Gymkhana

Gymkhana stod på schemat igår för dagens ridlektion. Superkul då jag älskar att tävla och är världens vinnarskalle, dock så är min tävlingsinstinkt inte liika stark länge. Ha ha, tur det då jag verkligen hatade att förlora förrut!

Jag red Amadeuz vilket jag faktiskt aldrig gjort tidigare, han har väldigt sköna gångarter och absolut den häst som har den skönaste och lättaste traven att sitta ner i för lilla mig :) Mysigt. Vi började att rida fram ute i skogen och vi kunde såklart inte haft mer tur! Halvvägs möter vi en fet, fet, FET timmergrejs som står och låter sjukt mkt i skogen med lysena på. Tror att många ryttare blev dubbelt så nervösa som hästarna. Tur att jag har haft Fillen, inte rädd för mkt utan står snällt kvar om jag ber honom, vilket gjorde att jag inte alls blev stressad el. nervös :) Amadeuz tyckte det var lite obehagligt och bestämde sig för att köra übersamlad galopp när dem andra travade.

Sjukt kul var det i alla fall att tävla. Han var jätteduktig och räddade upp många situationer när vi körde slalom i galopp. Han är faktiskt smidig tycker jag! Men första loppet hade han inte riktigt koll på fötter och jag på styrningen riktigt så vi rev minst 4/6 koner, he he :)

Allt gick toppen förutom när vi skulle balansera på en del av dressyrstaketet. Tror ni att det gick eller?! Absolut inte!!! Han började att gosa och klia sig på mig när jag står på dressyrstaketet. Gick toppenbra ^^ Proceduren upprepade sig såklart när jag skulle hoppa upp så jag fuskade lite genom att springa med honom istället.

Nästa gren var såklart springa ner, hoppa upp och rida tillbaka. Ha ha, jag tog med mig en stol när jag sprang eftersom det inte fanns en enda liten ynka chans att jag skulle kunna hoppa upp utan en stol att stå på! Gick toppen!


Blir en bild på min kisse Maja som ger mig onda ögat då jag inte hade någon bild på Amadeuz.

.

Skriver om ridningen i morgon istället, orkar inte just nu :)


Grattis!

Supergrattis till min mamma som fyller år idag! <3


Oh my gaaawd

Finns inga ord för hur mkt jag älskar dem här snubbarna, så klockrent!


Tre saker ni kanske inte visste om mig

1. Hatar böcker där kärleksdraman kan gå fel genom att någon gör dumma saker. Vågar knappt läsa då eftersom jag blir så nervös - bläddrar frammåt så att jag vet hur det går i slutet.

2. Jag tror alltid det bästa hos folk, om och om och om och om igen. Jag glömmer hur dem sårat mig flera gånger om och glömmer bort vad som har hänt. Tills samma sak händer igen och än en gång står jag kvar, arg, ledsen och besviken på mig själv.

3. Skadeglädjen är den enda sanna glädjen. Dem orden sammanfattar exakt hur min humor är :)


.

Väldigt irriterande att en julklapp som jag köpte igår är sönder! Orkar verkligen inte åka dit igen. Hoppas på att den butiken finns i åkersberga så att jag kan springa in där innan sista bussen till stallet går. Imorgon blir det ridlektion vilket känns som en evighet sän? Missade förra veckan då skolan fick komma först och veckan innan stod det körning på schemat. Men nu jäklar blir det riidning! :D


På G

Direkt efter skolan som slutade cirkus en och en halv timme tidigare än vanligt så åkte jag till Täby. Planen var från början att vara hemma en liten stund och sen knata ner till tåget. Men eftersom tåget kom precis när jag klev av bussen kunde jag inte låta bli att åka direkt. Fick med mig två julklappar hem och en annan får jag hjälp av mamma att köpa, tack så mkt! Så när veckan är slut ekar min pengasäck nästan helt tom.

Tursamt att man har lite pengar igen efter jul då ett bio besök med Pauline är inplanerat. Breaking Dawn står på menyn, kan verkligen inte fatta att jag inte sett den tidigare. Sen är det ju mellandagsrean. Tror faktiskt att jag inte ska köpa något då. Gillar inte rea så mkt eftersom det bara är saker ingen vill ha som är kvar! Sen ska jag börja spara in på pengarna också!


Kärlek till The Big Bang Theory

Styling på högvarv

Just nu krymps mina jeans som jag köpte i sjuan i tvättmaskinen och naglarna har blivit väldigt mörkblå och gränsar till svart. Om jeansen blir som jag tänkt mig står tre par till på tur.
Laddar sista veckan i skolan med en fet sovmorgon på onsdag, tack mamma!


SM 2010


Immature is a word only boring people use

        

I'm not immature!

Ha ha, så mogen jag har varit idag :) Ritat sjukt snygga bilder av tre av mina lärare, fått en fet tejpbit över pannan och i håret, tagit en killes keps och bara rååkat sätta på vattenkranen när den var under. He he... ^^
Älskar seriöst skolan jag går i då alla vet att vissa av oss är lite udda och gör smått konstiga saker emellanåt!


Inte från idag dock :)


Trååkigt

Funderade precis på att kolla lite på vanliga kläder och hästkläder på internet, meen eftersom jag "sparar" pengar så ska jag inte utsätta mig själv för det. Snacka om tråkigt! Undviker allt som kan göra att jag köper något utöver julklappar just nu...


Älskar Fillen i rött :)
Har även blivit väldigt nojjig när det gäller att ha boots mm på honom.
Vill inte att han ska göra illa sig...


Sånt som inte gör min dag direkt -.-

Åh, idag fanns det äntligen tillfälle till att köra ute i skogen. Jag har tömkört tre gånger i rad nu och det är inte särskilt roligt om ni frågar mig. Kul att göra det ibland men inte hela tiden! Resultat har det i alla fall givit då Curry var jättemkt i sidorna. Går knappt att svänga längre då han bara böjer på nacken åt sidan ^^

Fin var han i alla fall och efter 1/4 av turen så går vagnjäveln sönder! Blev så himla irriterad då jag verkligen ville köra och han var så duktig...
Så jag travade tillbaka lite smått. Eftersom Didrik försvann fick han väldigt mkt energi. Han slog inte med huvudet eller så utan när jag höll tillbaka honom kom han på den smarta idén att gå i en högre form så att tömmarna blir slappare = möjlighet till att springa ifatt Donken! Han är lite konstig :)

Sen skrittade jag lika långt och det blev samma effekt. Mjuk, högrest ponny som gick frammåt.
Eftersom jag inte hann köra så länge blev det ännu mera tömkörning -.^ Fokuserade på en högre form i skritten där han inte skulle gå under lod.

Väldigt nöjd med Curry efter dagens pass trots att vagnen gick sönder!


Tjockisnacke

Om det är någon häst som har en enorm nacke så är det Fillen! Den är sjukt biffig och riktigt fin tycker jag. Önskar att Curry hade en lika snygg nacke. Då skulle det se ut som om han gick i en högre form än vad han gör plus att han inte skulle se så tanig ut :)


Litet huvud, stoor hals :) Fast han har ett väldigt långt och stort huvud egentligen.

The end

Äntligen är min mardrömsvecka slut! So-provet gick inte bra alls enligt mig så det är tur att jag har historia nästa termin också! Franskan gick i alla fall bra då jag fick MVG, skulle blivit besviken på mig själv om jag fått mindre... Engelskan får jag vänta och se hur det gick med tills nästa vecka. Julklapparna är fixade, har tre saker kvar att köpa men det är lugnt :)

Helgen blir totalt seg då faktiskt inget är inplanerat. Men men, behöver nog ta det lite lugnt och sova också...
Nu ska jag kolla vidare på Grey's Anatomy ;)


Saknar min praovecka :/


Garderob - Pikeur






Absoluta favoriterna är västen och den bruna jackan :)


Nästa julklapp

Älskar att vi spelade Ukulele idag på musiken! Helt kär i dem små minigitarrerna ^^ Vill absoult ha en i julklapp. Dyra är dem faktiskt inte heller. Vill ha en babyrosa eller den rosa med stjärnor och rosa strängar!



Fix

Har fixat lite på bloggen nu. Har alltid tänkt att göra det men bara inte orkat :)


Åh, härlig dag

Dagen var verkligen speciell, ha ha. Första och andra lektionen satt jag och Amanda inne på toan, ja, det finns en toalett i vårt klassrum. Faktiskt två och en hiss ^^ Asbra var det i alla fall och jag var sjukt fokuserad. Sen ska såklart alla jävlas med oss. Försöker öppna dören osv. Men men, som hämnd laddade vi med blött papper som vi kastade på dem :D Baktände liite när dem kastade tillbaka pappret. Sen tog vi en korggrejs med papper och attakerade Julia och Amanda :) Skojsigt!

Efter lunch så flippade dagen ut ännu mer, he he, hur är det ens möjligt?! Bauer skulle såklart ta våra grejor och då måste vi ju jaga runt honom i skåphallen. Ha ha, vi höll på säkert i en halvtimme blandat med att ligga i en hög på golvet :D
Sen kom Rasmus med vårat godis och då lugnade vi ner oss, kanske. Godiset slutade i mitt och Rasmus hår, på Amanda och på Rasmus keps efter att det varit i min och Amandas mun :) Gooschigt, men man måste få flippa ut vissa dagar när det är 5 miljoner läxor och annat!


...

Saknaden att kunna sitta på dig igen är större än någonsin min fina, underbara, unika älskade vän <3


Vilket liv

Saknar sommaren sjukt mkt just nu. Längtar tills när det är så varmt att det enda man kan göra är att ligga och steka i solen. Älskar dagarna då man bara segade sig runt på västkusten. Badade lite, solade och läste en bok. Finns vissa fördelar med att inte ha någon tv, man är ute och blir bruun! Saknar :(
En till grej som jag saknar dödligt mkt var sommaren med Fillen. Att hämta ponnyn från hagen, rida barbacka i shorts och linne och svettas ihjäl i alla fall.

Just nu är det mörkt vid halv fyra, svinkallt och jag har bara för mkt att plugga. Måste plugga in två franska texter utan till som jag ska kunna stava perfekt. Minsta lilla fel som ett extra s eller en saknad appostrof så måste jag göra skiten igen. H A T A R ! ! !




Roligt

Har för mkt i skolan den här veckan. Engelskaprov, So prov i historia och franskaprov. Och såklart massa andra läxor. Men nu ska jag titta på Waterwörld och sen plugga :D


Provridning

Gick ganska bra. Jag fick rida en ponny som heter Farika. Ingen smäcker liten sak de inte utan ett kallblod. Mkt päls och hovskägg så det var som att borsta en förvuxen shettis ^^ Hon var världigt snäll och lyssnade så jävla bra på rösten när jag väl behövde använda den.

Började med att skritta och känna av hästens rörelser, när den satte ner ett visst bakben, ha koll på mina sittsben och så att jag inte spände mig eller så. Spänner verkligen hela kroppen när det inte går som jag vill = jag blir stressad. Jättejobbigt då det inverkar grymt dåligt på både hästen och mig. Plus att jag typ inte kan göra något åt det ibland då det bara blir en ond cirkel av det hela.
Gick helt okej och jag hittade takten och kände verkligen när hon rörde just den delen av kropen. Inte bara ett gung som det är i vanliga fall utan nu var det mer specifikt.

Sen tränade jag på att bara styra med sätet och att använda in-och utandningen som gas och broms. Styrningen gick bra 75 procent av fallen men i början blev det bara fel. Ha ha, skulle gå på en åttvolt meen jag kunde inte få henne att svänga så det blev en vanlig volt istället :) Sen lyssnade hon i alla fall sjukt bra och jag behövde bara titta dit jag skulle för att hon skulle svänga direkt. Duktig polle! Funkade även bra i traven det också :)

Skritt till trav och tvärt om gick okej i slutet. I början tog det bara för lång tid men sen gick det bättre. Avsaktningarna gick mkt bättre än ökningarna.

En gång blev det dock totalt kaos i min hjärna! Jag skulle möta hälen med höften när jag red lätt och min kropp ville inte alls göra som jag ville. Men efter ett par steg gick det utan problem. När jag mötte hälen med höften blev jag inte lika spänd i benen, skänklarna låg stadigare och takten blev betydligt bättre.

Om man summerar passet tycker jag att det gick helt okej för att vara första gången. Mycket att tänka på hela tiden var det i alla fall.
Men jag måste fundera på om jag vill fortsätta att rida där eller inte :)


Häst som stod i stallet, gissar på att den heter Cita :)

Duktiga pollar

Båda pojkarna var duktiga idag. Med Fillen tränade jag bara på att backa faktiskt. När jag säger backa så tar han faktiskt ett par steg bakåt nu. Duktig :) Måste plocka på mig lite godis till honom så att han kan få det varje gång han backar. Då blir det ännu tydligare att han gör rätt än om jag bara berömmer med rösten.

Curry pressade jag idag för att se var hans gräns går. Han visar verkligen när något är jobbigt, inte passar eller om han inte förstår. Vilka fajter vi hade idag! Bestämde mig för att gå ner till vägen och vända. Det passade inte alls så han tvärnitade, backade och snurrade runt. Läste om en tjej som backade sin häst när den inte ville gå åt det hållet utan andra. Så jag gjorde det idag och det fungerade :)

Tror att han blev lite lurad och förvirrad men efter det så gick han framåt. Sen hände samma sak igen när jag skulle gå ifrån stallet. Då stod han och hoppade på stället och var såå sur på mig. Vill han tramsa och bråka, fine - men han ska gå åt mit håll. That's it!

Så idag blev det massa travökningar i form, öppna-gick bra ett par gånger och skänkelvikning. Han kan absolut inte skänkelvikning så där blev han väldigt uppröd men fick till ett par steg i alla fall. Han behöver verkligen träna massor på övingar som kräver att han är mjuk och följsam. Men det blir säkert bättre om ett tag! :D




Hjärnsmälta fick han ett par gånger idag tror jag nog ;)


Laddar om

Nu på förmiddan har jag varit i stallet och tömkört båda hästarna. Nu laddar jag om med rena kläder och en smoothie för att provrida på Foglesunda stall. Får se om det är något för mig och om jag ska fortsätta att rida där en gång i veckan. Berättar sen hur det gick och vad jag gjorde med Fillen och Hårbollen (Curry).


Saknar en rakad Puffe :(
Han blir så mkt snyggare då, nu ser han mest ut som en hårig rektangel utan former.


Garderob - Kingsland






Galet mkt och jag har absolut inge aning om vad allt det här kostar!
Jag gillar KL... <3 Om jag fick ändra på något så skulle västarna med luva även vara kantade med fuskpäls.


Garderob - Hööks








Totalt 2303 :-


Garderob

Tänkte börja med en ny sak då det går trögt här på bloggfronten. Jag kommer att välja ett märke och sen plocka ut dem sakerna som jag skulle vilja ha i min garderob :)


.

Efter skolan åkte jag som sagt och handlade julklappar. Så nu är jag nästan klar med mormors och pappas saker :) Blev även smink till mig själv och ett skärmskydd till lilla mobilen. Cred till mig som inte köpte en enda tröja eller liknande också!


Äntligen!

Internet har inte fungerat för fem öre sen i tisdags. Drygt som bara den och kände mig helt efter :( Aja, nu har jag i alla fall kunnat plugga lite och så. I morgon blir det skola, fuderar på om jag ska åka till Täby efter skolan och köpa lite julklappar. Har några kvar att köpa och har verkligen ingen lust att springa rint den 23:e som jag gjorde förra året. Sjukt skönt det här året att även känna att man har liite pengar att spendera också!
Presenter till Mami och Nathalie är redan fixade ;)


Fluffie börjar bli lika Fluffis nu som förra året :)


RSS 2.0