Gummisnodden

Är inget personligt fan av gummisnodden/grästygeln/halsförlängare som hjälptygel. Det är till för att hästen ska gå i form, men när den väl kommer ner får den ingen eftergift från gummisnodden, beroende på hur hårt man spänt den. Men man måste spänna den hårt för att den ska fungera som en hjälp mot att hästenm inte går i form. Gillar den inte då hästen inte får en mjukare "hand" fastän den går rätt.
Och om hästen skulle få psykbryt och börja backa eller slå med huvudet, blir det nästan bara värre, den behöver ju eftergiften för att lugna ner sig och börja om. Den gör ju det för att den tycker det är jobbigt!
Longerade Curry en gång och då använde jag den, men det fungerade inte alls.Han visade bara ögonvitorna och huvudet hamnade snett eftersom den gled hela tiden. Verkligen inget för mig, fungerade inte ens då jag inte ville spänna den så hårt.
Sen blir det lite fusk. Bättre att jobba sig till det från grunden ordentligt och verkligen anstränga sig själv. Ett steg i taget i stället för alla på en gång.


Kommentarer
Postat av: Amanda

En snoddgrej kan inte få en häst i form, bara köra ner huvudet på den.

2011-05-04 @ 21:15:49
URL: http://mandalii.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0