Tömkörning för Ankan

Eftersom Phoobie är halt fick Fillen följa med till Ankan idag och tömköras. Började med att gå på spåret. Men eftersom jag mesade så tömkörde Ankan ett varv och satte riktigt mkt press på honom. Fast det enda hon egentligen bad om var att han skulle gå frammåt, trampa under sig och jobba ordentligt med bakbenen. Sen snärtade hon piskänden mot ridhusväggen eftersom han reagerade på det i början, tog en hel långsida innan han vande sig vid det ljudet.

Sen fick jag hålla i tömmarna. Gick väldigt bra då jag mer bestämd och konsekvent än vanligt. Sen fick jag lägga några volter i skritt och det var faktiskt det svåraste under hela passet. I traven gick det riktigt bra, han satte under sig och sög in sin smala (läs feta) mage :) Han vilade på varje steg men hade ett bra påskjut och fart. Formen var precis som jag vill att den ska vara, rund, ganska låg och halsmuskeln syndes tydligt. Purfekt och det var precis vad han behövde. Han brukar bara trycka ihop sin hals så att den blir kort och tjock men nu var han mer "utsträckt".
Sen för att han skulle söka bättre stöd på ytter i höger varv när jag gick på en volt skulle jag göra en fyrkant, rakt fram-vänd, rakt fram-vänd osv. DET var galet svårt men sen sa hon att jag bara skulle lätta eller ta mer i ytter och då gick det helt okej.

Tömkörde i 45 minuter och han var jättesvettig efter det. Jag kunde se svettdropparna som hängde i pälsen på hans hals. Fillen var superduktig idag och nu jäklar ska jag sluta mesa!

Phoobie

Mitt nya namn på Curry som jag kallar honom HELA tiden. Tycker det är klockers och passar honom perfekt. Han är fortfarande halt men det ser betydligt bättre ut och han är inte lika stel längre. Dumt nog har han fått stå inne vissa dagar när jag inte varit där vilket resulterat i en megastel ponny. Imorse då han till och med fick komma in först runt sju kvällen innan så kunde han knappt röra sig, snubblade som tusan i en sväng påväg ut i hagen, stackarn! Har iaf fixat varsin sjukhage till honom och Monessa som också är halt. Tur att dem har varanda. 

Det har fungerat awesome att ha dem bredvid varandra tills imorse. Phoobie tycke att hennes morgonhö smakade betydligt godare så han kröp emellan trådarna och vipps så var hagen borta, suck säger jag bara. Men jag och pappa gjorde då snabbt iordning två nya och större på ett annat ställe. Asbra då Curry rör sig mera, finns lite gräs som han kan gräva fram vilket gör att han förflyttar sig istället för att bara stå stilla :)

Har gått med honom cirka 300 meter varje dag för att han inte ska bli så himla stel. Borstad blir han såklart också i solen, mysigt som bara den kan jag tala om. Försöker även träna honom lite från marken nu så att han ska få "jobba" lite. Brukar få släpa fram honom eller muta med morötter då han inte alls vill gå ifrån stallet vilket är dödligt jobbigt. Så idag var jag väldigt konsekvent med att han skulle ha sitt huvud lite framför mig hela tiden. Sen stannade jag och smackade. Han skulle alltså gå frammåt lite före mig och inte bara följa med när jag sa åt honom. Får se om det hänger kvar tills på lördag.
Försöker även lära honom att backa men han fattar inte alls och är väldigt trög. Ha ha, får jobba liiite mer med det kan man ju säga :)

Har fixat så att Catrin går med honom på imorgon och på fredag, tack!!!!
Blir några mobilbilder, men bättre än inget :)
Sen undrar jag bara vad som hände här...

Food

Har blivit grymt duktig på att laga mat (höhö). Eller, min tanke är god och sen får vi väl se hur det blir ^^ Igår blev det fyllda paprikor och idag någon kycklinggrejs med rostade rotfrukter. Hm, tror inte att kycklingen blir god eftersom det inte luktar så jäkla gott när jag öppnar ugnen. Mitt fejs har även grillats av ångorna så nu är min panna helt stel och konstig. Wouppsi!


För övrigt är Curry fortfarande halt. Igår när jag ledde ut honom till hagen ville han inte riktigt gå så det gick dunderlångsamt, plus att han haltade regält. Men jag tror att han stod inne hela lördagen så han var jävligt stel. Senare när jag tog in honom och gick runt stallet så rörde han sig betydligt bättre :)


Bebis fick även en leksak uppsatt av mig då han blev otroligt uttråkad av att vara inne. Väldigt improviserat, en pet-flaska med två hål i botten och så hängde jag upp den i ett snöre. Fyllde den med lite havre och små morotsbitar. Bättre än inget och det höll honom sysselsatt en stund iaf! Får se om den är slut imorgon eller inte...


Eftersom det är is i hela hagen och jävligt hårt och halt överallt gick jag en stund med Puffen i en av sommarhagarna där det är massa snö. Visst, är hästen halt är det bra att den får stå och vila men samtidigt blir den stel då vilket gör att det kan göra mer ont när den sedan börjar röra på skadan igen.
Donken fick även följa med eftersom han hängde vid staketet och tittade på oss och Curry ville inte gå utan honom.


Gick kanske 200 meter rakt fram och gud vad segis Curry var. Han går så jäkla långsamt och Didrik pinnar alltid på som bara den. Så jag knöt ihop deras grimskaft. På det viset bromsades Didrik och Curry släpades med lite, hi hi.


Sen satte jag mig på en sten eftersom ingen av de ville gå längre utan bara käka lite gräs som stack upp. På hemvägen gick Curry på riktigt bra och haltade först dem sista tio metrarna, där det var en uppförsbacke.
Prommisen gjorde han nog bara gott, han blev lite varm och inte lika stel. Imorgon blir det en minipromenad igen!

(Helt osammanhängande och retardinlägg, jag vet!)

Nice people

En av dem bästa sakerna med körning är alla människor! 90 procent av alla som startar är sjukt trevliga. Och inte för att dem fejkar utan det är bara så. Hur många på en vanlig riden dressyrtävling skulle kommit fram till mig och faktiskt sagt att de tyckte att det var tråkigt att min ponny blivit halt? Ingen skulle jag gissat på.


Sen är det även lite mysigt att man alltid känner igen flera stycken när man tävlar och att dem känner igen en själv. Beror kanske på att körningen är så liten och att det bara är 3 ungdomar på varje tävling med 25 olika ekipage.
Man kan inget annat än att tycka om körfolk hur som helst :)

Tävling

Är fortfarande dödligt trött efter gårdagens tävling! Fyfan för att ha morgonen dagen efter en tävling säger jag bara ;)
Curry följde som ni redan vet inte med, så vi visste inte hur deppig Donken skulle bli av att åka själv. Höll sig lugn gjorde han i alla fall hela tiden vilket var väldigt skönt. Inte roligt alls att ha med sig en shettis som beter sig som en bebis.
Dressyren gick sjukt bra för min syrra. Andra starten i nationell medelsvår och hon får 60/175 straff. Galet duktiga var hon och Donken! I precisionen knep hon 1:a platsen och vara bara en poäng ifrån att vinna det totala också. Otur säger jag bara :)
Även cred till mig själv eftersom jag som vanligt var en awesome groom på elitnivå, ha ha!

Mums

Min nästa bakning har jag redan planerad, när den nu blir ^^ Ska hur som helst baka chokladmuffins med chokladmousse ovanpå. Så jäkla gott! Sen ska jag göra en grop och ha i någon blåbärs-blandning. Alternativet är att jag gör en kladdkaka och har som botten och sen blandar grädde med blåbär och överst har chokladmoussen.


Ridlektion på Amadeuz

Det gick absolut över förväntan, men den här gången var jag inställd på att han skulle lyssna på mig och att jag skulle rida ordentligt. Jag var extremt konsekvent direkt i traven att han inte skulle dra iväg med mig. Han skulle inte bestämma tempot utan jag. Gick bra då han inte var lika på den här gången.


Han gick mkt bättre i traven då jag verkligen ansträngde mig för att sitta ner och det resulterade i att jag kunde bromsa och rida ihop honom. Fick även tippset att jag kunde göra lite skänkelvikning när han inte riktigt lyssnade för att bromsa och samla ihop honom. Det fungerade asbra :)


Sen tränade vi på galoppfattningar och det gick riktigt bra. Han lyssnade awesome i vänster varv men var lite segare i höger och ibland tog han fel galopp där. Men fick till bra samlingar där han rörde sig men gick långsamt, om ni förstår vad jag menar ;) Roligast var nog att han höll på att bocka med rumpan hela tiden, suris. En gång fattade jag precis innan en hörna men han tog galopen först i själva hörnan. Så då blev det galoppfattning, bock med rumpan och sluta på samma gång i hörnpasseringen. Ha ha, han lyssna lite för bra.


Kände mig ändå nöjd med passet då det var lilla jag som bestämde och inte han :)

Words aren't big enough

Hittar inga ord som beskriver min besvikelse just nu. Bebis var fortfarande halt igår så det blir ingen tävling med honom. Kunde tagit med mig en annan ponny från stallet, men nej. Har kört Curry i tre år nu och under den tiden har jag kört andra hästar kanske 5 gånger? Senast var liksom i mitten av sommaren... Så nu är jag struken :( Har varit nere hela dagen och vill bara att Plutten ska bli hel igen. 



Det som inte fick hända!

Det första som jag ser när jag börjar trava Curry idag är att han haltar på ena frambenet. Jag hann köra en långsida och sen la jag en volt där jag kollade om han gick rent eller inte. Misstankarna kom eftersom han inte gick stadigt som han brukar. Så jag hoppade av vagnen och så fick han trava så att jag såg bättre. Men för att vara på den übersäkra sidan och se ännu bättre så spände jag även ifrån och longerade honom ett varv åt båda hållen. Man blir ju lite nojjig och mesig och tror att man ser massa saker titt som tätt.
Så hemskt då det syntes ännu mera att han haltade då! Blä, blir så ledsen för att Bebis har ont. Sen är det tävling på lördag, så surt då jag verkligen längtat då Puffis är så fin just nu. Usch!


Tur att jag såg det direkt och nu håller vi tummarna för att Hjärtat ska bli bra! <3

So much to do but only so much time

Oj oj , mina läxor bara väller över mig känns det som. Jag var tvungen att göra alla idag då stallet står på listan resten av veckan. Men jag klagar inte! Läxorna blir inte färre direkt bara för att man skjuter upp dem, just do it.
För Fillens del blev det som jag kanske sagt lydnadsträning i söndags. Gången innan respekterade eller lyssnade han inte på mig det minsta lilla. Han var utrustad med en vanlig grimma och ett långt grimskaft då jag verkligen ville att han skulle fokusera på mig hela tiden, alltså ville jag inte ens behöva spänna grimskaftet utan låta det hänga hela tiden.


Bebis var superduktig! Började med att träna på att gå över skacklar. För ett par veckor sen tvärstannade han och backade på så fort han kom 1,5 meter nära en vagn. Inte så lyckat. Nu var han superduktig. I slutet kunde jag få honom att lyfta en framhov, sätta ner den på ena sidan av skackeln och sen flytta tillbaka den igen. Bara genom att använda rösten och min hand. Nu pratar vi uppmärksam ponnyplutt :) Samma sak gällde bakbenen.


Sen tränade jag på att han skulle följa efter mig, stanna när jag stannar, backa när jag säger åt honom, flytta på sig för mig utan att jag behöver peta honom och följa efter mig. Det var det roligaste på hela träningspasset! Ha ha, jag kunde springa allt jag hade och sen göra en tvärnit och han stannade bakom mig varenda gång. Ponnyn älskar att tävla men nu var jag ledaren och det accepterade han utan problem. Älskar också att han vände på fläcken och följde efter mig varenda gång jag bytte håll.


Träningspasset var jättelyckat då jag avslutade med att gå över skacklarna med frambenen och sen fick han göra en bakdelsvänding. Han flyttar alltid ut rumpan men nu stod han kvar med den. Backade även honom lite när han stod i skacklarna.


Vårt sammarbete låg på topp hela tiden, älskar att jobba med Fillen då han lyssnar sjukt mkt på mig :)

.

Nu blir det en dejt med min kudde. Har varit superduktig pch pluggat inför musikprovet, gjort halva musikuppgiften och min franskaläxa (google översätt hjälpte mig ^^). Imorgon ska jag skriva om när jag tränade lydnad med Fillen i söndags. Han var såå duktig och det gick över förväntan!

Ligger efter

Wow, tre dagar sen jag skrev ett blogginlägg ^^ I lördags var jag hemma hos Sara med Amanda, Lisa och Alexandra. Vi kollade på disneyfilmer (geeks), körde pennycan, käkade pizza & BJ's och tryckte in Popcorn i munnen. Vilket det visade sig att jag är riktigt dålig på! Ha ha, men man kan inte vara bra på allt.
Sämst var att jag inte kunde stanna över natten då jag var tvungen att åka till stallet på morgonen. Vi hade morgonfodring och lite jobb väntade. Suck säger jag bara -.-





Som vanligt har moi inte knäppt en enda bild utan det är http://mandalii.blogg.se/


TGIF ^^

Äntligt freeedag! Galet skönt då det känns som om jag bokstavligen ska somna i skolan ibland. Inte för att det är dötrist utan för att jag är trött. Lätt att jag skulle kunna somna i vår skåphall utan problem, älskar att det hör till normen att ligga och halvsova i min skola - kärlek <3
I morgon blir det spinning och sen åka till Sara med kompisar för att kolla på många filmer och tjocka oss med massor av mat!

Stor kille

Igår var det ridning på Amadeuz igen. Han var lika stark som förra gången, är väldigt mkt häst som ska ridas ihop och i traven gick det verkligen sådär. Men i galoppen var han såå fin! Galoperade på volt och jävlar vilken känsla! Behövde bara se till att han höll sig på volten med sittsen. Hade ingenting i handen utan han bar upp sig själv helt, höll ett jämt tempo och bara sammarbetade med mig. Gött!

Sen skulle vi göra byten. Ha ha, de stora hästarna blev helt knäppa. Enda gången de galoperar ensamma och alla andra står stilla är vid gymkhana och hoppning, slog slint i huvudet gjorde det ;) Lite roligt att titta på måste jag säga. Min hästis höll sig däremot på mattan förrutom en gång då han försökte liite.

Gick sådär för mig. Försökte samla ihop honom så mkt som det gick för att få till ett travsteg. Och jag trodde verkligen att jag fick til ett och sen en ny galopp. Men icke, han galopperade bara überlångsamt. Men fick i alla fall till det i slutet mellan A och C varje gång. Så det som gick dåligt var egentligen bara att han inte lyssnade direkt på mina tillbaka hållningar.
Men nästa vecka ska det banne mig gå jävligt bra hela tiden och inte bara i galopen!

Bilder

Här kommer dem sista bilderna på Curry som togs för 3 veckor sen nu, uppsi! ^^

^^

Just nu förstörs min pluggtid av att jag inte kan hitta något att skriva om på min dumma musikuppgift. Det är såhär lagomkul att en G-uppgift har tagat mig mer än en timme. Förstår inte hur det gick till? Lämnar i alla fall den för att kolla på Grey's Anatomy nu :D Sen blir det olyckligtvis mera plugg.
Tycker att Hjärtat är jättesöt med pannluggen under pannbandet när han har ett huvudlag på sig^^

Körning

I söndags var det jättefint väder och både jag, min syrra och hästisarna njöt verkligen! Donken och Curry fick fnatt ett tag och sprang runt som tokar och sprang runt i hagen. Märks verkligen vem av dem som har en starkare galopp-Donken. Men tycker ändå att Curry verkar ha lättare att galopera med vagnen? Haha, då suger han tag och kommar frammåt. Lilla ponken studsade lite på stället i hagen ett tag. Sen skulle dem såklart tugga på varandra så mkt som det bara gick. Curry verkar i alla fall inte liika uttråkad som förra vintern. I år har han nöjt sig med att äta på Donken, förra trakasserade han alla i hagen. Jobbig ponny-plutt :)

Körningen gick ganska bra. Vi började ute i skogen han kändes ganska fin. Mjuk som vanligt i munnen men sidorna tog lite längre tid dock. Nöjd ändå med ponken. Lyssnade som tusan gjorde han i galoppen. Underbart att jag inte behöver ta i honom i munnen när jag ska sakta av till trav, bebis lyssnar toppen på rösten alla gånger! Händer ibland att han skiter i mig, men men.
'
Sen körde vi på en plan. Då blev han som förbytt? Tittade på varenda jävla sak och kunde inte koncentrera i tre sekunder. Ha ha, körde även igenom programmet men det gick sjukt dåligt. Men Puffen förtjänar ändå en fet puss på mulen eftersom han skött sig och varit så jäkla fin på sista tiden! Hjärtat <3
Ha ha, göölig bild på oss!

Valentine's day Cupcakes

Dem här bakade jag nu på kvällen. Gjorde om ett chokladrecept så att det blev vaniljmuffins istället. För att göra det hela lite roligare så är det hallon i också. Får se hur dem blir imorgon då det är lite tricky att baka muffins med hallon . Sist blev dem supertunga och "vattniga". Usch säger jag bara. Så grillade på dem lite extra denna gång :)

Kaxig

Det började med att jag tömkörde fillen à la långa tömmar, och han var überjobbig. I början försökte han vända hela tiden, suck gånger 50 där. Han kunde inte heller hålla sig på sin sida av vägen utan skulle gå på mig. Det var ju något irriterande kan man ju säga. Sen var han superpigg, han körde upp huvudet och bara sprang iväg direkt i traven och i skritten körde han samma dragiga stil. Hej jag kan inte koncentrera mig på uppgiften -.-

Han lyssnade inte för fem öre när jag försökte mjuka upp honom med öppnor och skänkelvikningar. Flyttade sig inte och sprang ifrån då han absoult inte skulle jobba. Då räckte det för mig. Så jag knöt upp tömmarna och red barbacka istället :) Hans fokus som annars brukar ligga på topp var som bortblåst även här. Brukar räcka med att jag vrider kroppen för att han ska gå i öppna men nu blev det ingen skillnad alls. Lilla Korven säger jag bara!
Jobbigast var nog ändå när han trodde att han såg något helt plötsligt i traven och kastar sig tillbaka. Han kom bara tio meter innan han bestämde sig för att lyssna på mig. Efter det såg han spöken lite överallt. Skojjig ponny eller vad?
På tillbakavägen tömkörde jag igen, stel som satan var han men liite lugnare och några steg släppte han faktiskt helt i skritten. Juste, sen hade han jättesvårt att inse vem som bestämde. Jobbig kille hade jag i alla fall idag :) Oj, värsta klagoinlägget? Ha ha, älskar han ändå över allt annat!

Ah

Bestämde mig precis för att skita i att göra några läxor. Har varit i stallet i åtta timmar och är rätt slut i hjärnan. Nu blir det She's the man och bara slappa :)

Ridning à la Fogelsunda

Idag blev det ridning på Farika igen. Överlag gick det bättre den här gången (plus att jag inte förfrös mina tummar) men jag fick ingen wow-känsla som jag fick förra gången. Men det gick ändå bra då hon inte krullade ihop sig eller blev tung i handen. Farten var även med idag.

Vi gjorde öppnor i trav och skritt och det gick toppen. Traven gick bäst då det fanns mer fart att ta av där. Sen avslutade vi med slutor i båda varven. Jag är ingen höjdare på slutor men tycker att det gick ganska okej. Några blev riktigt bra då jag verkligen fick in hennes rumpa.

En sak som jag absolut behöver träna på är att sitta kvar på båda mina sittben och inte spänna mig i ena benet. Sjukt irriterande att jag gör det då min sitts bara blir sämre. Plus att det blir jobbigt och gör ont efter ett tag.

Tjong!

Idag när jag kom till stallet gick allt bara skit! Vattenslangen paja så jag dränkte ett barn plus mina vantar. Sen gick den sönder igen på ett annat ställe efter att jag fixat den. En stor fet suck där.

Ridningen gick sådär. Fick inget flyt i traven alls då Amadeuz var jättestark. Så mycket häst att rida och rumpan flög hit och dit för minsta lilla. Aja, det var roligt ändå. Första galoppfattningen var lite speciell. Ha ha, han blev sur och kickade. Galoppen var det som gick bäst på hela timmen med stor marginal. Då kunde jag plocka ihop honom mer och jag satt i sadeln och skumpade inte runt. Skänkelvikningarna gick helt okej men vi får hoppas på att det flyter bättre nästa vecka :)


Dör lite

Har suttit och asgarvat en stund nu åt en video. Gött, man vet att något är jävligt roligt när man sitter helt ensam och garvar för sig själv! Nu blir det Livet Blir Bättre och imorgon staaaallet. Tagga :D

.

Har helt glömt bort att jag och andra käkade middag hos Amanda i lördags och det var verkligen roligt. Det tyckte specielt Sara som hade ett skrattanfall i minst fem minuter. Rätt komiskt måste jag säga :)
Söt bilder som Amanda tog på oss i lördags och har fixat.
http://mandalii.blogg.se/

Naw

Sitter i sängen just nu med en katt i knät och den andra bredvid mig. Mysigt!

.

Nu är det första nationellaprovet i svenska skrivet. Var inte nervös alls och tur det. När jag blir nervös inför prov skakar alltid min hand så jag kan inte skriva eller koncentrera mig. Jobbigt läge! På torsdag är det den feta skrivuppgiften och får se hur det går. Har i alla fall en kick av min labbrapport som jag fick MVG på. Känns gött! Snart blir det gymmet, hämta ut våra klasströjor, So-läxa och köpa skräp som jag kan äta under nationella provet på torsdag. Förstå, tre timmar ska jag sitta där och skriva. Ha ha, hoppas att det går bra :)

"Tömkörning"

Igår tömkörde jag Fillen utan en tömkörningsgjord. Så bara träns, tömmar och en dressyrpisk. Jag vill att han ska bli mjukare, mer självbärig och inte hänga sig i tömmen som han har en tendens att göra. Gick jättebra. Mjukade upp honom med sidoförflyttningar och öppnor.

När han väl släppte bar han upp sig själv och jag hade absolut ingenting i handen. Innertömmen hängde och yttertömmen bara låg över ryggen. Han var så duktig :) Första traven gick inte alls bra, han sökte sig inte neråt utan bara sprang på som en liten plutt ;) Så mer skrittarbete och efter det gick han lika sött i traven. Blir så stolt över Korven!

Fick även till en friskare arbetstrav där han verkligen trampade på och gick kvar i formen, men ingen snygg ökning som jag vet att han kan. Behöver längre sträckor ute i skogen (och lite fastare underlag så att jag inte ramlar i backen!).


Sunkiga mobilbilder :)


Not again!

Förra året fick Curry kala fläckar på båda sidorna om halsen. Är antagligen parasiter som äter på pälsen/skinnet och kliar. Fy fan för att dem är här nu igen! Såg dem i söndags då pyttelite av pälsen var hackig och ojämn. Usch, men det är bara att börja behandla. Tur att jag såg det så tidigt den här gången iaf :(


Beauteful monster

Curry var ett litet monster idag! I stallet skrapade han med hoven. Det var ingen mesig liten skrapning utan han tog i som fan och försökte gräva sig igenom stengolvet. Hela. Tiden. Sen kunde han inte stå stilla heller, gick i sidleds i gången hela tiden så jag fick flytta honom längre fram så att han inte skulle göra sig illa på en spiltvägg/stolpe. Men det räckte inte för sen bestämde han sig för att resa sig ett par gånger.

Det löjliga var att han inte ens var själv i stallet, Fillen fick hålla honom sällskap och han stod bara helt lugnt och brydde sig inte ett skit. Snacka om natt och dag. Curry klarar sig verkligen inte utan Didrik -.-, som för övrigt stått inne tillsammans med F och C en liten stund innan. Men sen försvann Currys älskling, hjärtat. Sen kan jag inte göra något åt att han är jättestökig. Har försökt att säga till honom förut men han lyssnar inte för fem öre. Så nu ignorerar jag honom bara och låtsas att han står helt stilla. Brukar fungera då han ger sig efter ett tag men inte idag. Curry lyckades även med att stressa upp sig själv så det bara blev värre och värre. Stackarn.
När jag väl körde var han jätteduktig och vid förspänningen stod han helt stilla. Höll liksom inte ens i tömmarna och behövde faktiskt inte säga åt honom en enda gång, duktig där.
Han var riktig fin idag. Lite stel första varvet men sen ställde han sig fint. Jobbade på åttvolt och varierade med att gå ett varv på spåret, två varv på varje volt och lite travökningar. Jag jobbar honom inte i skritten längre eftersom jag läst att hästisen kan bli seg av det. Och jäklar vad det stämmer in på Puffen. Inget mer arbete i skritten längre :)
Tränade även på halter, backa och sen sätta igång igen. Tycker att det är en bra övning att kombinera med åttvolten då det ger mkt variation och hästen kan inte bara mala på utan måste vara uppmärksam på vad som ska hända. Igång sättningarna var lite sega men halterna blir bara bättre och bättre. Att backa på rösten börjar han också lärar sig. Tig fem gånger och sen backade han bara när jag sa backa. Lite jobbigt för mig bara då jag dumt nog säger det med väldigt ljus röst. Aja, det var det som fungerade :)
Allt gick väldigt snabbt då han gjorde som jag ville. Så jag körde i kanske 20 minuter bara. Snacka om resultat!

Bilder från förra veckan. Jobbar med att redigera och beskära men Picnik laggar så jag kom inte längre än så här :)

Once again

Känns som om jag bara rider på kallblod nu för tiden? Men dem kan vara rätt mysiga också och när dem går fint i form så känns det så mkt mer och häftigare än om ett varmblod gör det. Igår fick jag rida Farika. Hon var verkligen jätteduktig och lyssnade på mig hela tiden. Vi skulle göra volter i varje hörn och det gick som sagt bra som tusan ;)
Behövde inte använda tyglarna någonting och fick till så små volter som det bara går i traven. I början var hon väldigt seg när hon gick i en mer sluten form. Ville inte alls sträcka ut på benen och hamnade väldigt mkt på bogarna. Men då fick jag en longerpisk, lite klumpigt men det fungerade så bra så, och bara jag petade pyttelite på hennes rumpa så blev det världens skillnad. Jag kände verkligen hur hon lyfte framdelen och la mer vikt på bakdelen. Då blev hon superfin och jättekänslig.
Jag gillar verkligen den där hästen, så fin och känslig när hon går bra. I slutet var jag såklart tvungen att prova hur lyhörd hon blivit för mina hjälper. Sä när jag la till skänkeln på ena sida så flyttade hon sig för den direkt. Duktig ponny :)
Ha ha, det var iskallt så när jag hoppade av såg jag att hon hade en istapp som hängde från mulen! Den var 5-7 cm lång. Det bevisar verkligen att det inte bara är människor som blir snoriga när det är -25 ute!

Big boys also like to cuddle


Soft

Inget stall idag eftersom det är freezing ute. Überskönt att det var 20 minus imorse eftersom det equals innegympa, gött! Nu blir det i alla fall glo på TV, redigera lite bilder och leta fram lite saker. Har inte haft en hel ledig eftermiddag utan läxor eller ngt som måste göras på väldigt länge. Sen ska jag även leta upp ett recept. Vi har säkert tvåhundraeffingbladmedrecept så det lär ta en stund.
Did I ever mention how much you mean to me? If not, you means the world to me.

Del 1

Här är dem första bilderna från i söndags. Nu blir det att plugga hemkunskap :)







RSS 2.0