Shopping

Misslyckad shoppingtur i stan för mig, Lisa och Amanda. Ingen hittade det dem verkligen behövde :/ Jag fick i alla fall med mig en söt hatt (wieee) från bik bok. Får ta mig till stinsen nästa vecka istället och leta efter en jacka. Fick även i julklapp att gå en sminkkurs på makeup store så det är väl dags för den nu också. Och man får även smink för 500 spänn :) Inte dåligt det inte. Vet inte varför jag inte gått den tidigare, men nu så!


My new hat :)


Bomarbeta

Idag på ridlektionen var det bomarbete. Tror att det uppskattas av det flesta ryttare och även hästar :)
Jag hade Alien och det gick helt okej. Tittade på en lektion som var innan och då var hon väldigt het och drog på som bara den över bommarna. När det var min tur var jag beredd på det. Försökte att ha en samlad men aktiv galopp så att hon inte bara studsade på stället hela tiden. Första övningen gick bra och hon gjorde nästan precis som jag ville. Lite fel blev det när vi inte kom rakt emot den första galoppbommen.

Andra övingen gick inte alls lika bra. Hon vek sig, drog på för mycket och drog sig mot bommarna så att det mera var hon som styrde. Nja, inte riktigt som jag tänkt mig.

Passet gick ändå helt okej och kan väl sammanfattas som just okej.

Utveckling

När jag tänker efter så har Filur och jag utvecklats sjukt mycket tillsammans under våra tre år. Det började med att han varje gång vi var ute i skogen försökte bli av med mig titt som tätt. Inget mig emot då jag fullkomligen älskar när hästen också har kul. Filuren gjorde det inte för att vara elak eller så utan han hade bara så jäkligt roligt och var världens bustroll :)

När jag började träna bruks inför SM 2009 så gick det bra kanske 1 av 20 gånger. Han gjorde inte alls som jag ville! Hoppade ur backningen innan jag ens hunnit tänka en halv sekund, plattan gick knappt att träffa och i vändrutan var antingen hela han eller massa hovar utanför. Många gånger ville jag bara ge upp eftersom jag blev så frustrerad och ledsen över att han inte ville. När vi skulle träna hoppning vägrade han och jag ramlade rakt in i hinderstödet... Då gav jag upp och gick ut i skogen. Man ska sluta när det går som bäst men även när noll saker fungerar.

Förr året gick det något bättre. Plattan fick vi till likaså hoppningen och vändrutan. Men backningen gick nästan lika dåligt den. Enda possetiva var att jag den här gången hann komma halvvägs i backningen innan han bestämde sig för att det var tråkigt och klev utanför sträcken. Fortfarande var jag frustrerad och höll mig till det vi kunde och som gick någelunda bra. Men visst hade vi våra ljusa stunder när det klickade och Fillen för en gångs skull lyssnade på mig! Vilken lycka det var :)

Träningen inför i år har dock bara gått bra. Någon gång har vi blivit utelsutna i backningen men så duktig min lilla Prins har varit! Nu tar vi oss igenom backningen utan problem. Han står helt stilla, dansar inte med sin rumpa utan tar försiktiga steg och nu kan jag stoppa honom mitt i när han är påväg någonstanns. Duktig liten ponny!
Plattan är vi kung på då han travar över och träffar den. Vändrutan går också bra och han är verkligen försiktig och kliver inte på det främre sträcket!

Har bara gått uppåt och det enda som behöver tränas på är att han ska bli stadigare och att jag inte pillar så mycket inför backningen och vändrutan. Bättre att bara rakrikta och låta honom trampa på än att fippla med ställningen och korrigera med skänklarna.

Proffs har Fillen nu blivit och vi förstår verkligen varandra :) Han vet vad jag menar i backningen och i vändrutan och jag själv har lärt mig att förstår honom.


Finns ingen finare än du <3


Kuuul

Har haft världens pluggmaraton. Tre timmar med SO boken framför mig och ämnet var religion. Fattar nu inte hur jag orkade! Men så är det då jag nästa vecka har tre prov och SO provet är på 150 sidor, lääängtar så mycket -.-

Blir ju inte mycket plugg framöver nu i alla fall. I morgon äre stallet, på fredag ska jag till stan med kompisar och sen är det tävling på söndag. Plus att jag aldrig orkar plugga på hälgerna. DET är bara för tråkigt och drygt!
Men nu ska jag plugga franska och sen lite engelska om orken räcker.

För övrigt ser jag fram emot morgondagens ridlektion då jag troor att det blir något annat är bruks :)


Du är bara för charmig med din skrynkliga mule!


Lycka

Lycka är när man vaknar på morgonen, kollar på klockan och inser att man kan sova en hel timme till <3


Fin fin

Den här fleecejackan från HV Polo skull sitta riktigt fint. Jag skulle valt den marinblå eftersom den är något snyggare och vitt och jag i stallet går absolut inte ihop! Men å andra sidan är den vita riktigt snygg och om den inte var för stallet skulle det nog blivit den :)



.

Tills idag hade jag fixat två inlägg. Bättre än inget må jag säga även om det bara är bilder :) Nu blir det massa plugg i 45 minuter innan jag åker till dansen och sen efter det blir det ännu mer plugg. Har ju NO prov i morgon plus lite annat som jag tänkt beta av på listan!
Vi hörs i morgon.


Förövrigt är det DM i bruks för stockholmslän nu på söndag! Efter rätt mycket tvek och funderingar har jag bestämt mig för att vara med på Fillen :)


Quigge löshoppar

Å här är filmen när Quigge hoppar. Han tyckte det var väldigt konstigt och lite läskigt i början så det fick räcka vid 90-95 för honom. Man ska ju sluta när det går som bäst :)


SM i körning Maraton










Tummelisa löshoppar

Här är filmen när Lisa hoppar. Hinderna ligger nog på 70, 90 och 105 :)


Oj oj...

Är ju så sjuuukt bra på att updatera just nu! Ha ha, men jag orkar inte och plugg, kompisar och stallet kommer ju faktiskt före. Men ska försöka bli liiite bättre den här veckan i alla fall. Har faktiskt nästan pluggat klart för idag. Målen för No provet står inte med på planeringen så jag kan inte fortsätta att plugga, tjohooo!

Är även avis på min kompis som har en grym praoplats. Hon kommer att får motionera flera hästar varje dag om jag minns rätt. Grrr... Själv får man ju slava i en hel vecka från sju på morgonen. Men det blir nog bra även det och jag hoppas att jag lär mig något nytt som kan tas med till ens egna körning :)


Längesen Curry var så här mjuk och fin :(
Behöver verkligen hjälp känner jag med honom varje gång jag kör dressyr!


.

Eftersom jag typ inte kört Curry på en månad(!) blev det självklart ut i skogen. Han var riktigt duktig. I galoppen jobbade han jättebra och jag kunde samla så mycket mer utan att han var trött. Det fanns liksom lite häst att ta av. Curry har även väldigt mykcket päls just nu så han blev riktigt svettig, myyys.

Filuren tänkte jag rida ut på men det blev inte så mycket av det. Han var überseg och gick konstigt. Han var inte halt men det kändes inte rätt. Så jag kom inte särskilt långt innan jag hoppade av och gick hem igen. Slapp tur för Fillen ;) Beror kanske på att han fick nya skor på fossingarna idag och är lite öm.

Kom precis hem just nu också från Thorsholma där jag ska göra min prao nu i nian vecka 43. Galet fint ställe och man kan äta från stallgolven :D Tror att det kommet bli asbra. Tiderna är dock inte så superroliga kanske... 7-11:30 och sen 15:30-18. Finns i alla fall en soffa som kan sova på när jag har min megalånga lunch. Och om jag har sjukt mycket tur så går kanske bussen inte helt fel så att jag kanske kan åka hem emellan :)


Måste

Höstens måste för mig kommer absolut bli hattar med lite oldstyle. Tycker att det är galet snyggt och är på jakt efter ett riktigt kap! Finns en på monki som är to die for. Ångrar verkligen att jag inte köpte den när jag var där i somras tror jag att det var. Tittade på några i täby inne på Bik Bok och HM men ingen var helt perfekt :(
Får väl ta mig till kista inom en snar framtid. Själv tycker jag att hattar är perfekt då jag inte passar i mössa och hatar att ha luvan på jackan uppdragen!


Ridhjälm

Det verkar som om alla Charles Owen hjälmar jag ser bleks väldigt fort inte behåller sin svarta färg. Det vill jag ju inte ska hända med min, så nu letar jag efter en annan hjälm som jag kan ha då det inte är tävling. Har hittat en från Horse Life som ser helt okej ut. Vill ha en plasthjälm då dem verkar ha väldigt bra ventilaton. Kan ju faktiskt inte ha min döfula hjälm från hööks då den är för liten. Får ont i huvudet av den. Och det kan ju inte vara helt rätt!




Hittade även den här hjälmen som är rena döden! :


.

Har blivit dåligt med update nu i slutet av veckan, men jag har bara inte orkat! Andra saker kommer före än att sitta vid datorn heeela dagarna. Igår var jag i täby med Amanda, Lisa och Alexandra. Lyckad shopping då jag fann mig en ny tröja, present till Amanda E, anndra basic kläder som jag behövde och en donut! Även kärlek till att McDonalds har börjat med jordgubbs/vaniljpaj! Enda dåliga var att jag inte fick tag i en linjal som jag faktiskt behövde. Aja, så kan det gå!

I torsdags red jag även lektion. Mig gav det lika mycket som om jag varit hemma och kollat på Gray's Anatomy
-.- Bruks igen och det var inte särskilt kul. Inte lycklig om det blir nästa vecka oxå. Idag ska jag plugga och sen ikväll åka till Amanda E för tjejmiddag


Sötis <3








Bruks DM Uppsala

Tävlingen gick jättebra! Fillen lyssnade hur bra som helst och gjorde precis som jag ville, nästan. Men han kunde inte ha skött sig bättre. Allt gick bra och som jag förväntat mig, bortsett från plattan. Vet inte vad som hände där men han blev jättetöntig och bestämde sig helt plötsligt för att det var läskigt. Blev så klart en halt eftersom han inte ville frammåt plus 2 tramp utanför linjen. Där drog vi på oss 30 totaaalt onödiga straff! Aja, ingenaning om varför det var så himla läskigt helt plötsligt.

Sen failade även jag helt otroligt mycket. När vi travar genom ett konpar så lyfter jag mina ben mitt i så att jag smäller i båda bollarna och en korn som ramlar. Fail...

Min framridning var minst sagt udda... Vanligvis brukar jag bara skritta och trava fram och en lite galopp för att kolla att den gasen fungerar. Sen gör jag halter, backar och flyttar hans rumpa för att han sa vara med och lyssna uppmärksamt på mig. Men inte i söndags inte... Då var jag tvungen att galoppera av honom länge. Har aldrig hänt förut men då hade han jättemycket energi och kunde absolut inte så stilla. Blev i alla fall lagom och han var stenkol och grym på banan i alla fall :D

Slutade i alla fall på 69 straff. Skulle blivit nitton om jag inte failat och han varit som vanligt och trampat på plattan en miljon gånger. Men det är ju känslan som räknas för mig och det är den som har betydelse! Och det kändes jävligt bra hela tiden ;)
Blev en första placering så det var ju roooligt :)





Check

Äntligen har jag fått en praoplats. Ska prao hos Annika Skoog, eller Ankan som hon kallas. Är typ drömpraon för mig :) Känns som om det kommer bli riktigt roligt och givande. Enda som är dåligt är att jag kommer att börja 7 på morgonen! Grymt tidigt men det kommer vara så värt det :D


Nja...

Jag tycker inte att det är så jättensyggt när man i Sverige kommer till tävlingar och hästen har lindor, transportskydd, täcken mm. med Sveriges flagga på. Det är lite överdrivet då vi är i Sverige och alla vet att man kommer från Sverige. Men en helt annan sak tycker jag att det är om man tävlar internationellt. DÅ är det snyggt och man visar verkligen varifrån man kommer. Men inte på hemmatävlingar så att säga. Det är inte riktigt min grej :/


Löshoppning

Vi löshoppade Lisa och Quigge i måndags. I början blev det bara rörigt och blä. Men sen blev jag världens bitch och då blev det bättre :) Aja, bryr mig inte så mycket, bara hästarna har det bra och får en possetiv upplevelse utan stress.
Från början var Quigge extremt skeptisk. Tyckte bommarna på marken var asläskiga och hindret på 50 cm var ju rena döden. Men han kom ju över tillslut. Lisa var rätt duktig men hon liksom vände efter andra hindret och hoppade tillbaka. Mupphäst, men det var vårat eget fel eftersom vi stod på fel ställen :P Slutade med att Lisa hoppade 105 cm och Quigge cirka 90-95. Han hade mycket problem i början och det tog låång tid innan han blev säker så där fick det räcka. Man ska sluta när det går som bäst ;)










Bilderna suger men det är roligare än inget :)


Amanda och Filma

Äntligen har jag lyckats. Dock så gjorde Videofyme inte som jag ville så fick ladda upp filmen på Youtube istället, krångligt värre har det varit!
Plus kanske för att man nu borde slippa reklamen :)
Kan ju bara säga att jag då inte ser skilland på tölten och traven så jag lade bara ihop två filmer!


Färdig

Nu har jag då pluggat inför mitt franska prov, läst 14 sidor i fysikboken, kan det bli tråkigare?, och gjort två tredjedelar av min svenska läxa. Känns rätt skönt att bara ha engelska och so kvar den här veckan :) Plus att dem läxorna bara är att göra en gång så slipper man träna flera gånger.
Men nu blir det duschen, fixa kläder inför i morgon och sen sängen :)


I'm working on it

Försöker verkligen att få upp filmen på Amanda när hon rider Filma. Men, det går inte så jättebra just nu. Har alltid fungerat förut men nu av någon anledning måste jag fixa massor av inställningar? Förhoppningsvis slutar det att lagga snart :D


Amanda flyttar någonting på Filma :)


Sleep over

Från igår tills idag har jag, Amanda, Lisa och Amanda E sovit hos Amanda, awesome med studiedag! Fett gött med massa godis, chips & dipp, läsk och en blandning på filmer. Vi såg American Pie, Svamp Bob, Simpsons The movie och Sweeney Todd. Själv är man ju överlycklig över att det inte blev en skräckis. Blev även massor av snack i två timmar tills klockan var tre, konstigt nog var jag inte trött trots en tävlingsdag och att jag vaknade 4 på morgonen!

Lyckades även när jag borstade tänderna sätta tandkrämen i halsen = ont i öronen som fan och i halsen. Så fram tills nu har jag haft ont, inte något jag tänker göra igen! Vi löshoppade även Quigge och Lisa idag. Men mer om det i morgon eftersom jag ska åka till mamma nu och då väntar franska, NO och svenska på mig :/
Filmade även när hästisarna hoppade så då blir det mooooovie time!


Tävlingsoutift!

I brist på annat tänkte jag berätta vad jag har på mig när jag tävlar:

Skor och chaps - Mountain horse
Ridbyxor - Mountain horse
Kavaj - Pikeur Epsom
Handskar - ELT
Vit skjorta/tröja - Kingsland
Hjälm - Charles Owen wellington
Väst - Racesafe (blä!)



 

 


.

Sitter just nu hemma och gör ingenting faktiskt. Har packat alla mina och Fillens saker tills i morgon och allt läder måste torka lite till innan jag kan smörja in det med läderfett. Funderar på vilket schabrak jag ska ha i morgon. Blir antagligen det vita eftersom det har en bra passform och är helt :P Annars kanske jag tar det röda...

Fina ponnyplutt <3


Hm...

Funderar på om jag själv ska skaffa mig en till medryttarhäst. Känns inte som om jag kommer någon vart i min ridning och jag behöver lite distans från en del saker :/ Dock så måste jag ju kolla med päronen först, he he... Bäst vore det ju på en fredag. Gör aldrig något då, varken pluggar (är för slö) eller dansar då. Plus att jag alltid bara sitter hemma och glor på tv eller är vid lilla datorn. Dåligt utnyttjande av tiden eller vad!? Då kan jag lika gärna göra något vettigt. Har faktiskt hittat en som verkar vettig och den står i kårsta. Det är ett måste för mig, innom vallentunagränsen plus att ja kan ta mig dit med buss!


På söndag är det tävling med Fillen! Fina lilla pojken <3


.

Idag följde jag med Amanda till stallet när hon skulle rida Filma. Jag kan inte yttra mig om det gick bra eller inte eftersom hon red NH! Inte min grej riktigt kanske :P Sen skulle hon tölta, ha ha, såg så himla roligt ut! Filmade faktiskt men eftersom jag inte ser när det är tölt eller inte så tänkte jag bara slänga upp hela utan att klippa i den.


Alien

Gissa vad vi gjorde idag på ridningen, jo, bruks! Snacka om att jag blev lite sur... Red i alla fall så lite bruks som möjligt då jag i alla fall bara hade Alien, tävlar inte henne plus att hon är ett svenskt halvblod tror jag. Gick helt okej tycker. Mitt fokus allmänt ligger på att ha henne mjuk i munnen och att hon inte ska dra iväg.Gick riktigt bra i slutet då hon mjuknade jättemkt. Till och med i galoppen gick hon lugnt och fint i form, utan att dra iväg! Förrut när jag ridit henne har jag inte haft kontroll hela tiden men idag gick det super :)

Finns väl inte så mycket mer att säga förutom att jag uppnådde det jag ville :)


Bra dag

Idag hade jag en bra dag. Inser nu faktiskt att jag sällan är på bra humör hela dagen. Alltid någon timme är jag på dåligt humör och vill inte gå på den tråkiga skitlektionen! Men inte idag! Har haft roligt hela tiden och inte varit sur en enda gång! Det känns bra, beror kanske på att jag idag ska rida, i morgon fota när Amanda rider, på lördag fixa i stallet och på söndag blir det tävling på Filur!!!!! Längtar extremt mycket till helgen. Länge sen jag red min lilla pärla <3

Men, jag hoppas verkligen att vi inte har bruks på ridlektionen idag eller innom en snar framtid. Är dötråkigt då jag redan kan allt och vet precis hur jag ska göra i varje moment, vet hur jag ska jag göra när Fillen gör si eller så. Får inte direkt ut något av det plus att jag tycker att det är tråkigt att rida bruks! Ha ha, det ska jag säga som tävlat och tränat mycket :) Tycker i alla fall att det är döden. Enda roliga är väl känslan när Fillis gör precis som jag tänkt mig och det klickar :D Plus att han är den som är rolig att träna på. Han kan redan allt själv och vet hur han ska göra. Bara finslipet behövs!

Måste berätta en till grej som hände när min syster hade bruks för sina ungar. När dem skulle trampa på plattan hade Fillen gått in jättelångsamt och sen helt själv trampat en zilljon gånger på plattan :D
Duktig ponny, och jag tar åt mig absolut heeeela äran för att han gör så. Hi hi, man måste få vara lite ego ibland och jag har ju faktiskt tränat honom till det ;)


Fix

Nu har jag även fixat mitt hår inför morgondagen. Förhoppningsvis håller det sig någelunda och att jag bara behöver rätta till lite :) Nu blir det sängen eftersom jag inte har något mer att göra idag!


Looking

Funderar på vart jag ska praoa just nu! Eftersom jag gjorde något nytt i åttan känner jag för att vara i ett stall den här gången. Det är ju bara en vecka och det tar tid innan man kommer igång och hittar sin plats! Så nu tänker jag göra något som jag vill och kan. Planen är alltså ett stall ^^ Vill inte vara någonstanns där jag bara får mocka, fodra och borsta lite privathästar. Utan jag vill göra något praktiskt också emellanåt. Kanske rida lite om jag har tur eller bara tömköra :) Jag vet att det är svårt som bara den att hitta men man kan alltid hoppas!


Gött

Idag var den hatade skoljoggen. Vanligtvis brukar vi gå minst en mil men den här gånge gick vi bara max 2-3 km. Massor av kärlek till kossorna som stod ivägen! <3 Riktigt lycklig blev jag då kan jag tala om. Sen skulle jag vara aspluggis och sitta kvar med Lisa. Men de2t gick inte så bra. Två timmar satt jag och spelade gitarr eftersom mina fingrar inte lyssnade, har noll musikalisk talang och det är så dryyygt, och sen så satt jag kvar två timmar till helt i onödan! Försökte att plugga franska men fick inte ett skit gjort. Kunde gått hem iställe :(

I morgon blir de ridning, tjohooo!, och på fredag följer jag med Amanda när hon ska rida Filma. Blir kul att se henne rida då hon är NH inriktad och då Filma är en islandshäst!


Lånar bilden från Amanda, bilden som hon har redigerat och fixat med :)
Är från 2009 så den är old så att säga.
http://mandalii.blogg.se/


Awesome

Hade grymt skön men väldigt jobbig danslektion. Uppvärmningen är helt i min stil, mycket isolationer och böjningar. Sen har vi ju även styrka. Det var minst sagt jobbigt. Det första vi gör är att göra sjukt snabba och sjukt många situps. Man får ont i magen! Sen blir det jättemycket planka och olika saker med benen som man gör samtidigt för att det ska bli så sjukt jobbigt som möjligt. Även här gör det ont.

Själva dansen tycker även jag är väldigt rolig! Trots att jag missade hela första versen från förra gången så kunde jag ta igen det fort! Känns skönt att huvudet och kroppen sammarbetade idag så att stegen fastnade direkt.
Extra glad blev jag även över att min balans är tillbaka! Varje halv termin tappar jag balansen totalt och kan inte ens snurra ett varv. Men som om jag får vila ett par veckor brukar den vara tillbaka :) Så nu kan jag snurra två varv utan att ramla ihop på golvet i en höög! Ha ha, har faktiskt ramlat flera gånger-men det hör till :D

Låten som jag dansar till, väldigt gammal, men den blir bra tillsammans med dansen!


Hejdå

Nu ska jag åka iväg till dansen. Missade förra veckan då jag var borta, antar att jag har lite att ta igen när del gäller stegen. Jobbigt!


Ketchup

Blir verkligen ketchupeffekten på mina inlägg just nu. Förbereder dem på kvällen innan men sen glömmer jag bort att ställa in när dem ska komma upp! Idag hade jag en riktigt rolig dag. Tja, i alla fall halva. På förmiddagen var jag på jättedåligt humör och kände bara för att åka hem. Men sen blev det betydligt roligare! :)

Idag "bestämde" även jag, Amanda L och Amanda E att vi ska åka på islandsläger nästa sommar. Har pratat om det men nu bestämde vi vilket läger också. Hm, för mig som aldrig suttit på en islänning blir det absolut något nytt. Sen ska man önska häst också? He he, själv har jag inga förväntningar eller något hum alls om vilken typ jag vill ha! Kanske en känslig en med mycket motor som går att kontrollera, bra vore det ju om den höll reda på sina egna gångarter så att jag slipper massa byten hela tiden. Snacka om att jag kommer att vara ute på hal is!

Känns väldigt långt borta just nu... En hel regning och blöt höst väntar och efter det en svinkall vinter. Sen kommer våren i alla fall och det blir liite bättre :) Hatar när det är det minsta kallt eftersom jag fryser så himla lätt!


Diss

Nu tänker jag dissa min egna sunkiga väst. Den är så himla obekväm och steeeel. Nej usch, man kan inte röra sig och jag måste ha den superlöst för att inte störas av den när jag rider :/ Racesafe västen är absolut inget jag skulle rekomendera någon att köpa. Saknar min gamla fula men bekväma väst som var helt följsam och böjbar! Skulle lätt börja använda den igen om den inte var för liten :(


Hansipojken

Myskillen i stallet där vi stod med Didrik i somras. Helt söt och följde efter mig heela tiden. Grejen med Hans, eller Tiger som han egentligen heter, är att han var förskyld! Lilla pojken nös hela tiden och tydligen hade han varit det i flera månader och veterinären visste inte heller vad som var fel :( Lilla Hansi. Jag tyckte att han var en Hans rakt egenom så jag kallade honom det!






Udda

Två udda saker om mig:

1. När jag räknar matte i skolan så pratar jag högt för mig själv!

2. Föredrar traven framför galoppen då jag inte riktigt lyckas där när det gäller formen :)


race

Galet kul att rida ut i skogen idag! Vi red nästan "galoppen" och jävlar vilkengalopp det blev! Först när vi red på en äng och travade så lyckades jag med två skänkelvikningar utan att hon ställde sig för mycket i halsen. När jag var klar med det så har Quigge och Amanda kommit en bra bit. Jag gav Lisa långa tyglar och vilken känsla! Värsta flygande traven fick hon utan röra snabbare på benen. Hon längde som bara den! Underbart :)

Vi red på och då tyckte jag att vi skulle tävla. He he, det gick fort som bara den och hästarna sattsade! Plus att vi inte fick stopp på dem. Tur som bara den att vi lyckades till slut för då mötte vi två ryttare. Upps, inte så bra att raca rakt förbi några!!!

Roligt hade jag i alla fall. Det behövdes verkligen då jag tagit all ridning så himla seriöst och inte bara haft kul i skogen på väldigt, väldigt länge!!!
Om ni undrar så hade jag mina rooooosa ridbyxor idag :D


Ändrade planer

Är hemma hos mamma nu och gissa om Majsen blev glad! När jag höll henne tryckte hon sidan av sitt lilla huvud mot min axel. Sööötis <3 Runt två eller tre ska jag och Amanda rida ut en lugn tur på Quigge och Lisa. Mys, finns nog inget bättre än att rida ut med Amanda i skogen :) Okej, kanske ett lyckat dressyrpass men som kommer skogen med kompis!


Bett

Något jag alltid, av någon anledning, har varit intresserad av är bett. Jag liksom nöjer mig inte med att bara se en bild på ett bett och sedan veta vad det heter. Jag vill även veta vad det har för inverkan. Jag tycker att man ska vara jävligt noga med vad man stoppar in i hästens mun. Så att det är lagom långt och inte för smalt eller tjockt. Det kan orsaka hästen väldigt mycket obehag. Sen tycker jag även att man absolut inte ska byta till ett skarpare bett bara för att få hästen i form, speciellt inte när den kan göra det på ett mildare bett. Enligt mig är man då väldigt lat och behöver ta flera ridlektioner :)
 
Allt kan inte vara en dans på rosor och om hästen ska behöva kämpa med att gå kvar i form borde man själv också behöva kämpa för att komma dit. Sen gillar jag även inte att folk säger, om min häst hade det bettet skulle den gå jättefint i form! Då känner jag liksom att man kanske borde tänka igenom hur man själv rider och inverkar på sin häst. Även kanske prova sig fram till ett annat bett som hästen verkligen gillar innan man bettslar upp.

Filuren har varit knepig med stora bokstäver när det gäller munnen men nu har jag i alla fall hittat hans grej. Ett tredelat som är precis lika långt som hans mun. Han tycker det är extremt obehagligt när bettet är för långt och hänger ner på tungan.
 Nu när jag även är igång tänker jag också meddela att jag spyr på alla hjälptyglar som tvingar hästen att böja på nacken.
Behövde nog avreagera mig lite, he he...

DET var allt för mig :D


Idag ska...

... jag göra något hade jag tänkt mig i alla fall. Lite plugg står som vanligt på listan och en tur hem till mamma och hällsa på Maja också. Hon har varit ensam en hel natt så hon nog väldigt sällis just nu :)


Så vacker min kisse kan vara ibland <3


Name my call


Names

Just nu kallar jag Filur allt möjligt :)

 Filur

Filuren

Filuris

Fillis

Fillen

Fillenkillen



Trött

En färg som jag just nu inte kan bestämma mig om är marinblå. Verkligen alla har den färgen på schabrak till sin häst/ponny och alla känns det som har en marinblå grej bland sina ridkläder. Of course har jag själv en hel marinblå outfit till Killen, två ridbyxor och två pikéer. Dock så är den färgen galet snygg och passar verkligen alla färger tycker jag. I alla fall dem som jag har sett :)
Men å andra sidan så är den så uttjatad...


Gött

Har typ kommit in i en period då jag är trevlig mot de flesta och är, känn på den här, social med flera människor än min lilla sekt. Tror att jag ska börja kalla mina vänner det nu. Ha ha. Men i alla fall. Har kommit ut ur mitt skal då jag bara inte orkade eller såg någon meing med att träffa nya människor. Tror att det beror på min närmaste vän, LATHET. Bloggsuget har även kommit tillbaka :)


Saknar, saknar, SAKNAR!


Stallet

Jahapp, händer som vanligt inte så jättemycket just nu. Usch jag saknar verkligen min sommar med Fillen :( Lilla bebisen var så sjukt duktig mot slutet. Fick även höra en väldigt rolig grej idag. Nathalie hade bruks på sin ridlektion och hade vändrutan. Nu var den såklart inte en plutteruta som jag tränar i utan en som är för hästar. Och lilla Luren hade gått rakt in och vänt direkt utan att barnet gjort någonting! Fatta vad übersmart Fillen är som kommer ihåg det och vet exakt vad han ska göra och gör det på egen hand. Sånt gör mig stolt <3 Det visar att han faktiskt lärde sig något i sommras (saknar alla varma dagar utan regn och med Fillen!) och att allt slit gav resultat. OM jag skulle fortsätta att träna honom skulle nästa steg vara att få honom stadigare på vägen in. Det är där vi misslyckas och han blir vinglig.

Har faktiskt tänkt på en sak; Jag tror att många i stallet tror att Fillen är jättelätt att backa osv med. Att han gör precis som man vill, är jättestadig och tar ett steg i taget och väntar på ryttaren. Sån är han dock absolut inte med mig :)

Jag har fått kämpa supermkt under tre somrar för att ens kunna börja backa utan att hamna utanför alla linjer på en gång. Om han fick göra som han ville skulle han gå sicksack med sin rumpa, springa bakåt och inte svänga vid vinkeln. Nej, jag ångra mig. Han skulle svänga ut rumpan direkt när bara den var inne.

Han kan vara på så himla många olika sätt. Extremt på tårna och flytta sig tio meter för minsta lilla nudd av min häl, helt DÖV för skänkeln. Eller så är han precis som jag vill och extremt lydig. Men gränsen mellan lydig och på tårna är hårfin då dem ligger väldigt nära varandra och svåra att skillja på precis i början. Jag vet aldrig vad min lilla diamant är på för humör <3


My one true match <3


Aurora

Världens sötste galopp har hon. Ha ha! Skrattade så att jag grät efter varje gång!!!




Hm.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva eller visa.  No idea :/ I morgon ska jag, Nathalie och tjejen från spaninen som bor i mitt rum (grrr...) åka till stallet. Upp tidigt som bara den måste vi eftersom vi ska vara där lite innan åtta tror jag. Nathalie har sina två grupper och den ena gruppen ska repetera hur man sätter på grimman :) För söta är dem bara! Ska ladda upp litte biler på "Hans" och Aurora, hade helt glömt bort dem :)


Planerar

Först ska jag be om ursäkt för min crapiga stavning som har varit igång igen under en tid, men jag skyller på att skolan precis har börjat! :)
Har kollat egenom planeringen för Nathalies lektioner och för min del står det en hel del teori. Ska även ha två av "lördagsgrupperna" så vi får se hur det går. Men går säkert bra eftersom barnen i stallet är så söta. Tänkte att jag ska planera grejset redan nu när jag har lite tid över innan skolan drar igång med alla sina prov -.^


Ridlektion

Idag fick jag rida Mixie igen (tjohoo!). Tur var så märktes min snuva inte av alls! I början var hon lite segis men den här gången så släppte hon efter och sökte sig neret efter kanske 20 minuter. Stor skillnad då det tog mig förra gången 45 minuter! Hon var även mjukare och i slutet kom hon på själv direkt efter galoppen att söka sig neråt själv. Känns rätt bra då jag verkligen får rida och jobba med henne. I slutet kunde jag till och med åka några steg på henne. Ha ha, är rätt skönt att ibland få pausa själv också.

En grej som hon kör med är att när det är jobbigt så slår hon upp med huvudet och drar ut halsen. Eftersom hon tycker det är just jobbigt så gav jag henne längre tyglar ett par steg istället för att ta mer och driva. Det hjälper inte tycker jag och hon måste ju få pausa oxå!

Lyckades även själv att hitta balansen i sadeln idag. Satt sjukt mycket bakåt och kunde själv jobba mera rätt då. Så då var mitt sitts problem även fixat, dock bara när jag rider Mixie, hehe :)

Jobbigast av allt var att jag fick kramp hela tiden i vaderna! Kunde inte göra en galoppfattning då det högg i benet eller driva. Mixie har ingen supergalopp utan bryter av om man inte är med hela tiden. Och eftersom jag inte kunde röra mina ben gick galoppen inte så himla bra :/ Fick istället trava men det var helt okej eftersom jag kommer åt henne bättre där!


Mixie och Rebecka som rider


Dagens...

Dagens tre goda gärningar:

Lät en kill i min klass att skriva av läxan

Visade en annan i min franskagrupp vad vi skulle ha på provet

Räddade en fjäril från att dö i vår sunkiga skåphall


Blä

Har mycket plugg just nu känns det som. Eller ja, mycket plugg om man heter Pernilla i alla fall. Ska nog göra ett ryck och fixa franskan, engelskan och lite extramatte som jag kände för att göra i början av veckan. Kan plugga hur mycket som helst då men när det är onsdag då dör min motivation helt och hållet!


And I do miss the sommer when I was young...


Ha ha!

Så roligt, ett måste att ses och då heeela!!!! :D


Duktig

Idag släpade jag mig egenom hela dagen i skolan. Jag vet att jg inte borde klaga då många har det mycket värre! I alla fall så mådde jag inte alls bra utan levde på iste och frös för det mesta!

Men nu till det duktiga som jag har gjort idag. Jag har satt igång en hel tvättmaskin själv, utan att be om hjälp. Riktigt bra för att vara mig, är så sjukt lat :)

Nej, nu ska jag sattsa på att bli frisk och pigg tills i morgon!


Suck...

Är fan ingen idé att min klass har skolfoto i morgon då alla är sjuka och typ ingen är i skolan, uhä, hatar att vara förskyld!


Risig

Usch, har dragit på mig en förskylning och ont i halsen. Det ända som saknas nu är febern eller att det utvecklar sig till magsjuka -.- Jag kan ta febern men inte magsjukan. Nä, det är bara för äckligt! Skulle dansat idag men det blev inställt. Sattsar på att vara frisk tills på torsdag då det är riiiiidning :D


Diss

Något jag måste sänka ner är softshellkavajer. Tycker det är hemskt fult och ser plastigt ut. Kan även tänka mig att dem "bucklar" sig väldigt lätt. Säkert jättepraktiskt när det regnar (som det alltid gör på körtävlingar!) då dem är vattenavvisande. Men för min del väger den bra saken inte upp utseendet!


Prommis med Puffen





Jag har inte redigerat den, inte alls!!! :)

Thomas Eriksson, framkörning dressyr










Min dag

Idag hade jag arbetsdag i stallet. Gick väl bra och har proppat hästarna med äpplen! Vi hade med oss tre fulla hinkar och då hade vi bara plockat äpplena på marken från det ena trädet! Hästisarna blev i alla fall glada :) Nu är det plugga som gäller för mig, suck, så vi hörs en annan dag!

Ridlektion

Ledsen för den dåliga uppdateringen men tiden räcker inte till just nu och lusten att blogga är väl inte på topp den heller :/ Idag hade i alla fall Nathalie ridlektioner och jag följde med ut på den sista. Fick bli Kaspian och han skötte sig verkligen toppenbra :) Kan väl även tillägga att han är väldigt skön att rida barbacka på!

Lyckades även få till formen på honom både i skritten, traven och galoppen. Älskar känslan man får i traven när hästen börjar jobba med hela kroppen och det blir värsta suget i handen, utan att den blir tung eller dragig. Plus att den känns mera possetiv till arbete och det märks verkligen, tycker jag, att ponnyn tycker att det är bekvämare att gå där än som en lyktstolpe med huvudet :) Den trampar på mera och frammåt.

Känner mig rätt stolt över galoppen då han inte alls stretade emot utan fann sig direkt att jag tyckte att han skulle gå där nere. Visseligen gick det lite för fort, men han har ju inte direkt styrkan att samla galopen i form! Så det gick ändå väldigt bra. Sen var han även väldigt stadig i traven och sträckte mera på benen. Synd att jag själv är så handikappad när det gäller att rida stor häst.

Jag lutar mig ALLTID frammåt och kan helt enkelt inte sitta ner i sadeln utan skumpar runt som bara den! Det suger och gör att jag måste rida lätt för att det inte ska bli obekvämt för hästen. Särskilt Kaspian visar när det inte är bra och slår upp med huvudet och trippar på stället. Då tycker jag själv att det är bättre att jag fulrider på en så att säga känslig häst. Träna sitsen kan jag göra på en som inte stör sig på det på samma sätt!

Det konstiga är att jag på små ponnier inte alls har samma problem.


En lite udda bild på Kaspian :)


Stallet

Curry och jag tog en promenad. Han var riktigt jobbig idag eftersom han hela tiden stannade på stället och stirrade rakt in i skogen. Knäppa lilla killen :) Världens fluff har han även fått nu!

Fillen tömkörde jag idag. Formen var inte alls lika klockren idag som den annars är men han var super ändå. Bestämde mig för att sätta på rep som kunde släpa vid hans fötter och han skötte sig exemplariskt! Brydde sig inte ett dugg och det gick asbra!

Travade även ett varv och det var inga problem alls. Satte dem så att ifall han skulle trampa på dem så lossnade dem av sig själva. Riktigt bra att jag gjorde så då han lyckades med det minst fem gånger. Sen lyckades han även få den emellan bakbenen så att den fastnade. När han försökte lyffta bort benet från den så lyckades han inte. Istället för at få panik och hoppa runt så stod han bara hellugnt och väntade tills jag hade tagit bort den :) Så sjukt duktig han var idag!!!!


Massor

Nu har jag shoppat massor! Blev 3 skjortor, en mjukiströja, en stickad och en virkad/stickad från H&M. Sen blev det 2 jeans från JC. Ett par svarta och ett par blå :) Så nu är jag fit for fight inför hösten! Hittade även halsduk, vantar, mössa och en hatt som skulle ha suttit fint men dem fick inte följa med hem eftersom dem inte fanns på min lista. Lite synd men jag försöker verkligen hålla i pengatna nu för tiden :) Byxorna ska mamma hämta på måndag då båda två var på tok för långa och behövde läggas upp.

Kikade även in i den nya affären Hollister. Ha ha, blev typ rädd när jag gick in där :P Helt mörkt så man såg inte så värst mycket. Sen spelade dem ashög musik vilket var väldigt störande plus att det var mycket folk där inne! Herre gud, ett provrum och det var minst 7 personer som stod i kön och den kön som gick till kassan var minst lika lång! Känns extremt märkesfixerat och många kommer nog att köpa kläder därifrån för mörkets skull. Själv letade man jeans men orkade inte stå i kön :)
Bilder på kläderna kommer senare då jag inte orkar fota nu. Tror faktiskt att jag ska sova eftersom jag börjar bli lite trött nu!


Udda

Jag hatar kall frukt-kan till och med värma äpplen i mikron för att dem inte ska vara så kalla!

När jag blir arg eller riktigt irriterad börjar jag gråta-är väldigt jobbigt...!

Om jag går på en gatubrunn så MÅSTE jag knacka mig själv i ryggen tre gånger :) -dock är jag inte vidskeplig!


Shopping

Snart ska jag till Täby för en fet shoppingrunda! Roligt roligt då jag inte shoppat på länge :)


RSS 2.0