Dispans

Igår skickade även pappa in dispansen för att jag ska få ha Filippa som groom. Hoppas verkligen att vi får dispans eftersom hon är helt perfekt när det gäller storlek. Dock var det svindyrt :S Så hoppas verkligen nu då det skiter sig annars!


Filippa först på Monessa och sen jag på Monét.

På söndag är det Familjedag i stallet och jag är lite nervös över vad jag ska göra eftersom jag aldrig har gjort det med Curry och ***** förrut, säger inte vem det är då det kanske blir lite för uppenbart ;) Dock tycker jag att jag är helt okej på det då jag bara gjort det kanske fem gånger :)


Puffe, tycker han är übersöt då han ser helt oskyldig ut på den här bilden!!!


Täby

Efter the school skulle jag till Täby för att ha genrep på min dans. Lyckades ju jättebra med att ta fel på tiden så jag var där 40 minuter innan -.- Genrepet gick sådär eftersom jag inte kunde dansen, men nu har jag och Nathalie tränat som galningar :)
Sen gick jag till centrum då lite shopping behövdes. Blev lite smink, grått/silvrigt nagellack, parfym och en bandeau bh. Riktigt stolt över mig själv då jag motstod att köpa tre saker som jag ville ha! Stötte även ihop med Lisa igen efter att ha åkt tåget med henne dit. Så vi gick runt där och handlade det vi behövde. Sen gick vi på donken och köpte varsin paj (paj in my heart) och Mcflurry ballerina kladdkaka. Sen lyckades vi tajma tåget hem perfekt oxå, kom precis samtidigt som det till stationen :)






Bra dag :)

Min dag har varit väldigt chill. Enda som var dåligt var att vi hade konditionstest idag, och det söög. Så jävla jobbigt! Men jag slog min tid från föra året vilket var målet.

Jag har inte gjort ett skit på någon lektion idag! På so/sv gick vi bara igenom vilka stora nyheter som har varit varje vecka, jag fick "anstränga" mig i 20 s, matten spelade vi kort och på englskan tittade vi på film, men jag spelade på min kompis mobil he he... Feta lugn dag helt enkelt och väldigt chill :D Gillas av mig starkt


Till mig/Filuris

Något jag är ute efter är först och främst ett rött schabrak och sen ett brunt schabrak till Filur. Har inte hittat något rött som jag gillar men det här bruna skulle inte sitta fel. 
Men det fanns bara i 17,5 och det passar inte Filur :) Och sen så är det svindyrt, he he... Men jag vill ha ett i alround eftersom det är snyggare på Filuris :) Är inte heller så förtjust i dressyrmodellen :/
800 kr får man betala för det här, dock kostade det 1600 "från början".


Fler bilder

Här kommer då resten av bilderna från maratonträningen med Ankan :) Så himla duktig han var hela träningen och han gillade det verkligen!!! Min lilla bebis <3








Vadå en liten island i manen ;)







Kolla vilket steg! :D









Här ser ni att han skvätter lagom mkt med sina HÖGA knälyft :)


Öh, nej tack!

Okej, om man gillar färger och att matcha sina stigbyglar, stigläder och stövlar är det helt okej för mig :) Man kan till och med matcha sina sporrar nu!!! Så alla (galna) hoppryttare kan jag ju sattsa på dessa. Inget för mig då jag är mer för dressyrens stilrenhet :)


Shopping

Var i Arninge med mamma och Nathalie idag. Blev två par skor och en tröja :)






Fullspeckat

Kan bara säga att det är tur att jag typ inte har några läxor den här veckan! På måndag gör jag inget men ett besök till Hööks och i Arninge ska till så det kanske blir då :)

Måndag:

Tisdag:
Genrep dans 16.20

Onsdag: Dansshow 18.30

Torsdag: Curry och Filur - tvätta C's spilta

Fredag:  Körning? (tvätta C's spilta)

Lördag: Grönan med mina störda kompisar! :D

Söndag: Familjedag i stallet!

Bjuds på show med massor av saker, fika, loppis, tippsrunda, brännboll ponnykörning/ridning och så klart fiskedamm ;) (jag ska fiska då en påse godis aldrig är fel!)


Ankan-träning

Tränade maraton för Ankan för någon vecka sen och nu kommer då bilderna upp!
Mina ansiktsuttryck är inte de vackraste... Men det beror på att jag säger saker till Puffe :D
Ja, och bredbent sitter jag för att inte ramla ur vagnen, man måste ju ha balans :)













Pallar inte ladda upp mer bildet då vårt internet är l å n g s a m t .

Mer kommer senare! :)


Rengjort

I går när jag ändå inte hade något att göra passade jag på att göra rent min lädergrimma till Curry. Har faktiskt aldrig gjort det (fick den 2008) så det var på tiden. Men eftersom jag bara använder den kanske 4-5 gånger om året så har det faktiskt aldrig fallit mig in. Men nu så är den fin fin och det förvånade mig att så mkt smuts hade lagrats på den! :) Passade även på att smörja min sadel när jag var igång.


Uteritt

Även idag var det en uteritt men en av Nathalies grupper. Först red vi in i skogen och tappade bort oss totalt, riktigt duktiga vi var där :) Men vi hittade i alla fall den rätta stigen fort. Kaspian undrade nog vad jag höll på med när jag red rakt in i skogen på en liten djurstig...

Allt började också så underbart att det spöregnade på oss -.- Men vi kom i alla fall inte så jättelångt innan det slutade! Tur det för jag hatar att rida i blöta ridbyxor. När vi fikade var det i alla fall strålande sol och det var chill tänkte jag. Men sen kommer ju självklart Kaspian springandes mot oss.

Jippi, D-ponny i full galopp och i en halsrem. Antingingen fastnade han och blev rädd eller så blev han bara rädd. Sen hade han lilla Didrik på släp också. Men det gick bra eftersom hästar är flockdjur och han bara sprang till Trixie som är hans hagkompis. Men Trixie blev helt knäpp och snurrade in sig i sitt träd? Såg rätt roligt ut :) Bra gick det i alla fall men Kaspian och Trixie fick nöja sig med att bli hållna i stället för att sitta fast :)

Sen skrittade jag heeela vägen från Sheppsdal till stallet! Var lite drygt men det gick mkt snabbare än jag trodde. Kaspian fick i alla fall träna sina ryggmuskler då han fick gå i form hela tiden. Går det långsamt och det är lätt att komma åt hästen kan man lika gärna utnyttja tillfället!


Kaspian, inte särskilt snygg i den här vinkeln.
Men jag gillar den eftersom den är lite speciel och hästarnas proportioner blir lite fel :)


Dressyrponny

När jag har tråkigt går jag nästan alltid in på Hästnet för att kolla runt lite. Och jag skulle inte ha något emot att köpa den här pollen. Synd bara att den är så gammal! Men den är verkligen hur söt som helst!

Typ: C  -  Inriktning: Dressyr  -  Kön: Valack  -  Födelseår: 1995  
Namn: Chester  
Med sorg i våra hjärtan har vi nu beslutat oss för att sälja våran maxade C-ponny. E. Prince River xx
Chester är en bra läromästare. Snäll i all hantering, snäll att sko, trafiksäker,lättlastad, går in själv i transporten, jättesnäll att ha med sig på träning och tävling.
Snäll att rida ut på.
Söker nu en ny ryttare som vill ut och tävla och lära sig på en bra ponny. Nuvarande ryttare har han tagit från Lc till FEI på fyra år. Passar även bra som mor och dotter häst då han är viktbärande.


Kort

Nu har jag anmält mig till körtävlingen den tolfte maj. Jag ska köra kombinerad dressyr och maraton efersom det är den typen av maraton som jag tycker att vi är redo för! Hindrerna klarar vi bra nu och det flyter på, men han pallar inte sträckorna. Så nu har jag valt att köra ett lättare maraton.

Frågan är bara om jag kommer till start. Jag är en groom kort eftersom den måste vara arton år gammal! Lite problem här då den jag tänkte ha är utomlands. Så jag ska fråga en tjej och söka dispans. Om det inte går så får jag utnyttja min syster och bara köra dressyr och kanske precision?


Remont

Nu har jag faktiskt provat ut remontnosgrimman och bettet till Filur. Tycker han är så mycket snyggare i det än både pull och aachen! Filuris har alltid haft tungfelsbett men han gillar det inte så jag har börjat rida honom på lite olika bett. För ett år sen var han hemsk att rida på vanligt tränsbett men nu har han blivit mkt lydigare och jag tycker han fungerar lika bra på det.

Så på vägen till hagen provade jag allt och fixade vilket hål det skulle vara. Sen kunde jag inte låta bli att prova hur han faktiskt var. Så jag hoppade upp och backade några steg och gjorde lite halter. Tycker han fungerade toppen och nästan bättre än med hans gamla.

Reaktionen på när jag skulle backa var inte lika snabb. Men eftersom jag inte ridit bruks på forever och backade lite direkt tyckte jag det gick jättebra. När han väl kommer in i backningen igen backar han så fort jag bara lyfter skänkeln lite utåt. Jag behöver inte ens ta i tyglarna eller dra bak mina skänklar. Snacka om att jag fått honom lyhörd och att han lyssnar på minimala signaler :)

Blir som vanligt jättestolt över honom! Men hur kan man bli annat när han är bäst på precis allt jag gör med honom!!!! Ha ha, känner mig lite som en ponny-mamma x)


Dock är den lite liten :/
Men han ser inte lika sömnig ut som han annars gör!


.

I torsdags fick jag två myggbett, och jag har inte kliat på dem en enda gång! Ha ha, har aldrig hänt förut :)


Uteritt

Nu är jag hemma från stallet efter att ha kört Mork på en uteritt. Nathalies ena grupp hade "långritt" och jag tyckte dem var riktigt duktiga. Tydligen lärde sig flera st att rida lätt idag.
En liten tjej som hette Bianca tyckte det var jättejobbigt att rida och läskigt så hon fick åka med i vagnen. Hon är mini och är inte ens fyra än! Gullig var hon i alla fall och vi lät henne hålla i tömmarna både i traven och skritten.
Mork skötte sig exemplariskt även om han bolmade på lite för fort i traven :) Petter som hon red på från början fick i stället sitta fast bakom vagnen och hänga med bara. Men han är 25 bast så det var nog rätt skönt för honom :)






Lilla Puffe är verkligen bäst på att se oskyldig ut stallet :)


Done

Nu har jag rensat bland alla mina bilder. Inte så jättekul direkt och det tog tid... Men det blir lättare att hitta saker sen och allt ligger inte huller om bulle nu som det gjorde förut :)


Träns

Tyckte att det här tränset var snyggt faktiskt! Dock kunde sidostyckena haft innåtvända spännen då det blir lite för mkt annars. Men paddingen är helt i min stil och jag älskar pullback-nosgrimmor. Så himla snyggt och det ser inte "billigt ut" utan mera exlusivt. Ha ha, tror att jag är en liten märkes nörd när det gäller hästgrejor :)

Men visst är det snyggt? Självklart inte i den här färgen (liknar bajs, hehe...) utan svart! Tränset är från Globus och kostar 332, lite udda med dem dära två kronorna på slutet :) Sen kan man ju säkert köpa/leta upp ett par svarta sidostycken så att det inte blir så knöligt :)


Nehepp

Min löpning blev inte som jag tänkt mig. Jag började springa och tänkte, det kommer ju bara enstaka droppar så det här går ju helt okej. Men sen kom jag längre bort från vårt hus och in i skogen och då började det regna regält, jag blev blöt väldigt fort :/ Kände mig inte jättetaggad på att springa i regnet och sen ville jag inte bli sjuk heller. Synd att jag bara inte kunde väntat typ 20-30 minuter för då sjulle det ha varit "sol".
Lilla Brottby är en riktig håla där vädret aldrig kan bestämma sig, har skiftat minst fyra gånger idag...


I'm a six-year-old child!

Har så mycket överskotts energi just nu känns det som! Behöver något att göra innan jag dör av tristes x) Ska nog ut och springa i alla fall så att jag inte känner mig som en sexåring som inte kan sitta stilla!!!!!


Check!

Var ju en massa saker jag behövde till Filuris och Puffe :) Nu är i alla fall bootsen beställda. Blev ett par svarta i shettis (inte i lila som på bilden!) och kvar är flugpannbandet och svansskyddet! Tror att jag ska ta mig till Hööks nästa vecka och fixa dem grejorna oxå.
Klippa topparna få jag skippa om det inte finns tid. Det andra är faktiskt viktigare eftersom jag inte vet när jag kommer iväg annars!


The only ones

Dem är de enda som alltid gör mig riktigt glad. Får mig att glömma all stress och all annan skit. Ställer alltid upp för mig och lyssnar oavsett. Ni finns alltid där. Ni är två små klippor i jämförelse med världens men ni är och kommer alltid vara dem största för mig. Curry och Filur, det kanske är klyshigt att säga det, men ni är verkligen mitt allt.
 I'll love you forever! <3


Kläder

Beställde hem kläder förra veckan till avslutningen och nur har dem kommit. Dem röda shortsen sitter helt perfekt men dem är lite lite för stora i midjan, klänningen är lite för lång men det går lätt att fixa, men sen passar allt. Ringarna var snyggare än jag trodde och det gör mig glaad :)




Brainstorming

Har kommit på hur jag ska plugga till so-provet! Nu ska jag lära mig det jag vet att jag måste kunna. Sen ska jag vara i skolan mellan kl 20 över 7 och halv åtta för att lära mig resten (dödstråkigt men då kan jag titta på arbetsplanen). Får se hur det går men det borde fungera. Har so första lektionen vilket suger!


As usual

Var lika roligt som vanligt att vara med Amanda idag. Vi gjorde världens godaste plättar till mellis som det var jättemkt vaniljsocker i och sen hade vi asmycket smör till varje plätt när vi stekte dem. Som avlsutning hade vi nutella och banan på när vi åt. Inte helt fel va?!!!

Gjorde inte så mkt idag egentligen. Gick ut med hennes grannes hund i en timme (!) och gick förbi Amanda E och gick på toa. Ja, inte jag då (det gjorde jag senare) utan Amanda :) Släpade hem hunden och gick sedan och kollade när hon lastränade. Lisa var jätteduktig men hade lite bråttom nerför och ville inte gå in ibland. Sen tömkörde vi henne ute i skogen. Gick verklgen toppen för mig då jag körde öppna, sluta och skänkelvikning i trav. Lisa-fisa var riktigt duktig och i slutet gick hon stadigt på tömmen i en ganska snabb trav, även om undertrampet saknades lite. Men bra gick det. Sen pluggade vi lite till och spelade kort. Helt okej dag och jag slog i huvudet när jag skulle titta ner på en sak. Riktigt roligt då Amanda nästan ramlat precis innan :)


Not Good

Har varit riktigt dålig uppdatering idag :/ Men meningen var att Cummine inlägget skulle kommit upp idag och inte igår, vet inte om det i alla fall blev rätt? Men nu är jag tillbaks. I morgon slutar jag halv tolv (!!!) men måste stanna kvar för att göra min redovisning i slöjd och göra klart själva shortsen. Inte lika nice :/ Har även franska redovisning ock so prov i morgon. Kan verkligen ingenting till so:n och franskan tänker jag skita i att träna på. Känns inte viktig då vi ska prata på svenska! Blir lite sur på min so-lärare när hon inte lägger upp planeringen på internet när vi inte ens har fått den i handen. Dåligt då jag verkligen behöver den nu!


Cummine

När jag började rida Cummine var hon nog lite knäpp. Istället för att bocka och sparka av sina ryttare sparng hon iväg som en galning och försökte skrämma av den. Det fungerade! Första gången jag red henne var jag riktigt nervös. När vi skulle börja trava så fick min ridlärare hålla i tygeln för att hon inte skulle kuta iväg med mig! Men jag tog mig igenom lektionen och var nog rätt så stolt efteråt.

Till slut blev hon faktiskt helt okej. Det gick att rida en lektion utan att hon sprang iväg. Men hon gjorde nog det oxå för att hon var galet rädd om sin rumpa/svans! Hon kunde absolut inte ha en svanskappa utan fick ha en gjord med två pinnar som stack upp och hindrade sadeln från att glida fram.

Lilla Cummine är grym på dressyr och är en riktig pärla när det fungerar. Kommer nog alrig glömma en dressyrlektion när allt verkligen fungerade för oss! Hoppa tycker hon är ganska roligt om jag minns rätt. Men hon kunde inte bedömma hur mycket hon behövde ta i och det resulterade i att hon alltid tog i med alla fyra. Inte särskilt skönt då det blev ryckigt och hon hoppade fyrkantigt över hindrerna :) Men vilken sprutt hon hade! Bara man klämde lite med benen så flög hon iväg!

I början när jag red henne var hon ganska fjantig, bara jag tog upp tyglarna blev hon rädd och sprang iväg! I skogen var hon rätt dragig men om jag höll mig en bit ifrån Nathalie och red "själv" gick det toppen!

När jag slutade rida henne var hon riktigt duktig och hade utvecklats enormt mkt! Jag red henne en hel termin förutom tre gånger då jag red två andra ponnyer. Jag bytte faktiskt henne mot Nirvana eftersomen en tjej inte ville ha henne nästa lektion!
Cummine är även en riktig skönhet. Söt som få och hon har en enorm man och svans! Hon är så himla fin och en av dem bästa sakerna är att hon är Andreas föl!!! :)

Nu när jag tänker tillbaka på Mumin saknar jag henne verkligen mkt! Hon var så himla fin och jag skulle verkligen inte ha något emot att rida ett dressyrpass på henne för att se hur hon är nu. Men det är nog lite svårt eftersom jag slutade på henne för att jag blev för stor och inte hade tid till två ridhästar och en körhäst på en och samma dag! Och nu har jag blivit ännu större och är påväg att växa ur Filuren som är betydligt större :(
















Boots

Försöker hitta ett par boots som kan passa både Filur och Curry. Filuris behöver till sina bakhovar som han inte har någon koll på och till Curry tänkte jag framhovarna. Han behöver inga till bak eftersom han är kobent! Men det har i alla fall blivit bättre sen jag började köra honom då han inte alls är lika kobent nu :)

Men vilka kan passa? Vet inte om dem kan ha shettland (lila) men dem ser inte heller så hållbara ut. Vet inte hur dem blå sitter men problemet är att dem kan bli för höga vid kotorna. Dem svarta vet jag hur dem sitter runt hästens hov men frågan är om dem är för långa. Men det kanske kan fixas genom att man klipper av dem längst ner. Gummi har inga sömmar så dem kommer inte att flikas upp :) Wow, vilken brilliant slutsatts jag drog av gummibootsen x)








Where did you go?

Har solat fram tills nu! Lite udda då det blåste nästan hela tiden och var ganska kall. Gick precis in och när jag  avlägsnade mig från den fria naturen så kommer värsta regnmålnet. Det har inte börjat regna ännu men snart så. Jag hade tänkt mig att ta en spring tur men jag känner inte riktigt för det längre... Är inte direkt kul att springa och när det är dåligt väder och det har precis börjat regna nu :/


Skulle inte ha något emot att stå på Lillerunds lantbruks gymnasium igen eftersom det var väldigt fint där och Filuris trvides verkligen!


Home

Idag i skolan var det väldigt slappt. Sovmorgon vilket var underbart, slöjd, matte där Amanda och jag la "pussel" och sen sista lektionen No där vi bara pluggade till provet i morgon. En hel dag där jag bara glidit med :)

På matten skulle vi alla fall lägga ihop olika delar så att det blev figurer. Den ena tittade vi av en som klarat den, en lyckades vi verkligen inte med. Men fyrkanten, den klarade vi! Helt patetiskt roligt att vi la dem missbildade figurer och sa att vi klarat dem och sen skrattade. Men så kan det vara när man har lite udda humor och själv är lite udda. Men att vara normal är verkligen överskattat!


.




























Körning

I dag var det långkörning med ridgruppen. Jag körde Curry med Amanda. Puffis var jätteduktig men blev väldigt trött mot slutet. Men det är framsteg mot förrut i alla fall! Precis när jag skulle ta en bild med kameran så tog batteriet slog. Riktigt surt :/ Har inte så mycket att säga om det men efteråt grillade vi korv :)


Bråttom

Känner mig lite stressad. Om 40 minuter ska vi vara i stallet. Jag ska hinna äta, packa puffes saker, klä på mig och sen ska vi handla!
Men det ska nog gå :)


Bradstone's Nirvana

Allt är väldigt ihop mosat vid den här tiden när det gäller mina medryttarshettisar. Vet i alla fall att jag slutade på Camomille och det var nog vid den här tiden som jag började köra Andrea också.
Nirvana är i alla fall halvbror med Triss. Gillade Nirvana jättemycket eftersom han var snäll och pigg att rida och mycket lättare att ha att göra med än Andrea. Hon hade vid den här tiden börjat vägra att komma in från hagen.
Nirvana är i alla fall en riktigt snygg valack. Och inte ett sto som många tror x)

Nirvana var superkul att rida ut på eftersom han kunde galoppera när Nathalie travade framför med Filur (tyckte jag då). En gång när vi skulle rida ut ville jag gå först. Gick jättebra i början men sen skulle vi trava i en uppförsbacke. Och i kanten av vägen/stigen stod en trasig rockad. Nirvana gjorde värsta tvärvändningen så att jag ramlade av och höftbenet träffade rakt på kanten på en sockerbit... Det här hände även mig under en dressyrlektion då vi skulle galoppera snett igenom och jag var påväg åt ena hållet men han åt andra.

Det var på Nirvana som jag vann min första placering i en hopptävling. Jag blev verkligen jätteglad och minns forttfarande känslan.

En dressyrtävling gick inte alls bra. I galoppen bet han tag i bettet och bara drog mot grinden. Jag blev verkligen ledsen då och kände mig som en usel ryttare.
Tävlade även Nirvana i bruksridning utanför stallet på Hästa gård. Gick ju inte så bra. Han trippade runt på framridning, gnäggade världens mesigaste halvgnägg och under tävlingen kunde han inte alls backa eller stå stilla över huvud taget!

Nirvana slutade jag att sköta därför att jag ville tävla i bruks med en häst som det gick att tävla på och för att jag fick ta över Filuris efter Natgalie när hon började sköta Trixie.




.

Hände precis som alla andra skoldagar ingenting idag. Men jag och mina udda kompisar kom fram till att vi allihop ska någon gång åka och rida tillsammans. Men ett måste innan det är möjligt är att lära Alexandra att rida först. Kan bli lite svårt annars :)
Sen ska vi även tälta (när det inte regnar). Var inte med förra året eftersom jag blev sjuk och ja, det regnade. Så det är våra sommarplaner!
Grannarna har även fått kattungar och dem är helt bedårade. Pyttesmå och så hoppar dem runt lite över allt. I morgon är det långkörning med ridgruppen och grillning. Brukar vara jättemysigt men när man kör kan det bli rätt kallt.

I'm kind of cute when I look like this <3


A new thing to buy

Okej, det här är faktiskt en sak som jag behöver! Är så trött på att linda pollens svans varje gång vi ska åka iväg med dem. Så jag ska investera i ett tranpsortskydd för svansen :) Men ska jag ha ett i neoprene eller bomull. Vad är fördelarna och nackdelarna me de olika materialen?





Camomille

Camomille är lite speciell. Hon är lat rak igenom och jag började rida henne bara för att Nathalie skulle ha någon att rida med när hon red ut på Romang. Camomille var som sagt helt lat och gjorde inte ens det hon skulle. En gång när jag och Nathalie körde ut henne i skogen stod hon helt stilla och VÄGRADE att gå frammåt! Jag tyckte i alla fall om henne ganska mycket ändå. En gång när det var terrängridning på ett ridläger hade jag henne. Hon hade varit jätteduktig men när vi sen skulle galoppera på en raksträcka gjorde hon världens bocksprång så att jag ramlde av. Tog emot mig med händerna och den ena hande vek sig helt åt något håll. Jag skrek då kan jag tala om. Gjorde väldigt ont, när vi sen åkte till doktorn för att röntka så var bara armen väldigt svullen.

När jag slutade att köra Andrea stod valet mellan Curry och Camomille. Inget av dem var frammåt men Camomille sparkade i gallret på vagnen när vi gick i riktigt branta nerförsbackar? Var nog därför jag valde Curry och för att han inte var lika seg som Camomille :)


Nothing

Blev inget ridande av Filur idag. Fanns verkligen ingen tid till det. Innan vi åkte till träningen var det fixande av Curry och Didrik och jag var tvungen att hjälpa Nathalie med hennes lektioner. Sen kom vi till stallet igen mellan halv sju och sju. Så Filuris fick vila idag :)


Maraton träning

Träningen idag gick så sjukt, jävla galet bra! Vi körde för Annika Skoog (Ankan) och det är verkligen en person som jag älskar att träna för. Det går helt enkelt alltid jättebra :)

I första hindret, VM Porten var Curry jätteduktig. Han sprang som bara den men var lite seg på att lyssna. Man körde varje hinder två gånger. I det första hindret var jag dock inte lika duktig. Jag smällde i vagnen två gånger i samma stolpe och körde fel två gånger oxå. Upps :) Men det löste sig, skulle nog gått mycket bättre i falll jag inte kört fel. Här fick jag tippset av Ankan att jag svängde för tidigt eller för sent.

I andra hindret macken gick det jättebra. Han var väldigt seg igenom första porten men då hade han inte fattat vad som var på gång heller :)
Andra gången gick det grymt bra. Han ville verkligen göra mig till lags och svängde för minsta lilla tygeltag. Nu fick jag reda på att jag behövde lite mer flyt, hade fått till svängarna nu och att jag skulle vinna tid på att galoppera en bit innan. Blev lite fel eftersom jag typ startade på linjen istället för att börja ett par meter ifrån.

I hindret Hagen gick det gudomligt bra. Han var verkligen lyhörd och ville svänga dit jag ville. Är jättesvårt att beskriva känslan men det var som om han frågade vart han skulle i farten och väntade på att jag skulle styra honom rätt. Han var verkligen duktig.

målarhindret gick det inte lika bra, han var seg och svängde inte på samma sätt. Men jag svängde oxå alldeles för snäft i för hög fart direkt efter en nerförsbacke.

I vatten hindret var han jätteduktig! Han travdade ner i det och höll traven genom hela och när jag på väg upp så galopperade vi! Han var super och det är verkligen framsteg från förra året. Då kunde han bara skritta. Nästa steg blir att galoppera ner i men det gör inget om han travar sen.
Roligast i vattnet var nog att det vara bara han som blev blöt om huvudet. Han skvätte grymt mkt med framhovarna och hela hans ansikte blev alldeles blött!

Dagen kan sammanfattas som helt fantastisk. Roligast var nog att Curry sprang på och öka bara när jag använde rösten. Han sprang så fort han kunde och det var perfekt för att vi skulle kunna svänga! Men det allra bästa var att Curry hade roligt! han tyckte verkligen att det var superkul och jag överdriver inte! Blir så himla glad och stolt över honom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Tycker han är riktigt snygg i röd/vinröd




Början till Currys allt för täta anfall, här är han bara ytterst lite upprörd om man jämför med i ett senare stadie :)


Smakprov från hinderbilderna. Fler kommer senare, antingen nästa vecka eller veckan efter det.
Känner mig så snabb på att laddaupp upp bilder :P


Remont

I dag ska jag ha remontnosgrimma på Filur. Han funkar jättebra med Currys bett och pull. Men pullnosgrimman tar upp för mycket av hans ansikte tycker jag. Helst skulle jag velat ha det här rundsydda tränset på honom.
Men det finns inte i ponny. Så jag får nöja mig med att ta remontnosgrimman Nathalie hade på Didrik förut :)


Night Night

Känner att det är dags för mig att sova nu. I morgon ska vi åka hemigrån klockan 7 för att hinna runt med allt!
Kameran ska med så att jag kan tvinga pappa att ta lite bilder oxå :)


Irriterande

Är så grymt irriterande när pappa och Nathalie inte berättar saker för mig som har med stallet att göra! Tydligen är det maratonträning i morgon på Johannesberg och det hade jag ingen aning om! Blir verkligen alltid så. Missförstå mig inte, jag vill träna men det är frustrerande att inte veta något för ens i sista sekunden :/


Shopaholic

Känner mig lite som en shopaholic just nu! Lyxfällan nästa för mig om jag fortsätter så här. Beställde hem lite kläder igår ju, köpte allt för dyra ringar och idag så har jag beställt ytterligare en tröja. Sen behöver jag köpa ett flugpannband till Filur och jag såg ett träns som jag tror han skulle passa i! Tur för mig att det inte fanns i ponny, annars skulle jag kanske kanske ha köpt det :)

Här är i alla fall tröjan som jag beställde hem, avstod från några armband,en piké och en annan tröja i sista sekunden oxå. Framsteg! Dock behöver jag köpa ett par skor till avslutningen, hur ska det här sluta egentligen :S Pluss att jag och mina kompisar tänker åka till grönan på torsdag v. 22.
My godness...
Ska ha den här till min klänning på avslutningen :)


Moving

Nu har jag flyttat över alla mina kläder och skit till mitt gamla/nya rum. Klädkammaren där alla mina saker var var verkligen överfull! Men nu är det tomt och alla grejor ligger istället utspridda över nya rummet...


Så himla organiserat :)


Fixat

Beställde hem lite kläder igår från H&M. Skorna och mitt förstaval av klänning fanns i min storlek elle rätt färg! Blev lite besviken, men när det gäller skorna var det ganska bra eftersom dem var väldigt dyra :)


Klänning till avslutningen, nu saknas bara ett par skor.

Ännu lite fler ringar :)

Röda shorts med hög midja som jag verligen har fallit för...

Hoppas att allt kommer innan söndag (inte särskilt troligt) för då är jag fortfarande hemma hos mamma och alla kläder kommer förstårs hem till henne :)


The rings

Köpte som sagt tre ringar idag, riktigt nöjd då jag spanat in den ena länge! Har även lyssnat på rådet som jag fick av Pauline att måla dem med genomskinligt nagellack så att inte färgen försvinner. Gillar dem bättre nu då dem verkligen glänser av nagellacket :)




Lövring som faktiskt är guldfärgad :)

Har spanat in den här ringen över tre fingrar ett bra tag, är helt kär!
Dum nog som jag är tryckte jag på den på de tre fingrarna i mitten (inte som på bilden) och den fastnade! Drog som bara den men fick inte loss den. Sen fick jag infon om att spola under varmvatten och sen diskmedel, gick asbra :)


Andrea

Andrea var och kommer alltid att vara min lilla ängel <3 Hon har en enorm personlighet som man antingen älskar eller knappt kan hantera. Den första ponnyn jag red var Andrea, kommer ihåg att vi red ut skogen och uppför en backe. Och då var jag 4 år!(!)
Jag började sköta Andrea efter Nathalie. Hon var i perfekt storlek eftersom jag var mini och hon själv bara är 93 cm i mankhöjd. Det lilla problemet är bara att hon är galet stark och omöjlig att hålla i grimma om hon ser mat. Lilla tjockisen drar liksom iväg med min pappa :) En sak som hon tycker är smaskens är maskrosor, hon älskar vindruvor, hö, ja allt som går att äta! Något som hon inte är lika förtjust i är havre. En gång räknade jag hur många gånger hon tuggar varje tugga innan hon tar nytt, eftersom det går så otroligt långsamt och i snitt så tuggar hon 30 gånger! Det går så otroligt långsamt för henne :) Något som hon hatar är när man gnuggar henne i pannan, det uppskattas inte!

En gång när jag satt inne hos henne bet hon mig i näsan! I början när jag skötte henne var det näst intill omöjligt för mig att kraffsa hennes vänstra framhov. Hon lade all sin vikt på den och var verkligen tjurskallig. Men hon tyckte däremot att det var urmysigt att bli borstad!

Jag har tävlat i Andrea i alla möjliga grenar. Hoppning, bruksridning, dressyr, maraton, precesionskörning, brukskörning, dressyrkörning. Ja, i allt möjligt. I ridningen blev jag bara stolt om jag tog mig runt. Egentligen var  hon alldeles för svår för mig att rida! Det var nog knappt så att jag kunde kontrolera henne men hon var i alla fall min number one. Tävlade henne flera gånger i hoppning men kom typ alltid sist. Efter att ha startat henne säkert 8 gånger i hoppning bröt jag ihop. Satt och grät inne hos henne eftersom jag blev så ledsen över att hon inte ville lyssna på mig!
Sen blev jag så himla arg på alla som började gråta för att dem inte vann eller för att deras hästar vägrade en gång eller rev. Lilla Andrea vägrade liksom tio gånger i varje start!

Jag och Andrea har inte många meriter! Vi och tävling klickade aldrig riktigt, men det gjorde mig inget. Roligast tyckte jag det var att rida gymkhana och brukskörning :)
Andrea har blivit gymkhana champion när hon var yngre!

Det var på Andrea som jag lärde mig att inte vara rädd för att ramla av. Varje söndag i en hel terminen ramlade jag och oftast på samma ställe oxå! Hon lärde mig att vara envis som bara den och eftersom hon var rätt elak skaffade jag mig nog lite skinn på näsan oxå när det gäller hästar. Men det försvann den gången då hon bokstavligen bet mig i näsan!
Andrea har haft två för förrut, Berlina och Cummine. Jag minns då inte Berlina men Cummine red jag jättemkt och hon är så galet snygg i kroppen! Andros ska ha föl igen i sommar och jag ser verkligen fram emot det eftersom hennes andra föl blev jättefina. Nu är hon tjock som en liten gris och blir sur bara man tittar på hennes mage? Hon är lite knäpp. Man kan till och med se när fölet rör sig och känna.

Körtävling, Johannesberg


Jag och Andrea är rosa, gymkhana


Lite mjöl och hö tyckte min princessa var gott :)





'













En av Andreas många stora kärlekar, Elegant


Sen kan man ju råka köpa en way too big grimma oxå...

Men sen fixade pappa en grimma som passade :)

Andros rumpa är den till vänster <3

Inte som jag ville

Hade tänkt mig att jag skulle shoppat massor idag. Men icke, H&M hade inte en enda sak som jag letade efter. Blev så himla trött då att jag bara inte orkade :/
Köpte mig i alla fall tre ringar och ska beställa hem grejorna som jag ville ha från internet istället!
Jobbar fortfarande på inlägget om Andrea. Letar efter ett par bilder jag såg förrut men hittar dem ingenstans. Är lite frustrerande faktiskt. Mamma och Ove håller på att planera värsta omflyttningen hemma. Så äntligen ska jag få tillbaka mitt rum, händer redan ikväll då dem är riktigt handelskraftiga (jag ingår inte där). Ska ta lite bilder på rummet och ringarna sen :) Hde även två matteprov idag, ena gick väl bra men jag förstår mig verkligen inte på sannolikhet. Meeen, så kan det vara. Nästa vecka har jag två prov, fattar inte vad det är med mina lärare egentligen. Tror att deras föräldrar tappade dem för många gånger på huvudet när dem var små...


Franska

Sitter och letar bilder med Amanda och Julia på franskan just nu. Väldigt soft då det är som ett so arbete i sexan :) Gillas av mig kan jag tala om. Vår komunikation suger och bildespelet blir väldigt fult, men big deal
liksom!


Andrea


Hoppning

Uppdateringen har sugit jag vet! Igår pluggade jag bara och fram tills nu har jag pluggat och skrivit lite på mitt inlägg om Andrea.

Idag var det i alla fall hoppning. Hade turen att jag fick välja vem jag ville ha, Filur, Monét eller Mixie. Valde Mixie eftersom jag är på tok för stor för att hoppa Filur oh Monét är bara så jobbig ibland, ja jag var lite slö :) Pluss att det är myket roligare att hoppa större ponnyer!
Gick sisså där på uppvärningen, hoppen gick bra men innan och efter var inte alls bra. Seg som en korv och när vi gick på volter ville hon inte alls kröka lite på nacken utan var verkligen motsträvig! Dock var ställningarna bra då hon är väldigt mjuk i sidorna.
 När vi hoppade bana gick det mycket bättre. Flöt på riktigt bra och jag fick till ett par snäva svängar som hon faktiskt höll galoppen i. Tror hon blev riktigt taggad eftersom hon lyssnade och höll galoppen. Valde att bara hoppa 70 eftersom jag aldrig hoppat henne förr och haft henne tre gånger på lektion. Mixie är väldigt duktig på att hoppa och drar inte mot hindrerna. Lite seg men med driv går det riktigt bra :)


.

Håller på att skriva ett inlägg om Andrea, men det kan ta ett tag då jag inte kan skriva allt!


I've been gone for too long

Idag har jag råpluggat! Satt kvar i skolan och pluggade med Lisa från klockan två till halv sex, fatta, tre och en halv timme av koncentrerat plugg. Har inte varit så duktig på länge. Jag saknar verkligen självdisiplin när jag är hemma. Nu har jag bara lite kvar till mitt engelska prov. Efter allt plugg gick jag på niornas cabaré och den var verkligen dålig. Tjejorna som dansade var ur takt och dansade väldigt dåligt :/ 

I morgon blir det hoppning på fedag ska jag till täby och handla massor av kläder :)


Lill Mork

Ja, Mork var och är fortfarande en knubbig shettis med mycket vilja. Minns verkligen inget från tiden som jag red Mork. Bara en gång... Vi var nog 6-7 st som red ut i skogen, sen fick pollisarna fnatt men inte Morkis. Ha ha, jag var så stolt över honom för att han skötte sig. Och ja! När jag var liten var jag rätt mesig :)

Slutade på Mork för att han var på tok för stark. Jag kunde knappt rida honom och att hämta in från hagen var en pina. Han sprang iväg och när jag väl fick tag i honom lyfte han på huvudet så högt han kunde. Eller slängde med det jättemycket om jag lyckades grabba tag i honom. Ibland försökte han till och med meja ner mig genom att knuffa mig med bogen. Ni som har sett mig vet att jag är kort, kan ju säga att det är inget som kommit nu, jag var verkligen mini när jag var liten!

Hittar precis som med Triss ingen bild! Men nu när jag tittade på andra datorn hittade jag en dålig bild på Trissen i alla fall :) Så här kommer en bild på Triss istället!


Han är väldigt ful på den här bilden men det kan inte hjälpas :/


Till mig

Känner att jag behöver fylla ut min garderob ytterligare lite!
Det här ser inte bra ut för mig!
Har verkligen inte så mkt pengar, men jag ska bara ha en bikini och en klänning till avslutningen, bara kvar att bestämma vilka :)

   

                 
            


Music

Har lagt till massor av nya låtar på min Ipod nu. Känns riktigt bra då jag verkligen har lyssnat sönder mina gamla :) Hela 11 låtar blev det, så nu kan jag lyssna i 43,3 minuter innan det kommer en låt som jag tröttnat på!


Till Filuris

En sak som är ett måste till Filur i sommar är ett flugpannband. Hans ögon blir alltid svullna och rinner på sommaren, dumma flugor och all värme! Försökte förra året att sätta på honom en huva. Men det gick inte så bra :/ Den var brun och alla shettisar i hagen utom en är mörkbruna eller svarta så han fick inte vara ifred utan blev jagad. Så jag fick ta av den. I år ska jag dock sattsa på ett pannband som man inte behöver grimma till. Blir nog jättebra!
Men ska jag ha med eller utan öron?!

  


Schema

På torsdag på ridningen ska det bli hoppning. Jag tycker att det är roligt att hoppa men har kommit fram till att jag föredrar dressyr :) Så, känner mig lite besviken, he he... På tisdag nästa vecka är det långritt, ser fram emot det!!!
 Vecka 23 ska vi ha programridning, får se vilken polle jag får då!


Tjoho

Blir så trött på alla som bara gnäller över att vi har så mycket läxor. Herre gud liksom, suck it up! Det blir ju inte bättre bara för att man gnäller :/ Idag ska jag plugga engelska som en galning och skriva lite på min svenska redovisning. Sen har jag lite annat smått och gott för mig i skolan. Jag kommer verkligen inte ha något liv, men det har jag ju inte haft på tre veckor heller så det blir ingen skillnad! Fick Mvg på min engelska redovisning så det känns braa :)


Ryck

Har verkligen ryckt upp mig nu vad det gäller skolan. Har skrivit färdigt min deckare och skrivt ner alla glosor på svenska och svaren på engelska till lilla provet på torsdag. Vilket var cirka 150 stycken, det tycker jag är sattsigt. Nej, känner mig inte alls lika trött på skolan längre då min asdåliga deckare är färdig.

Inplanerat idag blev även att jag, Amanda, Alexandra, Julia, Amanda och någon annan ska åka till grönan vecka 22 på torsdag. Om det inte blir någon annan dag :) Ser verkligen fram emot det eftersom jag inte varit där på tre eller fyra år!(!) Fatta vad länge. Men men, så kan det vara när hela sommaren tagits upp av Filur och träning inför Sm i bruks :)


Bradstone's Triss

Ja, den lilla ponny som var min första medryttarponny hette då Triss. Självklart en shettis!
Jag har ingen aning om varför det blev just han. Jag tror verkligen att Triss var min första annars var det Mork. Minns inte så mycket ifrån min och Triss tid.
Han var i alla fall jättesnäll att rida och gjorde nog precis som jag ville. Ibland kunde han rulla sig och det gjorde mig nog lite rädd en gång. Men men, det var inte därför jag slutade på honom. Han var bara så himla jobbig att få in från hagen! Kunde ta mig 20 minter att gå 30 meter med honom. Och eftersom jag var väldigt liten och extremt klen var det helt enkelt omöjligt. Därför slutade jag att sköta honom :) Mysig var han i alla fall så vitt jag minns!


Kollade igenom alla våra bilder men hittade inte en enda på Triss!
Här står han i alla fall längst till vänster med alla andra svarta/mörkbruna shettisar.


Pluggis

Nu sitter jag Amanda och Julia och skriver fakta om Madagaskar på franskan. Plus för att man skriver på svenska och det är fett chill :) Känner att jag börjar rycka upp mig lite mer med skolan nu då det inte är lika dödstråkigt längre! Stjärna i kanten till lilla mig :) ¤


Jag dissar

En sak som jag verkligen inte gillar är när folk behandlar shettisar eller mindre som om dem inte är riktiga hästar! Dem lullar typ bara runt med dem och "å så söt min överviktiga bebis är!" Dem låter dem gå som sällskapshästar utan att få någon motion över huvud taget. Men vem skulle tille exempel låta en D-ponny som är tio år gå som sällskapshäst? Jo ingen kan jag tänka mig! Sen är det en annan sak om den har problem med lederna eller något.
Men att bara behandla dem som leksaker tycker jag inte är ok. Curry till exempel har hållit på att stegra jättemycket förrut när han inte fick som han ville eller tyckte det var jobbigt. Men nu har jag tränat bort det och han gör det inte alls längre. Visst har han tänk göra det ett par gånger men det går att undvika. Såg en tjej på en shettistävling som körde en minishettis. När den inte ville gå åt samma håll, sa hon bara, nej gör inte så, typ. Som om det inte gjorde något och jag tyckte att det inte verkade som om hon tog det seriöst!

Blir så frustrerad bara! Folk säger, jag ska köpa en shettis! Jag, bara undrar vad du ska göra med den då och varför? Ingen aning, men dem är ju så söta!
Blir så trött på sånt -.-
Kom igen, skulle någon köpa en C-ponny som har ett fint steg och är väldigt sammarbetsvillig och bara låta den stå och inte utveckla sin potential? nej verkligen inte, så varför göra det med Shettisar då också?!!!!


Plugg tips

Ibland kan jag verkligen inte koncentrera mig på att plugga, även fast jag behöver det. Så vad gör man om man inte orkar?
Jo, man gör något annat och roligare så klart!!! :D


Awesome!

Gud vad jag är bra! Sprang heela elljusspåret på 18 minuter! I mina dar har jag inte ens sprungit så fort när jag genat. Det var väldigt jobbigt eftersom jag inte fick någon luft och mitt i var jag tvungen att gå ett bra tag eftersom jag fick ont i nedre delen av ryggen. Inte roligt men det var nog mest musklerna som fick lite problem. Har haft så galet ont i nedre delen av ryggen förut att jag legat och gråtit på rygg för att det gjort så ont. Och jag gråter extremt sällan över att det gör ont! Innan dess var väl för tre år sen när jag ramlade av och bröt armen :)


Hurtigt

Snart ska jag ut och springa igen. Känner mig väldigt hurtig som faktiskt ser fram emot det. Men det är väldigt skönt att bara stänga av och fokusera på att ta sig runt :)


Hurtigt

Snart ska jag ut och springa igen. Känner mig väldigt hurtig som faktiskt ser fram emot det. Men det är väldigt skönt att bara stänga av och fokusera på att ta sig runt :)


Mina medisar

Har kommit på en ny sak att skriva om! Jag har verkligen haft många medryttarhästar, så jag tänkte skriva om mina minnen från dem och berätta om en enivs ponny en dag och en annan envis ponny en annan. Jag har haft ett par stycken och verkligen lärt mig mycket från vissa! Så i morgon kommer ni att få läsa om Bradstone´s Triss, eller bara Triss för vem orkar dra hela namnet?


Russin

Någonting som jag tycker är så himla gott är Russin! Visst det är lite konstigt men jag älskar verkligen russin. Ha ha, bättre än godis i alla fall och om man bara vill ha något men inte orkar äta ett äpple är lite russin purfect :)

Hur udda är inte det här på en skala från ett till tio?!


Boring

Har så otroligt tråkigt just nu! Det har regnat och nu är det mulet vilket suger. Jag har massor av plugg som jag borde ta tag i men inte orkar. Ska nog snart äta lunch och titta på lite mer tv. Till lunch blir det, ja jag vet faktiskt inte. Står någon burk i kylskåpet som pappa sa att jag kunde ta. Han och Nathalie är i stallet vilket jag oxå vill vara! Pappa ska brodda om Curry och Didrik och Nathalie har ridlektioner för lördagsgrupperna.

Tittade faktiskt på meldifestivalen igår (jag vet att det är den svenska variationen) och jag och Nathalie ville verkligen att Pretty Boy skulle vinna. Men icke, det blev något jävligt dålig låt istället :/


Stolt

Är riktigt stolt över mig själv. Har nu sprungit heeela spåret utan att ta genvägen! Tog mig ungefär 23 minuter. Men i morgon ska jag ut igen och då sattsar jag på 22. Ha ha, får se hur det går då jag dog och knappt fick någon luft. Problemet är inte att jag blir trött i benen utan att jag inte får någon luft. Inte så roligt kan jag tala om :)
 Mina utslag på armen ser mycket bättre ut nu må jag säga.
Kommer förhopningsvis vara borta i morgon oxå!


Nu ska jag och Filuris bli fit! Han är garaterat den tjockaste i stallet!


...

Har världens utslag på min vänstra överarm på insidan! Ser inte bra ut även om det inte kliar eller gör ont. Som om jag fått en alergisk reaktion på något? Har ingen aning om varför utan upptäckte det nyss. Ser typ ut som om det är påväg till underamen oxå :S


Bestämt

Nu har jag bestämt mig. Jag ska bli klar med min dumma deckare idag! Borde inte vara några problem då jag inte har något inplanerat för dagen. Bortsett från att jag ska ut och springa. Tror att jag ska klocka mig själv för att se hur lång tid det tar. Sen ska jag försökta slå det :) Kommer säkert att gå jättebra. Dock är jag otroligt lat så får se om jag kommer ut i spåret eller inte. Men om jag inte lyckas idag så finns i morgon oxå. Det är inget medrytteri eftersom det är ridlektioner för lördagsgrupperna. Pruttkorvar :/
Men vi hörs!


Så här vill jag oxå kunna köra!


.

Nej, nu börjar min träningsvärk verkligen bli jobbig.
Det gör ont i benen och rumpan av att gå på toan!


The end of the week

Så skönt som det kan bli att veckan är slut! Kan ju tala om att jag hade alla rätt på mitt franska prov och fick Mvg. Men dem proven är aldrig svåra och jag har aldrig fått sämre än Mvg. Har en helt amazzzzing träningsvärk från igår. Kan knappt röra mig känns det som och ondast gör den högra delen av min rumpa :) Men jag överlever, i morgon ska jag springa elljus-spåret och det kommer jag inte att överleva. Tur att det aldrig är någon där samtidigt så att jag slipper förnedra mig inför någon :D

Har precis lika mycket till nästa vecka känns det som, berättelsen ska vara done, kärleksnovellen renskriven, redovisning av deckaren jag läst, kompletera mitt sunkiga matteprov och ett underbart engelsk prov på det. Plus en So läxa som jag inte har koll på men den verkar rätt chill endå :)
Juste, i helgen kommer jag bara att plugga, roligt, eller inte...


Quite Nice

Tycker att dem här skorna är ganska snygga.
Lite ändringar så skulle jag kunna ha dem i skolan under hösten! :)
Som ridskor vet jag inte riktigt, i vilket moment passar dem in i?


Test de francais

Har inte pluggat någonting till mitt franskaprov som börjar typ nu men men, jag kan nästan det vi ska kunna i alla fall! Eller kanske inte :)


Aj

Känner nu efter att jag suttit ner ett tag att jag har ont mina ben. Inte roligt då jag ska dansa i morgon! Plus att jag inte kan dansen. Pinit på showen kommer det bli. Får se till att jag lär mig den men jag missade den svåraste och konstigaste delen!
Skylle på det, he he :)


Blandat

På gympan hade vi ruggby idag. Riktigt roligt tycker jag då man alltid sattsar stenhårt och verkligen känner att man presterat efteråt :) Nackdelen är att vi alltid har fys innan -.- Roliigt hur som helst. Blev lite skrapsår dock, hade shorts vilket inte går ihop med ruggby. Sen typ gick någon på mitt smalben när alla låg i en hög så nu har jag värsta feta märket :) Jippi, eller inte.
Ridningen idag är jag lite besiken på... Voltige är verkligen inte min grej och det ger inget för min del. Tycker det är bajstråkigt och slöseri med ridtillfällen. Hade mkt hellre hoppat eller ridit dressyr då vi bara var tre! Kan ju tala om att jag verkligen suger på voltige. Hur osmidig som helst och kan inte spänna kroppen så mkt som det behövs :P Jag fastnade liksom när jag skulle hoppa av. Fail gånger tio...


Minns knappt

Jag kommer bara ihåg några få tävlingar som jag gjort med Andrea i körning. Hon är verkligen bedårande i sin lilla loksele :)




Pretty

Tycker verkligen att det här tränset är jättefint. Men pannbandet är lite för smalt. Bland det fulaste jag vet är smala nosgrimmor, men något som är ännu fulare är för breda! Det ser bara helt konstigt ut. Man måste ju tänka lite om ens polle har ett smalt och nätt huvud eller ett lite kraftigare :)


Oj oj oj

Tio besökare igår, rekord :)


Idag har:

...jag smält bort i solen

Köpt min första glass för säsongen och ätit den ute

En fågel bajsat på min kompis hand

Trampat i tuggummi som inte går bort, min sko ligger nu i frysen


Not bad

Den här jackan skulle inte sitta fel till mina bruna ridbyxor :)
Pris: 999 kr på Hööks


Snygging där

Den här fjordingen är ju bara så galet snygg!!!
Den har ett litet huvud som inte är lika kraftigt som vissa fjordisar har vilket jag tycker är väldgt fint :) Den ser inte ens ut som en vanlig fjording på första bilden. Fatta att jobbam mycket med den i dressyren och vad fin den skulle bli då!



Out in the woods

Körningen i söndags blev ute i skogen och enbet med Curry. Camomille fick inte följa med då jag varken hade tid till henne eller ville, var så himla längesen jag körde Puffis ute i skogen så jag ville baara ha honom :)
Blev mycket galopp. Körde samla, öka, samla, öka osv. Gick bra och han kan samla mer nu än vad han kunde förra våren :) Skrittade öven upp för en backe som han hela tiden ville trava i. Men nej, vi ska bygga massor av ryggmuskler!
Curry var jätteduktig och orkade mer än vanligt trots att det var 111 grader varm. Han blev helt genomblöt över bogarna. Men det är bara bra. Betyder att han kommer upp i puls snabbare och har bättre kondition :) Väl ute i hagen rullade han sig minst 6 gånger och blev dammig!


If I had enough money...

Om jag hade pengarna skulle jag lätt köpa dem här!
Dessa kommer från Hööks och kostar endst 1499 kr :)


Omotiverad

Känner mig så himla omotiverad så det är inte klokt på att plugga! Är så galet tråkigt och jag gör bara annat hela tiden! Blir lite frusterad på mig själv då jag har massor att göra. Avcheckat på listan är i alla fall att läsa mig bok och No arbetet. Plus att jag har kommit igång med min deckare, eller inte. Har skrivit nästan 2 sidor nu på datorn men jag kommer liksom ingenstans och trampar bara vatten :/
Mest nöjd med idag är jag med att min Ipod har blivit satt på laddning. Har inte haft den på 3-4 veckor. Men så blir det om man är lat som jag och inte orkar ladda den helt enkelt, för det är ju så jobbigt :) Nej, nu ska jag i alla fall försöka plugga.
Ska skriva ett inlägg om Curry från i söndags oxå men det kommer upp i morgon så det i alla fall blir lite annat än mitt underbara pluggande -.-

Brukskörning på hemmaplan. Slutade på en tredje plats med Curry :)


Filuris

Då blir det tredje gången jag försöker skriva det här inlägget då, blogg.se har laggat lite...
Filuren var jätteduktig igår! Tömkörde ute i skogen och han var verkligen jättefin. Gick med en fin fin nacke och i en jättesamlad trav. Vi gjorde våra första skänkelvikningar i trav åt båda hållen och öppna! Inte dåligt för en övertjock shettis ;)
Han lyssnade jättebra på pisken som min skänkel, var inte lika loj som han brukar. Och även fast han gick en väldigt kort trav så var han liksom snärtig och trevlig att titta på. Han var även stadig och vinglade inte fram utan sökte stöd i bettet. I slutet ökade jag traven och han gick verkligen jättefint och drog inte ut huvudet men vi mötte en bil med ett flak som skramlade så han blev asrädd och hoppade ut i skogen. Inte riktigt som jag tänk mig där va...
Försökte igen hon han bolmade på som bara den. Gick väldigt fort och han låg verkligen på gränsen till galopp. Han hade till och med full koll på sina bakben. När det går för fort i traven slår han i bakhovarna så det bara smäller men inte idag.

Blir så stolt över honom. Han satte verkligen under sig jättefint och sträckte på frambenen :)


Synd att ingen annan kunde fotat så ni fått sett hur fint han gick :)


Bajs

Igår fanns det inte ett ynka inlägg från mig. Men det var faktiskt inte mitt fel utan blogg.se! Gick varken att publicera eller att spara som utkast. Sånt gör mig verkligen irriterad. Får se hur det går nu då :)

Denna vecka har jag grymt mkt i skolan. Lär få vara uppe tills klockan ett varje natt om jag över huvud taget ska ha en chans att hinna med allt! Jag har mitt matteprov på två kapitel, en deckare ska vara utläst, jag ska skriva en deckare tills på fredag (!!!!), franska prov, engelska redovising och diskusion i No, jippe - eller vad säger ni? Känns verkligen inte bra då jag är bunden till datorn och inte kan vara ute i solen :( Min datorn har inget batteri what so ever utan dör direkt om man drar ut sladde. Plus att minnet är så grymt litet att ALLT tar jättelång tid. Blir verkligen frustrerad. Saknar sexan då allt var så himla lätt och man hade tre prov i terminen och en läxa i veckan!


Sunny day

Nu har jag pilat benen, smörjt in dem, målat naglarna, kört ansiktsmask och solat på balkongen. Helt underbart med 17 grader i skuggan. Den termometerna som är i solen visar 40 grader, men jag tror inte att det stämmer :)

Går inte frammåt med mitt skrivande kan jag tala om, men jag har i alla fall läst lite i min bok som ska vara utläst på fredag, ja, vi får se hur det går med det. Nu ska jag bege mig ut till solen igen med en smoothie, ummi :)
Får se om jag blir rutig eftersom det sitter ett nät runt hela så att Majsan kan vara ute utan att rymma.


Går inte

Är meningen att jag ska plugga just nu. Går inte så jättebra kan jag tala om... Började med att planera min kassa deckare i svenskan. Men om den ska bli bra behöver jag mer än en vecka! Så jag skrotade den idén. Har skrivit en halv sida nu men, jag vet liksom inte vad den ska handla om!? Har bara en konstig inledning som faktiskt blev ganska bra :/ Suck, i morgon ska jag i alla fall till stallet. Ska rida Luren och sen tömköra honom lite om jag hinner och sen blir det ut i skogen med Curry! Vet inte om jag ska ta med Camomille oxå, annars hamnar den feta lilla ponnyn på släp så hon blir lite fit till beach 2011!


Gammil bild på Luren längst bak och sen Puffe. Hur håriga kan dem bli egentligen?!!!


Bruks

Tänkte göra ett inlägg med lite bilder om vad bruks handlar om :)
Bruks går ut på att hästen ska vara tillräckligt balanserad, lydig och vand vid lite läskiga och vardagliga saker. Det ingår olika moment och utrustningen och hästen ska verkligen blänka. Jag tycker att det är jättekul att tävla i det, kan bero på att jag och Luren är ganska bra :)
Man får inte trampa utanför sågspånssträcken och om hela hästen är utanför blir man utesluten ur det delmomentet.
Vinner gör den med minst straffpoäng.
Ingår gör massor av olika moment:


Skritta över bommar, är faktiskt en av de svåratse sakerna tycker jag eftersom det beror på för mig hur mkt han vill lyfta på benen för dagen.


Backa i vinkel, straffen som folk får kan ligga mellan hundra och fem här! Väldigt olika beroende på hur bred den blivit dragen vid olika tävlingar. Minimum är i alla fall mellan 50-60 cm om jag inte minns fel.


Rida över gatubrunn. Synns inte så jättebra men det är en gatubrunn precis framför. Träffa ska man göra med minst en hov. Här träffade vi faktiskt med alla fyra, lite roligt tyckte jag då :)


Portar, rid igenom utan att riva bollarna bara :)


Hoppning, ja, verkligen ingen fin bild. Men men :)


Flytta föremål, flyttar en gummistövel här. Föremålet ska flyttas mellan två stolpar och man får inte lägga en volt.


Bro, över ska man utan att hästen tvekar.


Rida igenom en korridor, den blir smalare och smalare. Är mellan 10-30 cm i slutet.


Vattenhinder, kan vara kort eller långt. Pollen ska inte hoppa över om hindret är kort.


Vända i trångt utrymme, bilden är då från körning och rutan blir betydligt större. Men i ridning brukar den vara runt 120x110 cm eller så. A-och B-ponnyer kan ibland ha en mindre.

Ingår även en funktionskontroll för att kolla att utrustingen är hel och ren, hästen verkligen blänker och inte har tovor och att allt sitter som det ska. Sen ska man springa med hästen, sadla, sitta upp och sitta av.

Sen finns det:

Halter - Uppför, nerför och på plan mark.

Brygga - sitter av på en brygga som är runt 1 m, leda hästen en bit och sedan sitta upp igen.

Lydnadshinder - fladdrande saker, ljus, djur eller obehagliga saker att gå på.

Tror att jag fick med allt men det känns som om något saknas :)


Finally

Helt underbart för min del att det äntligen är helg! Har varit som en zombie sen i torsdags! Var hur trött som helst igår. Dagen sniglade sig fram och jag ville bara sova på dynorna som fanns i skåphallen. Nja, i alla fall nästan :)
Min dag har varit helt okej. So lektion där jag bara "lyssnade" på andra, franska där vi gick igenom lite verb och sen ett matteprov. Hoppas att det gick bra på provet för det kändes i alla fall lätt. Lunch och sen musik och sen en slapp svenska lektion där jag bara planerade min deckare och kom med världens sämsta diss. Tänker faktiskt bjuda på den:
Frej har så mkt häng att man skulle kunna hänga någon i det.

Garvade så att jag nästan började gråta, snacka om att jag har dålig humor eller vad?! En fet nackdel idag var dock att vi skulle städa på skolgården. Varje klass får ett område som dem sen ska plocka upp all skit på. Kommer ihåg när man var liten:
Eeeeeeeeeeeeuuuuuuuuuuhhhhhhhhhhh, neeej inte på mig!!! - med extrem ljus och hög röst från alla tjejer
Haaahööö uggabogga (andra grottmänniskoliknande läten) - från killarna
Allt bara för en kondom som troligtvis bara varit fylld med vatten eller luft. Verkligen så mesiga och överdrivna vi alla var i trean ungefär :)


Kortis

Tänker bara skriva ett kort inlägg om dagens körpass. Gick skit, Curry släppte inte till utan var stel i nacken och sidorna. Men han var i alla fall piggare än förrut. Kände redan från början att jag inte var taggad på att köra dressyr och att det skulle gå dåligt. Har verkligen gjort det för mkt! Själv ville jag ha en jobbig dressyrlektion inom ridning som i tisdags.


Gummisnodden

Är inget personligt fan av gummisnodden/grästygeln/halsförlängare som hjälptygel. Det är till för att hästen ska gå i form, men när den väl kommer ner får den ingen eftergift från gummisnodden, beroende på hur hårt man spänt den. Men man måste spänna den hårt för att den ska fungera som en hjälp mot att hästenm inte går i form. Gillar den inte då hästen inte får en mjukare "hand" fastän den går rätt.
Och om hästen skulle få psykbryt och börja backa eller slå med huvudet, blir det nästan bara värre, den behöver ju eftergiften för att lugna ner sig och börja om. Den gör ju det för att den tycker det är jobbigt!
Longerade Curry en gång och då använde jag den, men det fungerade inte alls.Han visade bara ögonvitorna och huvudet hamnade snett eftersom den gled hela tiden. Verkligen inget för mig, fungerade inte ens då jag inte ville spänna den så hårt.
Sen blir det lite fusk. Bättre att jobba sig till det från grunden ordentligt och verkligen anstränga sig själv. Ett steg i taget i stället för alla på en gång.


Sleepy

Verkar som om jag får gå och lägga mig innan tolv idag! Grymt skönt då jag inte gjort det sen i lördags/söndags. Känner att min lilla sömnbrist börjar komma i kapp mig nu men jag hart i alla fall pluggat till mina tre matteprov. Kvar har jag bara massor av glosor, redovisning i so och i musiken :)

I morgon blir det körlektion. Vi ska köra på ridlektionen, helst vill jag om jag får Puffe ut i skogen och bara köra på eftersom han är så trött på dressyr :/ Men jag tror inte det blir så...


Varför?

Uppdateringen suger just nu. Men mina dagar är så nu att jag pluggar från när jag kommer hem tills jag går och lägger mig. Vilket blir mellan 12 och 1 då. Konstigt nog känner jag mig inte allt för trött :)
Überpluggandet beror på att jag har tre matteprov på fredag! Har pluggat till två så nu är det bara ett kvar. Sen har jag ju självklart världens svåratse franskaglosor. Jag kan en av dem, allô. Resten ser ut så här: c´est de la part de qui. Hur ska man komma ihåg en sån mening om det finns fyra till? Jag blir galen snart. Har verkligen inget liv just nu :/

I måndags kände jag mig riktigt fit, blev inte andfådd när jag sprang till tåget!
Eller inte,
det var nerförsbacke och världens medvind...


Gaaalet bra

Ridningen gick så galet bra idag!!! Hade Alien, hon är ett halvblod tror jag :P , grymt stark för lilla mig och hård som en järnstång i munnen. Men inte idag! Hon var följsam, drog inte iväg med mig i galoppen, lyssnade på skänkeln utan att jag behövde trycka som en galning och framför allt hon gick i form. Nu kanske ni tycker, jahapp är inte det en grundläggande sak i dressyren att formen finns där? Och visst är det det, men jag har bara sett två personer till som har ridit Alien stadigt i form. Min syrra och en tjej som heter Sophie.
Gick så feta grymt bra och jag själv har aldrig ridit så här bra förrut! Man märker verkligen om man rider bra om man ridit Alien. Får man henne i form är bara det en bragd i sig :D

Starten för oss gick inte så bra, Amadeuz, hennes bebis, gick iväg till andra stallet och då fick hon psykbryt. Puttade upp boxdörren, skrapade somen galning, gick fram och tillbaka även fats hon satt fast och var en pain in the as. Kan ju meddela att Amadeuz är runt 16 tror jag? Vet inte om det stämmer men dem är hemska! Han hoppade en gång över boxdörren för att komma till henne...

Så fort jag plockade upp tyglarna kände jag bara, det här kommer nog inte gå så tokigt. Hon gick fint från början men var lite seg. I galoppen gick det snäppet för långsamt. Men när jag fick till farten kändes det inte längre som om jag hade full kontroll. Hellre enligt mig att det går lite för långsamt än att man inte kan hålla tillbaka hästen. Hon blev för stark då helt enkelt.

Passet kan summeras som galet bra, enda var att hon i slutet började ställa sig åt vänser. Till och me di galoppen fick jag till formen. Känner mig riktigt stolt nu!



Eh...

Eh, vaddå snö? Jag trodde att det i alla fall var vår!


Shopping

Hittade massor av saker idag.
Inte en enda sak är svart eller vit, blir lite stolt över mig själv.
Inte bra bilder alls, men men jag orkar inte byr mig :)



























Halsduk: Vero Moda 149,95 ;-

Randig T-shirt: H&M 99 ;-

Stickad tröja: H&M 99 ;-

Skjorta: Vero Moda 179 ;-

Jeans: Ginatricot 499 ;-

Jeansjacka: H&M 299;-

Blå T-shirt: H&M 79,50 ;-

Hjälm: Charles Owen wellington (köpt på Myone) 2450 ;-

Ring: Ginatricot 99;-

Galet nöjd med shopping som inte är varken vintrig eller höstig!
I morgon är det redovisning för min del i engelska och ridning på kvällen.

Tjo!


.

Hamnade hemma hos mamma innan jag tar mig vidare till Täby med mitt tåg som går om 20 minuter. Majsen är jättemysig och ligger bredvid mig i soffan och rullar runt, men vi hörs!


Morning

Glömde jag säg att jag har studiedag idag? Det har  jag i alla fall och det är helt underbart, särskilt efter tävlingen igår. Då var jag verkligen trött! Just nu händer ingenting men runt elva ska jag ta bussen till mamma, dumpa av lite saker för att sedan ta tåget till Täby. Har verkligen inga kläder över huvud taget! Efter det ska mamma och jag åka till Myone för att byta min hjälm. Det krisar nästan eftersom min gamla är så groteskt trång :/

Johannesberg omg 1

Dagens tävling kan summeras som helt okej för min del. Dressyren gick kmt bättre, fick 75 straff. Precisionen vann jag igen. Börjar få ordentlig koll på det här med idealtid. 3/4 gånger har jag prickat den utan straff. Ganska skillat :)
Puffen var duktig idag, gick frammåt på dressyren men var fortfarande seg, stel i höger-förr var det vänster :/ och ganska ostadig. I skritten var han helt bananig, han skifftade mellan att böja hela sig åt höger och vänster. Jobbigt att han inte kan gå rakt i skritten utan stöd från en vägg eller ett staket. I traven går det utmärk även om han ställer sig lite. Något vi för träna extra på. Problemet är att han blir övermjuk i sidorn och han går under lod. Går inte att stödja upp på båda sidorna tillräckligt mkt utan att han stannar.
Halterna gick inte  heller bra då han inte kunde stå stilla och doppade med huvudet. Sen när jag väl skulle backa blev det bara konstigt.
Han är lite knäpp för när jag körde fram spruttade han på som en galning. 

Bilder kommer senare :)

I morgon blir det Täby för att införskaffa nya vårkläder och Myone för att byta min hjälmis.
Hörs!


RSS 2.0