.

Nu har jag rengjort mina tömmar, min sele och mitt körträns. Det sög, lika tråkigt som vanligt och det tog säkert en halvtimme längre än vad det brukar. Jag blir bara noggrannare för varje gång. Bra för selen men jobbigt för mig :/ Ska snart övergå till att fetta in allt vilket i alla fall går fort!
Här kommer då bilderna på kläderna jag fick när jag fyllde år.













Den blå måste jag byta till en mindre storlek men allt annat passar :)
Älskar mina nya röda ridbyxor!


Körclinic

Clinicen igår var grym! Vet inte om det var så lärorikt men häftig att deras hästar svängde eller ökade när dem sa deras namn. Det kan inte Curry kan jag tala om! Jättesvårt att ta med min kamera eftersom den har seriösa problem med att ta motiv som rör sig, så de flesta bilderna kan man inte ens se selarna på :)





Har massor av filmer oxå men dem kommer upp nästa vecka. Måste ta reda på hur man gör och internet är liiite snabbare där :)


Chilly

Uppdateringen har verkligen sugit de senaste dagarna. Men det har inte funnits något att skriva om eller så har jag inte haft tid :/ Idag i skolan fungerade inte värmepannan, det var svinkallt och man frös häcken av sig. Franska hade vi ute och bara i en kvart. Jag och Amanda redovisade våra grej sen så gick vi till Ica och svullade oss mkk, nyttigt! Hela 50 minuters rast var det så vi segade oss och ordentligt :) Vi hade en deal idag oxå, inga konstiga ljud, grimasher, rörelser, inte säga konstiga saker eller dumma och inga sunkiga skämt. Var riktigt tråkigt att vara normal idag. Det är inget jag rekomenderar att man är, även om vi misslyckades ett par gånger :) Är lite udda då jag inte kan göra något med texten, finns inga specialknappar så att säga.

...

Vad tänkte dem med här egentligen? Och VEM vill ha en sån hjälm?!
Är verkligen dem fulaste jag sett! Hellre har jag plasthjälm igen.


Clinic!

I dag så är det körclinic med landslaget i fyrspann på Täby Ryttarcenter. Ska bli fetakul att se dem köra! Så jag ser verkligen fram emot det. Men innan blir det skolan, hemm till Amanda för att plugga lite och sen blir det Clinic. Känner att jag har grymma förväntningar så jag hoppas att det blir roligt!


.

Kusinerna och min farbror var här dag. Är av någon anledning alltid väldigt roligt. Vi satte upp studsmattan, spela baseball med träplankor och ett tennisboll och lyssnade till våra fadrars konversation. Snack om att dem två är helt borta!

Pappa: Men, det var dju talrikar sju talrikar
Johan: Nej eftersom alla har en och vi är sex personer
Massa konstigt mellansnack
Pappa: Nej det var sju skedar!
Johan: Vi pratade om talrikar nyss
Pappa: Nej det har jag aldrig gjort
Johan: Det gick till så här att du tog fram fem skedar, sen tog fram den här lilla och sen
diskade du en till sked så att dem blev sju, den som jag äter med nu

Vi ungdomar sitter i soffan och krampar eftersom det tog dem minst fem minuter att komma fram till det här. Börjat bli lite senila här kanske, eftersom det går i släkten hoppas jag verkligen inte att jag blir lika snurrig! Men jag har just nu svårt att komma ihåg vad jag sa för fem sekunder sen, så det kanske redan är påväg... Eller så är jag helt borta min egna lilla värld :)


Back and forth

Har provat mina hjälmnar nu fram och tillbaka. Tyckte att jag såg helt mongo ut i Charles owen men i min gamla ser jag ännu mongo ut. Men jag vet inte riktigt om jag behöver en större storlek :/ 56 sitter ganska tajt och en charles formar sig tydligen inte särskilt bra efter huvudet. Måste ta mig dit rätt fort tror jag så att jag kan prova en större. Men jag ska i alal fall behålla den då jag märkte nu hur sjukt liten min gamla blivit :)


15

Femton år idag då. Födelsedagar för mig är bara som en vanlig och det är det nog för alla som är över 8 år :)
Har fått pengar, min efterlängtade hjälm, en tröja och ett par shorts, en väska, böcker, dem röda Mountain Horse byxorna (överlycklig) och GODIS. Riktigt bra saker och bara grejor som jag faktiskt vill ha :) Tänkte lägga upp lite bilder på kläderna sen men det blir senare ikväll eftersom kusinerna kommer idag, tror jag :P


Surprise!

Fick ett samtal från Myone idag om att min hjälm kommit! Asbra då jag kanske ska ha den på tävlingen nu i helgen. Dem sa att den skulle komma om 2-3 veckor men det hara bara gått en vecka och en dag så det är grymt bra :)


It's mine :)


Skönt :)

Känns grymt bra att jag hittat mina tävlingshandskar! Dem har varit borta i en eller två dagar och det har gjort men stressad :S Dem kostade mer än 200 så om dem skulle varit borta vore det panik! Låg gjorde dem i min väst. Tycket nog att jag var jättesmart som lade dem där förut -.-
Var verkligen moment of truth för mig när jag tittade i fickorna. Var jäkligt rädd för att dem ramlat ur i stallet och att någon skulle ha tagit dem. Inte bra om det vore fallet kan jag tala om!


I'm waiting for you

Kollar min mail hela tiden nu. Väntar bara på att jag ska få ett mail från Myone om att min hjälm har kommit :) Lite optimistiskt då det skulle dröja 2-3 veckor. Det har nu gåt en...
Mend en som väntar på något snyggt väntar aldrig för länge! :D


Sadla om

Curry ville verkligen inte idag. Han har verkligen tröttnat märks det! Försökte få honom mer frammåt genom att köra 1, 2, 3 men det hjläpte inte. Men han gjorde dösnygga halter från galoppen i alla fall, helt fyrkantiga! det trodde jag inte om honom :)
Hur som helt fick jag ge upp efter halva eftersom han knappt rörde sig frammåt. Blev lite ridning då. På med sadeln var det bara och då var han piggare :) Han är stel som en järnstång i halsen när man rider men i slutet fick jag faktiskt till honom då han gick på tygeln. Försökte göra lite skänkelvikningar, bakdelsvändningar men det förstod han knappt. Sen gjorde jag framdelsvändningar i varje hörn istället för att gå på böjt spår. Han var superduktig på det. Sen red/körde jag och Nathalie ut i skogen. Kom inte så långt då vi stannade för att hoppa. Nathalie tog av Didrik vagnen sen hoppade jag några småhinder med båda. Didrik är verkligen underbar att galoppera barbacka på. Helt rund och jättemjuk. Puffe är däremot kantig och rätt obekväm. Puffe tyckte det var mkt roligare som tur är. Men det var verkligen forever sen som vi körde ute i skoge med dem :(
Nu ska jag i alla fall växla mitt arbete med mera ridning då jag kan komma åt honom bättre. Får se hur det går med det :)


Lisa

Amanda och jag red i alla fall dressyr idag. Gick över förväntan kan jag säga. Minns Lisa som lite stel, inget mellanläge i traven och framför allt stark emmellanåt och lit ostadig. Men vilken skillnad det var idag! Hon gick stadigt på tygeln, var jättemjuk i munnen och halsen och lyssnade jättebra. Gick precis som jag ville även om hon flöt ut lite i vissa volter och var lite seg ibland. Idag tränade jag mest på att hitta tempot och ställningar. Sen gjorde jag lite slutor och skänkelvikningar. Skänkelvikningarna gick sådär men resten gick bra. Det roliga är att om man bara driver lite mer och verkligen håller ihop henne så går hon fin fint och i ett bra tempo med mera undertramp. Inget självmant där inte :) Varmt som satan var det idag men lyckligtvis så blåste det lite när vi red.


On the move

Snart så ska vi åka till pappa för att sedan ta oss till stallet :)
Skriver om ridningen ikväll om jag hinner. Har lite sista minutenplugg innan skolan börjar igen (blä) och sen så är det körträning i kväll. Men vi hörs! :)


Moi och Luren


.

Snart så ska jag åka hem till Amanda för att rida. Blir på banan den här gången eftersom vi var ute förra :)
Känner mig riktigt taggad på dressyr måste jag säga.
Men efter det blir det hem å packa eftersom jag ska åka till pappa ikväll, men innan dess så är det träning med Curry för Maud!
Så här ser då mitt schema för dagen ut :)


Bild som Nathalie tog på mig och Curry i hagen igår
Lika mysig varje gång och kommer alltid fram till mig :)


Hack

Red Filur på hack idag. Han gillar inte att ha bett i munnen men jag vågar inte riktigt ha hack på honom då han kan få för sig att springa iväg och lyssnar inte lika bra vilket behövs i bruks. Började med att rida halva rundan ute i skogen med syrran men sen när vi kom till ängen kände jag att Luren inte skulle orka mer. Så jag sadlade av och red barbacka där istället. Körde skänkelvikningar och galopperade lite. Han var duktig och lyssnade som vanligt. Gick i alla fall hyffsat bra idag och men han var inte lika klockren på backningar. Men han är nog bara ovan vid hack. Har bara haft det en gång tidigare. Ska i alla fall rida honom mer på det då han gillade det och det är bra att byta bett ibland enligt mig :)


Träning

Mening var att jag och Nathalie skulle tränat med Curry och Didrik för Maud idag, men så blev det inte :/ Vi fick köra själva istället men det gick i alla fall ganska bra. Började med att skritta i ena varvet och la en volt i varje hörn. Sen gjorde jag samma sak i andra och samma sak igen fats i trav. Gick bra tillslut men vilken tid det tog! Han gick i alla fall på tömmen hela tiden. För ett till två år sen kunde han inte gå på tömmen utan inspäning i skritten men nu kan han det klockrent i traven. Blir så stolt! Ökade traven en långsida, backade lite och galopperade några varv sen. Han har inte styrkan så efter träningen var han till och med svettig där han är rakad, lilla Puffe :)
Han var lite seg men det gick bättre än förra träningen i alla fall då verkligen inget gick bra :/
I morgon är det träning och då ska jag och Nathalie få pappa att fota lite!


Fiiiiin

Har hittat en ny grej jag vill ha. En PK Montana väst för 589 kr
Fiiiiin :)


Snyggt

Det snyggaste pannbandet är lätt ett doppat med större swarovskistenar i vitt. Men bara i mitten och inte över hela :)


.

Ser verkligen inte fram emot det men nu ska jag göra en ansträngning och plugga lite. Helst skulle jag vilja göra som Majsen, ligga och slappa!




Älskar den här bilden!


Uteritt

Amanda och jag red ut idag på Tummelisa och Quigge. Var riktigt roligt och Lisa var jätteduktig. Mjuk i munnen och bara jag pillade lite så bjöd hon till :) Har ingen aning om vart vi red men kul var det i alla fall! I slutet red vi till två hinder på en gräsgång och det var grymt kul. Saknar verkligen terrängen som fanns vid Hjälmsättra
förut :(
Lagom varmt var det i alla fall och emellanåt så blåste det lite.


Amanda och Quigge


All star

Mamma, jag och Nathalie var i Arninge idag och shoppade. Jag fick tag på ett par guuula Converse och ett par gympaskor. Nöjd! Hittade ett par mörkblå shorts på H&M men dem var inte i min storlek, synd :/


Bett

Ska kanske prova ett annat bett på Curry. Tror att jag ska prova att köra med tredelat och rakt. Är inte hundra på att man får starta ponny med rakt i körning men jag tror det, kanske. Körde med ett tredelat en gång och det var nästan samma sak som med det tvådelade. Tycker att han är väldigt stel och stum i munnen emellanåt men får se. Blir kanske ingen skillnad :)


Svårt

Har kollat runt på hästnet nu och plöjt igenom alla dressyr D-och C-ponnyer. Vet att jag aldrig kommer att få en ponny av mamma eller pappa men man kan ju alltid titta. Men en bild och lite text säger verkligen ingenting. Fanns inte en enda en som jag jag gillade, kanske en men det är verkligen omöjligt! Så hur bestämmer man igentligen vilken ponny man kan tänkas sig att köpa? Det måste ju krävas otagliga provridningar och jag skulle vilja ha ponnyn i två tre veckor innan jag verkligen bestämde mig. Verkligen prova den.
Måste vara grymt svårt men sen vet jag inte heller vilken typ av ponny jag vill ha. En läromästare, en som kräver lite mer utbildning eller en helt oerfaren (dock inriden och riden i alla gångarter). Jag vill i alla fall ha en som är mjuk i munnen och lätt i handen. Men som jag får jobba med för att den ska gå i form :)


Friday night

Min fredgskväll -
Harry Potter och den flammande bägaren på tv
Hästnet på datorn
Ben&Jerrys i handen


Blood is thicker then water

Idag var mormor, brodern och hans två döttrar här. Firade mig eftersom jag fyller år nästa vecka. Roligt att träffa mormor specielt eftersom jag inte sett hennes sen i julas :) Fick pengar (wiee) så nu kan jag shoppa kläder eeeeller betala av till mamma för hjälmen. Får seeee. Vi spelade ett asmesigt hästspel, gick till lekparken och käkade glass sen. Lagom eftersom jag var rätt så trött efter stallet.
Sen blir jag ju lite stolt över Maja, hon blev inte rädd utan rullade runt på golvet i vardagsrummet när alla var där. Hon är livrädd för andra människor och är helst ensam hemme med en. Lilla Pöffsi.


Träning

Var träning för Maud idag i stallet med Curry. Det gick inte alls bra. Han var seg som en korv, stel som en pinne och riktigt tråkig att köra. Ingen power alls :/ Vi gjorde lite volter, öppna, "sluta" och galopparbeten. Känner att jag halkade ner fleeera trappsteg idag. Han gick snyggt i skritten men var seg och ostadig. Suck, men jag hoppas att det i alla fall går bättre på söndag.


Gammal bild


I do not know

Jag gillar inte lackade träns eftersom det ser plastigt ut. Men jag har aldrig sett ett brunt lackat förrut så nu undrar jag om jag behöver tänka om lite här. Vet inte riktigt om det är snyggt med brunt lackat eftersom jag inte sett det på någon häst eller ponny :) Men snyggare än svart är det i alla fall!


Flum

Red Quigge idag med Amanda. Var så sjukt varmt måste jag säga! Vi red på utebanan eftersom vi bara hade en häst och han är mkt lugnare ute än inne. Först red Amanda och sen fick jag rida lite :) Började med att skritta men han var så ofokuserad att jag travade istället. Då fick han mer att tänka på och skötte sig bättre. Han gick ganska fint men blev för stark och sparng iväg då och då.
Saktade av till skritt och gjorde lite framdelsvändningar, skänkelvikningar och öppna. Han var jätteduktig så jag satte igång honom i trav igen. Då var han så mkt lugnare och kunde trava på och faktiskt lyssna på mig. Gjorde skänkelvikningar från mitten och ut på spåret igen och han var toppen. Dock lite överställd i halsen ibland. Avslutade med en ökning på diagonalen och det gick faktiskt att plocka tillbaka honom igen :)

Kan inte direkt säga att jag red snyggt men jag fick honom i alla fall att gå bra och göra som jag ville.

Sen gick vi hem till Amanda, satt vi datorn, gungade och rullade runt på en filt med en skål på huvudet, sååå fula :)










Pretty :)


Pictures

Lite bilder från tävlingen i söndags. Ja, ljuset suger!









Inget dåligt steg han kan få till i traven :)




Meeega stor!


Going with the flow

Min dag startade som en Tv-tittande, lite läxfylld och almänt slapp dag. Men sen blev det så att jag åkte till Väsby med Amanda. Där träffade vi sedan hennes syster. Var helt okej dag men jag kände mig rätt mosg eftersom jag är förskyld. Inte lika kul att shoppa som vanligt då :/
Efter det så gick vi hem till hennes killes lägenhet och dumpade av lite saker innan vi gick och åt pizza. Gott eftersom jag inte ätit det på länge :) Sen spattserade vi tillbaks till lägenheten och tittade på tattueringar. Lite udda dag men bättre än att dega hemma i alla fall!



Dålig bild jag vet! Köpte den här idag.


Ugly

Tyckte att dessa stövlar såg helt okej ut. Gillar att dem är så höga vid knät. Men sen såg jag den här lilla detaljen. Verkligen inte snyggt och det ser helt klumpigt ut. Sen var tån inte så jättesnygg :P


.

Är förskyld! Inte roligt kan jag tala om. Just nu sitter jag och kollar Jersey Shore av någon anledning. Men är man uttråkad så är man :) I morgon blir det plugg och lite Grey's Anatomy. Men nu så ska jag fortsätta att gosa med Maja, min knäppa lilla kisse.


And off you go

Idag var det som sagt en "hopptävling" i stallet. Hade lilla Monét och det var lite knepigt. Han har bara hoppat bana ett par gånger så han ville springa ut igenom grinden heeela tiden och var inte så grym på att svänga. Fick verkligen trava ända fram till hindret för att han inte skulle springa åt något annat håll. Galet varmt var det i alla fall idag :)
Filur hade riktigt tur eftersom Nathalie och jag fick tid till att raka honom. Är bara finslipet kvar nu men håret är i alla fall borta!


Vadå fult skänkelläge?!


Försöker här då att memorera banan då jag lärde mig den när vi gick ut från volten :D




Luren under rakningen, var tvungen att muta honom med lite hö och
dubbla luvor för att han inte skulle höra så mkt!


Soon

Snart så ska jag och syrran pka till stalley :) Det blir en hopptävling men endå inte. Kommer man runt så får man ett diplom. Får väl se hur det går för mig och lilla Monét
Hörs!


Miiiiiiiiiiiiiiiin!

Nu är den min, en charles owen wellington classic. Dock är den bara betald då min storlek inte fanns i butiken :/ Får den om 2-3 veckor så jag längtar! Är skylldig mamma lite penger nu, men men :)
Undrar om jag ska blinga den?


Nostalgi

Idag har jag:
Ridit en långritt på Tumelisa med Amanda & Quigge
Fikat på en gräsmatta
Blivit körd i en skottkärra
Haft vattenkrig
Gungat
Klättrat i träd

Har gjort massor av saker som jag inte gjort på ååår. Mysigt var det och nu är jag dötrött :)
Hade tagit många bilder idag men när jag laddade upp dem så gick dem inte att spara där JAG ville och självklart så tryckte jag i att dem skulle raderas sen. Dumt! Hade ju tänkt ladda upp en underbar film på när jag hoppar ett litet hinder ute i skogen. Men icke, ni slipper det!



!

Idag var det då tävling, dressyren gick lika skitdåligt som vanligt men jag överlever :) Precisionen var jag 16 sekunder för snabb i men jag vann i alla fall precisionscupen i LA! Nu har jag en ASFET vit/guldig rosett! Så galet nöjd med min lilla Fluffe! Idag lyssnade han fint fint och var pigg och frammåt, i precisionen. I dressyren gick det som sagt bajs. Har kommit fram till att han tycker det är bajstråkigt att tävla i dressyr. Går superbra när man tränar och kör fram. Men så fort vi kommer innanför staketen blir han en ssssssniiiiiiiggggggeeeeellllll...... Så jobbigt. Det går liksom inte att göra något av det hela då. Han tar inte bettet och lyssnar inte alls. Det är inte det att han inte orkar eller helt enkelt inte gillar ridhus. När vi körde hos ankan var han grym och hemma är han lika grym och frammåt. Sen när vi kör preci. är han oxå pigg. Konstig liten ponny han är :)
Men är i alla fett stolt över han!
Bilder ska komma i morgon.
I morgon ska jag oxå rida Lisa med Amanda och Quigge. Ut i skogen ska vi och ta med oss fika, mysigt :)


Today

Nu är jag hemma från stallet igen. Älskar att vara där då jag verkligen slappnar av. Utan stallet skulle jag aldrig klara av skolan och alla skitläxor. Jag behöver verkligen komma bort från dem och i stallet tänker man inte på något annat.
Nu är i alla fall min sele smörjd inför morgondagens tävling, kläderna packade, maten köpt och Puffe glänser som en pärla :) Passade på att finslipa på min rakning då han fått massor av mörka tunna hår som såg jättekonstiga ut. Dem åkte bort och jag fixade lite vid öronen, ganaschen och under magen. Plutten är så duktig när han står där helt stilla.
Efter rakning var jag ju tvungen att gå lite med honom. Gör alltid det dagen innan tävling. Den här gången gick jag upp på ett berg och utforskade lite. Blev några neförsbackar och han hade bakbenen nästan vi frambenen. Men det gick braa. Sen blev det några diken vi var tvugna att hoppa över. Han tog världens hopp över dem, lite gulligt när han inte är så bra på att bedömma hur mkt han måste ta i.
Tillbaka i stallet smröjde jag in hans ben med linnement och tvättade inte händerna så noga efter. Nu känns då mina fingrar kalla fast dem inte är det, obehagligt :/


Bebis <3



A Sunny Day













Har även gått barfota på våran snustorra gräsmatta! :)


Tara's Mr. Dragon

Japp igår red jag alltså Draken som han kallas. En B på 122 cm. Det var hopplektion och det var jag grymt taggad på. Är så sjukt roligt att hoppa när det går bra. När jag läste att jag skulle ha Draken sjönkt mitt mod lite dock :/ Har ridit honom en gång för hundra år sedan då jag var typ 9 och det var ute i skogen. Och Draken på banan är lika med världens segaste. Upp och hoppa var det bara. I skritten kändes han faktiskt så här snärtig och lunkade inte fram, det fanns lite power så att säga.
När vi började trava var han lite loj och lyssnade inte riktigt på mig. Vi red en stund på volten och jag blev lite frustread då han ökade farten typ tre steg men saktade in sen igen.
Efter det körde vi galopparbete. Öka, arbets, minska, arbets, öka osv. Det fungerade asbra och han lyssnade toppen. Var lite seg i början och fattade fel galopp men sen gick det bra :)
När vi började hopp blev det högt direkt för våran del. Startade på 80 och det tyckte han nog var lite läskigt. Han körde en smitare. Frammåt på hindret så att man tror att hästen ska hoppa men i sista sekund så viker han undan. Tappade självklart min stigbygel men icke, jag skulle inte trilla av.
Min ridis visste inte hur högt han hoppat förrut men inte 80 tror jag i alla fall!

Sen höll jag in honom mer, ramade in mkt med benen fokuserade rakt fram och efter hindret. Gick super och han hoppade mjukt och fint och då i traven. Men han fuskade och tog ett språng innan :)
Andra gången vi skulle hoppa ville han inte alls. Sprang förbi åt olika håll minst tre gånger. Vi skulle galoppera då och jag trodde att han kommit över sin skräck eftersom han hoppat innan så jag släppte fram honom mer. Lärde mig av mitt misstak och tog bara två språng innan själva hoppet. Tror att han tyckte det var grymt kul då han drog ner huvudet efter hindret! Sem skuell vi ha lite teknikhoppning också. Första gången blev det pannkaka då jag tittade på hindret framför mig och inte det längst bort. Var tre hinder med en bom innan och sen emellan varje.
Sen gick det bättre och två sista gångerna hoppade jag åtti på sista hindret. Och det var inte alls läskigt tyckte han! Knäppa lilla polle :)

Själet till att jag inte var taggad på att hoppa draken var att jag sett andra hoppa honom. Det har nästan piskat honom över 50/60 hinder och jag gillar en häst som är lite het på hinderna och går av sig själv.
Blev sjukt överaskad när han drog mot hinderna med spättsade öron och lyssnade direkt på skänkeln. Jag behövde bara starta och sedan klämma lite med benen som uppmuntran innan hinderna.
Sen blir jag lite stolt då jag verkligen hittat timeingen nu. Gick jättebra och vi hoppade av alldeles lagom inför varje hinder och jag glömde icke mina händer. HATAR när folk inte ger en ordentlig eftergift när hindrerna börjar bli lite högre.
Flera nackdelar då hästen blir dragen i munnen, inte kan sträcka ut sig och man minskar hästens chans att klara hindret då man håller tillbaka och man sjäv får ju ingen balans över huvud taget.
Det jag ska träna på inför framtiden är att räta upp mig efter hindret och mitt skänkelläge. det där med skänkeln är inte lätt att få bort!
På tisdag är det hopptävling/lektion. Får se vilken polle jag får då! :)
Super långt inlägg med säkert massor av slarv av mig när det gäller rätt bokstäver, men jag orkar inte läsa igenom :D


Glaad!

Är först nu som jag har riktigt Påsklov. Var ju tvungen att skriva klart min efterhängsna rapport men nu är den inne. Känner mig grymt taggad på ett lov med tävling, träning och bara rida en långis med min Kompis ute i skogen och fika! Var så uppåt när jag kom hem att jag gick raka vägen ut i solskenet och fotade grannens katt och några krokusar på min tomt :) Prima mår jag i alla fall just nu då jag hörde att det ska bli 15-20 grader varmt på söndag. Det är så sjukt varmt men det ska bli gött att åka till tävling och inte frysa. Tur att min lilla pollis är rakad och svettas nästan aldrig!
Bilderna kommer upp i morgon om jag inte orkar ikväll :)


Goodie

Min dag har varit grymt bra. Softa lektioner där jag inte behövde tänka, strålande sol och dubbelridning.
Min ridlärare frågade om jag ville rida lilla Camomille i barngruppen innan min ridlektion och lite extra ridning tackar jag inte nej till! Camomile stannar hela tiden på banan och vägrar att gå frammåt. Så jag skulle lära henne lite vett :)
Idag gick det toppen och hon skötte sig utmärkt. Var lite småroligt att rida på led och att få veta på vilken plats man skulle gå, det var lääänge sen :)
Var i alla fall hoppning idag och det tyckte hon var super. Vi började med att trava och skritta över två kavalettibommar. Hon slog i med fötterna men höll traven hela vägen.
När vi sedan skulle hoppa en och en var hon riktigt frammåt och det förvånade mig. Det var inga problem att gå iväg, börja trava och sen galoppera över hindret. Blir riktigt stolt över min gamla medryttarponny!
Sen när en liten tjej var tvungen att gå hamnade vi först i ledet. Funderade själv på lite om hon skulle gå men det var inga problem med lite uppmuntran!
Tror att Camomille tyckte det var toppen att få hoppa lite och att gå först. Hon går ju så sällan lektioner och framförallt inte hopplektioner.
Sen är jag riktigt impad över småbarnen! Dem är väl fem sex och kunde fatta galopp, styra och hoppa hindret utan problem! Duktiga må jag säga, undrar om jag var lika skillad när jag var liten?

Skriver om min "riktiga" lektion i ett annat inlägg eller kanske i morgon om jag inte hinner ikväll


Favvo

Är det lite udda av mig att ha en favorit vägg i mitt rum? Det har jag i alla fall :) På den sitter en del av mina rosetter, diplom från Bruks SM, dressyrprogram, kort från när jag inte når nedanför sadelkåporna på en shettissadel, plaketter, tidningsurklipp, körbild, bild på mig och pollen och första rosetten, smycken och tecknade små bilder. Den beskriver nästan hela mig :)



Jag och gamla Petter :)


.

Min dag har varit riktigt bra :) Enda nedslaget är vädret som är piss, jag är inte gjord för kyla utan fryser hela tiden.
Hade bara fyralektioner så det var toppen. Under matten skulle jag och Mike dela på ett äpple men det gick inte så bra. Först försökte hon dela det mitten och misslyckades så det blev bara helt geggigt och blött. Sen tog vi en turspenna (dumt nog) och körde ner den i kärnhuset :)
Funkade inte heller, äpplet blev bara rött av färgen. När vi skulle dra ut den senare fastnade ena korken men den fick vi också ut till slut :)
Lyckades faktiskt dela äpplet tillslut och sen geggade vi äppelsaft i varandras hägften. Lyckad matte lektion då jag gjorde 5 abc tal. Men jag hade i alla fall jävligt roligt!!!

Senare idag ska jag ha utvecklingssamtal och nu ska jag skriva på min prutt teknik rapport.
Hörs! :)


Udda

En shettis i stallet har en enorm överläpp och är asbra på att vifta med den.
Stjärnan heter Triss!






Charmig :)
Har varit min medryttarponny


Luren

Var dressyrlektion på schemat idag och det uppskattade jag. Har verkligen saknat alla feta dressyrpass som man blir helt lycklig över efteråt då det gått så bra.

Vi började med att i traven göra volter i vart annat hörn. Filur var super och flyttade sig för skänkeln och ställde fint i halsen. Sen gick vi in på C volten och satt ner i traven. Han fortsatte att vara följsam och jag flöt inte iväg med mina händer som jag brukar göra :P
Sen ökade vi traven snett igenom och bytte varv.
Underbart med Filur att jag inte behöver göra tusen volter på varje varv eftersom han är så mjuk i sidorna och inte springig av sig. Sen galopperade vi och galoppen är inte Filurs starka sida eftersom jag är lång på honom och han är så himla framtung (och knubbig <3).
Efter det körde vi skänkelvikningar åt höger. Filurs starka sida är vänster så han flyttade sig åt vänster även fast jag ställde åt vänster och inte rörde honom med min högra skänkel. Det blir lite fel för honom ibland när han blir för ivrig. Sen fick vi kläm på det hela och gick åt rätt håll. Han flyttar sig bara rakt åt sidan hela tiden och har jättesvårt att komma frammåt men det är något vi får öva på.
Efter andra galoppen blev han lite konstig och lyssnade inte alls och gick högt med huvudet men la av med det efter ett halvt varv.
Han var super och vi gjorde en framdelsvändning som gick braa, dock var han lite överställd. Han var duktig under hela passet och lyssnade fin fint på mig. Formen var inte riktigt där men det var mitt fel eftersom jag inte tog tillräckligt i honom :)




Dem här korten lyckades pappa ta på en timmes lektion :)
Bättre än inget i alla fall och mina kamera kan inte ta fiina
bilder med ett motiv som rör sig.
Men tack i alla fall pappa!


Ridnig

Dagens ridlektion kan sammanfattas som helt okej. Hade Moness som är russ/shettis. I början var hon duktig och sprang inte iväg en enda gång. Hon har en tendes att öka farten lite hela tiden tills hon racar :) Hon var mjuk i sidorna och i halsen och lyssnade toppen på skänkeln när jag tryckte/la på den. Vi började med at lägga volter i vart annat hör för att få dem uppmärksamma och det gjorde nog jättemycket för våran fart. Hon lugnade ner sig när jag bad henne och var superduktig! Sen gick vi på volter och hon blev överstäld i halsen då. Men det var mitt fel eftersom jag inte använde min ytterskänkel tillräckligt mkt då. hon började glida utåt och jag motarbetade det genom att ta mer i tygeln istället för att använda skänkeln.
När vi kom till galoppen var hon suuuuper! Drog inte iväg över huvud taget och samlade sig grymt bra för att vara Monessa. Monessa behöver man inte driva på mera när man väl fattat galoppen men när jag drev mycket med sätet blev det en helt annan power i galoppen. Hon galopperade inte så korta steg längs marken utan lyfte mer på benen. Blev en enorm skillnad!
Sen gjorde vi samma saker fast i andra varvet och bytte varv med jämna mellanrum :)
I slutet när vi travade av dem fick jag henne faktiskt liite på tygeln. Hon har jättesvårt för det och går bara som en strålkastare heeela tiden.

På ridlektionen hade vi Mari och det var verkligen toppen. Jag älskar när någon påpekar heeela tiden vad jag gör för fel eftersom jag glömmer bort det (gamla vanor sitter i) och jag vill ju bli av med mina olater!

I morgon har jag Filur på ridlektionen vilket jag inte haft på huuundra långa år. Ska bli jättekul!


My kind of day

Idag är det hela 15 plus i skuggan! Grymt så nu ska jag gå ut och plugga i solen i shorts!
Stallet blir det senare idag då jag har ridlektion :)


Done!

Är färdig med min novell nu. Den blev nog inte så hemsk torts allt. Tog mig exakt tre och en halvtimme. Duktiga lilla mig lyckades göra den på endast sex sidor (min förra blev 47!!!) och jag skrev helt normalt så att min lärare kan se vad det står :)


...

Jag fattar inte hur jag ska hinna! I morgon har jag en redovisning som jag inte ens börjat träna på, tisdag
 ska jag renskriva ett brev, torsdag har jag engelska glosor, fredag ska en novell och rapport in och jag har ännu en franska läxa. Skulle gått jättebra allt ihop om det inte vore för att jag ska till stallet på mån, tis och tors :S
Känner mig lätt stressad då jag inte gjort en grej!
Men det löser sig!


Today

Arbetsdagen gick smidigt idag. Inga hästar sprängde hagen och jag fixade rasthagen igen :)
Ett riktigt vår/sommartecken för mig är när man kan ge insläppshöt ute i hagen efter att alla snö smält om. Och eftersom vädret var underbart så fick självklart alla hästar äta ute. Tror att de uppskattades då de var lektioner hela dagen igår och idag och då blir det så att hästarna inte får vara ute så mkt. Alla blev i alla fall nöjda och glada. Men bäst idag var nästan att det inte var några skogsturer. Är ju inte så superkul att gå ut i lervällingen ute i skogen nu :)
Sen gjorde jag en sak som jag inte gjort på hundra år. Jag extrared efter att alla lektioner var slut. Brukar vara så trött att fötterna gör ont och benen skakar.
Red gjorde jag i alla fall på världens envisaste fjording. Har ingen koll på hur gammal Kim Lii är men en ungis är hon i alla fall. Först tog det en stund att komma upp till volten eftersom hon stannade hela tiden. Men med lite tålamod så kom vi upp till slut.
Började skritta fram och gjorde lite volter hela tiden för att hon skulle vara uppmärksam på mig och inte bara mala på.
När jag började trava gick det bra. Hon gick dit hon skulle men var lite tung i handen, men sen sket det sig. Hon gick rätt ut igenom grinden och gick verkligen inte att stoppa! Jag fick dra allt vad jag kunde i ena tygeln för att få henne att vända. Hoppade av direkt för att leda in henne eftersom jag vet att det inte är någon ide att försöka rida in henne igen. Självklart vägrade hon att röra sig ur fläcken utan backade bara. Slutade med att jag fick backa henne in igenom vilket tog sin lilla tid.
Efter det så red jag bara på nedre delen av volten eftersom jag inte orkade bråka med henne igen. Grjejen med Kimmi är att hon för vissa får gå åt vilket håll hon vill. Då blev det självklart så att när jag skulle till vänster gick hon åt höger. Äckiligt jobbigt. Men det var bara att ta tag i ena tygeln och hålla tills hon svängde åt rätt håll.
Red mkt på en volt sen och efter att jag tagit en paus från traven och jobbat henne i skritten blev hon riktigt fin. Hon gick där på tygeln och var bedårande. Märks verkligen i handen när en häst går på tygeln. blir mkt mjukare och skönare att rida när det gäller takt. Sen travade jag och fick ut det jag ville av henne. Eftersom hon går dressyr max två gånger i veckan så kan hon ju inte mkt än. Men det är påväg. Det behövs bara en jävligt envis ryttare som orkar ta tag i det hela.


Plugg

Inte roligt. Har extremt mkt läxor som bara hänger över mig just nu och eftersom både mån, tis och tors går bort för stallet så måste jag plugga i stallet i morgon och i bilen när jag åker dit. Har på något sätt lyckats krascha min muskel höger arm så jag kan inte lyfta grejor eller göra någonting. Får se hur det grår i morgon då jag har arbetsdag :/


Andra passet

Andra passet gick inte alls lika bra. Han var stum i munnen och ville inte ta bettet. Gick bara högt med huvudet och det gick bara inte. Går inte att beskriva känslan som man fick i handen då men den sööög.
Gick bättre mot slutet så jag körde lite åttvolter.


Hittade en bild på när jag kör :)


Första passet

Innan första passet gick vi igenom hur man selade och hur hårt allt ska sitta och var någonstans bettet ska ligga i munnen. Kan ju säga att två veck i mungipan bara är en flopp!
Jag och Nathalie fick köra en stor häst som gått SM och vunnit brons och silver. Inte dåligt va? :)
Jag vågade inte riktigt ta och driva henne ordentligt eftersom hon hade tappat en sko och haltade runt ganska bra :/ Var verkligen synd men när vi gick på lilla gräsdelen gick hon i alla fall normalt.
När jag kör Puffe är jag van att ge extremt mycket stöd i munnen men nu var det verkligen ge och ta. Halvhalter hela tiden vilket jag suger på. Antingen går dem inte igenom eller så rör jag händerna fram och tillbaka. Fick inte riktigt in fingerknixen då mina fingrar bara låste sig. Stört :)
Har inga bilder från de passet tror jag då det var mulet.

Tur som vi hade var det en tjej som inte kom så fick köra den hästen oxå! Han var sex år och under utbildning. Superhärlig fullblod och fjordingkorsning. Grym power var det i han och det roliga var att han liknade Curry mkt mer :)
Gick mycket bättre då och han travade på hela tiden och lyssnade jättefint. Jobbade med volter och bytte varv ofta. Kom på att jag ska göra det mycket mer med Curry eftersom det blir mer tänkt för mig och fler omställningar så att man inte fastnar.

Det som jag hade fetaproblem med var hjälperna. Deras sätta igång, trav och öka var typ scccchhhhi. Blev förvirrat från min sida eftersom jag är van att smacka. Men hästen fort iväg som en kanon om jag smackade så jag lärde mig fort :)

Har bilder från sista hästen men dem ligger på Nathalies kamera som hon tar med sig till Spanien i morgon (avis gånger 50).


Gnesta

Fredagen började med att vi körde fel! Ha ha, är så typiskt oss men vi kom i alla fall i tid :) Bilresan dit sög eftersom det tog en evighet och var kö i stan.
På kvällen tittade vi på filmen 'Lär dig köra' var inte direkt lärorikt för min del men jag lärde mig lite nytt om tömkörning. Så det blir till att prova lite olika övningar med Curry så att han sträcker ännu mer på benen. Vet ju att han kan :)
Sova fick jag och syrran göra i vardagsrummet. Helt okej tyckte vi men sen upptäckte vi att det inte fanns någon dörr?! Öh, min första tanke var, hur ska jag kunna byta om på morgonen! Sen när jag ligger och pluggar i sängen ser jag en fet, fet, FET spindel krypa över rummet och under min säng. Det var ju inte så jättekul...
Sen hade han två brunprickiga dalmatiner den ena var supernäll men den andra var rädd och morrade åt en för det mesta i början :/
Under lördagen fick vi fäöja med ut på vägarna när hade körde storhästpar. Snacka om att dem malde på. Han körde en mil ungefär i en frisk trav och dem hästarna blev ju aldrig trötta! Blev lite svettiga vid bröstan och däckeln men det var allt. Var verkligen superkul att få åka med i alla fall.

Skriver om körpassen i andra inlägg :)


Schooooool

Sitter i skolan och har franska lektion just nu. Tråkigt men soft eftersom vi bara ska skriva om våra rum. På So:n somnade jag nästan eftersom vi hade Marjo. Gryyymt tråkig lärarpraktikant, hennes lektioner liknar Mats (vilket är döden).
Men nu ska jag återgå till min uppgift eftersom jag inte kommer hinna plugga i helgen och redovisningen är på måndag :)
Tjo!


Pruttkorvar

Idag var det varken någon ridning eller körning! Trist då jag verkligen sett fram emot bägge! Men upp till stallet skulle jag i alla fall då mocknig och hö-vägande stod på listan.
Segade mig verkligen när jag mockade men jag hade ingen tidspress på mig, underbart när man kan ta lååång tid på sig.
När jag var färdig med mina sysslor så hade inte pappa och Nathalie kommit än. Vi skulle hämta grejor tills imorgon och som sagt mocka och grejer.
Fick i alla fall tömköra Dijanah. Hon ska snart köras in och man börjar då självklart med tömkörning.
Hon var jätteduktig i början och gick som en pärla på tömmen :) Försökte även med lite halter men hon var precis som Filur var förr. Hon förstod ingenting utan hoppade runt åt sidorna och knölade ihop sig till en liten boll och studsade runt. I början ville jag bara att hon skulle stå helt still i någon sekund utan att kraffsa med hovarna eller röra på bakdelen. Berömde henne varje gång och lät henne gå frammåt så fort som möjligt. Gick toppen och till slut kunde hon stå helt stilla!. Man blir ju lite stolt när man lär en polle någonting :D
Filur var exakt lika dan när jag började tömköra honom, men lite av skillnaden där var att jag visste att han kunde stå stilla. En brukstränad häst måste kunna vänta på ryttaren medan den tänker och stå stilla :)
Efter en stund satte jag igång henne i trav men då gick det inte alls lika bra. Hon gick som en lyktstolpe och saktade av i smyg hela tiden. Lite jobbigt för mig (he he) men jag förstår henne. Det är inte lätt med nya saker.
Under passet som inte alls var långt hade vi trots allt våra dispyter. När hon blev arg för att jag lade på pisken lite hårdare kickade hon och blev sur. Och när jag tömkör är det inte okej! Då blev jag verkligen arg på henne. Inte okej helt enkelt.
Sen gjorde hon precis som alla andra hästar som blir tömkörda de första gångerna. Vände sig mot mig och ställde sig precis framför. Det är verkligen en tydlig signal från hästen att den inte förstår då. Det enda som finns att göra då är att stå i ett par sekunder stilla och helt lugn och sen snabbt som attan ställa sig bakom, driva och möta upp med handen när hästen försöker vända sig om. Kan vara lite klurigt för de som inte tömkört förr. Oftast hamnar man i en ond cirkel där hästen 'vinner' (i brist på annat ord).


.

Är hemma från att ha varit i Uppsala nu. Gick inte bra för våran klass, men jag lider inte :)
Snart kommer mamma så jag ska skynda mig att plocka ihop lite saker som jag ska ta med mig på fredag. Är grymt taggad!
Mamsen ska i alla fall skjutsa mig till stallet idag då det är ridlektion och körkurs efter. Kommer vara trött i morgon! Får se hur det går att rida eftersom det blåser halv storm här hemme, hästarna lär ju vara på tårna hela tiden.
Puffe blir det nog inga problem med då han är stenkol för det mesta :)

Kommer inte kunna blogga förns på lördag kväll igen :/ Hinner inte ikväll och på fredag ska jag åka direkt till kursen och ingen datorn förljer med dit.
Men på lördag kommer två feta dundeinlägg om idag och fredag/lördag

Hörs!


Glaaaaaaaad!!!!

Jag blir så äckligt glad att det inte är klokt! På fredag och lördag ska jag och syrran gå en körkurs hos Tomas Algotsson som är parkusk i landslaget!!!! Kan det bli bättre?! Synd bara att jag inte kan ta med Puffe, men vi få dela på en av hans hästar!!! :)
Så gryyyyyyyyyyyyyyymt glad jag blir!!!!!!!!!


Nothing

Blir ingen riktigt update från mig idag, har inget att skriva om. Men nu ska jag i alla fall gå ut och plugga i soooolen :)


Varmt

Nu är det hela 12,1 plusgrader hemma hos mig, i skuggan!


Plugg

Nä nu är det dags för plugg, har någon konstig jämförelse i so, skriva svar på egna frågot till en bok och ett brev att skriva rent i svenskan :)
Sen säkert något annat som jag har glömt!


Hööks

Nu har jag tagit en runda på Hööks för att handla upp mitt presentkort som jag fick av mamma i julklapp. Blev en svart väst, handskar och en dandyborste. Blev inte den västen jag tänkt mig från början då den inte fanns i min storlek. Den var finare, brun och dunaktig.



Vantarna är inte dem bästa men tänkte ha
dem när jag riderlektion och så i stallet :)




.

Hemma från skolan nu, denna dag har varit lika plain och tråkig som alla andra ordinary dagar :)
Volleybollen på eftermiddagen var i alla fall rolig. Vi börjar bli riktigt snitsiga på det nu och kan spela en hel del utan studs. Blir lite stolt, eller inte :P
Mitt underbrara mellis bestod av en gryyyymt god kladdkakemuffin och spraygrädde på, mums.
Snart ska mamse och jag åka till Hööks. Planerat är att köpa en väst som jag kan rida i. Är för varm med jacka nu men för kallt utan. Får se om den passar annars får jag uppgradera mina borstar, vissa är verkligen skabbiga nu.
Hörs!


Hum

Känner mig helt oinspirerad att skriva någonting just nu!
Lär ju inte vara så pigga inlägg framöver :)


Off

Hade precis som i fredags extremt mycket teknik idag. Stannade kvar en stund efter skolan för att försöka hinna klart med den dumma maskinen, men icke. Kom bara fram till att det inte kommer att fungera. Men men, roligt hade jag i alla fall. När klockan var runt kvart i fem var vi bara sex stycken kvar och flummade ut totalt. Vi misstolkade allt och lekte med kapplastavar. Hur udda är inte det? Roligt var det i alla fall och jag började bygga på en till maskin. Skar ut lite här och där och limmade. Riktigt konstigt blev det men sen byggde jag ett till torn med kappla men limmade ihop allting, hur busigt var inte det :) Sen klättarde jag och Viktor ut igenom fönstret, hoppade upp på ett staket och slängde 'byggnaden' i asfalten.
Hemm gick jag halv sex men jävligt roligt hade jag i alla fall!


Vill ha...

Nu har jag ännu en vill ha sak, kan inte bestämma mig om jag vill ha den röda/blåa från Jacson eller den röda från Mountain Horse :)
Tycker nog att dem från Jacson är snyggast, men dem kostar dubbelt så mkt som Moutain Horse västen.







Stallet

Vädret var verkligen prutt idag, mulet hela tiden och när jag skulle rida började det regna :/
Upp och hoppa var det bara i morse eftersom morgonfodringen stod på schemat. Var jättelänge sen som vi fordrade inne eftersom det funnits snö på marken. Slö som jag är föredrar jag innefodring för min egen del men väljer alltid ute om det går :) Det är nog lättare att fodra ute men det suger att sprida ut allt hö.
Efter att min syster haft sina ridlektioner på morgon var det dags för oss kuskar att ha ett körmöte. Var inte direkt särskilt givande för min egen del, men fikat var i alla fall gott :P

Körningen med Curry gick braa, dock var han segare än vanligt och inte lika uppmärksam? Ute i skogen var vi i alla fall och det uppskattades nog! Efter var han dock en pain inte the butt. Kunde inte ge sig utan skulle kraffsa med sin irriterande framhov heeela tiden. Pricken över i:et var oxå att jag hade ont i huvudet. 

Dags för Filur var det lagom till insläppet och jag slapp hämta honom i den geggiga hagen. Är inte så nice när skon sugs fast i leran.
Jag älskar verkligen att borsta forever på lilla ponnyn och inte ha någon tidspress. Myysigt. Fit for fight var vi och matchade super, tänkte verkligen till när jag valde ridbyxor, strumpor, shortshaps, schabrak, handskar och träns idag. Allt gick i svart/grått och det enda som stack ut var min ofrånkomliga jacka som är rööd. Började rida Luren liten på ängen nedanför stallet. Gick sådär eftersom jag/han råkade gå in i en stakettråd som låg på marken. Självklart blev han dörädd och kunde inte koncentrera sig. Körde på i alla fall och gjorde lite skänkelvikningar. Blev förvånad när han flyttade sig så lätt för höger skänkel. Problemet är bara att han flyttar sig rakt åt sidan. Är för mycket bruks i honom :)
Gav upp efter en stund då det inte gav någonting och begav mig till crossbanan. Det finns en parkering där och den passade oss perfekt. På vägen dit måste man gå över motorvägen och under vägen har kommunen byggt ett rör så att smältvattnet kan rinna från ena till andra sidan. Strömmade på riktigt bra och det tyckte Filur var superläskigt! Han tar det mesta med en nypa salt men inte den är gången. Han tvärvände och rusade upp för backen till stallet. Men enveten som jag är så skulle jag över. Så det blev en del terapijobb men tillslut kom vi över.

Fortsatte med min dressyr och till slut släppte det faktiskt. Han travade på i en bra form (nacken kunde varit högre) men jag är nöjd eftersom han var mjuk i högersidan och lyssnade på mig hela tiden. Är rätt charmigt när han har ena örat snett bakåt för att lyssna på mig och andra spikrakt frammåt :)
Superduktig var han i alla fall. Känner att jag inte kan kräva mer av honom eftersom det var år och dagar sen jag red dressyr på plutten och 3 veckor sen jag gjorde det själv :)


Så här såg vi ut idag. Men med svarta handskar, svart schabrak och
en rööd jacka :)


Bett

Alla har extremt olika åsikter om olika bett, vissa föredrar, raka, tredelade, tvådelade, pessoa, pellham, kandar you name it.
Jag tycker inte att det har så stor betydelse vad man har för bett, bara hästen trivs med det, bettet ligger bra i munnen och en av det viktigaste sakerna att ryttaren vet vad den gör. Enligt mig är det bättre att ha ett skarpare bätt och en mjukare han än tvärt om. För hur kul är det för hästen om den blir dragen i munnen heeela tiden och måste gå emot en stenhård hand? Sen är det inte roligt för ryttaren heller att behöva ta jättemycket i handen. Kan även skicka fel signaler till hästen, den vänjer sig vid en stenård hand som gör att den måste gå som en stålpe med huvudet. Hästen bygger då fel muskler och använder inte ryggen.
Visst man kan byta och se om hästen går t.ex. bättre på ett pessoa än ett tredelat - och sen byta tillbaka. Pollen kan ju faktiskt ha utvecklats och blivit känsligare för handen. Men målet för mig är att få hästen i form på ett bett som som inte 'gör' något :)
Dock gillar jag inte när ryttaren försöker lösa problem som att hästen inte går i form med att ha ett skarpare bett. Hur gör det saken bättre egentligen? Man kan inte 'fixa' hästar med saker! Det gäller att hitta var knapparna sitter.
Det tar lååång tid innan man känner sin häst/ponny. För mig har det tagit 2 år att ta reda på hur jag ska få Curry att gå 'fint'.


Next week

Nästa vecka planerar jag att åka till Hööks, Wow hästkraft och My one, får se hur det går med det. Mest sugen är jag på att åka till Wow Hästkraft för att titta på täcke till Curry och till My one för att köpa en helmutt till moi :)








Sleepy x 2

Som sagt har min dag veerkligen varit seg. Efter att ha tagit en sväng till Wow hästkraft sov jag i ytterligare 2,5 timmar. Har bara varit vaken i 6,5 timmar hittills men jag känner mig fortfarande dödstrött. Kanske håller jag på att förvandlas till en sengångare?! :)
Sen har jag verkligen inte gjort någonting idag känns det som. Runt ett var jag extremt rastlös och bestämde mig för att städa hallen, vad är det med mig. På min enda riktigt lediga dag i veckan städar jag hallen och damsuger köket?
Men men, jag får abstiens så sjuukt lätt så det är bara bra att jag har fullt upp för det mesta. Nej, lediga dagar utan någonting att göra är inget för mig :)
I morgon bär det i alla fall av till stallet och Puffe och Luren. Ut i skogen ska jag med Curry i alla fall eftersom jag inte kört honom där på forever. Senast var vecka tio så det är ett tag sen. Visserligen red jag ut på honom förra veckan men jag tror att han blev lite chockad.


Sleepy

Igår däckade jag på sängen runt halv tio med kläder och allt på. Men jag var så sjukt trött. Vid tolv vaknade jag igen och övervägde faktiskt att gå upp och borsta tänderna, byta om till pyjamas och tvätta bort sminket. Men icke, jag släpade mig bara upp för att ta på mig en pyjamas. Senare under natten måste jag ha drömt att jag faktiskt gått upp och tvättat bort sminket för när jag vaknade var jag bombis på att jag gjort det och blev förvånad när jag upptäckte att mascaran var kvar, upps :)
Vaknade gjorde jag fär bara 40 minuter sen. Jag älskar lördagar för dem är min enda chans att sova ut. På söndagar är det antingen morognfodring eller så har Nathalie ridlektioner vid nio.

Min dag kommer att vara seeg idag.


.

I dag har jag bara haft teknik. Alla lektioner utom franskan och mentorstiden spenderades i tekniksalen. Var smått jobbigt och vid den sista timman var jag grymt trött på ämnet och orkade verkligen inte koncentrera mig eftersom grejen endå inte fungerade -.-'
Men men, nu har vi en ny gjrej på gång så att skiten ska kunna spela :) Roligast av allt är ju att jag är en av dem som ska svara på frågor när vi tävlar, känner ni pressen?
Mentorstiden var i alla fall liite rolig. Vi gjorde en skylt som vi ska ha på bussen när vi åker till Uppsala. Amanda och jag gjorde några random prickar, skrev 'are you sick?!?!' och kladdade lite muffins/hallon på skylten. Vackert :)
Tur att det inte var någon dans eftersom jag är så hiiiimla trött. Så kvällen ska spenderas framför datorn, tv:en och med en bok. Sen blir det Vampire Diaries frammåt 8/9 ?, Mysigt.
Hare gött!


Finally:)

Om det går som planerat ska jag och syrran som sagt åka och köpa nya hjälmar nästa vecka! Längtar och inte bara för att jag är ytlig (vilket jag är) utan för att min nuvarnade hjälm får jag pressa på, den åker upp senare och jag får smått ont i huvudet. Sen har jag haft den ett tag nu. Dags att uppdatera sig då jag faktiskt har ramlat av tre fyra gånger och kanske slagit i skallen. Vill ju inte att säkerheten ska sjunka ;)
Mest är jag nog ytlig men min hjälm är verkligen inte skööön!


I'm proud!

Är riktigt stolt över Amanda och mig. Vi hade en pakt, inget godis över huvud taget i mars! Och skojja inte, vi lyckades. Bestämde oss för att äta godis nu sista mars eftersom det är inget Romme utan massor av godis på bussen :) Så tillsammans köpte vi en 'Romme påse'. Innehöll kexchoklad, läsk, chips och bilar. Ummi :)
Grejen var att det inte var ovanligt gott utan smakade som jag mindes det. Dett bevisar, enligt mig, att jag kan klara mig utan godis under än längre period. Ska lätt dra ner på mitt godis och annat skit och begränsa det till fredagar :) Får se hur det går men borde funka.


RSS 2.0