Hjärtat <3

Tänkte skriva om körpasset med Curry i söndags nu innan jag går och lägger mig. Sover jättemkt typ men är ändå alltid trött? Hur som helst var han sjukt fin. Mjuk redan när jag skrittade fram och han hittade formen direkt. Vi körde på Crossbanan (en slinga i skogen som ligger bredvid en C-bana) och det var så skönt. Helt slät mark och ingen snö som kunde fastna i Currys skor. Vi hade tänkt att från början köra dressyr. Men det var så sjukt fint vänder, bra underlag och helt effing purfect att det inte gick! Hellre långa galopper än varv på varv i trav ;)
Var sjukt mysigt och Curry hade mer energi och ork än vanligt. Han tog i mer och lyssnade superbra på ökningar och när jag samlade honom. Snacka om att han börjar bli starkare och orkar bära upp sig själv, dra vagnen och samtidigt hålla en jämn och samlad takt. Idag gick han även i form i galoppen. Blir rätt stolt då han för två tre år sen inte ens orkade galoppera 30 meter! Förstå den enorma skillnaden.
Sen blev det ställningar, lite jobb i skritt och trav. Men mest galopp faktiskt. Blir mkt galopparbete nu, samla<->öka för att bygga upp orken på honom. Allt går bara frammåt nu då han söker sig neråt direkt och är mjuk och fin i sidorna hela tiden ^^ Sen var det så satans skönt att bara sitta där i vagnen och njuta av tystnaden och ljudet av ponnyns rytm i galoppen. Det är fasiken det bästa med vintern. Att det är väldigt tyst och awesome att vara ute i skogen själv med ponnyn.
Bilder kommer!

Fråga

Fick frågan om Curry är en shettis och det är han faktiskt inte. Om man ska vara petig så är han en korsningsponny. Shettis uppblandat med lite welshmountain. Söt är han i alla fall och genomgo för det mesta ;)

Mys

Eftersom det var så fint väder i söndags fick kameran följa med till stallet. Här är några bilder som Nathalie tog på Curry och moi :)
Och såklart favoriten igen <3

Skoj

Dagarna bara rullar på nu, vart tar tiden vägen egentligen? Igår var det stallet och Puffen var så fin och duktig. Hjärtat ansträngde sig verkligen! Skriver om det senare ikväll och ska redigera en del bilder som togs igår också. Fresh med nya bilder då det var år sen! Nu blir det franskaläxan och plugga lite hemkunskap inför provet :)
Älskar dig i alla lägen Hjärtat <3

Fina vänner

Igår spenderades kvällen hos Lisa tillsammans med Amanda och Sara. Började som väntat med att jag var helt lost då Lisa, tack så mkt!, sagt höger istället för vänster. Såå inte mitt fel då :)
Goa människor och vi satt och pratade om allt mellan himmel och den bruna massan vi går på. Gick på toa ett ex antal gånger och höll på att dö av skratt and äckelness en gång. Blir nästan illamående och skrattar på samma gång bara jag tänker på det, hehe :) Gick hem och såklart skulle min hjärna spinna på för fullt då. Skoj såhär klockan tolv helt ensam när det är mörkt (stallet kallade dagen efter på morgonen...).

#2

Började med mina macarons igår kväll och blev klar för en timme sen, hm, tog liite längre tid än vad jag tänkt mig ;) Rätt fina är dem i alla fall även om dem inte smakar preciis som jag förväntat mig (inte så konstigt kanske då jag visste att det skulle bli mongo eftersom jag inte hade lika mkt av en viss sak som det behövdes...) Roligt att baka något nytt men det tog zillioner år så nästa gång blir det garanterat några hederliga gamla Cupcakes!

.

Idag är det en hel del som ska göras. Eller? Måste i alla fall göra mina fina läxor som är tills på måndag. Lite svåra att komma ifrån idag och imorgon eftersom in ska dem på måndag. Men det är bara att rycka upp sig och sätta igång!

Det går frammåt

Igår var det ridlektion på Kimmpan igen. Rätt charmig fjording som faktiskt ville göra mig till lags för det mesta. Det var Jag & Kimmi den här gången istället för Jag VS Kimmi som det var första gången jag red henne. Men igår var hon duktig. Bara lite springig, dragig och stark kanske första kvarten. Sen släppte det och hon blev mjuk och fin. Så go då hon verkligen lyfter på fötterna och blir behaglig att rida när hon går i form. Duktig var hon och känner mig nöjd med mig själv då hon var med på noterna. Motorstopp fick vi dock ett par gånger. Mitt i volterna fick hon för sig att stanna. Trots att det flöt på och hon gick bra. Aja, hennes hjärna är ett mysterium ;)

Jag tycker i alla fall att hon försökte, hon bet sig inte fast eller gick tvärt emot åt det hållet jag styrde, nöjd med tjejen!

Cupcakes

Idag blev det att baka Cupcakes. Dem blev i alla fall fina men inte alls så goda som jag tänkt mig. Provade ett nytt recept för muffinsen men det blev inte alls bra, svampiga liksom. Så inte en gång till. Plus att jag kom underfund med att jag inte gillar chokladgrejor, för mkt helt enkelt. Men har ju faktiskt handlat på mig massa sattsiga bakery-stuff:
#Glykos
#Sugarpaste
#Vanlijarom
#Hushållsfärg
#Mandelmjöl
Shit vad duktig jag är så nu blir det baka av!

Irreversibel food coma

Idag slutade jag tio i tolv, gött! Så moi, Lisa, Amanda Sara och Alexandra drog till pizzerian efter och åt lunch. Pizza vs soppa?, vi valde pizza. Tyvärr åt jag way too much, precis som alla anndra, så vi var i oåterkommeligt matkoma ett tag där. Sen tyckte Gud tydligen att vi var tjocka då ingen buss gick tillbaka trots att vi trodde det. Så det blev att gå plus att vi missade bussen till vallentuna, lyckat? Inte riktigt då vi till och med hade chansen att ta den tidiga bussen och bli skjutsade till den -.-

Hilarious

Nämen gud vilken rolig vecka jag kommer få! Sjukt många dejter med mina underbara skolböcker och den första som börjar nu, är med Biologiboken ^^ Enda positiva är kanske att jag slutar tolv på onsdag den här veckan, DET ser jag fram emot. Har för övrigt lyckats få till så att jag slutar fyra på måndagar och tisdagar nu för tiden?! Aja, rätt chill eftersom det är Volleyboll på tis och Dansgrejs till Kabarén på Mondays.
Men nu blir det som sagt biologiboken!

Snö

Igår kväll blev det att åka hem till Sara med Lisa, Amanda och Alexandra. Älskar spontana saker som inte planeras flera dagar i förväg, även om jag är ett kontrollfreak och hatar när det finns massa lösa ändar ^^
Idag blev det i alla fall stallet. Curry fick en fet tur ute i skogen då jag körde rundan två gånger. Den är inte särskilt lång och underlaget gjorde att man inte kan hålla ett lagom tempo så det fick bli längre helt enkelt. Hjärtat var jätteduktig trots att vi mötte skogsmaskinen. Helt ensamma. Var lite osäker på om han skulle frysa fast eller inte då jag aldrig vet med den lilla ponnyn. Som tur var blev det inget tjafs idag, han stannade vid vägarna ner till stallet men fortsatte att gå när jag sa till första gången.
Första vändan blev det trav och sen lite galopp på ett ställe där det faktiskt gick att galoppera! Märktes verkligen att han blev stadigare på benen för han ökade takten i traven. Andra vändan blev det bara skritt så att han skulle få jobba lite i form också. Gick inte innan då han spände sig som tusan och var helt okontaktbar, tog jag überlite i tömmarna så blev det tvärnit.

.

Öppet hus på Rudbeck - check! Vad kan jag säga? Stor skola som jag antaglien kommer tappa bort mig i många gånger. På en skala från ett till tio ligger mitt lokalsinne på stadiga 0,5. Yes, får verkligen se till att omge mig med människor som hittar. Har liksom ingen lust att gå runt med en karta under näsan varenda dag om jag skulle börja där! Gillar lärarna (tror jag) och fick ett bra intryck. Måste faktiskt även medge att jag börjar gilla tanken på blockläsning. Lite tråkigt men effektivt!
Nu ska två musikläxor göras och sen ska jag kanske baka, lite baktokig - ja! Pappa tycker att jag borde äta upp det jag bakar innnan jag börjar på något nytt. Meen jag baka ju inte för att äta allt, utan för att se resultatet och för att det är kul! He he :)
Tjingeling!

Bloggtrött

Har inte alls haft någon lust att blogga nu under veckan! Skolan har legat i fokus då jag repeterat genetik, kalla kriget historien och musikhistoria. Plus alla andra goa läxor moi har haft ^^ Nu är jag lite back on track i alla fall tror jag. Vad har hänt då? Inte mkt men jag har tagit mig tid till att baka Cupcakes. Fiina blev dem och smakade rätt gott efter en natt i kylskåpet - bananmuffins med choklad/banan-forsting och riven choklad ovanpå. Ska visa en bild på mina första estetiskt snygga Cupcakes när jag får tag i sladden till kameran!
Ska nog baka idag igen eftersom det har gått från jobbigt till kul att baka. Plus att jag är kick ass på att göra muffins ^^
Här är min absoluta favoritblogg alla gånger för tillfället!
http://mariascupcakes.blogg.se/

Snooze

Nä nu ska jag faktiskt sova! Klockan är halv tio så det käns lite weird, men men. Har nothing new att komma med men ska försöka att klura ut ett åsiktsinlägg eller liknande snart :)

If you can't see the solution, just go to bed

Oh yes, gav upp min so-grej och bestämde mig för att bara läsa min bookish och kolla på tv. Inte helt fel det heller! Eftersom det är dödligt hårt i backen just nu så tömkörde jag bara Curry idag. Han var ganska duktig. Han var lite dragig ibland och gick djupt under lod men annats var han följsam och fin.

Fillen gick jag faktiskt bara med lite. Han behöver mycket uppvärming för att bli lösjgord och sätta under sig i tömkörning. Och då krävs en ökad trav, vilket var omöjligt då det var skithalt och hårt. Får lägga lite extra krut på honom nästa vecka - om mer snö finns eller om marken har tinat lite!


Ah, blir aldrig som jag tänkt mig!

Ha ha, mitt pluggande igår sket sig direkt. Slutade med att jag bakade ett jäkla bröd till hemkunskapen och Cupcakes! Har hittat en ny skitbra blogg där en tjej lägger ut enkla recept och bilder på grymt fina Cupcakes. Mina blev såklart inte lika fina... Men har bara gjort Cupcakes 3 gånger än så länge, gooda blev dem iaf och jag ändrade dekorationen och smaksättningen på frostingen och så :) Dekorationen tog minst två timmar. Var lite knäpp efteråt-inte närvarande direkt. Sen efter blev det såklart sjukt mkt städning.

Så nu ska jag ta tag i läxorna eftersom in ska dem imorgon!

Can't go against nature

Blev ingen ridning på F varken igår eller idag. Volten är stenhård och isig så tänkt var att vi skulle rida i en hage idag istället när det var solljus. Men underlaget var för dåligt även där så det blev inget. Aja, ger mig lite extra tid till att plugga och sova :) Sen skulle jag även dö om någons häst blev halt efter att moi hade ridit den, skuldkänslorna skulle äta upp mig!

Nu ska jag skriva en fin fin so-inlämning, plugga matte och göra alla do-and-never-remember-again-läxor. Dem är mina favoriter!


Ridning à la fjording

Igår blev det ridning på Kim Lii, gick sådär. Hennes sadel är så muppig så skänklarna åkte fram heela tiden. Lite jobbigt läge där ;) Men men. Hon lyssnade superbra på in och ut andning när det gäller tempoväxlingar, bättre än Farika till och med! Duktig tjej där.

Sen bet hon sig fast och ställde utåt för det mesta när jag skulle ställa henne i hörnorna, blev lite springig och way too strong for me när hon såg en hästrumpa framför sig. Annars var hon väldigt duktig när det gäller tempot. Inget krångel alls och att hålla sig på spåret var en självklarhet!

Ibörjan fick jag ingen kontakt med hennes mun, så det blev antingen glapp eller stark. Men stundtals i traven gick hon bra och malde på :)


I'm going straight downhill

Dör snart, har den underbara redovisningen som väntar mig i morgon i franska. Skriven är den, har säkert tusen fel i sig och jag kan den inte. Orkar verkligen inte banka in texten i min hjärna, can't see that happening any time soon. Tagga stallet imorgon iaf (suktar efter ett fett dressyrpass). Stallet blir det även med Amanda och Amanda E på fredag :)


Can't remember everything

Helt glömt bort att berätta att jag ska börja rida på Fogelsunda. Remember? Provade att rida där några veckor innan lovet och bestämde mig för att fortsätta. Ska bli kul med en annan form av ridning och jag tror att det kommer att utveckla min ridning väldigt mycket.

Eftersom jag kanske inte kommer att ha tid att rida varje gång är bara en halv termin bokad, men jag komme att rida varannan vecka istället för alla på en gång :) Plus att om jag vill rida oftare är det bara att säga till och voila! Älskar flexibiliteten där. Terminen börjar i februari så det är en bit kvar, synd då moi vill rida nu! Ska kanske boka in ett tillfälle att rida innan också :)


Sadly, you can't live in the land of denial for a very long

Kul dag?! Fick två läxor, jippi -.- En inlämningsuppgift i so som är tills på måndag och tills på torsdag (den här veckan!) en muntlig redovisning i franska, blir så sjukt glad ibland. Men nu ska jag titta på Grey's, äta flingor direkt ur paketet och göra mina läxor. Hörs!


Living in the lovely land of denial

Åååh, skola imorgon. Säger bara usch. Hela dagen har jag bara skjutit bort tankarna på den dumma hemkunskapsläxan som jag inte har gjort. Men vad gör man, he he. Hade även ett pass med en PT idag. Inte så dåligt men det visade att jag är väldigt svag i vänster axel/arm och vänster höft. Har alltid sett mig som ganska liksidig eftersom jag inte alls känt av det tidigare, men nu jäklar. Min höft tippade åt vänster och höger axel och arm vet jag inte vad dem gjorde, haha :)

Har även varit så sjukt duktig att jag har rensat bland mina kläder och hängt alla i färgordning, japp, lite pedantisk är jag ^^ Nej, nu går dem sista minutrarna av lovet till att titta på Grey's!



Pretending to be someone else is just like beating the crap out of a stone - hard and just downright stupid


Vi alla är väl inte marionettdockor?

Jag bli ju nästan lite rädd när jag läser vad andra kommenterar och skriver på stora hästbloggar - om hur folk tar efter och ser upp till bloggaren! Jag förstår verkligen hur en 8-årig liten tjej kan ta efter och verkligen se upp till bloggare. Är man såå liten tänker man nog bara: Men om hon gjorde så, då borde jag också göra så för hon har alltid rätt och vet precis ALLT om allt! -Gissar på det här med tankte på att mitt minne inte sträcker sig tillbaka till den perioden av mitt liv. Är man liten tar man efter äldre förebilderna eftersom man inte vet bättre osv. Man tänker inte så mkt själv helt enkelt utan bara gör.

Det verkar som om många glömmer bort att bara för att runt 10 000 personer läser en viss hästblogg, så innebär inte det att bloggaren har ansvar för vad alla läsare gör, bara för att h*n är en offentlig person. Det är väl ändå den  8-åriga flickans föräldrar som har ansvaret, eller har jag fel? För hur tänker man om man bestämmer sig för att en person som lägger upp åsiktsinlägg om t.ex rida utan väst eller hjälm, har ansvar för 11-åriga läsaren Elin och vad hon väljer att göra? Lägg då även till att Elin ALDRIG har träffat bloggaren och bor 60 mil ifrån bloggaren i Uppsala?

Visst, man kanske är en förebild eller någon som många ser upp till och det är något man kanske får tänka på(vid säkerhet som hjälm tycker jag) - men alla har fortfarande ett eget huvud att tänka med och egna föräldrar som har ansvaret och sätter gränser.
Vi alla fick en hjärna att tänka med när vi föddes och väljer själva vad vi tar till oss, tycker och gör. Det är vårat EGET val om vi klickar in oss på en blogg eller inte och läser vad som står.
Vad vi gör kan ju faktiskt ingen som bor far far away hindra.

Bara för att man är en offentlig person så innebär inte det att man har ansvaret eller måste vara en bra förebild för andra.

Allt jag gör, tycker och tänker är mina egna tankar. Visst, ämnet kanske ploppade upp i mitt huvud tack vara någon annan. Men jag har själv tänkt över det och vad jag anser är rätt och fel, snyggt, fult eller bara helt j*vla idiotiskt och skadligt är mina åsikter.
Det är något som jag verkligen hoppas, att jag aldrig kommer tycka eller göra som någin annan, bara för att den personen gör så. Man styr själv sina trådar och aldrig någon annan!



Bild källa - http://www.365slojd.se/?tag=slojdcirkus-hast


Maraton & Precision

Båda delarna var väldigt lätta... Curry var überslut i hela kroppen efter dressyren (där gick han fin fint hela tiden vilket gjorde honom väldigt trött) så det blev inte så mkt. Tänket var i alla fall att man ska sikta på ytter hela tiden, så att man inte snävar av för mycket och kör in i en stolpe och fastnar (hänt mig ett antal gånger, men inte med Curry ^^) eller en kon. Så som Skruttis är så behöver jag knapt ta i honom för att han skulle svänga direkt. Duktig!

Tomas provade även att köra Curry en gång i maratonhindret och jag fick samma fina ord om hur mjuk och känslig han var där som i dressyren (glad) och att jag skulle ta vara på det. Inga problem alls, skulle aldrig hända att jag skulle börja dra runt honom och bli hård i handen, no way!


Shit vilken man och pannlugg!


Körläger

Curry var otroligt mjuk under alla tre dagar. Första passet gick sjukt bra! Supermjuk, pigg, frammåt och gjorde precis vad jag bad honom om. Så nöjd med lilla skrutten :) Det passet blev det bara fokus på mig faktiskt och inte ett dugg på Curry. Jag skulle ha en korrekt hand och inte flyga iväg som jag allt gör. Lägga pisken på rätt ställe och vid rätt tillfälle. Ha en mjuk, följsam ytter som Curry inte tog stöd på. Mina händer ville inte alls så jag fick köra med enhandsfattning hela passet. Och gud vad fin ponnyn blev!

Sen fick jag även lära mig en ny sak som bara makes sense och är rätt som det bara kan bli för mig och Curry! I alla tider har jag lärt mig att man ska ha en stadig ytter och en mjuk inner. Utan yttertygeln så går ingenting. Men egenligen (som jag uppfattar det), så behövs bara yttertygeln om hästen inte har styrka att bära upp sig själv och om den faller in med bogen.

Om man tar lite i innertömmen och lättar på ytter så ska hästen ställa sig innåt och svänga lite, utan att falla in med bogarna. Fungerade sjukt bra på Curry. I vänster varv fick jag däremot vara väldigt försiktig så att det inte blev för mkt, så känsligt som han har blivit.

Om  hästen nu faller in med bogarna, så ska man inte stödja upp med ytter. Utan lägga pisken på bogen istället. Då kommer man åt problemet direkt. Så sjukt bra och det fungerar faktiskt! Kan ta en fem minuter och hundraelva varv på en volt innan hästen slutar falla innåt om man stödjer med ytter osv. Men om man lägger pisken på bogen så tar det tre sekunder och fem steg istället. Resultatet talar för sig själv där!

Iaf, låg på en stor åttvolt och i slutet gjorde jag två travökingar som gick helt okej :)
Nästa dressyrpass var han tröttis så körde inte särskilt länge. Åttvolt igen men den här gången tränade vi på halter och en korrekt igångsättning. Lika mjuk och fin var han även den här gången. Jag fick även köra med två händer och OMG (ja en sjukt dorky förkortning) vilken skillnad det var! Jag tycker att körningen fungerar mkt bättre nu när mina händer är på rätt plats osv :)

Roligast av allt var kanske all cred jag fick av Tomas. Efter varje pass påpekade han hur mjuk, fin och känslig Curry var. Blev såå glad eftersom jag fått jobba jättemkt med att få honom framför allt mjuk. Shit, att höra att man kan komma långt med den ponnyn av en elitkusk i par är inte dåligt! Tar faktiskt åt mig all äran om hur Curry har blivit i körningen ^^ Känns jäkligt bra!


Back on Track

Nu är jag tillbaka! Jag har inte suttit vid en dator, lyssnat på min Ipod eller glott på TV sen i måndags! Är ett stort rekord för mig, hela fem dagar. Har faktiskt varit väldigt skönt att leva som på stenåldern igen ^^ Sen när jag kom hem igår ville jag inte ens sitta vid datorn fram tills nu, gött. Behövde även en paus från allt känns det som och körkursen var helt perfekt för det! Bara Curry och inget annat i tre dagar, skönt. Ponnyn har levt i fleecetäcken i tre dagar nu så det säger hur jobbigt han tyckte det var, plutte. Nu ska vi i alla fall träna stenhårt inför alla tävlingar och allt och möta motgångarna med nytt självförtroende!


Något jag vill göra

Känns lite udda men en sak som jag vill göra någon gång är att sitta på en riktigt fet, maffig, kraftig och snygg häst! Rätt coolt att jag som är liten kan få ett sjukt stort djur att göra som jag vill. Jag föredrar varmblod och smäckrare hästar över kraftiga kallblod. Men det är inte helt fel heller att sitta på ett maffigt K-B som är mjukt och känsligt. Gillar känslan i deras gångarter!

Men det ska jag göra någon gång, rida en gigantisk  häst. Kanske en Percheron eller betydligt lättare, Frieser.


Gött nytt år!

Lite sent, men bättre sent än aldrig som man säger :) Nyår spenderades med Pauline, Amanda och Lisa, roligt roligt. Majsen var såklart dörädd, ha ha stackars lilla kissen. Idag ska jag smörja min sele och laga ett fleecetäcke. Har såklart glömt mitt i skolan så nu måste jag laga ett så att det blir helt och blää -.-

Nästa vecka blir det i alla fall körkurs, tagga! Har ett big problem som jag ska ta upp och hoppas på att jag får lite råd om, men får se hur det går senare...

Gud vad jag saknar snön nu! Vill i alla fall ha lite. Men jag vill inte att det ska vara kallt eller så mkt att det inte går att köra, he he :)

 


RSS 2.0