Romme

Idag var jag och mina allmänt konstiga kompisar Romme. Var precis lika roligt som det brukar vara. Dock är backarna alldeles för platta för min smak. Jag älskar att kasta mig ut för en brant svart backe och bara köra. När man kommer ner ska det suga lite i benen och man ska vara lite skakis. Då vet man enligt mig att man fått jobba lite och faktiskt åkt skidor. I Romme står jag mest rakt upp och ner och åker störtlopp. Tycker det är dötråkigt så jag håller mig helst till de mesiga svarta backarna.
Fick i alla fall uppleva skaket i benen en gång. Jag tror faktiskt att jag är lite galen och inte tillräckligt försiktig för mitt eget bästa. Tänkte lite på vad som skulle kunna hända om jag ramlade när jag körde som fortast. Men det var inget som beskymrade mig eftersom jag inte varit i närheten att ramla i de svarta backarna. Behöver nog bli lite mer rädd av mig :) Synd för mig att jag vinglade till två gånger i en grön/blå backe!

Enda dåliga med dagen var alla sexor. Åkte i samma buss som dem och gud vad dem är jobbiga! Pratar och skriker med extremt höga och ljusa röster. Sen i bussen gick dem fram och tillbaka hela tiden. Känner bara för att klippa till dem så att dem åtminstonne ligger stilla :) Så jag och mina såååå normala kompisar sköt ut stolarna och la benen över gången. Vissa blev nog lite pisst men jag kan inte bry mig mindre.

På hemvägen hade jag grymt roligt, jag och Amand låg ner i våra stolar och cyklade med fötterna mot varandra. Sen tog massor av fula foton på oss själva. Härlig dag säger jag bara.
Men det roligaste var nog när vi sa 'Are you sick?!'. Ha ha, så grymt roligt och flummigt det var. Grejen är att man ska säga det lite stört, 'aRrrre YOU SiCkQ?!!!' Sen lägga till en allmänt ful och rolig min.

Flum är den enda äkta lyckan <3


Wohoo!

Igår hade jag åtta besökare, det känns braaa för lilla mig :)


Seriously?!

Nu har jag varit hemma ett tag. Slutade klockan halv tolv och det var grymt sköönt. Tänkte blogga lite men icke, blogg.se fungerar inte, när jag tryckte på vissa knappar så blev det bara siffror och menyfältet högst upp försvann heela tiden. Nu har jag fixat det jag kunde fixa och blogg.se har fått ändan under vagnen och fixat sitt problem. :)
Igår var det igentligen ridning men pappa fyllde som sagt år och och jag var tvungen att fixa lite inför Romme.
Ska bli grymt kul att få åka skidor igen! Jag har inte gjort det på forever, men det är som att cykla, har man gjort det en gång glömmer man aldrig bort det igen!


Not my style

En grej som jag verkligen inte tycker är snyggt är rosa, blå och bebisgrönt på hästar/ponnyer. Ser bara asmesigt ut. Själv gillar jag det mera stilrena och utan massa små detaljer. Fast det jag egentligen inte gillar är hästarna på och nyansen av färgen. Néj, helt klart en diss från mig!



.

Håller på att sätta upp mina plaketter som jag har vunnit just nu. Dem är inte många men mina med Curry är jag dunderstolt över! Blir verkligen glad och stolt när det går bra för Puffe och mig :) Provade att sätta upp dem med häftmassa förrut men dem ramlade bara ner :/ Kom på den asbraiga idén att sätta upp dem med häftstift istället. Fungerar grymt bra även då en av dem väger 4 gånger mer än dem som ramlar ner med häftmassa! Problemet är bara att jag har lyckats skramla fram endast 3 stycken! Så snart ska jag ut på häftstifts-jakt :)


Ummi

Jag och pappa har bakat cheese cake som ska stå i ugnen och nu är den färdig och luktar smaskens :)
Har ätit den förrut och den är riktigt bastant kan jag tala om!


A lot of fun

Min dag har varit ganska bra faktiskt :) Dock var jag tvungen att gå upp halv sju för att hinna gratta pappa, duscha, klä på mig, fixa sminket och packa mina väskor. Tror i alla fall att pappa blev glad för sina kuddar och ägguret. Måste köpa praktiska saker till honom, annars hamnar dem i glasskåpen i vardagsrummet :/
Första lektionen hade jag teknik och det var lite drygt. Hände ingenting i min grupp och en av medlemmarna körde med stilen, 'det löser sig senare'. Får sån lust att bara skrika att det gör det inte. Personer som skjuter upp saker som är viktiga gör mig verkligen trött -.^
Idrottens sista kvart var djävulsk. Några killar hade lektionen och vi körde 'idioten', med situps och armhävingar. Jag spyr! Det söög. Sen gjorde vi massa andra jobbiga saker som jag helst hade velat slippa :)

På matten hade jag väldigt roligt. Kapitlet handlar om små och stora tal så min mattelärare sökte på google/wikipedia vad det STÖRSTA hette. Visade sig att det hette en googol. Sen fanns det något som hette en googolpix troor jag. Grymt roligt hade i alla fall jag och Amanda. Ännu roligare blev det sen på engelska lektionen. Vi tog långa ludd från hennes halsduk och använde dem som mustacher och unibrowns, grymt roligt. Ett äppel klistemärke fick agera som klister :)
Kan man ha roligare?
Svar: Nästan!
Stannade lvar efter skolan och spelade kort en stund. Sen kastade jag Alexander, Sara och Niklas en vattenfylld kondom. He he, var i alla fall roligt :) Vi använde fyra stycken då dem sprack efter ett tag, men sen hade vi inte fler och det var dags att gå hem. Roligast var när en sprack när Sara fångade den! Så nu ligger det fyra trasiga kondomer i örnnästets soptunnor :D

Finesse

Idag fick jag rida Finesse. Welsh Mountain om jag inte minns fel och på gränsen till C-ponny. Troor att det var första gången som hon gick lektion på volten. Gick super i början och hon var mjuk och jag behövde bara sänka handen lite och vara grymt mjuk så sänkte hon huvudet. Dock gick hon över tygeln ibland och under lodplanet. Men men, första gången som sagt. Hon har nog aldrig blivit jobbad i form seriöst förrut. Rådde en viss förvirring när jag ville att hon skulle koncentrera sig på mig och gå på spåret. Lilla pollen :)
Gick braa i traven tycker jag oxå och hon fortsatte att vara mjuk, sen skulle vi travar över bommar. Och för att komma till bommarna var jag tvungen att gå in på en snäv liten volt direkt från spåret. Och det var ett misstag av mig. Hon är verkligen inte redo för det och det blev mest pannkaka eftersom hon gled iväg. Seen skulle vi galoppera. Gick ganska bra men tog oss ½ - 1 varv att komma igång i galopp. Hon hade svårt att hålla den i mer än ett halvt varv i början. Men jag skyller lite på alla stora och extremt långsamma hästar som galopperar långsammare än vad jag själv går. Hon började konstla en gång men det var inget märkvärdigt utan var mest lite roligt för min del :P
Sen var jag dum nog att i galoppen svänga in mot bommarna för att räkna galoppsprång. Kände hur sadeln började glida för mkt och då började hon hoppa runt igen vilket gjorde att jag for av och landade på vänstra sidan av min rumpa. Så nu halv-haltar jag fram och kan inte sitta på huk, får se hur det känns i morgon. Ja ja, jag överlever. Är uppfriskande att ramla av någon gång ibland tycker jag :D
Fick ju sadla om och kom tillbaks till lektionen när dem höll på med den sista ihopsamlande traven. Hon skötte sig utmärkt och var jätteduktig.
Jag har dock hittat hennes akilleshäl, att gå i vänster varv på en volt :) Men det går att bygga upp lättare än vad det gör med Curry eftersom hon verkligen är under inridning.

Hon är även dundermysig när man ska tränsa, lägger huvudet på ens axel, gosigt! När jag borstade henne efter så var hon livrädd för borstarna?! Var jättekonstigt men efter att jag hållit i henne och tagit extremt långsamma tag så lugnade hon ner sig.
Hoppas verkligen att jag får rida henne igen men då på en dressyrlektion. Är lättare att anpassa nivån till henne då :) Blir inte lika stökigt. Och hon är inte direkt redo för bomarbete eller hoppning om ni frågar mig!


Look on the Bright side

Var på ett strålande bra humör när jag åkte till stallet idag! Först hade jag en välbehövd sovmorgon. Sen på eftermiddagen hade jag ingen franska och bara en halvlektion kvar efter att RFSU hade varit och hällsat på :)
Så sköööönt. Pricken över I:et är att franskaläxan blev inställd! Wohoo! Så mina läxor den här veckan består ut av en läsning i en svenska bok på cirkus 10 sidor, kan det bli bättre? Japp, det kan det. På torsdag ska jag till Romme = missar engelskan och glosorna, onsdag börjar jag 10 över 9 och har två lektioner. Var av en är slöjd. Lyckades även klämma in att köpa present till pappsen som fyller år i morgon, grattis!
Lovely. Så när jag åkte till stallet sken solen, var hyffsat varmt, jag skulle få rida, träffa min bebisar och inga läxor.
 Kan livet bli bättre?


Grattis!

Har haft fem läsare nu två dagar nästan i rad. Blir lite småstolt över mig själv och min halvmesiga blogg. Vet faktiskt inte vilka det är :)


Curry

Min vecka med Puffe har varit toppen :) Fick köra honom i torsdags, igår var det tävling vilket innebar heldag med min bebis och idag red jag honom. Japp, jag red honom vilket jag bara har gjort två gånger på två år. Och den ena gången red jag bara runt lite på volten barbacka. Men idag red jag ut och longerade lite på volten.
Att borsta Curry gick så grymt mycket fortare än Filur, han har inte börjat fälla än och han är halv-rakad :)
Gjorde precis som med Filur, skrittade fram för hand på den glashala vägen. Ännu viktigare eftersom Curry inte är lika viktbärande. Han har bara haft "småbarn" och gått lektioner där han behövt trava tre varv. Dock har han ju bättre kondition än Filur.
När jag hade skrittat fram och satt upp började han bråka direkt. Han backade ner i diket. Men bara två gånger, han insåg att han inte skulle vinna och att det inte var någon idé. Han travade på riktigt bra men det gick lite för fort så jag sänkte temmpot lite. Forsatte att trava på och han saktade ner några gånger men när jag sa åt honom att fortsätta så gjorde han faktiskt det.
Provade mig på en galopp och han var jätteduktig. Han är verkligen osäker på sig själv och ostadig, lite som en unghäst.
Men men. När jag kom till en genväg som går till stallet började han bråka med mig igen. Tog längre tid den här gånge. Men skam den som ger sig, och till slut gav han sig faktiskt. Synd för honom att han hann backa in i ett träd ett par gånger :/
Efter galoppbacken så tänkte jag mig att vi skulle rida ut på vägen lite. Självklart krånglade han lite när vi skulle ut där och när jag väl var på vägen. Men det löste sig och han var jätteduktig sen. Red bara halva rundan eftersom jag tänkt jobba lite på volten. När jag kom till volten var han nog lite trött eftersom han börjat flåsa när vi var ute i skogen. Longering gick väl sådär. Han gled ut hela tiden åt sidan. Han gick i alla fall inte emot mig. Drev även honom över några bommar. Han var jätteduktig men kom inte inte riktigt in rätt emot dem, därför blev det lite konstigt för honom på de två första men sen gick det braa för lilla pojken. Nästa gång jag får chansen ska jag dock rida dressyr på volten. Mycket lösgörande blir det då eftersom han är bajsastel :)

Idag provade Puffe på tre nya saker:
1. Blev riden ut i skogen alldeles själv
utan någon annan häst.
2. Bråkade med ryttaren utan att vinna
3. Blev longerad


Filur

Det var verkligen jättelänge sen som jag red Filur! Har mest tömkört honom och sen så har det varit tävlingar och träningar hit och dit :/
Idag borstade jag i alla fall hårbollen och gud vad han fäller, blev en matta inne hos Trixie men ser i alla fall ingen skillnad. Kände mig rätt så trött på mitt tråkiga aschenträns så idag nytte jag till ett med pullnosgrimma och guldknölar? Vet inte hur jag ska beskriva det men stenar är det i alla fall inte. Supersöt blev han i alla fall :)
Eftersom jag är lång på Filur och inte väger 30 kilo längre så bestämde jag mig för att skritta fram genom att leda honom. Sen var det glashalt hela vägen, det räcker med att han behöver bära upp sig själv och inte mig med. Ramlade faktiskt en gång och höll på flera gånger. Tur att man kan hugga tag i Filur som står som berget på sina extremt lurviga ben :)
Jag började med att trava i ett sakta tempo eftersom jag inte ville att han skulle bli trött så fort. Sen ökade jag traven en bit och han lyckades faktiskt det utan att slå i bakhovarna. Jämt när han travar på för fort inte har riktigt koll på sina ben slår han i bakhovarna så att det smäller. Köpte ett par reflexboots men dem passade inte, var för tjocka. Men men så kan det vara, får sakta ner tempot helt enkelt.

Sen skrittade jag en bit och jobbade lite med formen. Han var verkligen stel och det gick väl så där :/ Sen körde jag lite halter, kollade så att han fortfarande lyssnar på skänkeln när jag backart och flyttade rumpan lite. han var superduktig. Eftersom jag har tränat honom så grymt mycket i bruks behöver jag bara dra bak skänklarna några millimeter och behöver knappt nudda honom. Så duktigt han är, lyssnade till och med på stoppet. Vissa hästar har en tendens att bara fortsätta backa, vilket även Luren gör ibland :)

Efter det travde jag en bit och satt ner sen fattade jag galopp innan nerförsbacken kom.
Sen kom den efterlängtade galoppbacken från Filurs sida men jag fick verkligen jobba för att han skulle hålla galoppen även på platten efter backen. Efter det red jag ut på vägen en liten bit, men gick åt andra hållet än vad vi brukar göra. Han var lite skeptiskt till en början när jag gick i diket och ville inte riktigt gå frammåt.
På hemvägen galopperade jag uppför båda backarna och sen på raksträckan. Lät honom sakta av när han ville men han fortsätta mycket längre än vad trodde att han skulle göra.
Tog även ett litet skutt över ett hinder eftersom dcet fortfarande var hård snö där och inte blankis. det uppskattades av oss båda kan jag tala om!

Efter att jag hade borstat hon satte pappa i två nya isbroddar eftersom han tappat några. Jag och syrran drack varmchoklad så när den svalnat lät jag honom smaka lite. Ha ha, och det gillade han inte! Höll på jättelänge med att guppa på huvudet. Så nu kallas han Chokladmonstret, även om han inte gillar det. Är nog det första som han verkligen inte tycker om, och han äter verkligen allt.











Home

Nu är jag hemma från tävlingen som var idag. Måste säga att det varit en hyffsat händelserik dag. Uppe klockan 4 på morgonen var jag. Av någon anledning var jag inte så jättetrött, det beror nog på att jag nu för tiden vaknar runt halv sex...
Upp och hoppa var det och som vanligt blev vi en halvtimme sena, det är rutin för oss nu :)
När vi bara har runt 200 meter kvar till stallet hör jag Nathalie ropa till, blev så förvånad att jag vaknade och hann precis se ett gigantiskt vildsvin i väggrenen. Tänk om vi skulle ha kört på den, ingen tävling för systrarna då inte. Sen var det bara in i stallet igen, linda svansar och sätta på transportskydd. Eftersom det tar 2 -2,5 timmar att åka till Sala passade jag självklart på att sova :) Så skönt!
Eftersom jag startade som nummer 4 var det bara att sätta på grejorna och köra fram. Dock segade jag mig så att framkörningen inte skulle hålla på forever och han bli trött. Av någon anledning går Curry alltid bra på framkörningen och precis innan start i ridhuset. Men så fort vi börjar köra seckar han ihop, blir seg och lyssnar inte alls. Det räcler bara han ser ett dressyrstaket.
Gick så exakt lika dåligt som förra veckan, ävenom jag körde lite bättre enligt mig själv. Nä, Jill som är domare är en riktigt surkärrning, som min engelska lärare Yvonne :)
I precisionen pinnade han på riktigt bra men när jag skulle till tolvan svängde jag åt fel håll! Snacka om att faila :/ Men jag kom på mig i alla fall, tur var det eftersom jag bara överskred idealtiden med 2 sekunder! Så jävla bra vi är Puffe och jag! Idealpecision är verkligen vår grej :) Eftersom det bara var jag som klarade idealtiden bland ponnyerna straff fritt så blev det en ensamseger, känns bra för mitt ego :D

Inga bilder eftersom:
1. Jag orkade inte ta
2. Frös om fingrarna
3. Kameran suger
4. Kameran suger ännu
mer på att ta i ridhus
5. De bilder som togs är så
suddiga att man knappt ser att
det är Curry, även fast
han är rakad.

Lyckades själv ta några när andra kör, men dem kommer upp i morgon då jag inte orkar nu :)


Ingenting

Var som sagt i stallet igår. Blev varken bomarbete eller ett stenhårt dressyrpass för min del :/
Men om ni frågar mig blev det mycket bättre. Jag och syrran mockade åt nio stycken hästar/shettisar, men sen var det dags för insläpp. Första hagen gick toppen, alla shettisar sprang tilll sin plats. Förrutom Alien och Amadeuz (hästisarna) som inte ville springa in till sig. Lite irriterande då dem alltid blockar för shettisarna. Lilla Luren var verkligen naiv när han kubbade mot dörren, när Alien stod där. Hon vände ju isg om med slickade öron så han fick vända. Jobbiga :/
In kom dem i alla fall. Andra hagen sprang förbi dörren och höll på. Gick väl bra antar jag, men sen har är det ju lilla Pokemon. Han ska alltid springa runt forever på stallplanen, in i stallet, ut igen och springa ut i hagen igen! Han är en pain in the but. Herregud, blir så trött på honom!

Fick köra istället för att rida och det var dubbelt så kul! Ha ha, snacka om att jag hade ugly utrustning! Bruna tygtömmar, loksele med knallrött däckelunderlägg, ett spö med flärpen fasttejpad med silvertejp! Och ett ljusbrunt körtränns :P Snack om att det var fult! hade inte ens mitt eget bett så jag provade tredelat. Curry funkar i alla fall bättre på tvådelat :)
Körningen gick inte bra från början, han lyssnade inte alls och var inte lika mjuk som han brukar vara. Mot slutet släppte det i alla fall och det känns som om vi gjorde framsteg i vänstervarv. Behövde inte gå på en volt med en diameter på två meter! Blir bara stoltare och stoltare för var gång jag kör Puffe. Känns verkligen bra att det är jag som har tränat upp honom :)


Bad update

Blev ju sjukt dålig uppdatering igår, men jag var ju i stallet, kom hem halv nio. Sen tittade jag på pranked och sen var jag tvungen att plugga. Blä. Pluggade i alla fall franska från kvart över nio till prick elva, i sängen kom jag 11:48 :)
Känner mig i alla fall inte så trött :/


Feta cool

Sökte på Mountain Horse på bilder på google. Och då kom den här fetacoola hästrasen upp! :)
Rasen heter Rocky Mountain Horse




Riktigt läcker om ni frågar mig. Skulle inte ha något emot att ha en sådan!


On the go

Snart bär det av till skolan och idrott som första lektion, suck. Jobbigt men skönt att få det överstakat. Hellre nu än sista lektionen. Efter det är det dags att pallra sig till stallet och ha lektion på Kim Lii. En liten fågel viskade i mitt öra att vi skulle ha bomarbete. Nice med lite omväxling men jag känner för ett fett dressyrpass som gör mig och hästen genomblöta :)


Rulltårta

Håller på att baka rulltårta just nu. Har gått riktigt bra fram tills nyss. Skulle vända över den på ett annat bakplåtspapper men det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Den lyckades hamna upp och ner, upps :) Men den ser fortfarande asgod ut.
Nästan gång jag gör rulltårta ska jag inte vända över den utan låta den vara som den är och strö över vad det nu ska vara på utsidan. Mycket smartare än att råka tappa den.
He he...


Again

Fick ett mail av pappa som innehöll en anmälan till en körtävling i Sala nu på lördag! Känner mig fortfarande lite seg efter förra men det ska i alla fall bli kul att tävla igen :) Är roligare än det låter att sitta där bak och hålla i ett par förlängda tyglar, med andra ord tömmar. Hoppas att det går bättre på dressyren i alla fall, nu ska vi allt visa domaren Puffe och jag!
Ska baka senare idag men nu måste jag fortsätta plugga, har bränt av 3,25 läxor än så länge :)


Ring Rang Run

Slutade klockan halv tolv i dag. Så på schemat sto det slöjd och matte. Väldigt skönt :) Efter lunchen satt jag, Amanda och Julia kvar och väntade på att bussarna. Själv hade jag tänkt att plugga lite franska men icke. Satt och surfade runt på datorn istället. Var i alla fall inte allt för tråkigt. Tja, vi sitter i alla fall där och då går brandlarmet. Blev skiträdd för ljudet och höll på att kissa på mig. Ut går vi alla fall utan jackor och det var kallt! Småblåste för det mesta och inte ens solen sken. Stod där säkert i 20 minuter.
Brandisarna är lååångsamma :)


I just love it

Jag älskar verkligen märket Mountain Horse. Kläderna är grymt bra, går aldrig sönder och är sjukt sköna. Plus att det inte är så dyrt heller. Inte H&M billigt, men inte märkesdyrt heller. Utan JC dyrt :)
Mina skönaste ridbyxor är från Mountain Horse. Är väl ett eller två år gamla nu men sitter prefekt och det har inte gått hål på dem. Ha ha. Mina ridbyxor slutar alltid med att det går hål i skrevet på dem. Jag kan inte ha helskodda ridbyxor. Är så enormt obekvämt tycker jag. Men nackdelen med det är att ridbyxorna går sönder mycket lättare då!
Strumporma är oxå väldigt sköööna :) Så på min önskelista kommer det att stå ett par röda ridbyxor i jeans modell, en röd väst och ridstövlar tror jag från Mountainhorse.
I just love it!
Min hyllning går till Mountainhorse! :D


Wonderful

I morse när jag vaknade lös solen, himlen var blå, fåglarna kvittrade och Majsan låg vid mitt huvud och sov och var jättemysig. Jag vet inte vad som har hänt med mig men jag vaknar runt halv sex sex av mig själv just nu! Snacka om att det är jobbigt! Men man är i alla fall inte dötrött när man går upp då :) Eftersom min klocka stod på halv åtta var det bara att somna om. Gick väl sådär då jag vaknade stup i kvarten med det gjorde inget. Det var som på helgerna när man igentligen vaknar 9 men nästan tvingar sig själv att somna om och såver till halv 11 12. Skönt!
Nu ska jag och mammsen åka till skolan och plocka upp Amanda på vägen :)


I don't want to

Nu har jag kommit till en sådan stund då jag verkligen inte vill plugga, utan titta på Grey's Anatomy. Men då jag har franska prov på fredag och inte kan ett skit så jag måste verkligen göra en ansträngning och plugga i alla fall lite. Får se hur det går med den saken men nu ska jag i alla fall käka vindruvor :)


I'm so tierd

Är så sjukt trött på skolan och allt just nu känner jag. Blä, idag pratade alla jättehögt och det var massor av höga ljud på sista rasten och det är så jobbigt. Vicke och Viktor var värst. Jag och Amanda spelade kort me dem och gud vad dem pratar högt! grymt jobbigt så vi stängde in oss i ett rum där det var helt tyst. Extremt skönt.
Jag känner bara för att gå och lägga mig i sängen och aldrig gå upp igen. Okej kanske inte aldrig, men i alla fall i en vecka. Jag skule få en sån grym abstinens annars :)


Maja

Gud vad min lilla kissekatt kan vara jobbig! Särskilt på morgonen när man bara vill sova de sista minutrarna innan klockan ringer. Men icke, då kommer hon där och är übergosig. Det är jättemysigt om man inte själv ska sova för hon buffar en som en galning med sitt huvud-och helst i ens eget ansiktie, annars är det rätt jobbigt. Idag var Maja så här gosig när klockan var halv sex! Det var ju inte såhära jätteroligt :P


Bilder

Här kommer lite bilder från igår, min fotograf är kanske inte den bästa så urvalet är begränsat :)
Ha ha, inga bilder från dressyren här inte. Nä, dem ligger faktiskt på en annan kamera ;)








Shit, måste verkligen börja ta mer bilder!!! :)


Scoobie Doo

Ha ha, dagen i skolan var verkligen helt muppad. Jag och Amanda gjorde om Scoobie Doo låten på engelska och det tyckte vi var extremt kul. Sämst humor vi har. Hände verkligen inte mycket idag i skolan.
Efter det åkte vi hem till Amanda E och red Quigge och Lisa. Gick sådär. Kännde att Lisa pch jag verkligen inte klickar. Nä, hon passar inte mig. Hon är inte tillräckligt uppmärksam och lite loj, plus att hon är stel som en liten tjock pinne. Ha ha ne, kanske inte sååå stel. Hon är en mix mellan Haflinger och shire tror jag. Jag har verkligen inget att sätta emot henne när hon blir för stark. Men men, jag rider henne bara ett par gånger om året så det har ingen betydelse för mig :)
Provade även att rida Quigge lite och my god vad han är speciell!!! Travare som maler på i sin extremt obekväma trav. Han var stel som en hjärnstolpe. Det kändes som om han skulle sticka iväg nästan hela tiden och han kan absolut inte gå i form! Där kan vi snacka om svårt fall. Cred till den som inte sågar ner honom!


Tävling

Japp, igår var då säsonges första tävling för Curry och mig. Den gick av stapeln i Rimbo på en ridskola. Det gick väl inte särskilt bra, he he. I dressyren var han seg enligt domren som vill att hästen ska raisa fram, men on ni fårgar mig gick han i helt okej tempo. Kunde gått lite fortare men det var inte katastrof som hon tyckte -.^
Dock måste jag hålla med henne om att det inte var bra att han saktade av tre gånger! Lilla domaren, jag vet att lilla hästen måste lära sig att det är jag som bestämmer. Suck...
Men men, så kan det gå. Tror att jag måste byta mitt sätt att hålla i tömmarna då jag inte kan ge honom tillräckligt stöd i handen och samtidigt driva honom. Ett plus var att han i alla fall kissade och bajsade innan start. Grejen med Curry är att om han är kissnödig när man kör, ja då stannar han och kissar. Sammma sak om han är nödig.
Sen var det dags för precisionen och den gick skitbra. Vi rev inte en enda boll och fick noll fel på tiden. Eftersom jag och syrran körde på en idealtid som var 1,35 minter så var man tvungen att komma innom plus minus fyra sekunder på den tiden för att inte få straff. Ha ha och det lyckades vi. Jag körde på 1,37. Snacka om att det inte är lätt.
Eftersom det var i ett ridhus var ytan begränsad och det gjorde det riktigt svårt för dem med större ponnyer/hästar. Dem rev bollar hej villt. I ett ridhus har vi med små svängbara shettisar en enorm fördel och det har ju stora hästar när tävlingen är utomhus. Dem har ju lite längre ben än Curry.
Det blev i alla fall en delad förstaplats mellan fyra ekipage eftersom, ja det var fyra som klarade plus minus 4 sekunder :) Är i alla fall stolt över Puffe eftersom det är vår första placering. Idealtid passar oss purfect!

Fler bilder kommer sen eftersom det tar så grymt lång tid att ladda upp en bild (3 minuter) och jag behöver pilla lite på dem :)


.

Har varit hemm ett par timmar nu men jag orkar verkligen inte skriva om nu. Men jag kan säga att det gick skitdåligt och över förväntan :)
I morgon har jag sovmorgon så ska passa på att skriva lite tidsinlägg för dagen då.
Hörs!


Myspys

Då har man varit i stallet och fixat Curry och transporten. Eller rättare sagt pappa gjorde i ordning transporten och tvättade vagnen medan jag damsög, ryktade och myste med Curry :) Det är verkligen mysigt att rykta riktigt länge så att hela han blir fin och inte dammar. Tror att många som är för lata för att ta sig tid till det missar mycket. Det är ju inte under ridningen/körningen som man bygger upp bandet till sin häst. För den är du bara en som ställer och styr då.
Curry blev i alla fall fin fin och jag ägnade verkligen en evighet åt benen. Brukar inte borsta dem så mycket då dem endå blir skitiga direkt ute i skogen men det var verkligen mysigt nu när han la sitt huvud på min axel och torvade ner hela mitt ansikte, pussgurka <3
När Lusepöjken var färdig tog jag med honom ut på en sväng i hagarna. Luktade på varenda bajshög skulle han göra, men men, vad kan man göra. Vill han lukta så får han ju göra det :) Ingen press här inte, vi skulle ju bara leka. Sen tycker han verkligen det är superkul att springa bredvid mig. Den lilla knasbollen. Han vill inte tävla eller någonting utan springer bara där och slänger med huvudet och är allmänt supergullig. Dock orkar jag ju inte så långt så det blir ju lite pauser emellan. Passade på att stretcha Currys hals då. Har en teori om att han inte kan ställa åt vänster eftersom han är stel i högersidan. Även när han går på rakt spår vinklar han in huvudet lite. Får se om det blir något bättre.
Ska nog även rida honom lite, då kan jag verkligen böja till honom som jag vill. Blir nog även mycket uppvärmning utan vagn framöver trooor jag. Han har lättare att ställa sig och får ett bättre steg då. Nä jag ska verkligen jobba mycket med hans lilla vänstersida framöver. Det är lätt att ligga och trycka i höger varv ibland eftersom det går så bra då och jag kan bli smott frustrerad över att han inte lyssnar i vänstervarv. Men saken blir inte bättre om jag inte tar tag i den :)
Han har sina defekter för andra och är inte perfekt men för mig är han heeeeelt underbar som han är <3

Blä

Att bara tvätta min sele och tömmarna tog mig ungefär 3 timmar(!!!). Snacka om att det var tråkigt. När det var45-30 minuter kvar var jag rätt så trött på själva skiten måste jag säga. Men jag har nog aldrig tvättat min sele så här pedantiskt ren förrut. Den blir verkligen skitigt bara man använt den en gång!
Det blir ju en massa andra hål i alla remmmar som man inte använder och i dem finns det alltid gammalt fett och smuts. Och fett går det ju inte att blåsa bort så jag tog en topps istället. Funka asbra men vissa gick av och det gick åt massor. Men det var det värt. Och sen har jag 200-300 till så det gör absolut ingenting :)


.

Idag kommer det att vara en icke händelserik dag. Jag kommer inte göra någonting förrutom att förbereda inför morgondagens tävling. Hoppas att Puffe sköter sig och inte backar som en galning. Men backningarna brukar bero på att Didrik försvinner, och eftersom Curry (enligt honom själv) inte klarar sig fem minuter utan honom blir han helt förstörd. Sjukt jobbigt men det går över efter en stund när han får tänka på annat :)
Checklista för idag/imorgon:
Smörja sele, tränns, tömmar och draglinor
Packa tävlingskläder
Packa extrakläder
Täcken, gjordar mm. till Curry
Extra utrustning i nödfall
Åka till "Veda Butiken"
Leta reda på tävlingshandskar
Mat tills i morgon
Rykta Curry
Väga hö
Transporten
Nummerlapp ska letas fram
Checka av att man har allt
Och säkert tusen andra saker som jag inte kommer ihåg :)


Stuff

Kan inte bestämma mig för om dem här benskydden är lite små coola eller bara gräsligt fula. Men dem är nog lite svårmatchade. Det är nog inte lätt att hitta ett marinblått schabrak med stjärnor på. Eller det kanske hööks också har grävt fram?


Hö hö

Jag har ju några smärre stavfel i mina texter då och då. He he..Men jag orkar bara inte läsa igenom dem innan jag publicerar dem! Ha ha, snacka om att jag är lat :)


Boring

Kollade själv på min blogg, och den är ju grymt tråkig. Jag har ju inga bilder länger :p Så jag tänkte komma med några nu :)


Så här sattsigt kan Puffe buga :)

Filuren

Currys lusfläck :(

Aimes som jag kalla honom :)

 
Avslutar med en liten bild på kisseflickan.

Blev inte många bilder men jag orkar inte ladda upp fler eftersom det tar sån tid :)
Plus att jag bara har gamla bilder.


Usch

Värsta snöstormen kom idag vid lunch. Okej kanske inte snöstorm direkt men mätt med mina mått så var det det :)
Hoppas att lilla Curry inte frös idag när han var ute i hagen. Rakad och allt så har han inte så mycket hår kvar. Dock gick nog hästarna in ganska tidigt eftersom lektionerna börjar vid halv fyra tror jag - och det var runt tre som det börja snöa. I alla fall här i lilla mini Brottby


A living nightmare

Nej få, gårdagens ridpassa kan sammanfattas som en katastrof. jag hade Hagrid - och nej, det uttalas inte på engeska ;) I början var han aldeles ör pigg och lyssnade inte alls, vi hade ingen takt och jag red som en kratta. När vi skulle galoppera sen stod min ridlärare uppe på en snövall och när vi skulle gå förbi där kastade han sig åt sidan varje gång, så jobbigt -.-'
Nej, sen körde vi tornerspel i lag och det gick inte bättre det. Vi skulle pricka en grej och då fick man ett poäng och den som kom först i mål fick oxå ett poäng. Jag trodde att det skulle gå bättre eftersom han gått på massa andra lektioner, men icke. När My, som jag körde emot, träffade/missade så att grejen ramlade ner på backen blev han lika döskraj igen och kastade sig åt sidan. När, tornerspel är inte Hagrids starka sida måste jag säga.
Blä det blev bara pannkaka av allt ihop.


Snygging

Kom upp rätt tidigt till stallet igår. Inplanerat var att plugga  matte, raka Curry, ha insläppet, rida och körkurs. Plus lite mockning och hövägande. Plockade inte lilla Puffe direkt då han blir jättejobbig och inte kan stå stilla om det är massa spring i stallet. Och raka en häst som rör sig, ja det säger sig självt :)

Han var jätteduktig i början och skötte sig utmärkt. Men sen skulle jag raka mellan frambenen. Ena benet gick bra att dra snett frammåt, men på det andra vägde han bara bakåt och hoppade till. Blev lite frustrerad men det hjälper inte att skrika på en häst. Så jag lyfte upp benet tillräckligt många gånger tills han slutade helt engkelt. Ville verkligen inte raka honom om jag inte var säker på att han stod helt still, inga fler sår tack. han tuggar på
a l l a i hagen och det resulterar i en del.
Kunde inte låta bli att busa lite med honom så jag gick upp på volten och sprang runt med honom. Ha ha, han är så gullig när han slänger med huvudet i galoppen. Han fick även till ett bocksprång, något jag aldrig sett honom göra ordentligt :)
Sånna stunder märker man verkligen hur mycket man älskar dem små hårbollarna <3

Stör mig verkligen på att jag inte tog med mig kameran. Tog några bilder med mobilen men dem går inte att ladda upp. Sladden är borta och bluetooth fungerar typ inte. Någon som vet hur man kan aktivera det?! :)


I'm living a dream

Körpasset gick så grymt bra så det är inte klokt!!!!!! Gick till och med bättre än när jag körde för Ankan.
Innan hade vi skrittat fram till masten så jag hoppar över uppvärmingen.
Han gick i brymt bra form redan från första steget i trav och det enda jag behövde korrigera var att höja hans nacke lite. Farten, formen, allt fanns där.
Vi körde på stora mitt volten ett tag i högervarv och han kunde inte ha gått bättre. Men sän när vi bytte varv ville han inte alls ta yttertömmen och sammarbeta. Men jag ve att han opererat in en järnstång när vi går i vänster varv så det var förväntat. Något vi helt enkelt får jobba med. Efter det körde vi öppnor på ena långsidan i vänster varv och på andra ökad trav. Vi har inte en toppentrav direkt men den är nog påväg. Öppnorna blev det lika mycket pannkaka av som när vi gick på volten.
Men men, allt kan ju inte gå bra :)
Sen bytte vi varv och körde öppnor på en långsidan och på den andra körde vi in på medianlinjen och tränade avvikelsen som är med i programet.  Curry är verkligen grym på det! I det här varvet gick öppnornor mycket bättre. Sen blev det även lite bakdelsvändningar och serpentiner. Efter det körde vi in på medianlinjen, gjorde halt en bra stund och backde ett par steg. Han är jätteduktig på att stå still bortsett från att han doppar ner huvudet. Men det är inget som inte går att träna bort.
Sen körde vi 4 omställningar på medianlinjen. Han blev lite låg när jag ställde åt höger - och åt vänster gick det knappt. Ha ha, stel som en pinne är han verkligen. Körde även mycket galopp innan öppnorna och han tog faktiskt rätt, gissa hur lätt det är som kusk att få hästen i rätt galopp när man sitter i vagnen!

Hela passet kan nog sammanfattas som freaking fantastiq.
Grymt synd att det inte blev några bilder!


Were did you go?

Blev inget bloggande igår. Kom hem halv elva efter att haft ridlektion och körkurs, jag skulle skrivit men internet kunde inte sammarbeta med mig då så det blev inget :)


It's been a long time ago.

Ja, jag känner dig OXÅ!:
Melatzaxoyi Cano

Hallå, har du någonsin hört talas om mig?
En sak jag verkligen stör mig på när det gäller Facebook -.-'


It's time!

Har längtat extremt mycket efter denna dag. Idag är dagen som Grey's Anatomy Season Eight börjar! Snacka om att jag har kåll på det här datumet. Grymt kul, alla Grey's älskare förstår mig - men ni andra, ni kan nog inte ;)
I love it. Så klockan prick nio kommer jag sitta bänkad framför Tven och hålla hårt i tryckmojen så att ingen byter från kanal 5!


.

Då var man hemma igen då. Blev riktigt nöjd med klippningen måste jag säga! Blev bättre än jag väntat mig. Gick grymt bra mätt med mina mått för mig att ta mig till Götgatan. Det var nemas problemas. Bussar och tåg klaffade perfect. I alla fa ll när jag väl var framme var det en halvtimme kvar. Så jag tog mig en titt in på H&M och BikBok. Men borde kanske inte gjort det då jag nu är grymt shoppingsugen! Det kliade i fingrarna att köpa något eftersom jag hade med mig mitt kort, men jag avstod eftersom jag samlar mina pengar till hjälmisen.

I morgon ska jag puttsa på Currys klippning eftersom han inte kunde stå stilla så pass länge som behövdes i söndags. Han är aldeles luddig mellan frambenen. Men det ska fixas till så att vi båda är schnygga inför tävlingen på söndag! Längtar men kommer nog att vara nervös när det väl gäller :)


Haircut

Sitter nu och väntar på min tur på HårGänget i stan. Lite snobbigt kanske att klippa sig där när det finns massa andra närmare Brottby/Karby men what ever. Mitt hår blir alltid assnyggt om ni frågar mig :)
Jag ska klippa av cirkus halva håret nu i alla fall. Är så himla trött på alla tovor jag får i nacken! Men nu är det halvt slut på det. Jag kommer fortfarande att få massor men inte megamånga som förrut :D


Haha!

Nu har jag lyckats få in NRJ, Rix FM, och The Voice :) Förr hade jag bara Rix FM så det är en fet uppgradering. Även om det brusar på NRJ när jag skriver på datorn. Ha ha så fult att det inte brusar när jag har min högra hand bredvid!


Glosor

Mina älskade glosor tills på fredag då i francais. Älskar de två orden i fetstel <3
matin
soudain
il fait tomber
casserole
ca fait très mal
chercher
pneu
crevé
changer
roue
être en retard
il est en retard
devant
bureau
place
c'est typique!
quand
tellement
être pressé
trouver
enfin!
patron
content
mais enfin!
être désolé
déjeuner


Slow down

Igår tyckte jag att det vore en så himla bra ide att gå upp 7 halv 8 nu på morgonen. Jag skulle duscha, klä på mig you name it. Men när klockan var kvart över åtta var jag färdig? Jag kunde sovit en halvtimme till minst. Brukar aldrig vara så här snabb på morgonen! Så nu ska jag sitta och dryga framför datorn till klockan är nio :)


Sleepy

Hela mitt underben har somnat!-och det är extremt jobbigt. Kan knappt gå på det men får trösta mig med att det snart går över :(


Eh...

I morgon ska jag ta mig till Götgatan helt själv! Jag fattar inte hur det ska gå till. SL bussar kan jag hantera, men tunnelbana?! Ha ha, mitt lokalsinne måste vara världens sämsta! Jag stod mitt i Täbycentrum, i torgdelen, och skulle gå till H&M. Självklart gick jag åt fel håll. Fattar vilket sunkigt lokalsinne jag har då?! Men jag tror att jag kan fixa det eftersom jag har ett väldigt konstigt minne. Jag minna i alla fall hur det ser ut där man kommer ut från tunnelbanan och hur det ser ut på andra sidan av backen. Men men, det lär ju visa sig. Jag får väl ha en telefonkonferans med pappa!
Wish me luck!


Lovely

När jag gick hem från skolan var det strålande varmt och säkert flera plusgrade. Så skönt när man känner att våren verkligen är påväg. Lyckades även klämma in 25 minuters volleyboll innan jag gick hem. Skulle igentligen inte varit med eftersom jag är sjuk. Men kunde inte låta bli eftersom jag går förby gympahallen på väg hem :)
Även fast vi då bara var tre i varje lag gick det nog bättre än på länge. Märks verkligen att jag bara spelar med min högra underarm, den blir aldeles smällröd! Failade lite idag då jag träffade bollen med knytnäven. Spände inte hanleden tillräckligt hårt så den böjdes bakåt. Upps, som tur var gör det inte ont längre! Skulle inte palla att ha ont i båda hanlederna!


Not my style

Tycker verkligen att dessa benskydd är extremt fula! Om ni frågar mig ska benskydd vara enkla, snygga och stilrena. Inte babyrosa och luddiga! Vem skulle igentligen tävla med dessa?! Inte jag i alla fall. Och det är inte ens gulligt på en liten ponny, ponnyn ser bara mesig ut då!


Förskyld

Jag hatar verkligen att vara förskyld! Allt blir tusen gånger jobbigare, man måste snyta sig jämt. Näsan blir röd och man andas genom munnen så att man ser ut som en förvånad fisk! Nä det suger verkligen. Men värst är nog när man ska sova. Det tar grym lång tid innan man somnar och på morgonen vaknar man gips i näsan. Ha ha, även om gipset inte har hänt mig än ;)
Sen blir man så grymt hänging och jag vet inte om det bara är jag men jag blir i alla fall jättegrinig och vill bara att folk ska lämna mig ifred. Småsaker som jag annars inte skulle ha brytt mig om blir enorma och jag snäser av alla. Ett skäl till att jag kan vara en bitch ibland, sorry!!!! Dock gäller bara detta när jag är förskyld och har ont i halsen. Ha ha snacka om att vara lynning :)


Mellis

Idag bestod mitt mellis av en semelbulle med mandelmassa, utan grädde. Det blev inte samma sak men var gott i alla fall :)


.

Usch, jag kännde mig verkligen som skit i skolan idag. Dunderförskyld och ont i halsen. Nä, blä för att vara i skolan när man är sjuk! Jag hade i alla fall roligt. Jag och mina extremt konstiga kompisar satt och tittade i en uppslagsbok. He he... Och i den fanns det ju massa bilder på reptiler, däggdjur mm. Så vi satt där och pekade. Och av någon anledning sa vi alltid, den är Julia, den är (amanda, jag, alexandra el. amanda) alltid Juila först. Ha ha, det var i alla fall extremt roligt. Men nu ska jag stirra på Grey's.
Tudiludi!


I think

Jag tror att det blir den här västen från Hööks. Om den passar och sitter snyggt förståss :)
Synd att den inte finns i svart. Då skulle den passa min bruna och och blåa ridbyxor


Love it

Något jag älskar att göra är att surfa runt på olika hästsidor och kolla på saker jag verkligen inte behöver. Känner mig som en shopaholic ibland även om jag inte handlar sakerna. Tror att jag ska spendera mitt presentkort på Hööks på en väst. Inge säkerhetsväst då alltså. Det har jag redan :) Passar perfekt nu då jacka är för varmt och bara fleece för kallt.


Blä

Jag är sjuk. Har inte feber men ont i halsen och förskyld och det är nästan värre. Plus att jag har en fet smällröd bula i pannan som gör ont - det har verkligen inte varit min helg. Men idag blev puffe i alla fall rakad. Ha ha, han ser så mesig ut då. Lilla snufffe <3 Blev ingen bild då jag glömde kameran hemma och vädret var så dåligt. Smidig som jag är har jag glömt min hemnyckel i stallet. Så failat. Min kropp orkar typ inte hänga med längre. Jag ska lätt ha sovmorgon i morgon!


You have to be kidding me...

Eric Saade vann melodifestivalen.
Uppdateringen suger men igår fungerade inte internet!


Blä

Kom precis hem från stallet efter att haft arbetslördag. Känner mig inte särskilt fresh. Har en bula i pannan med två jack, ont i huvudet och i hanledningen. Plus att när jag sopar gör det ont i ryggen! Inte min dag -.-
Men det som verkligen gjorde min dag idag var att Kim Lii sprängde hagen två gånger!!! Blir så sjukt irriterad på den där buffliga saken! Suck. Men vi satte upp en plastkedja i gult och svart idag, får se om hon sprängder denn oxå!
I morgon ska lilla Puffe rakas så att han blir snygg inför tävlingen!!! Ska ta med mig kameran och fota resultatet. Men han ska bara få en halvrakning. Bara bogarna och halsen. Det är lite för kallt för magen och låren än!


Curry från förra året, rakad och snögg :)


Vill ha!

Här är ännu en vill ha sak, dock kommer den nog inte att hamna i min garderob om jag måste köpa den själv, men jag fyller snart år, så man kan ju alltid hoppas. Eller? :)
Jag gillar den bruna bäst, men fleece fodret innuti är så fult så det får bli den sandfärgade, men den är oxå snygg ;)


Dundermiddag!

Idag åt vi tacos till middag, och snacka om att jag åt mycket! Jag rullar fram nu känns det som. Ha ha, nästan i alla fall. Vi var ju på Myone tidigare, kännde mig hängig och dötrött så det var inte särskilt roligt. Provade hjälmen och den var väldigt skön :) Ska lätt spara ihop till den. Måste säga att jag har blivit bättre på att inte köpa saker. Köpte inte en enda sak på Myone och inte när vi var i Täby heller. Stollt :)
Men nu ska jag forstsätta att titta på Vampire Diaries.

Hare chill!


Home

Kom hem för bara en liten stund sedan. Det blev ingen dans för mig idag eftersom jag inte orkar, har ont i handleden och i ryggen. Jag tycker det är tre väldigt bra anledningar. Om en liten stund ska vi åka till Myone :) Tror att jag ska prova en Charles Owen om den passar. Kan ju vara bra innan jag spenderar 2 och 5 på en hjälm.
Idag hade jag två prov dagen till ära. Ett megalätt musikprov och ett i ekonomi. Det kändes som om det gick hyffsat i alla fall på ekonomin. Men jag vet att jag kommer att ha ett fel. He he...
I morgon har jag arbetsdag i stallet. Ser inte fram emot det om det ska regna eller snöa. Jag vill ha sol!!!


Döhet :D


Gillar inte!

Vad skumt att bilderna på några av mina vill-ha-saker inte längre visas.
Måste fixas!


Tornerspel

Idag på ridlektionen hade vi tornerspel, eller början till det rättare sagt. Jag fick rida Kim Lii, stallets lite buffliga men extremt gulliga fjording :) Ibland kan hon vara seg och inte vilja röra sig ur fläcken. Men eftersom jag inte ridit henne innan blev jag glatt överaskad när hon lyssnade på skänkeln, rösten och mina andra röster jättbra! Under heeela lektionen red vi med en hand. Det var lite jobbigt eftersom jag fick rätt så ont i fingrarna då hon låg på en del och var riktigt pigg :)
Ha ha, roligast var nog när vi skulle galoppera. I början fattade hon inte galoppen så fort men andra och tredje gången var hon superduktig. Höm, kanske inte andra då, hon lyssnade inte riktigt på mig så jag la på pisken lite lätt och då kickade hon! Jag blev riktigt förvånad men det var mest roligt. Man måste ju känna att hästen lever :)När vi  skulle spettsa en grej med våra piskar var hon jätterädd för stolpen och vek undan h e l a tiden. Det var inte så lätt att parera när man hade tuglarna i en hand och hon bestämt inte skulle gå nära den! Tillslut lyckades vi men dock i skritt. Några andra var riktigt sattsiga och klarade det i galopp. Men Kimmi var inte riktigt redo för det, he he. Får se hur det går nästa vecka men jag lääängtar :)


My God vad jobbigt!

Idag på idrotten hade vi ett friskis och svettispass. Och herregud vad jobbigt det var! Efter uppvärmningen som varade till tre låtar var jag redan trött och en del av mina muskler strejkade! :O Ha ha, snacka om bad kondition. Under styrkan (mitt hat moment) "cyklade" vi och tränade magmusklerna grymt jobbigt. Jag kan bara tala om att jag ALDRIG kommer att säga att jag har magmuskler igen!
Kan säga att min kropp var lite mör efter det.
Snacka om kick start på dagen då jag har gympa första lektionen!


Nej usch!

Hittade den här extremt fula halsremmen i när jag tittade på grimmor! Det känns som om hästen skulle få brännmärken av den eftersom den är i nylon och den ser smal ut. Jag skulle ALDRIG sätta den på varken Curry eller Filur (de har båda halsrem i spiltan). Den har foder man bara på halva och jag vet av egen erfarenhet att en halsrem snurrar. Enligt mig ska en halsrem vara i läder och bara sitta så pass hårt att den inte åker över öronen!


Vill ha!

Den här Kingslandvästen är riktigt snygg tycker jag, men den kostar nästan lika mycket som en Charles Owen hjälm så den kommer knappast att bli min, men jag kan ju alltid drömma :)


Vilken snygging

Nä det här var allt en snygg tröja måste jag säga, priset ligger på 849 svenska kronor :)
Den får gärma hamna i min garderob.
Tror att jag ska leta efter en lågpris variant.


Blue, just blue

Jag ville ha ett marinblått/mörkblått schabrak till Filur och det här från Hööks kanske kan vara något? :)
Har ett present kort på cirkus 300 spän och dem kanske ska spenderas på det här. Vem vet :)



Irriterande!

Mamma (och inte jag för en gångs skull) har slarvat bort tryckmojen till DvDen, det är grymt irriterande!!! Men jag överlever öven fast jag saknar den lite, ha ha!


...

Alla säger att man inte ska plugga framför Tven, men det är fel! Jag koncentrerar mig faktiskt bättre :) Däremot kan jag inte plugga vid datorn eftersom jag bara surfar runt på olika sidor då. Men men, bäst går det i alla fall att plugga till Grey's Anatomy! Ha ha, nu får mamma sluta säga att jag inte ska titta på Grey's.


Idétorka

Har ingen aning om vad jag ska skriva om? :O Förslag? :)


Lagg!

Igår när jag skulle fixa en bild var datorn så jävla jobbig, sen laggade den lite oxå. Även om det delvis kan ha varit mitt fel =)




He he, så här kan det gå när man inte orkar vänta på att skiten ska starta :)


Mellis :)

När jag kom hem för ett antal timmar sen var jag sugen på ett rejält mellis. Så det blev en äggmacka och kräm med mjölk. Ummi :)

Gillar ni min kräms skål eller? x)


Flum ;D

Idag efter skolan spelade jag volleyboll! Och det var så jävla roligt att det inte var klokt! Jag och min kompis Amanda var sjukt flummiga. Jag dansade extremt fult men det var grymt roligt :) Sen flippade jag nog ur lite och blev smått galen, men jag hade bajsroligt och kunde inte riktigt koncentrera mig på spelet, he he...
När vi körde ne drickpaus blötte jag öven ner mina händer och gjorde handavtryck på olika människor. Snacka om att jag garvade då!
Det var i alla fall grymt roligt och jag behövde det nu då jag har NIO läxor den här veckan!
Ua, i morgon ska jag läsa mitt No prov för min lärare och ser inte fram emot det :S
kommer att vara sjukt nervös känner jag!


Awesome

En grej som är sjukt bra är denna hovkrats! Den böjs aldrig, är skön att hålla i och bara extremt bra för att vara en hovkrats :) Själv har jag en grööön.


Flex

Just nu sitter jag och har flex. Det är helt knäpptyst och det enda som hörs är när jag trycker på tangenterna, he he :)
Nu är jag i alla fall klar med min praouppgift, den ska bara finslipas innan redovisningen och inlämningen. Jag planerade att ta med mig te till skolan men det gick inte så bra :P Vi har en "muggtermos" som jag kallar det, men den har inget lock. Så medan jag klädde på mig i hallen ställde jag den på en liten inbyggd hylla i väggen. Men konstigt nog lossnade bottnen och allt åkte ut på haöllgolvet! Och jag hade grymt bråttom efterosm jag inte kunde betsämma mig för vad jag skulle ha på mig och var sen. Så jag la en handduk på skiten och sparng ut till mamma som väntade med bilen. Så nu luktar det väl te i hela huset vid det här laget :)
Upps...


She gives us diversity

Fotade Maja när jag när hon var på torktumlaren och hon gillar verkligen kameran :)









Maja i ett nötskal om du frågar mig

Bara min katt som gillar när man drar henne i öronen? :)


Sponge cake

Har precis bakat och fixar med sockerkakan som jag ska sälja på mamsen jobb, måste börja spara min pengar nu till helmutten :) Jag ska bara ha den då min nuvarande är extrem ful, plus att den inte är särskilt bekväm heller. Som tur är fyller jag år i april och ska önska mig massor av pengar, he he :)
Men nu ska jag skriva min praorapport.
Tudiludi!


Vill ha och ska skaffa!

En annan sak som jag verkligen vill ha är denna Charles Owen Wellington Classic. Och om jag skulle få tag på det svarta blingstenar att sätta på :) Är inte så förtjust i de vita då dem är lite för mycket! Jag gillar att det står ut men på ett diskret sätt ;)
Det är bara att börja spara nu då den kostar 2450 kr! Men den är grymt snygg så det gör inget :) Sen kan ju min mamma kankse bidra med någonting? ;)


I'm having a tea party

Just nu sitter jag och tittar på Grey's Anatomy season 3 och dricker te :) Jag dricker aldrig te men det här gillar jag faktiskt. Det är summer fruits, ummi :) Istället för mjölk har jag socker och vaniljsocker i. det blir riktigt smarrigt och smakar verkligen sommar.



Upps...

Gick in för att kolla vad jag fått för betyg på mitt No prov, men icke. Det stod hjälp! Ha ha, min lärare kunde inte läs min handstil, så jag ska läsa upp det för henne! Shit, det blir typ som om jag skulle skriva om det :S Kommer att vara äckligt nervös då. Tyvärr kan jag inte riktigt själv läsa vad jag skriver ibland så jag får se hur det går. He he...


Blev en bild ur min So-bok, dålig bild jag vet ;)
Dock skriver jag väldigt tydligt här om man gämför med provet.
Upps! :P


Boring

Idag var första dagen i skolan och jag är redan skoltrött!!! Det är bara så hiiiimla tråkigt. Sista lektionen har jag elevens val och för mig är det bara ett ont måste, det och franskan! Men i morgon har jag i alla fall idrott och efter skolan ska vi tjejer spela volleyboll :)


Time is passing by

Sitter just nu och väntar på att klockan ska gå. För om det är en sak jag inte vill göra så är det att sitta och vänta i skåphallen! Nä usch, det är verkligen drykt. I natt drömde jag tre drömmar! Jag hade ställt min klocka på halv åtta, men icke, klockan halv sju får jag ett sms så att jag vaknar.... Sen kunde jag inte riktigt somna om helt utan vaknade hela tiden. Jobbigt! Men nu sitter jag här, färdig och väntar på klockan ska bli nio. Då ska jag pallra mig iväg till skolan -.-'


Gone...

Tre saker som jag alltid tappar bort är min mobil, hemnyckel och cerat. Jag fattar inte hur jag jämt kan slarva bort dem? Det är helt otroligt, just ni är mina nycklar borta t.ex!


...

I morgon börjar skolan igen och det ser jag verkligen inte fram emot!!! Men det ska ju bli roligt att träffa alla människor igen :)
Nackdelen är ju alla bajskorvstidiga mornar, läxor, prov, prov och stress över proven :D Jag ser fram emot det såååå mycket -.-'
Men i morgon ska jag även till mammsen och då får jag träffa Majabaja, saknar min lilla kisse <3






Tänkte att jag nu skulle förklara för er när pappsen hjälper mig med matten :)

Jag frågar honom om en sak som inte igentligen är så jävla kompliserad och han kör värsta utläggingen -.-

P: Två pi radien bla bla bla, fattar du
J:Mmmmm...
P: Två med Pi innom parantes upphöjt till två är samma sak som bla bla bla fattar du?
J: Mmmm, jag fattar nu
P: Arean innom parantes med Pi delat på två = radien, fattar nu?
J: Nej, du tappade bort mig vid Två Pi radien...
J: Jag fattar inte när du förklarar på det här sättet.
P: Det finns ju bara ett sätt!!!!!
J: Förenklare... -.-'

Sen förklara pappa samma sak igen på exakt samma sätt! Det slutar alltid med att jag frågar Nathalie efter och då fattar jag precis:D

Så hiiiiimla roligt när han snackar högskola.....

Lovely <3

...

Som jag sa tidigare så var jag ju i stallet idag igen :) Känner att jag alltid blir på så himla mycket bättre humör och allt går mycket lättare när det är fint väder! Nathalie och jag startade körningen ute i skogen, sen dressyr och till sist lite precision ersom det är tävling V. 11. Man måste ju testa lite innan så att känslan finns där!
Gick väl sissådär med dressyren eftersom vi körde på en parkering och det fanns MASSOR av saker att titta på tyckte Curry. Det kan vara väldigt irriterande -.-
Precisionen gick mycket bättre då pappa ställde upp kornpar men med mindre utrymme att köra emellan än det är på tävling. Det gick jättebra och det var bara att att rakrikta Curry innan :)




Puffe efter körningen, och ja hans man är helt hackig och konstig! :(

Efter det så var det även dags för lite ridning. Nathalie red som vanligt Trixie men jag fick Hagrid eftersom Luren skulle vila. Det var jätteroligt eftersom Hagrid är alltid är pigg ute i skogen, men han var lite på tårna idag och tyckte att nästan allt som bröt ffrån skogens mönster var läskigt. Han e lite töntig han. Som när vi skrittade av fick han lite fnatt och hoppade iväg och kickade. Det gjorde ont i min rumpa kan jag tala om, jag undrar hur men jag lyckades nästan slå i svanskotan tror jag? :)
Sen måste Hagrid slagit något rekord eftersom han bajsade lika mycket hela fem gånger!!!!


Lilla Hagrid :)


Off

Håller just nu på med min matteläxa och det märks verklien at jag inte har hållit i en penna på 3 veckor! Min handstil är helt off det går låååångsamt att skriva och tänka för den delen ;)


Wtf?

Hm, i går morse när jag gick upp möttes jag av den här synen. Lite roligt vad min pappa kan hitta på. Men han är oxå den renlige av oss, he he...
Men nu vet jag i alla fall ett sätt som får borstarna att bli verkligen rena! :)


Tävling

Nu har den första körtävlingen varit spikad ett tag. Den går av stapeln den 20 mars i Rimbo. Jag ska köra Svenskt Lätt dressyprogram nr. inomhus. Vi får se hur det går men Curry går i alla fall bäst i ridhus! Det finns inget han kan titta på underlaget är alltid bäst där, om det inte är för mycket det vill säga!
I körning ska det vara ganska hårt så att vagnen inte sjunker ner och det blir tyngre för lilla pollen. Om det går lika galet bra för oss som det gjorde när vi körde för Ankan i onsdags i dressyren blir jag glad och stolt över oss båda! Det ska bara tll att jag vågar hålla tillräckligt mycket i handen för att han ska gå i form utan att tappa tempo. Tempot är faktiskt viktigare är formen. Sen får vi se hur det kommer att gå i precisionen. Målet är noll bollar och inom idealtiden :) Nä det ska vi nog klara av.


Outfit

Idag är min sista dag på lovet och den tillbringades självklart i stallet!
Detta hade jag på mig :)









Mössa: Mountain Horse
Fleece: Hööks
Ridbyxor: Equipage
Strumpor: Mountain Horse

Måste verkligen köpa mig en tröja som matchar mina bruna ridbyxor bättre ;)


Vill ha!

Något jag verkligen suktar efter är dessa galet snygga ridbyxor från Mountain Horse! Dock ligger dom runt tusingen.
Men man få ju vad man betalar för ;)

   

Dem ska definitivt stå högst upp på min önskelista i April, om jag orkar vänta så pass länge!!!
Kanske en tidigt födelsedagspresent mamma/pappa?!



Puh!

Nu har ja åkt heeeela eljus-spåret och inte tagit fuskisgenvägen. Den kortar av rundan betydligt!
Det var rittigt jobbigt faktiskt eftersom det var massor av granbarr i spåret på sina ställen och jag fick inget glid. Stoltast är jag nog över min prestation i en låååååååång nerförsbacke. Klarade att åka hela utan att ramla! Stolt.
Lilla kameran fick inte följa med eftersom den kunde ha blivit klämd om jag ramlat! Synd eftersom när jag åkte längs åkern tittade solen och det kunde blivit ett par smaskigt fina bilder! Men men, så kan det va.
Under min lilla tur hade jag på mig undertsäll från Peak, Adidasmjukisar, t-shirt från Bik Bok, skidstrumpor och min nya Mountain Horse fleece.
'Det blev precis lagom varmt!


Yeah!

Provade min grymt sköna skidpjäxor och min hjälm idag. Tuuuur att pjäxorna passade då jag verkligen inte orkar hyra varje gång jag ska åka skidor! Är så bökigt och dem passar typ aldrig helt bra heller. Men mina egna awesome pjäxor är lysande oranga med vita spännen. Ganska snygga om jag får säga det själv ;)
Så nu saknas bara att anmäla sig till Rommeresan som skolan anordnar!




Breakfast

Idag kände jag för att visa min favoritfrukost :)
Den består av apelsinjuice utan bitar, Turkist yoghurt, Startmüsli som jag krossat, bana och russin.
Mumms!


Wounderful

Har precs gått upp och solen skiner! Säkert kvittrar fåglarna oxå x) Kändes awesome att sova ända till halv 12! Min kropp behövde det. Eftersom det är så fint väder hade jag tänkt mig att åka längdskidor. Har bara gjort det två gånger och då endast små korta rundor. Men idag ska jag åka hela Eljus-spåret!!!Det är väl typ runt 4 km :)


Aj aj aj

Slog i huvudet idag när jag skulle binda upp Curry i gaffelgrejen som man kan flytta runt pallar med grejor på. Handtaget går att "pumpa" upp och ner och jag drog i grimskaftet när jag stod frammåtböjd så jag slogg i pannan! Resultatet blev att jag har ett rött najs märke i högra delen i pannan som gör ont! Tur att jag inte ska vara i stallet i morgon och inte behöver ha en hjälm på huvudet som trycker!


Dagens tur till stallet

Idag var jag uppe med tuppen igen -.- Börjar bli lite tröttsamt nu att gå upp varje dag klockan halv sju, särskilt när jag har lov! Men i morgon får jag sovmorgon i alla fall!
Jag och syrran skulle jobba idag, så efter fodringen satte vi igång med jobbet. Var inte tråkigt/jobbigt direkt men lite tröttsamt kan det ju vara. Efter att vi mockade passade vi på att städa i skåphallen och bland alla selar och de miljoner grejorna som finns i Mauds del. Blev faktiskt rikitigt fint och skåphallen gick på ett kick! Snacka om att vi var effektiva. Ha ha, när vi städade i Mauds del hade vi sällskap av katten Silvia, hon liger högst upp på en hylla vid taket på några plädar. Det har blivit hennes lilla krypin ;) Men hon är otroligt gosig och vill alltid att man ska klappa på henne!
Det blev i alla fall riktigt fint och mycket större! Det står minst fem torvbalar där inne på tining så det kan bli rätt så trångt!
Så på söndag ska jag gå upp till Iréne med massa smutsiga schabrak och ett ursmutsigt vintertäcke. Orkade inte göra det idag! Den väger ju några kilon.
Nathalie och jag kunde självklart inte låta bli att mysa lite med Curry och Didrik idag heller så vi tog in dem, borstade på dem och tog en tur till masten. Tror att dem tyckte det var rätt så mysigt med lite morötter och att bli borstade!
Men i morgon ska jag vara hemma heeeeela dagen så det blir en awesome uppdatering! He he, hoppas jag, måste plugga då jar har prov på tisdag och skriva mina praouppgift som jag helt har förträngt!

Näpp det blir INGA bilder!!!!!
Tar ju längre än 20 minuter för den jävla f***ing datorn att ladda upp EN bild, jag ger upp -.-'


Everything is not for me

Nu är jag hemma från filmen med Amanda och Amanda, vi såg 127 timmar. Den var bättre än jag trodde men inte den bästa jag sett.
Den var lite rolig i mellanåt men när han skar av sig armen mådde jag verkligen illa och det kändes som om jag skulle spy, inte roligt. Nä, sånna här filmer är inte riktigt min grej :)
Jag han även med att köpa en stickad kofta med luva på H&M. Den kostade bara 200 i stället för 400. Lite skills har man ju när det gäller rea!



Movienight :)

Japp, blir ett kort inlägg det här då jag måste skynd mig att göra mig i ordning då jag sk aåka om 25 minuter, he he, ha fått på mig byxor så här långt.
Men ikväll ska Amanda, jag och Amanda se filmen 127 timmar :)
Det var allt för mig då jag måste skynda mig!!!!


Attention!!! A retarded computer!

Guuuud, skulle uppdaterat tidigare idag men det tog tre hela minuter för min dator att öppna internet med Google som startsida!!! Blev så irriterad att jag stängde av den med knappen och gick och sov! Grymt skönt med en powernap och nu är internet snabbre igen :)


Trött!

Känner mig rätt trött nu efter att ha gått klockan halv sju heeela veckan och gått och lagt mig vid tolv. Min kropp pallar inte det och att vara i stallet, ingen bra kombi där inte. Och i morgon blir det morgonfodring i stallet och det gör inte saken bättre! Men idag var vi i stallet idag igen, och vi hade inte dubbla hästar att irda och sköta, snacka om skillnad! Vi brukar alltid ha en rid och körhäst var men inte idag. Ha ha, kändes så konstigt att bara slöa runt hela dagen och vara jättesega. Mren det var rätt så skönt. Tror att Curry också tyckte det var rätt nice med att få vila idag efter igår! Han blev nog rätt mör i musklerna ;)
Jaa, idag red Nathalie och jag inte Trixie och Filur som vi alltid gör, utan det var Alien och Monét som stod på schemat. Jag hade Monét, han är en B-ponny korsning mellan Dartmoore, Russ och Shetlan. Så himla gullig är  han! Smal som en pinne, jättefin nacke som han alltid kröker på och ett hejdundrans steg när han sträcker på sig i traven :)
Ha ha, så hiiimla pigg han är! Han var lika pigg hela tiden och i slutet när vi galopperade på ängen hoppade han ut i djupsnön utan att tveka?! Lite konstig är han ju ;)
Och inte är han särskilt gammal heller. Han är nog fem nu skulle jag tro? Har grymt dålig koll på hur gamla hästar är förrutom när det gäller Curry, Filur och Andrea, he he.
Supergullig var han att rida ut i skogen då jag bara ridit lektion på honom tidigare. Märkte att han verkligen inte fått öka galoppen tidigare och sträcka ut sig. Han förstod nog inte riktigt vad jag ville men andra gången gick det mycket bättre!
Självklart kunde Nathalie och jag inte låta bli att gosa med Puffe och Didrik så vi tog ut dem ur hagen, mutade dem med morötter och lärde dem att buga. Didrik fattade inte riktigt utan backade bara hela tiden. Men lilla Puffe lärde sig och i slutet satte han hela nosryggen i backen!!!! Inte ens Luren kan det och det lärde jag hon förra eller sommaren innan! Lille Snuffe <3
Något som Curry tycker är väldigt roligt är att spinga hem från masten på vägen mot stallet, men bara om jag springer bredvid :) Han slänger med huvudet och bockar. Men han är rätt mesig av sig så han drar bara ner huvudet till knäna. Men han ser rätt charmig ut när han galopperar då han är kobent och det inte är så lätt då!


 Snuffe

Kunde bara ladda upp 13 av 93 bilder!!!! I r r i t e r a n d e . Jag hade tänkt att bjuda på en fet bildbomb men icke. Ska försöka när jag kommer hem till mammma sen om det funkar på den datorn. 


It's back

Wohoo! Min syrra hade en laddare så nu kan jag äntlgen ladda min lilla darling (ipod) :D


Vad jobbigt!

Internett är långsammare än vanligt, det är sjuuuukt jobbigt!!!


Hm?

Vad konstigt, jag kan inte se några gamla inlägg utan bara de jag skrivit idag?
Ha ha, men jag lider i alla fall inte av det :)


Rockstars!!!!

Fan vad bra det gick att kör idag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jag är så jävla nöjd med Currys prestation att jag kan leva på den i flera veckor känner jag!
jag och syrran hade bokat in en körlektion för Ankan idag så vi åkte till stallet run tio, mockade i rekordfart, åt och stoppade in hästarna i transporten. Tog oss ungefär 40 minuter att ta oss till Torsholma som ligger i Vallentuna för att få köra i ett ridhus. Hemma på lilla hjälmsättra finns det bara en utevolt och den på tok för liten för körning!
När vi kom dit selade Nathalie snabbt som att Didrik och började värma upp direkt. När Didrik försvann ur Curry synfält blev han helt förstörd! Han kunde inte stå still tittade hela tiden åt olika håll efter Didrik och gnäggade. Blev lite irriterad på honom efter ett tag då han kunde stå still men han lugnade i alla fall ner sig till slut.
När det var min tur hade jag tömkört lite i ridhuset medan jag väntade på att få vagnen så Curry blev mjukare än om jag skulle värmt upp med vagnen på.
När jag började köra var han odräglig. Det gick bra i början då han malde på i traven och hade formen. MEN sen skulle Ankan åka med så jag stannade för att hon skulle hoppa och. Och då vett ni började Curry med sina superbackningarn. Det går ut på att han backar sjukt fort och stannat när han själv tycker att det passar. Blev verkligen arg på honom då han bara beter sig så ute i skogen. Men till slut stod han i alla fall stilla och Ankan hoppade upp. Hon visade hur hon ville att jag skulle köra enhandsfattningen hon vi hittade formen direkt! I vanliga fall brukar han vara långsam då han inte kan hålla tempot när han går i form. Men idagg lyssnade han jättebra på mina hjälper och gick stadigt frammåt! Blir så jävla stolt över honom!!!!!!!
Jag körde mer än halva lektionen med tömmarna i en hand och eftersom han hade sånt sug hade jag ordentlig ont i fingrarna efter det. Han brukar inte heller orka hålla upp sitt huvudet så han hänger ibland i tömmarna men det gjorde han inte idag!!!!
Igentligen var det inte en speciell sak som gick bra utan det var hela lektionen och att han gick så fint!
Gah vad glar jag blir!
Sen när jag skulle köra igenom programmet så kom det in en annan häst. Och självklart var den L I V R Ä D D för Curry. Ha ha, stora hästar är sååååå mesiga. Curry tyckte typ det var chill med lite sällskap bara :)
Today we were rockstars!!!








Curry letar efter Didrik eller vad?! x)

Har inga bilder från körningen så det få bli från innan :)


Bajskorvar

Jävla skit, min Ipod har laddat ur och jag vet inte var laddaren är?!!!


Stel

Jag är sjukt stel i ryggen! Det gör inte ont men det känns som om det ska göra ont om jag böjer mig. Ha ha, knäppt jag vet :)
Ja ja, jag får väl stretcha eller något så att den mjukas upp. Helst av allt skulle jag vilja att någon knäckte min rygg. Jag känner mig som en ny människa efter det!!!


.

Japp, idag var jag istallet igen. Nu när det är lov ska jag vara där alla dagar utom lördag, undrar vad jag ska göra då? Ha ha, ne jag får väl sova eller titta på Grey's Anatomy :)
Idag när vi körde ut blev jag glatt överraskad av Curry! Vi gick först hela vägen från stallet tills det var dags att vända. Så stolt över min lilla Puffe då han brukar stanna, backa och vägra gå frammåt tills Didrik går om. Jag vet att han bara töntar sig för på tävlingar kan han minst sagt gå frammåt, även om det inte går så fort, han har inte mycket motor i sig ;)
Visst stannade han några gånger men efter lite lirkande gick han frammåt igen. Som sagt är jag en stolt medryttare, eller medkusk kanske jag skulle säga. Ne, det låter så fult. He he...
Men nu ska jag snart sova, tror jag :)
Var helt slut i morse när jag gick upp. Några fler timmars sömn skulle sitta fint!


Huuungrig!

Just nu lagar Pappa mat och det luktar så sjukt gott att det vattnas i munnen på mig.
Jag blir vrålhungrig!!!


.

Japp, snart är det av till stallet. Pappa ska jobba idag så vi måste vara där tiidigt. He he, nu är det inte tidigt längre men jag vaknade halv sju :P


Inte så bra bild, men de andra blev jättesuddiga

Fleece: Mountain Horse
Ridbyxor: Double Horse
Strumpor: Hööks
Underställe: Peak Performance

RSS 2.0