Schnöggt

Hur snygggt skulle det inte vara med en silver/marinblå outfit? Tror att det skulle vara dösnyggt på en skimmel eller svart häst! Gillar starkt dem här två sakerna från HV Polo. Helt perfekt med ett wow schabrak till en stilren väst :)



Funnen!

Har faktiskt hittat en hjälm som jag vill ha, passar och ser helt okej ut på mig. Meen enda problemet är att den kostar way too much, 1049... Surt då jag verkligen ville ha den. Ska försöka istället att hitta en under Stockholm Horse show :) Är förövrigt under v.47 på söndagen (tror jag), längtar!




Today

Eftersom markerna är så pass blöta just nu är det ridning och körning på volten som gäller :( Så för Currys del blev det ett flum pass, he he. Först dressyr och han var såååå mjuk, märktes absolut inte att jag inte kört dressyr på två månader. Lycka <3

Sen blev det såklart bus med Currys favoritgrej, snäva svängar i galoppen. Han är en rackare på att svänga och lutar sig väldigt mycket. Så jag körde mellan ett kornpar några gånger. En gång blev det dock kortslutning? Först svänger han tvärt till vänster och sen höger, sen var kornen framför honom så då blev det stopp. Vet inte om det var jag som svängde? Behövs inte mycket för att han ska svänga nämligen. Efter det blev det lite mer "dressyr" och sen galopp. Hans stora svaghet är att han inte har någon ork. Så några varv blev det i galopp innan jag travade och skrittade av.

Lagom tills när det var dags för Fillen så fick vi reda på att man kunde ta sig ut till spåret utan att gå igenom geggan som behöver torka upp. Gött då det är döden att tömköra på volten :) Så ut i skogen blev det. Tränade på halt då han har lite svårt att stå stilla och att han ska backa på rösten. Det klickar inte riktigt men jag behöver bara krama pytte, pytte, pytte, pytte lite i tömmen för att han ska backa så det kommer väl snart :)

Sen sprang vi igenom vatten och tog en galopp. Har inte galopperat på länge i tömkörningen ute i skogen. Ha ha, han kommer så långt på ett språng och samlar inte för fem öre så det går fort! Jobbigt som f*n var det eftersom jag hade en tjockis höst/vinterjacka! Ponnyn ville inte sakta av heller utan sprang på :)

-.-

Det har gått 4 timmar på lovet och jag är redan uttråkad...


Dag 5

Sista dagen på praon :( Tråkigt eftersom jag haft en toppen vecka. Glömde skriva att vi åkte till Mustang i torsdags. För mig blev det en besvikelse, trodde att dem skulle ha mycket mera saker men en tredjedel minst bestod bara av John Whitaker!

Efter fodring och utsläpp så gjorde vi iordning Nisse och körde ut med honom i skogen. Jag stod bakom eftersom maratonvagnen inte har någon sittsplats för groomen. Jag blev hur smuttsig som helst på benen, tur att det finns något som heter regnbyxor!

Sen gick vi till ridhuset och då fick jag hålla i tömmarna. Det är som att börja köra på nytt! En liten shettis vinner inte mycket mark på sina steg men en stor häst kommer lååångt. Jag hann verkligen inte med att tänka, helt plötsligt var det ett hörn och sen höll jag på att köra in i väggen!!!!
Kul men svårt :)

Su nu är min prao slut, den har varit sjukt bra och jag kommer faktiskt sakna att gå upp klockan halv sex varje dag ;)


Dag 4

Först var det såklart basic stalltjänst och nu har jag verkligen kommit in rutinerna med hästarna. Kan till och med vad alla heter och jag vet vilket täcke som tillhör vem, he he. Men man lär sig om man varje dag täckar på och täckar av!

Efter det vanliga om man säger så, gjorde jag i ordning "Adde". Ett litet fyraårigt fullblod som hunnit gå på galoppen. Han kanske inte är liten men nu för tiden tycker jag alla hästar är små! Ankan skulle tömköra honom och han är väldigt nervig. Minsta lilla man pressade honom över hans egna gräns så flippade han ur totalt. Men å andra sidan fick han flera chanser att göra rätt och om hästen inte lyssnar måste man öka trycket tills den lyssnar. Hon satte igång honom och den här gången gick jag med och Ankan pratade hela tiden. Sjukt bra då jag lärt mig massa nytt!

Sen efter en stund fick jag hålla i tömmarna. Det gick bra om man säger så. Han höll sig på volten, vilade på varje steg, ställde sig fint innåt och gick avslappnat i form :) Känner mig rätt stolt. Sen saktade han av en gång och lyssnade inte på mig när han skulle öka. Då la jag på tömmen pyttelite och han FLÖÖG. Det var på tok för mycket men efter bara ett par steg var han tillbaka i samma avslappnade läge. Ha ha, lite fail där av mig :)


Dag 3

Idag hände det inte så mycket. Mockning, fodring och in-och uttag. Plus att vi städade foderladan och röjde i förrådet.
Under lunchen åkte vi till Täby för att Ankan skulle till tandläkaren. Jag var på jakt efter ett skal till min mobil och hörlurar. Inget skal men ett par rosa hörlurar i samma nyans som min Ipod. Matchat eller vad?

För övrigt stirrade folk som fan på mig! Man undrar om dem någonsin set en människa i ridbyxor. Ansträngde mig så pass mycket att jag skippade fleecen, stalljackan och kängorna. Men tydligen räckte det inte!
Men i gamla goa Brottby lägger folk inte ens märke till en om man stapplar in på Ica i skabbiga stallkäder, redan vanda. Men så är det när man bor på landet ;)


Dag 2

Precis som igår började dagen med fodring, utsläpp och förberedning inför kvälls-och eftermiddagsfodringen. Ankan har ett sjukt bra systen där alla har klipps med nummer på som sitter på höpåsarna. Sen är det bara att lasta upp påsarna i rätt årdning på en stor fet vagn och köra runt med den. Riktigt smidigt och allt som har med foder att göra fungerar skitbra.

Sen fick jag rida ut på Nisse som är Ankans tävlingshäst i körning. Hon skickade ut mig med direktiv om vart jag skulle rida och göra om vi mötte tåget. Båda punkterna sket sig direkt... När hon förklarade tror jag att jag fattade, men sen när jag var där ute i dimman gick det inte alls. Så jag red bara längs vägen där jag red på Fillen i somras.

Sen mötte jag det förbannade tåget. Ställde mig så långt bort jag kunde ifrån spåret och hade hans näsa emot tåget. Det gick ju jättebra. Han var spänd som en fjäder då han innan varit lite småtöntig och sen hörde han ljudet som kommer från skenorna precis innan tåget. Jäklar vad skrajj han blev! Han tvärvände och hoppade ut på åkern med mig. Tur att jag hade hjärna nog att bara ta i en tygel och svänga runt honom. Det är ju inte lätt för en stor fet häst att galoppera runt på en mini volt som bara blir mindre hela tiden! Är absolut ingen idé att försöka dra i båda tyglarna när hästen springer rakt fram.

Men resten av turen skötte han sig jättebra. Lite skärrad var han nog i början men det gick ju över! Gjorde öppnor och slutor för att få honom att tänka på annat och han är verkligen en läromästare. Behövde bara flytta skänklarna pyttelite och han gjorde allt galant i både trav och skritt. Kul då jag faktiskt inte suttit på en häst tidigare som varit så duktig. Bra för mig då jag verkligen kunde veta att nu blev det rätt ;) Satsade även i galoppen uppför en backe och det uppskattades verkligen!

Tur att den hästen är så uppfostrad och lydig för annars skulle det inte gått bra... Han är ENORM och jag är pytteliten om man jämför :)


Dag 1

Min dag började med fodring och utsläpp av alla hästarna. Ankan kör med en viss teknik när det gäller täcken, dem är vikta på ett speciellt sätt, men den fattade jag inte så jag hivade bara upp täcket och körde på  :)
Sen skulle tre hästar tömköras så jag gjorde i ordning häst nummer två och skrittade fram den. Sen skrittade jag av den första hästen. Sen fick jag rida :) En halvt random människa i stallet som har sin pirvata häst där frågade om jag ville rida den. Inte mig emot ;) Så då blev det arbete i skritt eftersom ena bakbenet hade krånglat. Skulle göra öppnor men det gick inge bra alls. Så fick massa tipps av henne om allt möjligt, sittsen, vad jag gör för fel osv. Sjukt bra då jag fick en liten minilektion, glaaad.

Jobbade med att jag skulle ha ett korrekt skänkelläge, använda sittsbenen bara, och inte använda händerna. Gick rätt så bar då jag fick till ett par flyttningar. Blev så att jag flyttade undan rumpan för min skänkel, framdelsvändning heter det kanske? Minns ALDRIG vad som är vad!

Sen hade jag min megalånga lunch då jag bara slappade. Efter det så kollade jag när Ankan tömkörde sin tävlingshäst "Nisse". Är lagom avundsjuk då jag också vill kunna göra piaff med Filur!
Sen var veterinären där och raspade tänderna på tre hästar. Timing då jag inte sett det förut. Fick titta in i munnen på en häst och gud vad lååång den var!!!

Hela dagen avslutades med fodring och intag av hästarna :)


Nja

Något som inte faller mig i smaken är när man blandar brunt och svart läder på hästar! Fulast är när man har ett brunt tränns med en svart nosgrimma t.ex.



Om man kanske tittar riktigt noga så ser man att jag mixade en brun sadel med ett svart träns. Tänkte på det men orkade inte byr mig då :D
Då var jag helt okej på att hoppa och det är sorgligt hur dålig jag har blivit på det nu.


Rooligt

Idag red jag Hagrid ute i skogen! Älskar den B-ponnyn. Helt min typ av häst att rida ut på. Superpigg, lite småbusig, älskar och har lätt för att galoppera :) Märktes verkligen att han gillade det, var lite tveksam i början, va, ska jag få komma ut i skogen? Ha ha så söt. Men sen kom han igång.

Tydligen hade han varit superpigg förut när han varit ute i skogen och kastat av massor så jag körde på säkerhetssitts och full koll på galoppen när det var platt mark. I uppförsbackarna släppte jag honom dock! Han skötte sig utmärkt förutom första galoppen då han försökte dra.

Sötast var han när jag lät Nathalie rida i förväg så att vi kunde köra ett race utan att springa om Nathlie och sen inte få stopp. Vad tror ni att han gör? Jo, viker in nosen så att tygeln blir slapp, krullar ihop sig och studsar på stället och springer sen iväg! Charmis ;) Han vek in nosen flera gånger när det var dags för lite fart, inte dum är han inte!

Sen älskade han verkligen när jag drev på i galoppen, snacka om lycklig över att få sträcka ut sig och bara rulla på.


Gött

Min gårdag var helt awesome! Först en hellt chill dag i skolan då jag, Amanda och två till låg och sov under svenskan, sen följde jag med Amanda och Amanda E till stallet när dem red. Frös ihjäl tills jag hittade det varma rummet. Så då satt jag inne på toan med fötterna mot elementet och spelade Bubble blaster :)

Sen hem till Amanda och titta på Anastasia och Tangled. Höll på att dö ett par gånger av skratt då filmerna var helt grymma :D Sen åt vi även 7.5 päronsplitt var och marabo digestive. Nej inte svullo där alls ;)








Ja, och ett par glassar senare, he he...


Hallå :)

Ska försöka att komma igång med bloggandet nu igen. Har prao nästa vecka så då ska det banne mig bli uppdatering om mina dagar! Jag ska praoa hos Annika Skoog på Thorsholma stall :) Blir nog kanon borsett från mina tidiga mornar (7:00). Är ingen morgon människa om man säger så... Kan kanske ta med mig några övningar från tömkörningen sen då Ankan enligt min grymt säkra källa (min syster) är sjukt bra på att tömköra!
Blir antagligen givande och roligt hur som helst.

Idag tog jag och pappa en tur till Hööks. Min vintergarderob behöver rustas upp så det blev ett par täckbyxor, vantar och en reflexjacka som ska hämtas ut om ett tag. Skor stod även på listan men vi hittade inga.
För övrigt har jag kommit över mitt sug efter att shoppa! :D Finns väl bara två saker som jag faktiskt verkligen vill ha-men som inte kommer landa i min garderob då det är alldeles för dyrt ;)


Blä

Idag var det hoppning och det gick så dåligt som det kan göra. Jag red dåligt som bara den och det SÖG. Verkligen inget gick bra kan jag tala om...

Tar nya tag imorgon då jag följer med Amanda E och Amanda när dem rider och sen hem till Amanda för att kolla på Anastasia och käka päronsplit.


Pluggfika

Idag efter skolan hade jag utvecklingssamtal. Lat som jag är orkade jag inte gå hem trots att det var två timmar mellan skolan slutade och lilla samtalet började :) Satt kvar i skolan med Lisa, Alexandra och William. Blev väldigt lite plugg med chokladmuffins och snabba rutor. Man kan väl säga att det är "vita" mockarutor. Så nu har vi svullat med det och pulver O'boy :)

Har även varit sjukt mycket PP (PluggisPernilla) fram tills nu. Har bara pluggat sen jag kommit hem så alla veckans läxor är avklarade. Skönt då jag kan koncentrera mig på att bli frisk, är sjuk :/, och stallet imorgon :)


En sjukt vacker bild på "Lisa"!


Diss

Något jag inte alls tycker är snyggt är tävlingskavajer som har olikfärgade kragar gentemot själv kavajen! Tycker det ser jättekonstigt ut plus att det ser lite billigt ut :P Jag föredrar när kavajen är enfärgad och kragen är i samma material eller i sammet. Sammet är nog snyggast.
Och att nyansen mellan sammet och själva kavajen bara skiljer lite. Det är absolut snyggast enligt mig och det ser frächt och stilrent ut!


GPA-kavajen är rena döden enligt mig :)
Det värsta är ändå att den är ännu fulare i verkligheten!
Svindyr är den också...


KL-kavajen är dock okej enligt mig, men jag föredrar som sagt dem enfärgade ;)


mumms

I morgon efter skolan blir det chokladmuffins med Lisa och kanske Alexandra. Mumms och svullo vi kommer att vara eftersom Alexandra och kanske ska baka också!


My style

Går verkligen inte bra för mig just nu! Har noll disiplin och kan inte koncentrera mig överhuvud taget. Inte bra då jag nästan har två prov den här veckan och no-förhör plus massa franskaglosor som bara blandas ihop :( Inge bra alls... Blir så att jag kan koncentrera mig först klockan halv tio på kvällen. Problemet då blir attt jag pluggar till elva och är dödstrött sen när jag ska upp på morgonen. Men nu ska jag försöka att plugga lite :)


Ökad trav, han länger och håller kvar formen!


Oj oj...

Är riktigt dålig på att uppdatera nu för tiden ;) Men jag har verkligen inget att skriva om! Kan väl tala om att för Fillens del igår så blev det tömkörning. Han skötte sig utmärkt och det gick bra. Curry blev det såklart ut i skogen med! Han var sjukt duktig och och den långa första galoppen höll han hela vägen utan att sakta ner överhuvud taget! Blir så glad när han verkligen tar i och gör sitt bästa för mig :) Han är ju lite smålat ibland men igår var han pigg för att vara Curry.


Last friday night

Min überbraiga fredgaskväll med Amanda, Lisa, Alexandra (som har många vuxenpoäng nu!), Sara, Amanda och Julia <3


Första raden är inte helt fel...

Helt normala var Lisa och jag runt 8

Sen vid tolv var vi inte lika normala längre...:)


Kikar in

Tänkte kika in och säga att jag lever. Har varit dåligt med update men jag har inget att skriva om och motivationen ligger nere på noll ;) Just nu håller jag på att förbereda inför när jag ska ha teorilektioner på lördag. Sen blir det plugga och bara inte göra någonting.

I morgon är det i alla fall ridning, så då får jag något att skriva om :) Tror att vi ska hoppa igen? Är inte säker hur som helst, men jag längtar tills dressyren :(
Älskar dressyr och hoppning är inte riktigt min grej. Det är roligt att hoppa såklart men känslan efter ett lyckat dressyrpass är något helt annat än efter ett lyckat hoppass!


Fina Fillen <3


.

Följde med Amanda när hon löshoppade Quigge idag. Tycker att det gick betydligt bättre än förra gången. Han var inte lika osäker på hindrerna. Den här gången blev det först bara bommar och sen lite sockerbits hinder. Han tyckte i alla fall att det var kul och i mitten av passet gick det riktigt bra för honom ;)


Från förra gången.


Bruks DM Stockholm

Bilderna från Bruks DM i stockholm.










För charmig Fillen kan vara ibland <3


Right now

Väntar på att Akward på MTV ska börja, är helt såld på det programet! Ha ha, vill inte missa ett enda avsnitt ;) Nu ska jag repetera lite matte inför i morgon men sen blir det bara att slappa eftersom nästan alla mina läxor till nästa vecka är klara :D


Tömkörd


Idag blev det tömkörning med Fillen. Han var inte lika mjuk och fin som vanligt så det gick inte så bra. Fick ingen kontakt med hans mun utan det var bara massa glapp. Nästa gång blir det ut i skogen istället. Han har mycket mera energi och är väldigt fin där :)
Tror att jag ska byta till en pullnosgrimma och tvådelat bett också, hade det förrut och då gick han mycket bättre.












Personligt

Mina idrottslärare är sååå personliga i sin utvärdering av mig! 

Vi instämmer helt

Fortsätt med samma inställning


Pluggis

Idag har jag verkligen bara pluggat. Tråkigt men rätt skönt med en slapp dag då jag egentligen inte gör något!
Så nästa vecka blir näst intill läxfri! 
Lyckades även städa upp i mitt rum idag ;)

I morgon blir det stallet. Dock vet jag inte riktigt vad som kommer hända bortsett från att min syster har ridlektioner!


Blä

Idag ska jag bara plugga. Matte, svenska, franska, engelska och so.

Gud vad glaaad jag blir -.^


Saknar fluffisarna <3


Awesomenesssssses

Nu har jag äntligen en höstjacka. Har frusit häcken av mig varenda gång jag gått utanför dörren i mina skaljackor! Blev en mörk grå/blå jacka från H&M. Sved i plånkan att betala, men det var det värt :) Köpte även en svart, mindre, stickad tubhalsduk som jag faktiskt planerat att köpa.

Sen kunde jag såklart inte låta bli att köpa ett grymt halsband på Gina. Är enligt mig to die for! Hittade såklart fem andra svinadyra som jag också ville ha -.- Men fick nöja mig med det här eftersom jag "sparar pengar" ;) Är en klocka som är mässingsfärgad och hänger i ett brunt mockasnöre, wounderbart :)

Som vanligt vill lilla datorn inte sammarbeta så jag kan inte visa jackan -.-


Hoppning

Idag var det hopplektion och är grymt glad över att det slutade regna helt till när jag skulle rida! Jag klagar inte, men att rida i rätt mycket regn står inte på min topp tio lista ;)
Jag hade Kaspian och tur det. Känner mig väldigt grön just nu när det gäller hoppning och har sjukt mycket att jobba med.

I början gick det inte så bra. Jag kunde inte samla ihop honom så mycket som behövdes så det gick lite för fort och då fick han en för stor galopp. Lyckades i alla fall senare att få in tre galoppsprång. Då var det stor koncentration! Ha ha, ne, men var jättenoga med vägen och tempot så då gick det.

Rullade på mycket i galopp och blev tvungen att sakta av titt som tätt för att samla ihop honom så att han lugnade sig lite och fick pusta ut.
Gick väl helt okej idag men jag själv gjorde några dåliga vägval. För snäv sväng så att han inte kunde hålla galoppen, men annars gick det okej.

Lyckdes även i mina pauser få till formen och han blev verkligen mjuk och avslappnad. Även traven satt rätt bra i slutet. I början gick det absolut inte, han var så himla uppåt och jag fick inte fram honom till bettet. Galoppen gjorde honom verkligen till en mjukis :)


.

Idag hade jag orientering! Sprang och gick minst fem km ute i bushen. Värsta uppförsbacken också, kändes i rumpan då milt sagt. Väldigt skönt i alla fall att börja halv tio och sen sluta halv ett :)

 Nu ska jag bara ta det lugnt och återhämta mig, är sjukt trött! Sen blir det lite matte och sen stallet. Hoppning står på schemat så det blir roligt!


Woodchuck

Är besatt av att sjunga på den här :)


Kisse katt

Om jag skulle köpa en katt till och det var en hane. Då skulle jag banne mig döpa den till först Hans, sen Bengt-Åke och sist bara Åke. Klockrena och bara för charmiga namn!


Saknar Hansipojken


Wie

Igår var det många besökare. Kul för mig och hoppas att det blir fler. Ska försöka att skriva lite mer, men har massor av plugg och unget att skriva om :/


Tävling

Här är bilderna från dressyren med Curry, tävlingen var i slutet av augusti, men bättre sent än aldrig ;)
Han var superfin på framkörning. Men på banan dog han totalt :( Riktigt synd att tempot inte fanns för då kunde jag plockat upp honom så mycket mera!







Bilderna är tagna med min systers mobil...


!!!!!

Bryter redan mitt löfte om att inte starta datorn förän på onsdag, men jag måste berätta hur det gick på tävlingen!

Banan var extremt lätt, lite tråkigt, så jag visste att jag var tvungen att nolla ALLT. Backning, rutan, under ridning, funktionskontrollen, ja allt om jag skulle vinna ;)

Funktionskontrollen kunde inte ha gått bättre. Han skötte sig exemplariskt. Och när jag skulle sadla så ställde han sig och sov. Mitt lilla charmtroll! Älskar när han bara ställer sig mitt i smeten och somnar, så skönt för då kan jag gå iväg tio meter, fixa med något, komma tillbaka och han står kvar precis som jag lämnade honom.

När jag red fungerade verkligen allt. Han trampade på plattan, nollade backningen, inga bollar nere och vändrutan var en nolla även den. Dock var jag lite orolig över gångarterna. Han var lite segis i bytena på att lyssna på mig. Tur att man själv bara är petig och tror att det tar längre tid än det egentligen gör!

Så vi kom runt banan med noll straff (galet bra när det gäller bruks) men fick en under hans gångarter! Lite småtöntigt då jag ridit på exakt samma sätt flera gånger och inte en enda gång fått straff för att han är "överilad". Och det är han ju inte eftersom jag driver på honom i skritten för att klara tiden ;)

Helt och hållet blev det alltså ett straff. Ha ha, det är rekord!!! Har aldrig gått så bra för oss utan det har alltid varit någon hov eller boll.

Blev en klockren 1:a placering och jag är sååååå stolt över Fillen!!!!


Bilderna har min syster tagit - http://ponnykusken.blogg.se/


Upptagen

 Nu är i alla fall alla saker tvättade, smörjda och nerpackade. Kvar idag är bara att fixa transporten och göra rent Fillen Killen :)
Just nu har jag väldigt mycket att göra i skolan. Tills på onsdag har jag ett religionsprov på 150 sidor och en labrapport som ska in. Plus att jag måste fixa allt till tävlingen, så det blir inte mycket tid över till annat.

Så nästa vecka blir det antagligen ingen uppdatering, jag ska försöka att prioritera min tid så att jag inte fastnar vid datorn eller gör annat.


RSS 2.0